Nova Multiview

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Επειδή όμως δεν θέλω να πληρώσω τρίτο δέκτη σκέφτομαι να μεταφέρω τον master. Μόνος του θα δουλέψει χωρίς επικοινωνία με τον slave; Ο παλμός είναι αμφίδρομος;
Βέβαια για όσο διάστημα είμαι στο εξοχικό, δύο μήνες περίπου, θα πληρώνω τζάμπα multiview αλλά θα μου βγει φθηνότερο από την αγορά τρίτου δέκτη.

Ο master θα δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα στο εξοχικό σου. Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι επειδή ο slave θα μείνει καιρό σε απραξία όταν φέρεις πάλι πίσω τον master και τα συνδέσεις όλα στην θέση τους θα χρειαστεί να κανεις ένα τηλέφωνο στο τεχνικό τμήμα της nova να στείλουν ξανά το σήμα στον δεύτερο δέκτη για να δουλέψει όπως πριν.

Σε συνομιλία που έχουμε για το ρεύμα, που η τιμές του είναι πολύ καλές, θα πρέπει όμως να κανω και ανανέωση της σύνδεσης στην τηλεόραση για 2 χρόνια. Ζήτησα το multiview για να συμφωνήσουμε αλλά ήταν ανενδοτοι πως μόνο με χρέωση μπορώ να το έχω. Δεν ξέρω τι να κάνω;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ισχύει ότι δεν χρειάζομαι σύνδεση με την κεραία στον δεύτερο δεκτή κι αρκεί μόνο το ethernet?

Στάλθηκε από το F8131 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ισχύει ότι δεν χρειάζομαι σύνδεση με την κεραία στον δεύτερο δεκτή κι αρκεί μόνο το ethernet?

εξαρτάται πως το εννοείς. Η σύνδεση στο sat in με το δορυφορικό πιάτο χρειάζεται. Αυτό που δεν χρειάζεται ειναι το καλώδιο τηλεόρασης που φεύγει από το rf in /rf out κ πάει στον άλλο δέκτη που δίνει τους κωδικούς τους multiview. Αυτή η διαδικασία τώρα γίνεται μέσω του ethernet το οποίο μπορεί να ειναι είτε στο οικιακό δίκτυο πάνω σε ένα router είτε απευθείας μεταξύ τους οι δύο δέκτες-φυσικά με τις ανάλογες ρυθμίσεις.

εξαρτάται πως το εννοείς. Η σύνδεση στο sat in με το δορυφορικό πιάτο χρειάζεται. Αυτό που δεν χρειάζεται ειναι το καλώδιο τηλεόρασης που φεύγει από το rf in /rf out κ πάει στον άλλο δέκτη που δίνει τους κωδικούς τους multiview. Αυτή η διαδικασία τώρα γίνεται μέσω του ethernet το οποίο μπορεί να ειναι είτε στο οικιακό δίκτυο πάνω σε ένα router είτε απευθείας μεταξύ τους οι δύο δέκτες-φυσικά με τις ανάλογες ρυθμίσεις.
Από την εξυπηρέτηση επέμεναν πως δεν χρειάζεται να κατέβει καλώδιο και να μπει διπλό μάτι στο πιάτο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό. Άρα χρειαζόμαστε όντως σήμα από το πιάτο και στο δεύτερο μηχάνημα όπως και στο cosmote tv.

Από την εξυπηρέτηση επέμεναν πως δεν χρειάζεται να κατέβει καλώδιο και να μπει διπλό μάτι στο πιάτο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό. Άρα χρειαζόμαστε όντως σήμα από το πιάτο και στο δεύτερο μηχάνημα όπως και στο cosmote tv.

Βασικά να το πούμε πιο απλά, ένα μονό lnb μπορεί να κατεβάσει σήμα για ένα κανάλι κάθε φορά, δεν γίνεται με ένα μονό lnb να βλέπεις δύο διαφορετικά κανάλια ακόμα κ στον ίδιο δέκτη. Για αυτό πχ στον 865-5001 δέκτη έχει από πίσω δύο sat in, ώστε αν γίνεται εγγραφή διαφορετικό κανάλι από αυτό που βλέπεις να χρησιμοποιεί κ τις δύο εισόδους. Οπότε είναι δεδομένο ότι ο δεύτερος δέκτης θέλει κανονικά καλώδιο από δορυφορικό πιάτο, κ έναν τρόπο να επικοινωνεί με τον άλλο δέκτη, είτε ethernet είτε rf καλώδιο.

Mπορω να εχω multiview μεσω ethernet μονο για τα απολυτως βασικα ? Με ενα καλωδιο χωρις καμμια αλλη συνδεση ? Δηλαδη ουτε να κανει εγγραφη , ουτε καν να βλεπω σε αλλη τηλεοραση.

Απάντηση: Re: Nova Multiview

Mπορω να εχω multiview μεσω ethernet μονο για τα απολυτως βασικα ? Με ενα καλωδιο χωρις καμμια αλλη συνδεση ? Δηλαδη ουτε να κανει εγγραφη , ουτε καν να βλεπω σε αλλη τηλεοραση.

Για να έχεις Multiview σημαίνει.
2ος δέκτης με τη δική του κάρτα.
2ο καλωδιο από το lnb
Υποχρεωτική σύνδεση των δεκτών μέσω ethernet για τον παλμό.
Αυτά ισχύουν και δεν αλλάζουν.

Τώρα αν ρωτάς κάτι άλλο και δεν κατάλαβα, όπως λέει και ο φίλος winlink εδώ είμαστε.

Re: Απάντηση: Re: Nova Multiview

Για να έχεις Multiview σημαίνει.
2ος δέκτης με τη δική του κάρτα.
2ο καλωδιο από το lnb
Υποχρεωτική σύνδεση των δεκτών μέσω ethernet για τον παλμό.
Αυτά ισχύουν και δεν αλλάζουν.

Τώρα αν ρωτάς κάτι άλλο και δεν κατάλαβα, όπως λέει και ο φίλος winlink εδώ είμαστε.

οι δεκτες πρεπει να ειναι απευθειας συνδεμενοι πανω στο ρουτερ ? γιατι απο καταστημα ετσι μου ειπαν. Δεν αρκει να ειναι συνδεμενοι στο ιδιο δικτυο? το ρωταω γιατι ειτσι οπω ειναι η συνδεσμολογια στο σπιτι αναγκαστικα παρεμβαλονται switch για να δινουν ιντερνετ στις διαφορες συσκευες

σε αυχαριστω και παλι.ρωτησα και εδω γιατι θελω να ειμαι σιγουρος για το multiview για να αποφασισω ποια εταιρεια θα κανω συνδρομη

Όπως είπε και ο Χρήστος δεν χρειάζεται απ ευθείας στο ρουτερ.
Για Nova που έχω εγώ κανένας δέκτης δεν είναι απ ευθείας σε ρουτερ συνδεδεμένος.
Παίρνουν από spliter της tp link χωρίς να έχω προβλήματα σε θέαση on-demand η διακοπής παλμού σε θέμα multiview.

Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι αν αυτό είναι εφικτό να ακολουθούμε τον τρόπο που θέλουν οι παροχοι.

Re: Απάντηση: Nova Multiview

σιγουρα ,το θεμα ομως ειναι οτι αν δεν ειναι τεχνικα εφικτο οπως πχ εμενα που σε καθε θυρα υπαρχει switch γιατι παιρνουν ιντερνετ διαφορες συσκευες τοτε τι γινετε? και επειδη την σημερον ημερα οι 4 θυρες του μοντεμ δεν φτανουν pc,laptop,boxes ή ειναι σε θεση του ρουτερ που δεν μπορεις να τραβηξεις εξωτερικο καλωδιο κτλ εκει υπαρχει θεμα.Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

Σε καταλαβαίνω γιατί και το δικό μου σπίτι δεν είχε πρόβλεψη για γραμμές Internet που σημαίνει καλώδια καλά κρυμμένα κάνουν το γύρω του σπιτιού, και θύρες λιγοστές μιας και σήμερα και η νοικοκυρά για να μαγειρέψει ......θέλει Internet. ..