Nova Multiview

Η δική μου περίπτωση πάντως έχει ως εξής:

α) Είχα αγοράσει τον 865 πριν χρόνια.
β) Το περασμένο καλοκαίρι, αγόρασα τον 831 σαν νόβα επίγεια, για αποκωδικοποιητή σε CRT. Ενεργοποίησα την προσφορά των 3 μηνών, αλλά δεν είδα ποτέ τίποτα (έχω νόβα σε άλλη τηλεόραση).
γ) Τον Νοέμβρη, αγόρασα άλλη τηλεόραση και η CRT σταμάτησε να χρησιμοποιείται.
δ) Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω Multiview, τους πήρα τηλέφωνο, τους είπα έχω 831, και απλά με ενεργοποίησαν.

Δεν ρώτησαν τίποτα, ούτε που βρήκα τον 831.

καλησπερα
αυτη η δυνατοτητα μπορει να δοθει σε διαμερισμα οπου ειναι στην ιδια πολυκατοικια...??? διαμενει γονεας με αναπηρια..??/
ευχαριστω

Από την νόβα λένε ότι το καλώδιο που συνδέει τους 2 δέκτες πρέπει να είναι μικρό. Στην πράξη όμως δεν μπορώ να σου πω μέχρι τι απόσταση φθάνει, το δικό μου είναι 5-6 μέτρα.

καλησπερα
αυτη η δυνατοτητα μπορει να δοθει σε διαμερισμα οπου ειναι στην ιδια πολυκατοικια...??? διαμενει γονεας με αναπηρια..??/
ευχαριστω

Αν είναι ένας όροφος διάφορα, φτάνει άνετα. Για παραπάνω, δεν γνωρίζω.

έχω δοκιμάσει με 40μ και δε δούλεψε ,
η νοβα μου είπε μέχρι 30 είναι ΟΚ

Last edited by a moderator:
έχω δοκιμάσει με 40μ και δε δούλεψε ,
η νοβα μου είπε μέχρι 30 είναι ΟΚ

Φίλε,είσαι σίγουρος γι αυτό?Μήπως στα 40 μέτρα που δοκίμασες υπήρχε κάποια ιδιαιτερότητα?Μου φαίνεται περίεργο αυτό που λες γιατί το έχω δει σε φίλο που το έχει,ενώνοντας τους δέκτες μάλιστα εξωτερικά με μείκτες tv-sat,διανύοντας απόσταση περίπου 60 μέτρα.Μπορείς να περιγράψεις λεπτομέρειες?

Ίσως να παίζουν ρόλο και οι απώλειες του καλωδίου. Δεν είναι όλα τα καλώδια ίδια...

πολύ πιθανό να ήταν το καλώδιο προβληματικό ήταν απλό 10ε τα 100μ :)
ίσως με καλύτερο καλώδιο να δουλεύει
η εγκατάσταση ήταν στο ίδιο σπίτι αλλά αναγκαστικά έπρεπε να βγεί έξω να ανέβει 1 όροφο επάνω να περάσει την ταράτσα και
να γυρίσει πίσω στο άλλο δωμάτιο & ήταν μονοκόματο πουθενά δεν είχε σύνδεση ή κόψιμο
τελικά περάσαμε άλλο μέσα απο τους τοίχους

Κατανοητό,αλλά και πάλι πολύ περίεργο,από την άποψη ότι ακόμα και η ποιότητα του καλωδίου δεν πρέπει να παίζει ρόλο.Δεν μεταφέρει ούτε εικόνα,ούτε συχνότητα από το lnb.Απλά ενώνει τους 2 δέκτες.Μπορούν οι χρήστες που το χρησιμοποιούν να αναφέρουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες,απόσταση κλπ?Ίσως κάποιος που γνωρίζει τι ακριβώς κάνει το καλώδιο που ενώνει τους δέκτες?Χρησιμοποιείται για απλό συγχρονισμό,μεταφέρει κλειδιά,τι ακριβώς κάνει?Όχι τίποτα άλλο,αλλά σκέφτομαι να κάνω κι εγώ το multivew και δε μπορώ να τρυπάω τοίχους.Σκεφτόμουνα τη λύση με καλώδιο εξωτερικά και τώρα με προβληματίσατε.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει στο συγκεκριμένο θέμα με τις γνώσεις του ή την εμπειρία του από ανάλογη εγκατάσταση?

Φίλε,είσαι σίγουρος γι αυτό?Μήπως στα 40 μέτρα που δοκίμασες υπήρχε κάποια ιδιαιτερότητα?Μου φαίνεται περίεργο αυτό που λες γιατί το έχω δει σε φίλο που το έχει,ενώνοντας τους δέκτες μάλιστα εξωτερικά με μείκτες tv-sat,διανύοντας απόσταση περίπου 60 μέτρα.Μπορείς να περιγράψεις λεπτομέρειες?
δεν νομίζω οτι δουλεύει σε απόσταση 60 μέτρων!!! εδώ στα 30 που το έχω εγώ και πάλι που και που κάνει διακοπες!

Κι όμως φίλε,έτσι το είχε.Άντε,να σου πω ότι τα 60 μέτρα που λέω ίσως είναι υπερβολή,σίγουρα πάντως 50 τουλάχιστον είναι.Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί να παίζει ρόλο το μήκος του καλωδίου.Τι μεταφέρει δηλαδή?Εικόνα?Απλά συνδέει τους δέκτες για να είναι σε συγχρονισμό.Κάποιος τεχνικά μπορεί να το εξηγήσει?Οι διακοπές που σου κάνει πώς είσαι σίγουρος ότι είναι λόγω του μήκους του καλωδίου?Το δοκίμασες με μικρότερο καλώδιο βάζοντας τους δέκτες δοκιμαστικά κοντά και διαπίστωσες ότι δεν κάνει διακοπές?

Φίλοι μου,
τις ίδιες απορίες έιχα και εγώ και δεν μπορούσα να βρώ εξακριβωμένες πληροφορίες πέρα από διάφορα σκόρπια σε αυτό το thread.
Τελικά πηρα το ρίσκο και καλά έκανα! Ο δέυτερος δέκτης στη περίπτωση μου βρίσκεται ακριβώς στον από κάτω όροφο σε συγγενή και ξέρω ανα πάσα στιγμή τι γίνεται. Το καλώδιο του multiview διανύει χοντρικά 50-60 μετρά γιατί ανεβαίνει ταράτσα και ξανακατεβαίνει στον πρώτο όροφο, πάντα εσωτερικά μέσω τών ηλεκτρολογικών σωληνών της διπλοκατοικίας. Υπάρχει μάλιστα μια μάτιση με μούφα στη μέση περίπου της διαδρομής. Το καλώδιο είναι δορυφορικό, καινούργιο μέτριας μάλλον ποιότητας.
Το θέμα τώρα που σας καίει: ΔΟΥΛΕΥΕΙ Α Ψ Ο Γ Α!
Το έχω από το Γενάρη, αν θυμάμαι καλά, και έχει παρουσιάσει πρόβλημα μόνο 3 φορές (Ε-143-νομίζω!- στον 831). Και τις 3 φορές έλειπα και κατά 99% έφταιγε ο 865 που ώρες- ώρες τρώει κολλήματα. Και τις 3 φορές το πρόβλημα λύθηκε με βγάλσιμο από το ρεύμα και επανεκκίνηση του 865.
Και λίγα πληροφοριακά τώρα:
Η nova στη συσκευασία δίνει καλώδιο 30 μέτρα και γι'αυτο λέει οτί μέχρι 30 μέτρα παίζει. Κατά τη γνώμη μου με καλής ποιότητας μονοκόματο καλώδιο μπορέι να παέι πολύ μακρυά.
Από το καλώδιο περναέι ένα σήμα κάθε 30 sec περιπού που φαινεται γιατί αναβοσβήνει το λαμπάκι power κ στους 2 δέκτες (από πράσινο γίνεται κόκκινο στιγμιαία και το αντίθετο όταν ο δέκτης είναι standby). Με τον τεχνικό βάλαμε το καλωδιο στο πεδιόμετρο και είδαμε ένα σήμα στα 550 Hz(κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι καλά!) περίπου. Η πτώση του σήματος από τον 865 Master στον 831 slave μετά από όλη τη διαδρομή ήταν 9-10 db.
Το έχω δοκιμάσει και από το RF IN του 865 (αλλάζει από το menu) και παίζει επίσης άψογα.

Δυστυχώς σιγουριά σε τέτοια πειράματα δεν υπάρχει και μόνο με δοκιμές μπορείς να δείς αν δουλεύει. Ισως με extra εξοπλισμό και γνώσεις να μπορέις να κάνεις πολλά παραπάνω...
Ελπίζω να βοήθησα και περιμένω να ακούσω αποτελέσματα από τις απόπειρες σας! Οτι θέλετε εδώ.

ΥΓ: Η nova αυτή την περίοδο δίνει δωρεάν, υπο προυποθέσεις, το multiview, οπότε είναι καλή ευκαιρία για πειράματα!

Last edited:
σε μένα πάντως παιδιά βγάζει αρκετές φορές e-143 τεσπα ίσως φταει το καλώδιο! δεν ξέρω...

Φίλε birbilis,ένα ευχαριστώ είναι λίγο για την πολύτιμη όσο και άμεση ανταπόκρισή σου!Αυτά μάλιστα που αναφέρεις με χαροποιούν αφάνταστα και επιβεβαιώνουν αυτό που πιστεύω.Ότι δηλαδή -κάτι άλλωστε που έχω δει με τα μάτια μου- η απόσταση του καλωδίου δεν είναι δυνατό να παίζει ρόλο για να μπορεί να δουλέψει το multivew.Τουλάχιστον για τέτοιες αποστάσεις.Θα το δοκιμάσω κι εγώ στο σπίτι μου εντός ολίγων μηνών και θα αναφέρω αποτελέσματα.Κι όποιος άλλος φίλος έχει εμπειρία πάνω σ'αυτό το θέμα θα ήταν πολύτιμες οι απόψεις του.Και πάλι φίλε birbilis ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου!

εγω εχω το καλωδιο με ενωματα και παιζει κανονικα καποιες φορες εχω Ε-143 δεν χρειαζεται να ειναι μονοκομματο

Είμαι υφιστάμενος συνδρομητής κι εγώ και κοιτάζω να δω τι με συμφέρει καλύτερα.Τώρα έχω κι εγώ τον 831.
Αν είναι έτσι τα πράγματα λοιπόν και για να τα συγκεντρώσουμε,για να πάμε σε multiview έχουμε τις εξής δυο επιλογές:

1. Δεν αλλάζουμε πρόγραμμα και αγοράζουμε τον PVR 865 στα 149 ευρώ.Επιβαρυνόμαστε με κόστος εγκατάστασης multiview και δεν έχουμε κάποιο επιπλέον δώρο (πληρώνουμε κανονικά 9,90 ευρώ/μήνα,από τον πρώτο κι όλας μήνα)

2. Μεταβαίνουμε σε κάποιο πρόγραμμα 3play (3play full, ή triple play με "όλα τα novacinema" ή "όλα τα novasports") και επιλέγουμε πληρωμή μέσω πάγιας εντολής σε πιστωτική κάρτα/τραπεζικό λογαριασμό.
Τότε παίρνουμε PVR 865 με 49 ευρώ και 831 με 49 ευρώ. Σύνολο : 49 + 49 = 98 ευρώ.
Ο 831 που ήδη έχουμε παροπλίζεται...
Φυσικά στην περίπτωση που επιθυμούμε multiview με 2 PVR 865,τότε σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα
στην περίπτωση αυτή πληρώνουμε συνολικά 49 + 149 = 198 ευρώ

Από δώρα έχουμε:
1. δωρεάν εγκατάσταση
2. 6 μήνες δωρεάν multiview + hd (ή 12 μήνες δωρεάν multiview + hd αν επιλέξουμε το 3play full)
3. 3 μήνες δωρεάν adult pack

Επίσης έχουμε 1 χρόνο δέσμευση από την ημέρα που υπογράφουμε.
Τέλος νομίζω πως στην περίπτωση αυτή έχεις και το κανάλι nova 3D.

Κάνε έγγραφο ερώτημα (με e-mail) αν μπορείς να αγοράσεις τον 865 με 49 και να χρησιμοποιήσεις τον 831 ως δέκτη multiview με μεταβίβαση του δέκτη από το πακέτο που είσαι στο triple play, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανταποκριθούν θετικά. Να κάνεις ρητή αναφορά στον επίσημο κατάλογο που είναι δημοσιευμένος και να προσθέσεις ότι ο δέκτης 831 ως multiview (2ος) κοστίζει 49 σύμφωνα με τον κατάλογο, αλλά εσύ που τον έχεις επιθυμείς να κρατήσεις τον παλιό. Ξέρω περίπτωση που το δέχτηκαν, όλα τα ειδικά αιτήματα ή σε ότι υπάρχει ασάφεια το εξετάζουν κατά περίπτωση.

Στην περίπτωση αυτή,φίλε johnkok,πρέπει να πάρεις άλλο ένα δέκτη είτε 831,είτε 865.Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον προηγούμενο 831 που είχες.Βέβαια,ότι λέμε το λέμε με επιφύλαξη,γιατί δυστυχώς η εξυπηρέτηση πελατών δε βοηθάει καθόλου,αντίθετα δημιουργεί συνεχώς νέες απορίες.
Έχεις δίκιο, αλλά ως ειδικό αίτημα μπορεί να υπάρξει απόκλιση από τον κανόνα. Το κλειδί είναι έγγραφο αίτημα ώστε να εξεταστεί από υπεύθυνο, το κέντρο εξυπηρέτησης δεν μπορεί να απαντήσει ειδικά αιτήματα.

Φίλε johnkok,πράγματι μπορεί να υπάρξει απόκλιση από τον κανόνα.Ισχύει αυτό που λες.Και ίσως όχι μόνο αποκλειστικά με έγγραφο αίτημα,αλλά και μέσω καταστήματος αρκεί να πέσεις στον κατάλληλο υπάλληλο.Αυτό διαπίστωσα κι εγώ προσωπικά πριν από λίγες μέρες σε κατάστημα.Θα επανέλθω και θα εξηγήσω εντός των επομένων ημερών τι εννοώ.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τελικά αυτό που χαλάει την εικόνα της εταιρίας είναι η εξυπηρέτηση πελατών της ΝΟΒΑ. Αυτοί είναι πραγματικά ασυμπίεστοι.