Nova Multiview

Τα 9.90 αφορούν για HD και στις δύο τηλεοράσεις ή μόνο στην μία? Το ρωτάω αυτό, διότι στο Sky για παράδειγμα, χρεώνουν το HD ξεχωριστά για κάθε τηλεόραση. Το γνωρίζει κανείς αυτό?

Υ.Γ.: Τραγικό που ακόμα και σε αυτό το φυλλάδιο διαφημίζουν την περήφημη υπηρεσία Nova Plus. Πάλι καλά που δεν μας λένε και για την υπηρεσία Nova Remote Control που σου δίνει την δυνατότητα να αλλάζεις κανάλια από τον καναπέ.

Φίλε tsiouficto,

Απ'ότι είχα ρωτήσει,με 9,90 ευρώ/μήνα έχεις ανεξάρτητη θέαση σε δυο τηλεοράσεις και HD ΚΑΙ στις δυο τηλεοράσεις.Φυσικά πριν προβώ σε αγορά θα το τεκμηριώσω εκ νέου και θα αναφέρω στο παρόν post.
Όσον για την "υπηρεσία Nova plus" και το ότι τονίζουν πως είναι δωρεάν είναι πραγματικά τραγικό,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...
Δυστυχώς φαντάζομαι ποντάρουν σε ανθρώπους που δεν έχουν καν ιδέα και τους πλασάρουν ότι και καλά τους δίνουν δωρο μια υπηρεσία...που έχει κάθε PVR δέκτης!

Αν όντως ισχύει το 9.90 και για τις δύο, τότε είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της Νόβα όπου μιλάμε για μία πραγματικά καλή τιμή. Από την άλλη όμως, για έναν παλιό συνδρομητή είναι λίγο απαγορευτικό να μπει στην διαδικασία να δώσει 240 (ή 300 ) για να αλλάξει αποκωδικοποιητές συν τον τεχνικό, δηλαδή κάνα 400άρι περίπου.

Μία απορία επειδή στα τεχνικά είμαι λίγο άσχετος... εγώ που έχω το παλιό multiview (ή PVR), θα χρειαστεί να κάνω και αλλαγές και στο πιάτο; Θα έχω δηλαδή και άλλα έξοδα σε υλικά, εκτός από τους αποκωδικοποιητές;

Αν όντως ισχύει το 9.90 και για τις δύο, τότε είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της Νόβα όπου μιλάμε για μία πραγματικά καλή τιμή. Από την άλλη όμως, για έναν παλιό συνδρομητή είναι λίγο απαγορευτικό να μπει στην διαδικασία να δώσει 240 (ή 300 ) για να αλλάξει αποκωδικοποιητές συν τον τεχνικό, δηλαδή κάνα 400άρι περίπου.

Μία απορία επειδή στα τεχνικά είμαι λίγο άσχετος... εγώ που έχω το παλιό multiview (ή PVR), θα χρειαστεί να κάνω και αλλαγές και στο πιάτο; Θα έχω δηλαδή και άλλα έξοδα σε υλικά, εκτός από τους αποκωδικοποιητές;

Φίλε tsiouficto,

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα post και από εμένα και από άλλους συναδέλφους,και επίσης αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της nova που παραθέτω λίγα post πιο πριν,το multiview δουλεύει με έναν από τους παρακάτω δυο συνδιασμούς δεκτών:

1.NovaBox HD PVR 865 + NovaBox HD PVR 865
2.NovaBox HD PVR 865 + NovaBox HD 831

Για να κάνεις multiview απ'ότι μου είχαν πει χρεώνουν τους δέκτες ως εξής:

NovaBox HD PVR 865 : 149 ευρώ
NovaBox HD 831 : 89 ευρώ

Άρα:
Κόστος για την περίπτωση 1 είναι 298 ευρώ (149 + 149 = 298 ευρώ)
Κόστος για την περίπτωση 2 είναι 238 ευρώ (149 + 89 = 238 ευρώ)

Όσον αφορά το κόστος της εγκατάστασης,αν επιλέξεις να στην κάνει εξουσιοδοτημένος τεχνικός της nova το κόστος της είναι 130 ευρώ.

Στην περίπτωση 1 ο ένας από τους δυο 865 επιλέγετε ως κύριος δέκτης (master) και ο άλλος ως slave.
Στην περίπτωση 2 ο NovaBox HD PVR 865 είναι υποχρεωτικά ο master.

Χωρίς να μου το έχουν πει νομίζω ότι λογικά αν διακόψεις το multiview κάποια στιγμή θα έχεις εικόνα μόνο από τον master δέκτη.

Όποιο συνδιασμό δεκτών και να επιλέξεις θα χρειαστείς τετραπλό LNB (quad LNB) αφού:
Στην περίπτωση 1 ο κάθε NovaBox HD PVR 865 έχει δυο tuners,και άρα θέλει δυο καλώδια,άρα συνολικά 4 καλώδια πρέπει να κατέβουν και για τους δυο NovaBox HD PVR 865.

Στην περίπτωση 2 ο μεν NovaBox HD PVR 865 θέλει 2 καλώδια + 1 καλώδιο για τον NovaBox HD 831 (ο οποίος έχει ένα tuner) : σύνολο 3 καλώδια.

Εσύ λογικά πρέπει να έχεις τον Panasat PVR 3001 (ο παλιός PVR της nova που δεν ήταν HD) ο οποίος απ' όσα έχουν αναφέρει τα παιδιά έχει 3 tuner και άρα θέλει 3 καλώδια να κατεβάσεις,επομένως τετραπλό LNB.

Επομένως εφόσον στη δικιά σου περίπτωση έχεις τετραπλό LNB το οποίο στοχεύει στον Hotbird 13E (στη nova) είσαι OK νομίζω από πλευράς πιάτου και καλωδίων που έχουν τραβηχτεί.

Αυτό που επιπλέον χρειάζεται στο multiview,είναι οι 2 δέκτες να είναι μεταξύ τους δεμένοι μέσω των RF θυρών τους.

Επίσης απ'οτι είπαν τα παιδιά πιο πάνω η 12μηνη δέσμευση είναι μόνο για μια θέαση (μπορείς ενδιάμεσα να διακόψεις την υπηρεσία multiview ή την υπηρεσία HD ή και τις δυο) αλλά μόλις κάνω το δικό μου και το σιγουρέψω θα το πω με βεβαιότητα.

Το κόστος είναι 7,50 ευρώ το μήνα αν βάλεις μόνο multiview ενώ αν συνδιάσεις υπηρεσία multiview + υπηρεσία HD έχεις ανεξάρτητη θέαση σε δυο τηλεοράσεις + HD και στις δυο τηλεοράσεις με 9.90 ευρώ το μήνα + φυσικά το κόστος του βασικού πακέτου που έχεις.

Νομίζω συγκεντρωτικά λοιπόν ότι πέρα από το κόστος των δεκτών + εγκατάσταση είσαι γενικά έτοιμος.

Ελπίζω να σε βοήθησα γενικώς,όπως θα είδες κι εγώ ρωτάω και ψάχνομαι για διάφορα τεχνικά ζητήματα αναφορικά με την υπάρχουσα καλωδίωση στο σπίτι μου.

Όντως είναι λογική τιμή σαν υπηρεσία αλλά το κόστος των δεκτών + εγκατάσταση είναι κάπως...Είχα ρωτήσει εδώ μήπως ξέρει κανείς αν γίνονται τίποτα δώσεις μέσω πιστωτικής για την αγορά των δεκτών.

Φιλικά,

Μάνος.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν μόλις φιξαριστούν τα σχετικά με το multiview να έμπαιναν σε έναν πίνακα στην αρχή του thread ίσως ώστε να υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για το νήμα που κάθησες και έγραψες στις 3:30 το βράδυ. Είναι δελεαστικά τα 9.90 , αλλά καθόλου τα 238+τεχνικός. Το καλό είναι ότι όπως είπες, δεν χρειάζομαι να κάνω αλλαγές στο πιάτο διότι ήδη έχω τα παλιό "PVR".

Ένα άλλο ερώτημα που υπάρχει είναι αν μπορούν οι δύο αποκωδικοποιητές να μπουν σε διαφορετικούς ορόφους. Με το παλιό σύστημα ήταν εύκολο, διότι ο δεύτερος ήταν συνδεδεμένος με απλό RF καλώδιο. Τώρα όμως που θέλει επικοινωνία μεταξύ των δεκτών με άλλα "κολπάκια" πόσο εφικτό θα είναι; Και επίσης, το σήμα που θα παίρνει ο slave, θα μπορώ να τον μοιράσω και σε άλλες τηλεοράσεις μέσω RF καλωδίου; Το ρωτάω αυτό, διότι αυτή τη στιγμή το μοιράζω σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Μάλλον θα πρεπει να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω για αυτό, διότι από ότι έχω δει, κανείς ακόμα εδώ μέσα δεν έχει βάλει multiview.

Ευχαριστώ πολύ για το νήμα που κάθησες και έγραψες στις 3:30 το βράδυ. Είναι δελεαστικά τα 9.90 , αλλά καθόλου τα 238+τεχνικός. Το καλό είναι ότι όπως είπες, δεν χρειάζομαι να κάνω αλλαγές στο πιάτο διότι ήδη έχω τα παλιό "PVR".

Ένα άλλο ερώτημα που υπάρχει είναι αν μπορούν οι δύο αποκωδικοποιητές να μπουν σε διαφορετικούς ορόφους. Με το παλιό σύστημα ήταν εύκολο, διότι ο δεύτερος ήταν συνδεδεμένος με απλό RF καλώδιο. Τώρα όμως που θέλει επικοινωνία μεταξύ των δεκτών με άλλα "κολπάκια" πόσο εφικτό θα είναι; Και επίσης, το σήμα που θα παίρνει ο slave, θα μπορώ να τον μοιράσω και σε άλλες τηλεοράσεις μέσω RF καλωδίου; Το ρωτάω αυτό, διότι αυτή τη στιγμή το μοιράζω σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Μάλλον θα πρεπει να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω για αυτό, διότι από ότι έχω δει, κανείς ακόμα εδώ μέσα δεν έχει βάλει multiview.

Αναφορικά με τις τιμές συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Οι δυο δέκτες θα πρέπει να είναι δεμένοι μεταξύ τους με rf καλώδιο απ'οτι έχω καταλάβει.Ο κάθε δέκτης στη συνέχεια θα τροφοδοτεί την εκάστοτε τηλεόραση ανεξάρτητα (π.χ. μέσω HDMI προκειμένου για HD,component,scart κλπ.)Επομένως νομίζω δεν υπάρχει διαφορά εδώ, με rf καλώδιο θα συνδέονται οι δέκτες όπως κατάλαβα.

Όσον αφορά το μοίρασμα (πάντα για το ίδιο κανάλι) από τον ένα από τους δυο δέκτες δεν ξέρω να σου απαντήσω.Ίσως να γίνεται με διάφορα remote senders (πάντα για το ίδιο κανάλι) που έχουν αναφέρει ότι κάνουν πολλοί ως τώρα,που έχουν ένα δέκτη.Δεν μας έχει αναφέρει κάποιος ως τώρα αν σε επίπεδο multiview έχει μοιράσει το σήμα ενός από τους δυο δέκτες με κάποιο remote sender...Εύστοχη η ερώτηση σου αλλά δεν γνωρίζω...ας μας πει κάποιος συνάδελφος που ξέρει περισσότερα σχετικά.

Φιλικά,

Μάνος.

Φίλε Architech,

Πρέπει να κάνω ακόμα μια παρέμβαση νομίζω σε όσα έχω αναφέρει ως τώρα γιατί ίσως κάτι δεν είχα καταλάβει σωστά αναφορικά με την καλωδίωση του σπιτιού μου.Τα πράγματα λοιπόν νομίζω ότι έχουν ως εξής:

Καταρχάς συνολικά στο σπίτι υπάρχουν από 2 διπλά μπριζάκια σε συνολικά 7 σημεία,δηλαδή 14 διπλά μπριζάκια σύνολο.Από τα 7 σημεία συνολικά στο σπίτι μου, τα 4 σημεία βρίσκονται στον πάνω όροφο και τα υπόλοιπα 3 σημεία βρίσκονται στον κάτω όροφο (το σπίτι είναι μεζονέτα).

Η λογική που έχουν μπει από δυο διπλά μπριζάκια σε κάθε σημείο του σπιτιού,όπως θα έχεις καταλάβει ήδη και θα δεις ξανά παρακάτω είναι για να έχεις από το ένα μπριζάκι επίγειο σήμα και από το άλλο δορυφορικό.Απ' οτι ανοίξαμε και με τα παιδιά που ήρθαν και είδαμε και στα 14 μπριζάκια έρχεται μαύρο καλώδιο (μάλλον δηλαδή και το επίγειο σήμα μεταφέρεται μέσα από δορυφορικό καλώδιο).
Λοιπόν καταρχάς υπάρχουν 7 καλώδια μαύρα (πρέπει να είναι δορυφορικά μάλλον) που έχουν μείνει αναμονές για να συνδεθούν σε LNB λογικά.Καθένα από τα 7 αυτά (δορυφορικά) καλώδια καταλήγει μάλλον στο ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια που υπάρχουν στα 7 σημεία του σπιτιού χωρίς να παρεμβάλλεται από κάπου,δηλαδή τα 7 μπριζάκια που είναι για το δορυφορικό σήμα πρέπει να είναι τερματικά.

Το επίγειο σήμα έρχεται με ένα άσπρο απλό καλώδιο από την κεραία στην ταράτσα και μπαίνει σε ένα ενισχυτή TELEVES.Στη συνέχεια από την έξοδο του ενισχυτή βγαίνουν 4 απλά άσπρα καλώδια.Τα 2 από 4 πηγαίνουν σε 2 ισόγεια σπίτια και τα άλλα 2 άσπρα είναι για τους 2 ορόφους του σπιτιού μου (το σπίτι είναι μεζονέτα).
Επικεντρωνόμαστε τώρα λοιπόν στα 2 άσπρα καλώδια που πάνε για τους 2 ορόφους του σπιτιού μου.

Το ένα από τα 2 αυτά άσπρα απλά καλώδια που βγαίνουν από την έξοδο του ενισχυτή,έρχεται σε ένα κουτί που βρίσκεται ακριβώς από κάτω,μέσα στον τοίχο. Εκεί το άσπρο καλώδιο μπαίνει σε μια συσκευή (ίσως είναι splitter,διαχωριστής αλλά δεν γνωρίζω) από την οποία βγαίνουν 4 έξοδοι.Οι 4 αυτοί έξοδοι είναι μαύρα (δορυφορικά καλώδια μάλλον) το καθένα από τα οποία μαύρα καλώδια καταλήγει σε ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια που υπάρχουν στα 4 σημεία στον πάνω όροφο του σπιτιού μου.
Αν έχω καταλάβει καλά δηλαδή το ένα από τα άσπρα καλώδια αφού βγουν από τον ενισχυτή "διαχωρίζεται" με τη συσκευή αυτή σε 4 μαύρα καλώδια,τα οποία στη συνέχεια καταλήγουν στο ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια σε καθένα από τα 4 σημεία του σπιτιού στον πάνω όροφο.
Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνεται και στον κάτω όροφο.Δηλαδή το άλλο άσπρο καλώδιο,αφού βγεί από τον ενισχυτή (ο ενισχυτής είναι στον πάνω όροφο) κατεβαίνει σε ένα αντίστοιχο κουτί στον κάτω όροφο.Εκεί πάλι μπαίνει σε ένα μηχανηματάκι και διαχωρίζεται σε 3 μαύρα καλώδια.Αυτά τα 3 μαύρα καλώδια στη συνέχεια καταλήγουν στο ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια σε καθένα από τα 3 μέρη που υπάρχουν στον κάτω όροφο.

Δηλαδή εν ολίγοις βλέπω ότι μάλλον και στα 14 μπριζάκια πηγαίνουν μαύρα καλώδια.Επίσης ότι και τα 7 δορυφορικά καλώδια δεν παρεμβάλλονται πουθενά (κατεβαίνουν ατόφια από την αναμονή για τη σύνδεση με το LNB μέχρι και το κάθε μπριζάκι)

Από την άλλη το επίγειο άσπρο καλώδιο αφού έρθει από την κεραία στην ταράτσα μπαίνει στον ενισχυτή και στη συνέχεια από την έξοδο του ενισχυτή βγαίνει 1 άσπρο καλώδιο για τον κάτω όροφο και ένα άσπρο καλώδιο για τον πάνω όροφο.Σε κάθε όροφο το καλώδιο αυτό σπάει (με τη συσκευή που ανέφερα) σε 3 ή 4 μαύρα καλώδια τα οποία και καταλήγουν σε καθένα μπριζάκι.

Αυτό το τελευταίο μήπως σημαίνει ότι σε κάθε σημείο το ένα από τα δυο διπλά μπριζάκια που είναι για το επίγειο σήμα, δεν είναι τερματικό ???

Αλλάζει τραγικά ο σχεδιασμός που λέγαμε κατόπιν αυτών??

Φίλε Architech έτσι κι αλλιώς αύριο μάλλον θα πάω στον κύριο Ζαχαριουδάκη και θα μιλήσω μαζί του σχετικά οπότε αν δεν σου είναι εύκολο να μου απαντήσεις μη σε βάζω σε τρελό κόπο.Ήδη με έχεις βοηθήσει πάρα πάρα πολύ!!
Τυχόν διορθώσεις στα όσα έγραψα,λόγω της ώρας ενδεχομένως να κάνω!

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Φιλικά,

Μάνος.

Last edited:

Χρειάζεται να περάσεις καλώδιο απο το πιάτο στο 2ο δέκτη απο την κενή έξοδο του λνβ το υπόλοιπο θα δουλέψει κανονικά αν θες και pvr στο 2o σημείο τότε 2 καλώδια θα αφαιρέσεις απο τον παλιο pvr τη μια γραμμή ....

Φίλε Architech,

Πρέπει να κάνω ακόμα μια παρέμβαση νομίζω σε όσα έχω αναφέρει ως τώρα γιατί ίσως κάτι δεν είχα καταλάβει σωστά αναφορικά με την καλωδίωση του σπιτιού μου.Τα πράγματα λοιπόν νομίζω ότι έχουν ως εξής:

Καταρχάς συνολικά στο σπίτι υπάρχουν από 2 διπλά μπριζάκια σε συνολικά 7 σημεία,δηλαδή 14 διπλά μπριζάκια σύνολο.Από τα 7 σημεία συνολικά στο σπίτι μου, τα 4 σημεία βρίσκονται στον πάνω όροφο και τα υπόλοιπα 3 σημεία βρίσκονται στον κάτω όροφο (το σπίτι είναι μεζονέτα).

Φιλικά,

Μάνος.

μην τρελενεστε όλα γινοντε και μην σας πιάνουν κοτσο οι τεχνικοί του νοβα δουλεύει και με δίκτυο UTP το είδα, απο rf σε κακωδιο δικτυου και το ανάποδο,
ή στο καλώδιο της δορυφορικης που ερχετε απο το πιάτο με ανταπτορες μέχρι τον άλλο δέκτη χωρίς να τρέχουν καλώδια μέσα στο σπίτι !!!

Last edited:
παιδια το multiview αφου μπορει να δουλεψει και με utp μπορει να σουλεψει και με 30 μετρα καλωδιο utp η οχι γιατι τα 10 μετρα της nova ειναι λιγα

μην τρελενεστε όλα γινοντε και μην σας πιάνουν κοτσο οι τεχνικοί του νοβα δουλεύει και με δίκτυο UTP το είδα, απο rf σε κακωδιο δικτυου και το ανάποδο,
ή στο καλώδιο της δορυφορικης που ερχετε απο το πιάτο με ανταπτορες μέχρι τον άλλο δέκτη χωρίς να τρέχουν καλώδια μέσα στο σπίτι !!!

Φίλε danos,

Επειδή με καίει το θέμα,θα μπορούσες να αναφέρεις λίγο πιο αναλυτικά για να καταλάβουμε πως μπορεί να γίνει μέσω δικτύου UTP ή με τον άλλο τρόπο που αναφέρεις,η σύνδεση των δυο δεκτών μεταξύ τους στο multiview??

Επίσης να ρωτήσω κάτι ακόμα που με ενδιαφέρει:

Μπορεί το γεφύρωμα των δυο δεκτών που συμμετέχουν στο multiview,να γίνει περνώντας το καλώδιο μέσα από splitter ( διακλαδωτή)
Ο λόγος που χρειάζομαι το παραπάνω είναι γιατί θέλω οι δυο δέκτες να μπορούν να μετακινούνται σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού μου,όπου έχω τηλεοράσεις.Ένα splitter θα μείωνε δραματικά τα απαιτούμενα καλώδια για γεφύρωμα.

Ανυπομονώ να ακούσω για τις εναλλακτικές λύσεις μέσω UTP που ίσως είναι ακόμα πιο κομψή σαν λύση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Μάνος.

παιδια το multiview αφου μπορει να δουλεψει και με utp μπορει να σουλεψει και με 30 μετρα καλωδιο utp η οχι γιατι τα 10 μετρα της nova ειναι λιγα

Με κουλουρα RF (κεραιας) δουλεύει στα 100 μέτρα χωρίς πρόβλημα δοκιμασμένο με καλώδιο kavel χαλκο χαλκο

Φίλε danos,

Επειδή με καίει το θέμα,θα μπορούσες να αναφέρεις λίγο πιο αναλυτικά για να καταλάβουμε πως μπορεί να γίνει μέσω δικτύου UTP ή με τον άλλο τρόπο που αναφέρεις,η σύνδεση των δυο δεκτών μεταξύ τους στο multiview??

Επίσης να ρωτήσω κάτι ακόμα που με ενδιαφέρει:

Μπορεί το γεφύρωμα των δυο δεκτών που συμμετέχουν στο multiview,να γίνει περνώντας το καλώδιο μέσα από splitter ( διακλαδωτή)
Ο λόγος που χρειάζομαι το παραπάνω είναι γιατί θέλω οι δυο δέκτες να μπορούν να μετακινούνται σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού μου,όπου έχω τηλεοράσεις.Ένα splitter θα μείωνε δραματικά τα απαιτούμενα καλώδια για γεφύρωμα.

Ανυπομονώ να ακούσω για τις εναλλακτικές λύσεις μέσω UTP που ίσως είναι ακόμα πιο κομψή σαν λύση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Μάνος.

Το σωστο θα ήταν να μπορούσες να έχεις multiview σε 3 και 4 τηλεορασεις αλλα και με το splitter θα δουλέψει αλλα θα πρέπει να μετακινεις τον δέκτη απο δωμάτιο σε δωμάτιο

Με τα UTP υπάρχουν ανταπτορες RF σε UTP που χρησιμοποιουντε στις κάμερες παρακολουθήσης και το αντίστροφο με δυο ανταπτορες σε δομημενη καλωδιωση δουλεύει επίσης κανονικά !!!

Να κάνω μια ερώτηση για ένα συνδυασμό που σκέφτομαι?
Έχω το δέκτη της NOVA τον SD που έδιναν μέχρι πέρσι και σε συνδυασμό με το 2play Forthnet είχα 20% έκπτωση και στα 2.
Εδώ και 1-2 μήνες έχω σταματήσει τη NOVA.
Αν αγοράσω ένα NOVA in a BOX με 99 ευρώ και δω για 4 μήνες το Cinema πακέτο που έχει τώρα σε προσφορά, μετά μπορώ να χρησιμοποίησω αυτό το δέκτη που είχε το box σαν τον ένα από τους 2 για το multiview από εκεί και πέρα διατηρώντας το προνόμιο του 20% έκπτωση?
Και η αρχική συνδρομή και το κουτί είναι αγορασμένα στο όνομα μου, που είναι ίδιο με αυτό του 2play της Forthnet.
Με αυτό τον τρόπο γλιτώνω τα 89 ευρώ του ενός αποκωδικοποιητή που θα έπρεπε να αγοράσω και δίνω μόνο 149 ευρώ για τον PVR, έχοντας δει και 4 μήνες Cinema με περίπου 25ευρώ/μήνα.
Έχει ρωτήσει ή έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο?
Στη συνέχει το multiview θα το μοιράζομαι σα συνδρομή με τον αδερφό μου που μένει απο κάτω οπότε πάλι θα είναι πιο νορμάλ σαν τιμή.

Το σωστο θα ήταν να μπορούσες να έχεις multiview σε 3 και 4 τηλεορασεις αλλα και με το splitter θα δουλέψει αλλα θα πρέπει να μετακινεις τον δέκτη απο δωμάτιο σε δωμάτιο

Με τα UTP υπάρχουν ανταπτορες RF σε UTP που χρησιμοποιουντε στις κάμερες παρακολουθήσης και το αντίστροφο με δυο ανταπτορες σε δομημενη καλωδιωση δουλεύει επίσης κανονικά !!!

Φίλε danos,

Σωστά κατάλαβες,αυτή τη λογική σκέφτομαι,να υπάρχουν οι αναμονές για γεφύρωμα των δεκτών σε κάθε δωμάτιο και με αλλαγή δωματίου να μετακινώ τον εκάστοτε δέκτη από δωμάτιο σε δωμάτιο.Προς το παρόν δεν προβλέπεται multiview για παραπάνω από 2 θέσεις.

Ευχάριστο νέο που θα δουλέψει με το splitter, εξετάζω και τους 2 τρόπους που ακόμα αναφέρεις μήπως είναι πιο κομψοί σε υλοποίηση!

Όσον αφορά το θέμα με τη γεφύρωση των 2 δεκτών,μέσω UTP,η λύση που λες είναι να βάλεις αντάπτορες από RF σε UTP,και να περάσει μέσα από το υπάρχον καλώδιο τηλεφώνου ή από καλώδιο UTP (π.χ CAT 5) που πρέπει να ρίξω καινούργιο??

Τέλος λες όπου καταλήγει το UTP καλώδιο να βάλεις αντάπτορες από UTP σε RF και να καταλήξεις στον άλλο δέκτη.

Επίσης εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τον άλλο τρόπο που λες:

"με δυο ανταπτορες σε δομημενη καλωδιωση δουλεύει επίσης κανονικά !!!"

Πως ακριβώς το εννοείς ? Τι είδους αντάπτορες σε δομημένη καλωδίωση?

Ευχαριστώ θερμά και πάλι,

Μάνος.

Last edited:
Να κάνω μια ερώτηση για ένα συνδυασμό που σκέφτομαι?
Έχω το δέκτη της NOVA τον SD που έδιναν μέχρι πέρσι και σε συνδυασμό με το 2play Forthnet είχα 20% έκπτωση και στα 2.
Εδώ και 1-2 μήνες έχω σταματήσει τη NOVA.
Αν αγοράσω ένα NOVA in a BOX με 99 ευρώ και δω για 4 μήνες το Cinema πακέτο που έχει τώρα σε προσφορά, μετά μπορώ να χρησιμοποίησω αυτό το δέκτη που είχε το box σαν τον ένα από τους 2 για το multiview από εκεί και πέρα διατηρώντας το προνόμιο του 20% έκπτωση?
Και η αρχική συνδρομή και το κουτί είναι αγορασμένα στο όνομα μου, που είναι ίδιο με αυτό του 2play της Forthnet.
Με αυτό τον τρόπο γλιτώνω τα 89 ευρώ του ενός αποκωδικοποιητή που θα έπρεπε να αγοράσω και δίνω μόνο 149 ευρώ για τον PVR, έχοντας δει και 4 μήνες Cinema με περίπου 25ευρώ/μήνα.
Έχει ρωτήσει ή έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο?
Στη συνέχει το multiview θα το μοιράζομαι σα συνδρομή με τον αδερφό μου που μένει απο κάτω οπότε πάλι θα είναι πιο νορμάλ σαν τιμή.

Φίλε ripper386,

Κι εγώ σκέφτομαι αυτό που λες,δηλαδή να εκμεταλλευτώ την προσφορά του nova in a box και δίνοντας 99 ευρώ να έχω cinema+value pack για 4 μήνες με 25 ευρώ περίπου το μήνα ουσιαστικά κι έτσι να έχω πάρει τον NovaBox HD 831 δωρεάν (γλιτώνοντας τα 89 ευρώ) και στη συνέχεια (ή και αμέσως μαζί με την αγορά του nova in a box) να χρειαστεί να πάρω μόνο τον NovaBox HD PVR 865 στα 149 ευρώ.

Το μόνο που με απασχολεί είναι το εξής: Έχω ακούσει κατά καιρούς εδώ μέσα διάφορα όχι και τόσο καλά λόγια (για διάφορα κολλήματα κλπ.) για τον NovaBox HD 831 ενώ για τον NovaBox HD PVR 865 ακούω καλύτερα λόγια ως προς την ευστάθεια του δέκτη.Τώρα τι να πω...Γι' αυτό το λόγο σκέφτομαι ίσως να σφίξω το ζωνάρι και να πάω για 2 NovaBox HD PVR 865.Ξέρει κανείς αν γίνεται η αγορά των δεκτών με άτοκες δώσεις μέσω πιστωτικής κάρτας??

Last edited:
παιδια για να δει καποιος που εχει τωρα την απλη nova το multiview πρεπει να αλλαχθει το πιατο? και κατι αλλο υπαρχει καποιο manuall που δειχνει πως γινεται η συνδεση με το πιατο και μεταξυ τον δεικτων για ενα απλο και εναν pvr η για 2 pvr?

Last edited:
Φίλε danos,

Σωστά κατάλαβες,αυτή τη λογική σκέφτομαι,να υπάρχουν οι αναμονές για γεφύρωμα των δεκτών σε κάθε δωμάτιο και με αλλαγή δωματίου να μετακινώ τον εκάστοτε δέκτη από δωμάτιο σε δωμάτιο.Προς το παρόν δεν προβλέπεται multiview για παραπάνω από 2 θέσεις.

Ευχάριστο νέο που θα δουλέψει με το splitter, εξετάζω και τους 2 τρόπους που ακόμα αναφέρεις μήπως είναι πιο κομψοί σε υλοποίηση!

Όσον αφορά το θέμα με τη γεφύρωση των 2 δεκτών,μέσω UTP,η λύση που λες είναι να βάλεις αντάπτορες από RF σε UTP,και να περάσει μέσα από το υπάρχον καλώδιο τηλεφώνου ή από καλώδιο UTP (π.χ CAT 5) που πρέπει να ρίξω καινούργιο??

Τέλος λες όπου καταλήγει το UTP καλώδιο να βάλεις αντάπτορες από UTP σε RF και να καταλήξεις στον άλλο δέκτη.

Επίσης εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τον άλλο τρόπο που λες:

"με δυο ανταπτορες σε δομημενη καλωδιωση δουλεύει επίσης κανονικά !!!"

Πως ακριβώς το εννοείς ? Τι είδους αντάπτορες σε δομημένη καλωδίωση?

Ευχαριστώ θερμά και πάλι,

Μάνος.

2 ανταπτορες RF (κεραία δηλ σε UTP cat 5 είναι μια χαρα ) ένας στον μάστερ δέκτη και ο άλλος όπου βάλεις τον slave ( 2ο ) δέκτη , τώρα όπου μεταφερεις το δεύτερο κουτί μεταφερεις και τον ανταπτορα !!

2 ανταπτορες RF (κεραία δηλ σε UTP cat 5 είναι μια χαρα ) ένας στον μάστερ δέκτη και ο άλλος όπου βάλεις τον slave ( 2ο ) δέκτη , τώρα όπου μεταφερεις το δεύτερο κουτί μεταφερεις και τον ανταπτορα !!

Να ρίξω χύμα καλώδιο UTP cat 5 δηλαδή με τη χρήση των ανταπτόρων ή μπορώ κάπως να χρησιμοποιήσω την καλωδίωση του τηλεφώνου του σπιτιού?

Επίσης τώρα μου ήρθε και η εξής ιδέα: Υπάρχουν κάτι συσκευές που τις βάζεις στην πρίζα του ηλεκτρικού ρεύματος και περνάς δίκτυο UTP μέσα από την ηλεκτρική καλωδίωση νομίζω.Δηλαδή λέω το εξής:

Από τον ένα δέκτη αντάπτορας από RF σε UTP στη συνέχεια καλώδιο UTP που καταλήγει μέχρι τη συσκευή που συνδέεται με μια μπρίζα του ρεύματος του σπιτιού και στη συνέχεια από την άλλη μπρίζα του ρεύματος φεύγει καλώδιο UTP το οποίο καταλήγει στον αντάπτορα από UTP σε RF και τελικά στον άλλο δέκτη.

Αυτό είναι μια καλή ιδέα επίσης?

Να ρίξω χύμα καλώδιο UTP cat 5 δηλαδή με τη χρήση των ανταπτόρων ή μπορώ κάπως να χρησιμοποιήσω την καλωδίωση του τηλεφώνου του σπιτιού?

Επίσης τώρα μου ήρθε και η εξής ιδέα: Υπάρχουν κάτι συσκευές που τις βάζεις στην πρίζα του ηλεκτρικού ρεύματος και περνάς δίκτυο UTP μέσα από την ηλεκτρική καλωδίωση νομίζω.Δηλαδή λέω το εξής:

Από τον ένα δέκτη αντάπτορας από RF σε UTP στη συνέχεια καλώδιο UTP που καταλήγει μέχρι τη συσκευή που συνδέεται με μια μπρίζα του ρεύματος του σπιτιού και στη συνέχεια από την άλλη μπρίζα του ρεύματος φεύγει καλώδιο UTP το οποίο καταλήγει στον αντάπτορα από UTP σε RF και τελικά στον άλλο δέκτη.

Αυτό είναι μια καλή ιδέα επίσης?

Ενοουσα με το υπάρχον δίκτυο του σπιτιού αν το τηλεφωνικο καλώδιο είναι UTP και όχι ραζιμ οκ αλλαξε πριζες σε RG 45 και δεν θα εχεις προβλημα , με Ethernet plug δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα !!!