Nova Multiview

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις τα rf out & rf in.
Τσέκαρε την συχνότητα του Καον στο, Μενού ---Ρυθμίσεις ---Τεχνικές ρυθμίσεις - - - ρυθμίσεις τηλεοράσεις " κανάλι UHF :
Ένωσε τα όλα και βάλε την τηλεόραση στο κανάλι UHF που έλεγε ο απόκωδικοποίητης.

Τώρα που το λες... :-))
3 μέρες τώρα ασχολούμαι με τον ΟΤΕ και το κύπελλο και μου έχει γίνει εμμονή... Πφφφφ

Last edited:
Αυτό κάνω και δεν..μάλλον κατι θα φταίει από μέσα στα καλώδια.
Να ρωτήσω κάτι, στην πρίζα του δωματίου έρχονται 2 καλώδια. Το ένα απ τον ενισχυτή που δίνει το σήμα της tv και το άλλο απ το rf out του δεύτερου δέκτη. Η πρίζα του τοίχου έχει 2 υποδοχές(έιναι που στην κάθε μια ήταν κ από ένα καλώδιο). Μήπως πρέπει αυτά να τα βάλω στην ίδια υποδοχή;

Μου χουν κάνει λάθος τη σύνδεση του καλωδίου(rf out) με αυτό που καταλήγει στην πρίζα του δωματίου. Απ τον δέκτη στην 2η tv παίζει. Μένει να βρουν πιο είναι το σωστό καλώδιο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Re: Απάντηση: Nova Multiview

Από τα προηγούμενα post του φίλου μας,παίρνω έναυσμα να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου κάτι παρόμοιο...
Λοιπόν η εγκατάσταση μου έχει ως εξής:Είναι multiview με 2 PVR 865.Επειδή η τηλεόραση στην οποία έχω συνδέσει τον slave 865 δεν έχει επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG4,στον slave 865 έχω συνδέσει και το USB MPEG4 stick της nova ώστε να βλέπω και τα επίγεια ψηφιακά κανάλια (τα εμφανίζει στο DTT Bouqeut).
Το καλώδιο που συνδέει τους 2 δέκτες τρέχει από την rf out του master 865 και καταλήγει στην rf in του slave 865,όπως και πρέπει.
Σε ένα δωμάτιο έχω μια αρκετά παλιά μικρή CRT τηλεόραση 14".Σκεφτόμουν αν ήταν δυνατόν χωρίς πολύ κόπο,να πάρω από την rf out του slave 865,την εικόνα του ώστε να βλέπω και στην CRT το κανάλι που είναι συντονισμένος ο slave 865 δέκτης.
Το επόμενο βήμα μετά είναι τι λύσεις υπάρχουν για τον απομακρυσμένο τηλεχειρισμό του pace 865 PVR.

Τα μπριζάκια με το σήμα της επίγειας κεραίας λειτουργούν αμφίδρομα? Σκεφτόμουν στο επίγειο μπριζάκι που είναι κοντά στον slave 865 να παρεμβάλλω ένα Τ (ταυ) (διακλαδωτή 1in 2 out) ώστε η μια έξοδος να πηγαίνει στο nova USB MPEG4 stick και η άλλη έξοδος στη θύρα RF out του slave 865.
Με αυτό τον τρόπο θα διοχετευθεί στο επίγειο (αναλογικό) δίκτυο η συχνότητα καναλιού του rf out του slave 865?

Δεν ξερω αν το σκέφτομαι σωστά...Περιμένω να ακούσω λύσεις κι από εσάς...Τώρα που το σκέφτομαι όμως δεν πρέπει να είναι και τόσο απλό γιατί στο σαλόνι που είναι ο slave δέκτης,φεύγει ξεχωριστή έξοδος από τον ενισχυτή επίγειου σήματος και ξεχωριστή έξοδος για τον επάνω όροφο που είναι τα υπνοδωμάτια (είναι μεζονέτα το σπίτι)
Η παλιά 14" τηλεόραση βρίσκεται στον επάνω όροφο όπου είναι τα υπνοωμάτια.

Η standard λύση που δουλεύει σίγουρα είναι να τραβήξω "χύμα" καλώδιο από την rf out του slave πρός την 14" τηλεόραση?
Μήπως θα είναι ευκολότερο να πάρω σήμα από την rf in του master 865 δέκτη ο οποίος βρίσκεται επίσης στον επάνω όροφο?
Είναι δυνατόν ο master 865 να ρυθμιστεί να δώσει το κανάλι του από την rf in αντί της rf out που είναι το "default" ?

Σας ευχαριστώ πολύ!

Last edited:
Re: Απάντηση: Nova Multiview

Για να μπορούν να δείχνουν και οι 2 δέκτες σας στις τηλεοράσεις σας μέσο rf (ή σε pip των 2 lg και samsung monitor που έχουμε εμείς) πρέπει να τους συνδέσετε μέσο του rf-out στην τv κάθε tv.

Τους δέκτες μεταξή τους θα τους συνδέσετε από τα rf-in.. από το 1 rf-in στο άλλο δλδ.
Αυτό δεν είναι απο defaul, οποτε θα πρέπει να ρυθμιστεί από τις επιλογές

Επίσης πρέπει το κάθε μηχάνημα να έχει διαφορετική και καθαρή συχνότητα που εκπέμπει το τηλεοπτικό σήμα μέσο του rf-out στην tv του, αλλιώς πέφτει το ένα πάνω στο άλλο.

Μπορείς δλδ έτσι να βλέπεις τι παίζουν και τα 2 μηχανήματα αλλάζοντας το κανάλι της κάθε τηλεόρασης στις 2 συχνότητες ... στο pip των monitor που το έχω δοκιμάσει εγώ έχει πολύ καλή εικόνα με δορυφορικό καλώδιο 30 μέτρων ... με ενα πολύ φτηνό 100 μέτρων ανάμεσα στα 2 μηχανήματα όμως οι απώλειες είναι τεράστιες και παρότι δουλεύει για να περνάει το σήμα ελέγχου της νοβα , ουσιαστικά δεν μπορείς να παρακολουθήσεις την εκπομπή του απομακρυσμένου δέκτη.

ΥΓ
Για κάποιο περίεργο λόγο, που και που χάνεται ο ήχος και έχει πολλά παράσυτα.... αν είχες κλειστό κάποιο δέκτη πριν και τον άνοιξες ή όταν τα δοκιμάζεις πρώτη φορά , φτιάχνετε μόνο του αν κάνεις μερικές εναλαγές καναλιών, δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι αλλά αν το πετύχετε μην απογοητευτήτε αμέσως.

Last edited:
Την αναβάθμιση της υπηρεσίας Multiview ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες του www.digitaltvinfo.gr η συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Η υπηρεσία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα παρείχε τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης δύο καναλιών Nova, σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις. Το μόνο που χρειαζόταν για αυτό, ήταν η ύπαρξη δύο αποκωδικοποιητών (είτε NovaBox HD PVR 865, είτε NovaBox HD 831), προκειμένου να συνδεθούν μεταξύ τους.

Πλέον, οι πληροφορίες μας λένε ότι από τον Αύγουστο η δυνατότητα αυτή θα επεκταθεί σε τέσσερις πλέον, δέκτες. Πράγμα που σημαίνει πως εφόσον κάποιος το επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης τεσσάρων διαφορετικών καναλιών Nova, σε τέσσερις τηλεοράσεις που βρίσκονται στον χώρο του.

https://www.digitaltvinfo.gr/compon...tesseris-dektes-tin-ypiresia-multiview-i-nova

Last edited by a moderator:
Πάντως,θα είναι αστείο (για να μην πω κάτι άλλο) να χρεώνονται οι επιπλέον δέκτες-πέραν του δεύτερου- με το ίδιο κόστος.Δηλαδή 4Χ10=40 ευρώ!!!Αναμονή βέβαια πρώτα να γίνει γνωστό το κόστος.Σα δυνατότητα φυσικά,απολύτως καλοδεχούμενη.

Για να σας πω και νεα απο μεσα.Ετοιμαζεται νεος δεκτης που θα ειναι ξανα Pace διαθεση καπου στο Μαρτιο,ο συγκεκριμενος δεκτης θα εχει και wifi και smart tv δυνατοτητες,το Multiview πλεον θα τσεκαρετε μεσω wifi απο τους ιδιους τους δεκτες και δεν θα χρειαζεται πλεον η συνδεση με καλωδιο.

Πάντως,θα είναι αστείο (για να μην πω κάτι άλλο) να χρεώνονται οι επιπλέον δέκτες-πέραν του δεύτερου- με το ίδιο κόστος.Δηλαδή 4Χ10=40 ευρώ!!!Αναμονή βέβαια πρώτα να γίνει γνωστό το κόστος.Σα δυνατότητα φυσικά,απολύτως καλοδεχούμενη.

Στους μόνο 2 δέκτες υπάρχει χρέωση?

Τι ακριβώς εννοείς?Πάντως τώρα που το κοιτάω,έγραψα λάθος τον υπολογισμό.Αν η χρέωση σε κάθε επιπλέον δέκτη είναι 10 ευρώ,τότε θα έρχεται συνολικά 30 ευρώ για multivew με 4 δέκτες.Βέβαια,δεν πιστεύω ότι θα είναι έτσι η χρέωση,που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να χρεώνεται καθόλου η ανεξάρτητη θέαση σε άλλες τηλεοράσεις εντός του σπιτιού.Ελπίζω η είσοδος του νέου δέκτη να κινείται σ' αυτή την κατεύθυνση.

Δηλαδή αν έχω τον pvr και τον απλό σε 2 διαφορετικά δωμάτια τότε θα έχω χρέωση?

Μα αυτή τη στιγμή,αν έχεις multivew έχεις και έξτρα χρέωση 9,90 ευρώ το μήνα.

για να εχεις 3 η 4 διαφορετικες θεασεις ... σε τι σπιτι πρεπει να μενεις ? και πρεπει να θες πολυ να δεις τηλεοραση :) off topic

Για τους 3 δεκτες δε μου κανει ιδιαιτερη αισθηση (παρα το ο,τι θα ειναι καλη υπηρεσια για καποιους). Ωστοσο η ιδεα της ασυρματης επικοινωνιας μεταξυ δεκτων ειναι παρα πολυ καλη, μιας και αυτος ειναι ενας απο τους λογους που δεν εχω multiview.