Nova Multiview

Παιδιά νια ερώτηση όταν δώσουν την υπηρεσία μέσω δικτύου θα δουλεύει όπως ο ΟΤΕ; δηλαδή ευρυζωνικά ή μέσω του πιάτου; διότι αν δουλεύει ευρυζωνικά δεν θα χρειάζεται και γρήγορο adsl ιντερνετ;(για να μην πω VDSl)
Μεσω πιατου. Το ethernet θα ειναι μονο για τον παλμο για να λειτουργει ο δευτερος αποκωδικοποιητης.

Καλημέρα! Πριν λίγο ο δέκτης μου 831 πήρε μια νέα αναβάθμιση και στο multiview μου βγάζει πλέον σύνδεση μεσω ip,ethernet,rf. Τα είχε και πριν αυτά; η τώρα τα έβγαλε και σημαίνει πως ενεργοποίησαν το multiview μέσω ethernet;

Εμπεριέχονται στην τελευταία αναβάθμιση αλλά απ όσο ξέρω δεν έχει ενεργοποιηθη ακόμα η υπηρεσία.

Παρακαλω λιγο τα φωτα σας. Ειμαι ετοιμος να κοψω τον οτε και να παω nova κυριως για το multiview, που ο οτε το ανακοινωνει εδω και χρονια και ποτέ δεν ερχεται.
Μιλαω σημερα με nova και μου λενε οτι εχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ (!!!) το multiview λεει απο τον Αυγουστο και μεχρι να αναβαθμιστει στη λειτουργια μεσω ethernet δεν θα γινονται νεες ενεργοποιησεις της υπηρεσιας. Ενας γνωστος μου το εχει εδω και χρονια, δεν ετυχε να παω τελευταια να το ελεγξω, αλλά υποθετω οτι οι υπαρχοντες 'πελατες multiview' δεν εχουν μεχρι τωρα καποιο προβλημα και εξακολουθει και παιζει με το ομοαξονικο κανονικα, σωστα;!
Για ποιο λογο τοτε να μην ενεργοποιειται σε νεους συνδρομητες η υπηρεσια; Επειδη μου φαινοταν υπερβολικα κουφο τον εστειλα να ρωτησει προϊσταμενο και μου ειπε τα ιδια. Μα τι στο καλο γινεται, εγω σημερα κιολας θα ειχα αλλαξει εταιρια και θα πληρωνα ευχαριστως και το καπελο των ~11 για το multi...

Ισχύει μάλλον διότι δεν έχουν διαθέσιμους δέκτες που να υποστηρίζουν multiview(μέσω καλωδίου) και κάπου αλλού το διάβασα εδώ μέσα, πως για νέους πελάτες ακόμα δεν δίνεται.. Το καλό βέβαια φαίνεται πως είναι ότι θα δώσουν το ethernet από μέρα σε μέρα!

Παρακαλω λιγο τα φωτα σας. Ειμαι ετοιμος να κοψω τον οτε και να παω nova κυριως για το multiview, που ο οτε το ανακοινωνει εδω και χρονια και ποτέ δεν ερχεται.
Μιλαω σημερα με nova και μου λενε οτι εχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ (!!!) το multiview λεει απο τον Αυγουστο και μεχρι να αναβαθμιστει στη λειτουργια μεσω ethernet δεν θα γινονται νεες ενεργοποιησεις της υπηρεσιας. Ενας γνωστος μου το εχει εδω και χρονια, δεν ετυχε να παω τελευταια να το ελεγξω, αλλά υποθετω οτι οι υπαρχοντες 'πελατες multiview' δεν εχουν μεχρι τωρα καποιο προβλημα και εξακολουθει και παιζει με το ομοαξονικο κανονικα, σωστα;!
Για ποιο λογο τοτε να μην ενεργοποιειται σε νεους συνδρομητες η υπηρεσια; Επειδη μου φαινοταν υπερβολικα κουφο τον εστειλα να ρωτησει προϊσταμενο και μου ειπε τα ιδια. Μα τι στο καλο γινεται, εγω σημερα κιολας θα ειχα αλλαξει εταιρια και θα πληρωνα ευχαριστως και το καπελο των ~11 για το multi...

Ότι σου είπαν είναι η αλήθεια. Λόγο ελλείψεις σε δέκτες novabox 831 και novabox+ 865 PVR που μπορούν να υποστηρίξουν την υπηρεσία με αποστολή του παλμού μέσω ομοαξονικού καλωδίου η υπηρεσία δεν δίνετε σε νέους συνδρομητές . Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν τους παλιούς αυτούς δέκτες δεν μπορούν να έχουν την υπηρεσία, την έχουν κανονικά. Όσο αφορά το κεφάλαιο cosmote και multiroom το αναμένουμε πολύ σύντομα.

Ισχύει μάλλον διότι δεν έχουν διαθέσιμους δέκτες που να υποστηρίζουν multiview(μέσω καλωδίου) και κάπου αλλού το διάβασα εδώ μέσα, πως για νέους πελάτες ακόμα δεν δίνεται.. Το καλό βέβαια φαίνεται πως είναι ότι θα δώσουν το ethernet από μέρα σε μέρα!
Από πού φαινεται αυτο; Εγω "ευτυχως" ετυχε και ενδιαφερθηκα τωρα, γιατι αν περιμενα απο τον Αυγουστο τωρα θα σου ελεγα οτι δε βλεπω με τιποτα ασπρη μερα. Βεβαια ακριβως με αυτην τη λογικη.... ουτε και τωρα βλεπω ασπρη μερα :)
Μεχρι να γινει ή μεχρι να ανακοινωθει επισημη ημερομηνια 'ελευσης' της υπηρεσιας στο νεο δεκτη ειναι σαν (και χωρις "σαν") να μην εχει. Και το ιδιο ισχυει και για cosmote (^), αυτο το "την περιμενουμε" θυμαμαι μεχρι και χρονοδιαγραμμα που εδινε στο περιπου το "φθηνοπωρο" του 2016 ως περιοδο ελευσης του multiroom και ηρθε, περασε, εληξε και το 24μηνο μου και ακομα δεν ειδα τιποτα, γι αυτο -κυριως- το λογο αποφασισα να την κανω για νοβα, αλλά να που πρεπει να ομολογήσω "πού να 'ξερα?"...
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αφου υποστηριζεται μια χαρα απο τους παλιους δεκτες για ποιο λογο να μην υπαρχει αποθεμα, δηλαδη υπαρχει η προθεση ΟΛΟΙ οι παλιοι πελατες να ξερω γω ανταλλαξουν τους παλιους τους δεκτες με νεους; (κατι που ειχε γινει αν δεν κανω λαθος για οσους ειχαν τον παναααααρχαιο δεκτη που δεν παντρευοταν την καρτα πριν μερικα χρονια)
Δε νομιζω...

Δεν ξέρω αν έχει πια τα κεφάλαια να αγοράσει αρκετό απόθεμα από τον 831 (αν βγαίνει ακόμα) ή από τον νέο δέκτη. Ίσως για αυτό καθυστερούν το multiview, επειδή ξέρουν ότι δεν μπορούν να έχουν πολλούς αποκωδικοποιητές κρατάνε μόνο για νέους συνδρομητές. Πάντως πιστεύω ότι αν ο συνδρομητής θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα μπορεί να βρει έναν 831 πχ ανενεργό από φίλο, θα έπρεπε να του ενεργοποιούσαν το Multiview.

Πιστεύω αν έχεις όπως λες δυο δέκτες 831 στην κατοχή σου απο κάποιον φίλο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο να κανεις ενεργοποίηση της υπηρεσιας, το ίδιο αν έχεις ένα 831 και ένα 865. Το πρόβλημα ειναι οτι ο 831 πλέον εχει αντικατασταθεί απο τους 3001 οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα μεταφοράς του Πάλμου απο ομοαξανικο καλώδιο για αυτό το λόγο λοιπόν σε νέους συνδρομητές που τους παρέχεται ο συγκεκριμένος δέκτης αδυνατούν προς το παρόν να παρέχουν αυτή την υπηρεσία.

Μου το ειπαν σε επικοινωνια μου οτι θα γινοταν αν εβρισκα δυο 831 δεκτες, εγω τουλαχιστον δυστυχως μπορω να βρω μεχρι 1, η νοβα δεν δινει (δεν εχει λεει να δωσει) κανεναν.
Ειναι παντως συγνωμη τραγελαφικο να 'αναβαθμιζεις' τον εξοπλισμο σου με υλικο που δεν υποστηριζει τις υπαρχουσες υπηρεσιες σου. Ειναι σαν αυτοπυροβολισμος στο ποδι, δε ξερω γενικα τι λενε τα νουμερα τους περι συνδρομων 'multiview' αλλά δε μιλαμε για καθυστερηση 1-2 εβδομαδων εδω.
Επισης για διευκρινιση (αν και πρεπει να εχει απαντηθει αλλά δεν το βρισκω ακριβως ετσι):
Έχεις μπερδευτεί και είναι φυσικό. Δεν θα δοθεί η υπηρεσία μέσω δικτύου τα κανάλια δηλαδή αλλά ο τόνος που δίνει ο ένας δέκτης στον άλλον και είναι απαραίτητος για να δουλέψει σωστά η υπηρεσία multiview. Μέχρι τώρα αν είχες ποτέ multiview θα ξέρεις ότι χρειαζόταν ένα καλώδιο κεραίας να συνδέει τον ένα δέκτη με τον άλλον για να παίζει η υπηρεσία, αυτό πλέον δεν θα καταργηθεί αλλά θα έχεις και επιλογή συνδέοντας τους δυο δέκτες στο τοπικό δίκτυο θα γίνεται η δουλεία που έκανε το καλώδιο κεραίας.
Στην περιπτωση multiview με ειτε δυο 831, ειτε δυο 3001 δεκτων, απαιτειται μονο ο ενας εκ των δυο να ειναι συνδεδεμενος με το πιατο ή πρεπει και οι δυο να ειναι στο πιατο; (το μεταξυ τους καλωδιο εννοειται οτι υπαρχει)

Multiview (στη σημερινή του μορφή παροχής) υπάρχει μόνο μεταξυ 865-831 ή 831-831. Με το τρεχον λογισμικό δε μπορει να ενεργοποιηθει multiview εαν υπάρχει εστω και ενας 3001. Καθε δεκτης απαιτεί δική του συνδεση με το κατοπτρο.