Nova Multiview

Χάος και σε μένα το multiview. Αντί για το 3play το πέρασαν λέει σαν χωριστή συνδρομή. Μπάχαλο ...
Το πρόβλημα "φάνηκε" όταν ζήτησα να ανοίξει και το Nova 3D. Και μου είπαν πως δεν έχω 3play !!!

ΟΚ, έπεσα κι εγώ στο μαύρο πηγάδι της "μηχανογράφησης". Μου είπαν κι εμένα τα κουλά για μία βδομάδα και βλέπουμε. Τι προτείνετε; Να πάω στο κατάστημα;

Last edited by a moderator:
Γενικά αυτή η περιοδος δεν ειναι και πολύ καλή για συνεννοήσεις με εταιρείες (λόγο Αυγούστου), αλλα ναι πήγαινε σε ένα κατάστημα οπλισμένος με υπομονή.

Χάος και σε μένα το multiview. Αντί για το 3play το πέρασαν λέει σαν χωριστή συνδρομή. Μπάχαλο ...
Το πρόβλημα "φάνηκε" όταν ζήτησα να ανοίξει και το Nova 3D. Και μου είπαν πως δεν έχω 3play !!!

ΟΚ, έπεσα κι εγώ στο μαύρο πηγάδι της "μηχανογράφησης". Μου είπαν κι εμένα τα κουλά για μία βδομάδα και βλέπουμε. Τι προτείνετε; Να πάω στο κατάστημα;

Παναγιώτη,όταν ζήτησες multivew έκανες αίτηση στο κατάστημα ή το ζήτησες τηλεφωνικά?Αν ισχύει το πρώτο,πήγαινε στο κατάστημα να πάρουν τηλέφωνο επιτόπου και να το ζητάς με επιμονή.Και μια συμβουλή.Επειδή έχεις 3play,μην ασχοληθείς καθόλου με τη NOVA.Δεν πρόκειται αν πιαστείς από εκεί να σου λυθεί το πρόβλημα ούτε σε 10 μέρες,εγγυημένα.Ακόμα και ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με τη NOVA,απευθύνσου μόνο στη Forthnet.Και το 3d που ζήτησες ελπίζω να απευθύνθηκες εξαρχής στη Forthnet.

Όπως πάει το πράγμα θα αρχίσω να ανησυχώ που μου το ενεργοποίησαν άμεσα.Αν και μπαίνω στο e-bill και βλέπω σωστά την αλλαγή.

Αρχικά έκανα αίτηση για 3play, τέλος Ιούνη. Είχα αγοράσει τον 865 από το Πάσχα αλλά δεν είχα ενεργοποιήσει το multiview. 5/7 το ενεργοποίησα (τηλεφωνικά) και επειδή εκκρεμούσε η μετάβαση σε 3play, μου είπαν να πάω πάλι στο κατάστημα να κάνω διορθωτική αίτηση, κάτι που έκανα στις 6/7. Γύρω στο τέλος Ιούλη έλαβα μήνυμα πως η αίτησή μου (για το 3play) ολοκληρώθηκε. Όπως αποδείχτηκε όμως το multiview και ο 865 έμειναν ξέμπαρκοι σε άλλη καρτέλα. Δηλαδή η διορθωτική αίτηση είτε δεν έφτασε ποτέ είτε την αγνόησαν.

Ως τώρα μιλάω με το 2106602000. Όταν λες να μιλάω με Forthnet; Μόνο στο κατάστημα ή σε κάποιο τηλέφωνο;

Last edited:
Αυτό είναι το λάθος.Το τηλέφωνο που λες είναι της NOVA.Της Forthnet είναι το 13831.Στη NOVA πρέπει να απευθύνεσαι μόνο για τεχνικά ζητήματα όπως ενεργοποίηση δέκτη,ενεργοποίηση multivew,ξεκλείδωμα κάρτας αν είχε μείνει για πολλές μέρες κλειστός ο δέκτης κλπ.Ότι έχει να κάνει με μεταβολές στο συμβόλαιο και γενικά με το 3play,μόνο στη Forthnet πρέπει να απευθύνεσαι.Σε τέτοιες περιπτώσεις αν απευθυνθείς στη NOVA θα τα μπερδέψεις.Εσένα ήταν ιδιόμορφη περίπτωση,αλλά δεν παύει να έχει να κάνει με το 3play.Το μπέρδεμα από μόνη της η NOVA θα αργήσει πάρα πολύ να το λύσει.Στη θέση σου δε θα ξαναμιλούσα με τη NOVA για το συγκεκριμένο πρόβλημα.Θα καλούσα στο 13831 αρχικά,αλλά και μετά από μια μέρα θα πήγαινα στο κατάστημα να πάρουν τηλέφωνο στα κεντρικά.Γίνομαι κουραστικός που το ξαναλέω,αλλά δυστυχώς πρέπει να είμαστε επίμονοι σε τέτοια θέματα λάθους που δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι.Επειδή η περίπτωσή σου είναι ιδιόμορφη και μπερδεμένη θα πρέπει να δείξεις επιμονή να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά.Ελπίζω να ξεμπλέξεις γρήγορα.

Άσχετο:Το 3d για να ανοίξει το ζητάς αυτόνομα?Γιατί νομίζω ότι είναι ανοιχτό για όσα προγράμματα αντιστοιχούν στο πακέτο σου.

Last edited:
Το 13831 έχει χρέωση όμως ... Τέλος πάντων, στο IVR της Forthnet ποιο μονοπάτι ακολουθώ; Να πάρω πρωί πρωί αύριο.

Όχι,είναι δωρεάν για συνδρομητές Forthnet.Θα το καλέσεις και μετά από τις οδηγίες θα πατήσεις αυτό που λέει για την 3play υπηρεσία σου.Μετά αυτό που λέει για τον λογαριασμό σου.Θα την βρεις την άκρη.

@hdanca: από το 13831 μου είπαν ακριβώς τα ίδια. Ότι το αίτημά μου έχει δρομολογηθεί και είναι πλέον θέμα μηχανογράφησης και μπορεί να πάρει 1,2,7,10 μέρες ...
IVR κεντρικό μενού:
1. Για να ενημερωθείτε σχετικά με την αίτηση
2. Για να αποκτήσετε υπηρεσίες
3. Για τεχνική υποστήριξη
4. Για λογαριασμό ή άλλα θέματα
Πάτησα 4
1. Για υπόλοιπο λογαριαμού
2. Υπολοιπόμενο χρόνο ομιλίας
3. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία
5. Για πληροφορίες σχετικού με το 3play
Πάτησα 5

Δυστυχώς δε βγαίνει άκρη.

Επεξεργασία:
Έστειλα αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσής μου με φαξ και email (στο [email protected]) . Για να δούμε αν θα γίνει κάτι έτσι. Σε κατάστημα δε μου είναι εύκολο να πάω.

Και εγώ PSE-300 έβαλα και το περνάω από την TV, όχι από το Radio. Ναι φυσικά, αν θες ανέφερε το όνομά μου, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πρεσαριστά F βύσματα θα πάρεις; Εγώ βάζω τα απλά, τα βιδωτά. Δεν έχω πρέσα για πρεσαριστά βύσματα F και δε ξέρω κατά πόσο αξίζει τον κόπο.

Να σας αναφέρω ότι μόλις το εγκατέστησα επιτυχώς.
Είναι δύο 865. Στον ένα (master) έχω βάλει δύο καλώδια και στον άλλο (slave) ένα.
Πάνω στην ταράτσα έβαλα δύο μίκτες Alcad MM 214 http://www.alcad.net/uploads/hojas/2632320.02.pdf για να περάσω το
heartbeat μέσω RF.
Στον master καταλήγουν τα καλώδια ως εξής: τα δύο sat πάνε σε δύο πριζες διελεύσεως triax 303670 http://www.instalsat.pl/files/TOU-01S.pdf Επίσης το RF out πηγαίνει στην TV θύρα της μιας από της δύο πρίζες.
Στον slave: το sat καλώδιο πηγαίνει σε πρίζα τερματική triax 303662. Το RF in για το heartbeat στην ίδια πρίζα στην TV θύρα αυτής.
Το συνολικό μήκος του καλωδίου που μεταφέρει το heartbeat είναι περί τα 60μ-65μ.
Κανένα πρόβλημα στην λειτουργία των δεκτών. Ολα δουλεύουν μια χαρά.

Έχω το pvr 865 και πριν δυο εβδομάδες πήρα τηλέφωνο την NOVA να βάλω στο άλλο δωμάτιο το Multiview παλι το pvr 865, μου ειπε οτι θα στειλει πάγια εντολή στον τεχνικο μέχρι τρεις εργασιμες μερες θα την παρει ο τεχνικος,οποιος θα μου φερει και τον 865
και εγώ τώρα περιμένω τηλέφωνο από τον τεχνικό για να έρθει..έχουν περάσει 2 εβδομάδες και τίποτα.Παρακαλώ οποίος μπορεί να με βοηθήσει είμαι καινούριος στο site ευχαριστώ!!!

Aν βαλω multiview και εχω στο σαλονι τον pvr με 2 καλωδια ενα που θα περνει σημα απο την κεραια και το αλλο καλωδιο να πηγαινει στον δευτερο δεκτη στο δωματιο , ο δευτερος δεκτης στο δωματιο απο το καλωδιο αυτο που ερχεται απο τον pvr θα παιρνει και το δορυφορικο σημα ή θα πρεπει και σε αυτον να μπει κανονικα καλωδιο απο κεραια, δηλαδη και σε αυτον δευτερο καλωδιο? Ευχαριστω

κανονικα πρπει να κατεβασεις 3 καλωδια.
2 για τον pvr(ενα για καθε tuner ωστε ενα να γραφεις ενα να βλεπεις ανεξαιρετως συχνοτητας)
και το τριτο να παει στον 2ο δεκτη.αυτην ειναι η σωστη συδεσμολογια.
μπορει να δουλεψει και με ενα καλωδιο ο pvr,αλλα δεν θα μπορεις να κανεις εγγραφη εαν υπαρχει διαφορετικη συχνοτητα,
του καναλιου που παρακολουθεις με του καναλιου που θες να γραψεις.οτι βλεπεις θα γραφεις μονο.

Δηλαδη για να καταλαβω στον pvr πρεπει να ερχονται δυο καλωδια απο twin lnb?
Δεν πρεπει να ειναι συνδεμενοι και μεταξυ τους οι δεκτες?

Έχω το pvr 865 και πριν δυο εβδομάδες πήρα τηλέφωνο την NOVA να βάλω στο άλλο δωμάτιο το Multiview παλι το pvr 865, μου ειπε οτι θα στειλει πάγια εντολή στον τεχνικο μέχρι τρεις εργασιμες μερες θα την παρει ο τεχνικος,οποιος θα μου φερει και τον 865
και εγώ τώρα περιμένω τηλέφωνο από τον τεχνικό για να έρθει..έχουν περάσει 2 εβδομάδες και τίποτα.Παρακαλώ οποίος μπορεί να με βοηθήσει είμαι καινούριος στο site ευχαριστώ!!!

Θα πάρεις τηλέφωνο τη ΝΟΒΑ και θα ζητήσεις το τηλέφωνο του τεχνικού που θα σου φέρει τον δέκτη.Θα πάρεις τηλέφωνο τον τεχνικό και άμεσα θα περάσεις από το κατάστημά του(είναι ένα από αυτά με την ταμπέλα της NOVA που κάνουν service δεκτών και εγκαταστάσεις NOVA) να παραλάβεις τον δέκτη.Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν να έχεις την εγκατάσταση έτοιμη.Αν χρειάζεσαι και εγκατάσταση,τότε δυστυχώς θα περιμένεις τον τεχνικό.Πάρε όμως τηλέφωνο να τους πεις για την καθυστέρηση.Υποπτεύομαι ένα ακόμα λάθος ή μια ακόμα χαμένη αίτηση.

το πιάτο και οι εγκατάσταση από τον πρώτο 865 είναι όλα εγκατεστημένα βλέπω κανονικά tv.έναν τεχνικό που γνωρίζω τον πήρα τηλ την επόμενη μέρα.δηλαδή πριν 2 βδομάδες, και μου είπε περιμένει πάγια εντολή..

κανονικα πρπει να κατεβασεις 3 καλωδια.
2 για τον pvr(ενα για καθε tuner ωστε ενα να γραφεις ενα να βλεπεις ανεξαιρετως συχνοτητας)
και το τριτο να παει στον 2ο δεκτη.αυτην ειναι η σωστη συδεσμολογια.
μπορει να δουλεψει και με ενα καλωδιο ο pvr,αλλα δεν θα μπορεις να κανεις εγγραφη εαν υπαρχει διαφορετικη συχνοτητα,
του καναλιου που παρακολουθεις με του καναλιου που θες να γραψεις.οτι βλεπεις θα γραφεις μονο.

Μια βοηθεια ακομη βρε παιδια γιατι φτιαχνω τα καλωδια για multiview , τα δυο καλωδια για τον pvr (ενα για καθε tuner) πειραζει αν ειναι απο διαφορετικα πιατα; και δεν καταλαβα αν ο δευτερος δεκτης τελικα χρειαζεται πιατο ή παιρνει δορυφορικο σημα απο τον pvr που θα ειναι μεταξυ τους συνδεμενοι

Ο δεύτερος δέκτης φυσικά και χρειάζεται καλώδιο (ή 2 καλώδια αν είναι 865) από το πιάτο. Και καλώδιο που τον συνδέει με τον άλλο (κύριο) δέκτη.
Τα δύο καλώδια του 865 δεν πειράζει αν είναι από διαφορετικά πιάτα, αρκεί να είναι στον hotbird. Αν έχεις diseqc διακόπτη, πρέπει και τα 2 LNB να είναι στην ίδια θέση του διακόπτη.

οσον αφορα το upgrade kit που λεγαμε οτι δινεται, τελικά μου είπαν οτι δίνεται 30Ε αν κανεις την εγκατάσταση μόνος σου. Δωρεάν είναι μονο αμα έρθει ο τεχνικός της νόβα

δίνεται 30Ε αν κανεις την εγκατάσταση μόνος σου. Δωρεάν είναι μονο αμα έρθει ο τεχνικός της νόβα

Αν ερθει καποιος τεχνικος δωρεαν, αλλιως πληρωνεις.. Αυτο και αν ειναι ενδιαφερον...

ενταξει απο το να τα αγορασεις μονος σου συμφερει, αλλα δεν παυει να ειναι γυφτια και κλεψια. Προφανως θέλουν να τσεπώσουν τα λεφτα που χάνουν απο την εγκατάσταση