Nova Multiview

Re: Απάντηση: Nova Multiview

Το θέμα αδερφέ δεν είναι τα 55 η τα 50 μέτρα, αλλά να σου κάνουν οι τεχνικοί την εγκατάσταση

Οι συγκεκριμένοι μου ανέφεραν, αφού είδαν-μέτρησαν στο περίπου, ότι και να στο κάνουμε σύνδεση κατά 70-80% είναι χαμένη υπόθεση και δεν θα βλέπεις… σκέφτηκα κι εγώ 2 ακόμη τρύπες στον τοίχο και να μην γίνει η δουλεία δεν λέει οπότε αποδέχτηκα την γνώμη τους ως τεχνικοί που ήταν.

Οι συγκεκριμένοι μου ανέφεραν, αφού είδαν-μέτρησαν στο περίπου, ότι και να στο κάνουμε σύνδεση κατά 70-80% είναι χαμένη υπόθεση και δεν θα βλέπεις… σκέφτηκα κι εγώ 2 ακόμη τρύπες στον τοίχο και να μην γίνει η δουλεία δεν λέει οπότε αποδέχτηκα την γνώμη τους ως τεχνικοί που ήταν.

Καν το. Θα βλέπεις. 70-80% είναι το ποσοστό βαρεμάρας τους. Απλά να σου περάσουν μονοκομματο καλώδιο. Μη κάνουν ενώσεις

Εμένα οι τεχνικοί μου είχαν πει ότι το μεγιστο μηκος του καλωδίου είναι 25 μέτρα για multiview... Με δική μου ευθυνη τους είπα να βάλουν καμια 30ρια μέτρα και φυσικά δουλεψε κανονικά... παίζει κάποιοι να "βαριούνται" λοιπόν...

Συνεχίζουν οι εγκαταστάτες multiview να μη ξέρουν που πάνε τα 4. Κατ' αρχάς δε χρειάζεται να ανοίξεις πουθενά τρύπες. Ο παλμός μπορεί να περάσει και μέσα από τα δορυφορικά καλώδια, με τη χρήση combiners. Το συνολικό μήκος σίγουρα προβληματίζει όταν ξεπερνά τα 50 μέτρα αλλά εξαρτάται και από την ποιότητα του καλωδίου και τυχόν ενώσεις.

Από το πιάτο προς τους δύο δέκτες, πόσα μέτρα καλώδιο έχεις για τον καθ' ένα;

Δεν θα δώσουν το ΟΚ οι τεχνικοί με τέτοια μέθοδο.
Και δεν θ αναλάβουν καν.
Το θέμα είναι να γίνει η εγκατάσταση - ενεργοποίηση και μετά βλέπει τι θα κάνει

Ο παλμός μπορεί να περάσει και μέσα από τα δορυφορικά καλώδια, με τη χρήση combiners
Καλησπέρα, μπορείς να μου προτείνεις ένα τέτοιο combiner για να αγοράσω?

Οποιοδηποτε sat combiner ή και ως diplexer μπορεις να τα βρεις. Οι Johansson ειναι μια καλη μαρκα. Εγω ωστόσο ειχα παρει τον απολυτως φτηνότερο χωρις προβλημα. Μη ξεχνας πως χρειαζεσαι δυο τετοιους. Ενα σε κάθε δεκτη.

Οποιοδηποτε sat combiner ή και ως diplexer μπορεις να τα βρεις. Οι Johansson ειναι μια καλη μαρκα. Εγω ωστόσο ειχα παρει τον απολυτως φτηνότερο χωρις προβλημα. Μη ξεχνας πως χρειαζεσαι δυο τετοιους. Ενα σε κάθε δεκτη.

4 χρειάζεται

Τέλος καλό όλα καλά :2thumb22sup:

Η σύνδεση έγινε και δουλεύει μια χαρά με καλώδιο μήκους 53 μέτρα περίπου. Είναι προφανές πως το συνεργείο που ήρθε την προηγούμενη φορά και μου δήλωσε ότι δεν γίνετε η σύνδεση σε τέτοια απόσταση ήταν είτε «άσχετο» είτε «κουρασμένο» …

Η ουσία είναι πως αν δεν υπήρχε το forum με τις πληροφορίες που παρέχει και η επίμονη μου τότε η Nova θα γλίτωνε μια δωρεάν υπηρεσία multiview και θα αποκτούσε έναν δυσαρεστημένο πελάτη. Καλό θα ήταν να ελέγχει περισσότερο τα συνεργεία της καθώς το πρώτο που δήλωσε ότι δεν γίνετε αποτελεί δυσφήμηση για την Nova ενώ το δεύτερο που την έκανε αποτελεί διαφήμιση.

Χμμμμμ δεν είναι όπως ακριβώς τα λες. Το συνεργείο λέει το επίσημο οτι λειτουργεί έως 30 μέτρα και κάνουν τέτοια εγκατάσταση μέχρι 30 ώστε να "αποφεύγεται" να το παράνομο multiview σε διαφορετικά διαμερίσματα

Καταλαβαίνω ότι δεν σου έγινε η δουλειά αλλα δεν νομίζω πως ήταν από βαρεμάρα η απλά οτι δεν θέλανε να σε εξυπηρετησουν.

Σε καμία περίπτωση δεν μου αναφέρθηκε αυτός ο περιορισμός όταν υπέγραψα την σύμβαση στο κατάστημα τους.

Προϋποθέσεις και προδιαγραφές για αποστάσεις δεν υπάρχουν ούτε στο site της Nova …
Το αντίθετο μάλιστα, μου διαβεβαίωσαν πως 9 στις 10 περιπτώσεις γίνετε πολύ εύκολα. Άλλωστε η συμφωνία – διαβεβαίωση ήταν πως αν το πρώτο συνεργείο έβλεπε πως δεν μπορούσε να γίνει η σύνδεση για multiview δεν θα προχωρούσε και στην αναβάθμιση του 865 pvr…

Εάν εγώ μπλέχτηκα ανάμεσα σε κόντρα μεταξύ τεχνικού τμήματος και τμήματος πωλήσεων της Nova ποσώς με ενδιαφέρει ως πελάτη.

Δε σου είπαν τίποτα για τα 30 μέτρα γιατί μάλλον ούτε εσύ τους είπες για εξωτερικό πέρασμα

Δε σου είπαν τίποτα για τα 30 μέτρα γιατί μάλλον ούτε εσύ τους είπες για εξωτερικό πέρασμα

Μια χαρά τους είπα για εξωτερικό πέρασμα φίλε μου, μην τους δικαιολογείς τόσο εύκολα.

Δείξε μου ένα έντυπο που έχουν στα καταστήματα τους ή στο site τους που αναφέρει όριο απόστασης καλωδίου και παω πάσο.

ειναι οδηγισ προς τους εγκαταστατες για αποφυγη παρανομης εγκαταστασης. τι εντυπα μου λες???? θα διαφημιζουν τον περιορισμο για την παρανομια? που βρισκεις το παραλογο?? απο μαρκετιγκ δεν τοχεις καθολου υποθετω

Στον εξοπλισμό που δικαιούται ο νέος συνδρομητής η ο συνδρομητής που αναβαθμίζει την υπηρεσία του, περιέχεται και κουλουρα 30 μέτρων.
Από εκεί και έπειτα το επί πλέον καλώδιο το χρεώνεται έξτρα ο συνδρομητής.
Όσο αφορά το multiview για την καλή λειτουργία του αποφεύγονται οι εγκαταστασεις άνω των 25 - 30 μέτρων.
Να θυμίσω δε ότι χέρι δεν βάζουν όταν πρόκειται τα καλώδια να περάσουν από σωληνώσεις σπιτιού. (Είναι δουλειά δικού μας ηλεκτρολογου)

Άρα δεν μιλάμε ούτε για τεμπέληδες, ούτε για αποφυγή παράνομου multiview.

Θα παρακαλέσω να ρίξουμε και τους τόνους.
Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, και εμπειριών κάνουμε.

@sakels

Να υποθέσω πως είσαι τεχνικός ή έχεις κάποια σχέση εργασίας με την Forthnet-Nova;; Αλλιώς δεν εξηγείτε ο ζήλος σου να υπερασπιστείς και να δικαιολογήσεις την Nova συνολικά σε σχέση με έναν απλό πελάτη-καταναλωτή όπως εγώ. Αν δεν είσαι τότε σου ζητώ συγνώμη, λάθος κατάλαβα.

Πάντως η πρώτη σου απάντηση-συμβουλή στο πρόβλημα μου ήταν:

Λογικά σε λίγο καιρό θα γίνεται μέσω δικτύου το multi άρα περίμενε

… κοινώς “Ωχ αδελφέ, άσε τώρα που να μπλέκεις, κάτσε εκεί με τον Pvr που σου φορτωσανε και μην την ψάχνεις’’

ειναι οδηγισ προς τους εγκαταστατες για αποφυγη παρανομης εγκαταστασης. τι εντυπα μου λες???? θα διαφημιζουν τον περιορισμο για την παρανομια? που βρισκεις το παραλογο?? απο μαρκετιγκ δεν τοχεις καθολου υποθετω

Γράφω ξεκάθαρα πως δεν αναφέρονται αυτές οι προϋποθέσεις – προδιαγραφές (των 25 μέτρων ως μέγιστο όριο σύνδεσης) από την Nova προς τους πελάτες. Ούτε στο κατάστημα προφορικά άλλα το βασικότερο ούτε γραπτώς στο site της Νova ή σε κάποιο διαφημιστικό φυλλάδιο. Αν έχει δώσει τέτοιες εντολές (25 μέτρα καλωδίου) η Nova στους τεχνικούς της αυτό απαλλάσσει τους τεχνικούς αλλά όχι την ίδια. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε από μία παραπλανητική διαφήμιση και προσφορά υπηρεσίας έως εξαπάτηση.

Σε κάθε περίπτωση, και με βάση την δική σου άποψη, τα συνεργεία που σύνδεσαν το δικό μου multiview εξωτερικά με 50+ μέτρα καλώδιο και του κουμπάρου μου με 35+ μέτρα εσωτερικά παρανόμησαν και το ίδιο κι εμείς και κάποιες χιλιάδες ακόμα…
Όσο για το μάρκετινγκ απλά είμαι σίγουρος πως η Νova προτιμά να έχει έναν πελάτη που της προσφέρει δυνητικά 12 x 9.90 =118.80 euro τον χρόνο πάρα να ασχολείται αν το καλώδιο είναι 25 ή 55 μέτρα.

Στον εξοπλισμό που δικαιούται ο νέος συνδρομητής η ο συνδρομητής που αναβαθμίζει την υπηρεσία του, περιέχεται και κουλουρα 30 μέτρων.
Από εκεί και έπειτα το επί πλέον καλώδιο το χρεώνεται έξτρα ο συνδρομητής.
Όσο αφορά το multiview για την καλή λειτουργία του αποφεύγονται οι εγκαταστασεις άνω των 25 - 30 μέτρων.
Να θυμίσω δε ότι χέρι δεν βάζουν όταν πρόκειται τα καλώδια να περάσουν από σωληνώσεις σπιτιού. (Είναι δουλειά δικού μας ηλεκτρολογου)

Άρα δεν μιλάμε ούτε για τεμπέληδες, ούτε για αποφυγή παράνομου multiview.

Θα παρακαλέσω να ρίξουμε και τους τόνους.
Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, και εμπειριών κάνουμε.

Η Nova σου λέει, και συμφωνούμε σε αυτό, πως στο πακέτο σύνδεσης της υπηρεσίας multiview παρέχετε δωρεάν εξοπλισμός όπως καλώδιο μήκους 25-30 μέτρων. Η παρεξήγηση ξεκινά από εδώ. Νομίζω πως η Νοva με το 25 μέτρα μήκος καλωδίου θέλει να ορίσει το μήκος του δωρεάν καλωδίου που παρέχετε όχι το επιτρεπόμενο ή το βέλτιστο και μέγιστο μήκος σύνδεσης μεταξύ 2 αποκωδικοποιητών για multiview. Αυτό προσπαθώ να επισημάνω, πως δεν βρήκα να αναφέρεται πουθενά ως τέτοιο όριο στο site τους ή στο συμβόλαιο ας πούμε.

Η ουσία για να τελειώνουμε είναι μία. Multiview σύνδεση μπορεί να γίνει άνετα στα 50+ μέτρα, μπορεί και περισσότερο. Και αν για κάποιο λόγο το συνεργείο δηλώσει ή σας συμβουλέψει πως δεν γίνετε λόγο απόστασης, επιμένετε ώστε να γίνει ή ζητήστε άλλο συνεργείο.

Η τελευταία σου πρόταση δεν είναι ακριβής. Όντως ο παλμός μεταφέρεται και σε 50 μέτρα, μπορεί και περισσότερο, αλλά δεν είναι εγγυημένο. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Έχει να κάνει με ενδιάμεσες συνδέσεις (πχ ένα μονοκόμματο 50μετρο είναι πιο σίγουρο από δύο 25μετρα συνδεδεμένα μεταξύ τους), ποιότητα καλωδίου, τυχόν παρεμβολές κτλ. Επίσης, επειδή έχω κάνει πολλές δοκιμές, έχω δει πως ο παλμός μεταδίδεται κάθε 30 δευτερόλεπτα και οι δύο δέκτες χάνουν το sync τους αν ο slave δε πάρει παλμό για 3 λεπτά. Δηλαδή μπορεί να χάσει 5 στους 6 παλμούς και πάλι να δουλεύει. Αν πχ στα 30 μέτρα έχεις μηδέν απώλειες αλλά στα 50 μέτρα χάνεις 4 στους 6 παλμούς, ναι μεν πάλι δουλεύει αλλά θα είναι οριακό. Κι αν για κάποιο λόγο ο πάροχος αλλάξει τις προδιαγραφές και χάνεται το link στο 1 λεπτό και όχι στα 3, τότε δε θα σου δουλεύει. Τα 30 μέτρα είναι εγγυημένα, από κει και πάνω είναι ευθύνη του συνδρομητή. Κοινώς, αν αύριο το 53μετρο δε σου δουλεύει για οποιοδήποτε λόγο, δε θα φταίει η Nova αλλά εσύ. Αυτό προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε. Δεν είναι πως το ένα συνεργείο βαριόταν και το άλλο όχι.