Αν όντως ισχύει το 9.90 και για τις δύο, τότε είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της Νόβα όπου μιλάμε για μία πραγματικά καλή τιμή. Από την άλλη όμως, για έναν παλιό συνδρομητή είναι λίγο απαγορευτικό να μπει στην διαδικασία να δώσει 240 (ή 300 ) για να αλλάξει αποκωδικοποιητές συν τον τεχνικό, δηλαδή κάνα 400άρι περίπου.
Μία απορία επειδή στα τεχνικά είμαι λίγο άσχετος... εγώ που έχω το παλιό multiview (ή PVR), θα χρειαστεί να κάνω και αλλαγές και στο πιάτο; Θα έχω δηλαδή και άλλα έξοδα σε υλικά, εκτός από τους αποκωδικοποιητές;
Φίλε tsiouficto,
Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα post και από εμένα και από άλλους συναδέλφους,και επίσης αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της nova που παραθέτω λίγα post πιο πριν,το multiview δουλεύει με έναν από τους παρακάτω δυο συνδιασμούς δεκτών:
1.NovaBox HD PVR 865 + NovaBox HD PVR 865
2.NovaBox HD PVR 865 + NovaBox HD 831
Για να κάνεις multiview απ'ότι μου είχαν πει χρεώνουν τους δέκτες ως εξής:
NovaBox HD PVR 865 : 149 ευρώ
NovaBox HD 831 : 89 ευρώ
Άρα:
Κόστος για την περίπτωση 1 είναι 298 ευρώ (149 + 149 = 298 ευρώ)
Κόστος για την περίπτωση 2 είναι 238 ευρώ (149 + 89 = 238 ευρώ)
Όσον αφορά το κόστος της εγκατάστασης,αν επιλέξεις να στην κάνει εξουσιοδοτημένος τεχνικός της nova το κόστος της είναι 130 ευρώ.
Στην περίπτωση 1 ο ένας από τους δυο 865 επιλέγετε ως κύριος δέκτης (master) και ο άλλος ως slave.
Στην περίπτωση 2 ο NovaBox HD PVR 865 είναι υποχρεωτικά ο master.
Χωρίς να μου το έχουν πει νομίζω ότι λογικά αν διακόψεις το multiview κάποια στιγμή θα έχεις εικόνα μόνο από τον master δέκτη.
Όποιο συνδιασμό δεκτών και να επιλέξεις θα χρειαστείς τετραπλό LNB (quad LNB) αφού:
Στην περίπτωση 1 ο κάθε NovaBox HD PVR 865 έχει δυο tuners,και άρα θέλει δυο καλώδια,άρα συνολικά 4 καλώδια πρέπει να κατέβουν και για τους δυο NovaBox HD PVR 865.
Στην περίπτωση 2 ο μεν NovaBox HD PVR 865 θέλει 2 καλώδια + 1 καλώδιο για τον NovaBox HD 831 (ο οποίος έχει ένα tuner) : σύνολο 3 καλώδια.
Εσύ λογικά πρέπει να έχεις τον Panasat PVR 3001 (ο παλιός PVR της nova που δεν ήταν HD) ο οποίος απ' όσα έχουν αναφέρει τα παιδιά έχει 3 tuner και άρα θέλει 3 καλώδια να κατεβάσεις,επομένως τετραπλό LNB.
Επομένως εφόσον στη δικιά σου περίπτωση έχεις τετραπλό LNB το οποίο στοχεύει στον Hotbird 13E (στη nova) είσαι OK νομίζω από πλευράς πιάτου και καλωδίων που έχουν τραβηχτεί.
Αυτό που επιπλέον χρειάζεται στο multiview,είναι οι 2 δέκτες να είναι μεταξύ τους δεμένοι μέσω των RF θυρών τους.
Επίσης απ'οτι είπαν τα παιδιά πιο πάνω η 12μηνη δέσμευση είναι μόνο για μια θέαση (μπορείς ενδιάμεσα να διακόψεις την υπηρεσία multiview ή την υπηρεσία HD ή και τις δυο) αλλά μόλις κάνω το δικό μου και το σιγουρέψω θα το πω με βεβαιότητα.
Το κόστος είναι 7,50 ευρώ το μήνα αν βάλεις μόνο multiview ενώ αν συνδιάσεις υπηρεσία multiview + υπηρεσία HD έχεις ανεξάρτητη θέαση σε δυο τηλεοράσεις + HD και στις δυο τηλεοράσεις με 9.90 ευρώ το μήνα + φυσικά το κόστος του βασικού πακέτου που έχεις.
Νομίζω συγκεντρωτικά λοιπόν ότι πέρα από το κόστος των δεκτών + εγκατάσταση είσαι γενικά έτοιμος.
Ελπίζω να σε βοήθησα γενικώς,όπως θα είδες κι εγώ ρωτάω και ψάχνομαι για διάφορα τεχνικά ζητήματα αναφορικά με την υπάρχουσα καλωδίωση στο σπίτι μου.
Όντως είναι λογική τιμή σαν υπηρεσία αλλά το κόστος των δεκτών + εγκατάσταση είναι κάπως...Είχα ρωτήσει εδώ μήπως ξέρει κανείς αν γίνονται τίποτα δώσεις μέσω πιστωτικής για την αγορά των δεκτών.
Φιλικά,
Μάνος.
Υ.Γ. Καλό θα ήταν μόλις φιξαριστούν τα σχετικά με το multiview να έμπαιναν σε έναν πίνακα στην αρχή του thread ίσως ώστε να υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα.