Re: Απάντηση: Nova Multiview
@sakels
Να υποθέσω πως είσαι τεχνικός ή έχεις κάποια σχέση εργασίας με την Forthnet-Nova;; Αλλιώς δεν εξηγείτε ο ζήλος σου να υπερασπιστείς και να δικαιολογήσεις την Nova συνολικά σε σχέση με έναν απλό πελάτη-καταναλωτή όπως εγώ. Αν δεν είσαι τότε σου ζητώ συγνώμη, λάθος κατάλαβα.
Πάντως η πρώτη σου απάντηση-συμβουλή στο πρόβλημα μου ήταν:
Λογικά σε λίγο καιρό θα γίνεται μέσω δικτύου το multi άρα περίμενε
… κοινώς “Ωχ αδελφέ, άσε τώρα που να μπλέκεις, κάτσε εκεί με τον Pvr που σου φορτωσανε και μην την ψάχνεις’’
ειναι οδηγισ προς τους εγκαταστατες για αποφυγη παρανομης εγκαταστασης. τι εντυπα μου λες???? θα διαφημιζουν τον περιορισμο για την παρανομια? που βρισκεις το παραλογο?? απο μαρκετιγκ δεν τοχεις καθολου υποθετω
Γράφω ξεκάθαρα πως δεν αναφέρονται αυτές οι προϋποθέσεις – προδιαγραφές (των 25 μέτρων ως μέγιστο όριο σύνδεσης) από την Nova προς τους πελάτες. Ούτε στο κατάστημα προφορικά άλλα το βασικότερο ούτε γραπτώς στο
site της Νova ή σε κάποιο διαφημιστικό φυλλάδιο. Αν έχει δώσει τέτοιες εντολές (25 μέτρα καλωδίου) η Nova στους τεχνικούς της αυτό απαλλάσσει τους τεχνικούς αλλά όχι την ίδια. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε από μία παραπλανητική διαφήμιση και προσφορά υπηρεσίας έως εξαπάτηση.
Σε κάθε περίπτωση, και με βάση την δική σου άποψη, τα συνεργεία που σύνδεσαν το δικό μου multiview εξωτερικά με 50+ μέτρα καλώδιο και του κουμπάρου μου με 35+ μέτρα εσωτερικά παρανόμησαν και το ίδιο κι εμείς και κάποιες χιλιάδες ακόμα…
Όσο για το μάρκετινγκ απλά είμαι σίγουρος πως η Νova προτιμά να έχει έναν πελάτη που της προσφέρει δυνητικά 12 x 9.90 =118.80 euro τον χρόνο πάρα να ασχολείται αν το καλώδιο είναι 25 ή 55 μέτρα.
Στον εξοπλισμό που δικαιούται ο νέος συνδρομητής η ο συνδρομητής που αναβαθμίζει την υπηρεσία του, περιέχεται και κουλουρα 30 μέτρων.
Από εκεί και έπειτα το επί πλέον καλώδιο το χρεώνεται έξτρα ο συνδρομητής.
Όσο αφορά το multiview για την καλή λειτουργία του αποφεύγονται οι εγκαταστασεις άνω των 25 - 30 μέτρων.
Να θυμίσω δε ότι χέρι δεν βάζουν όταν πρόκειται τα καλώδια να περάσουν από σωληνώσεις σπιτιού. (Είναι δουλειά δικού μας ηλεκτρολογου)
Άρα δεν μιλάμε ούτε για τεμπέληδες, ούτε για αποφυγή παράνομου multiview.
Θα παρακαλέσω να ρίξουμε και τους τόνους.
Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, και εμπειριών κάνουμε.
Η Nova σου λέει, και συμφωνούμε σε αυτό, πως στο πακέτο σύνδεσης της υπηρεσίας multiview παρέχετε δωρεάν εξοπλισμός όπως καλώδιο μήκους 25-30 μέτρων. Η παρεξήγηση ξεκινά από εδώ.
Νομίζω πως η Νοva με το 25 μέτρα μήκος καλωδίου θέλει να ορίσει το μήκος του δωρεάν καλωδίου που παρέχετε όχι το επιτρεπόμενο ή το βέλτιστο και μέγιστο μήκος σύνδεσης μεταξύ 2 αποκωδικοποιητών για multiview. Αυτό προσπαθώ να επισημάνω, πως δεν βρήκα να αναφέρεται πουθενά ως τέτοιο όριο στο
site τους ή στο συμβόλαιο ας πούμε.
Η ουσία για να τελειώνουμε είναι μία.
Multiview σύνδεση μπορεί να γίνει άνετα στα 50+ μέτρα, μπορεί και περισσότερο. Και αν για κάποιο λόγο το συνεργείο δηλώσει ή σας συμβουλέψει πως δεν γίνετε λόγο απόστασης, επιμένετε ώστε να γίνει ή ζητήστε άλλο συνεργείο.