Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Τις τελευταίες μέρες έχω επαφή με δύο εξωτερικούς συνεργάτες της Nova για νέα σύνδεση σε συγγενικό πρόσωπο.
Στις προσφορές είτε για απλή Nova είτε για cinema 1 ή sports1, με τον 3001, μου λένε ότι θα περιλαμβάνεται, εκτός των άλλων κλασικών, και η δωρεάν θέαση του VoD.

Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Re: Απάντηση: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Τις τελευταίες μέρες έχω επαφή με δύο εξωτερικούς συνεργάτες της Nova για νέα σύνδεση σε συγγενικό πρόσωπο.
Στις προσφορές είτε για απλή Nova είτε για cinema 1 ή sports1, με τον 3001, μου λένε ότι θα περιλαμβάνεται, εκτός των άλλων κλασικών, και η δωρεάν θέαση του VoD.

Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Φαντάζομαι πως εννοείς το family pack λέγοντας απλή νοβα...αλλιώς αυτό που είπανε σημαίνει διάθεση και στους συνδρομητές της απλής τηλεόρασης...βρε λές;

Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι απαραίτητη η σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το ρουτερ? Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, μέσω δορυφόρου ας πούμε? Η απόσταση ρουτερ και αποκωδικοποιητή σπίτι μου είναι μεγάλη και δε θα ήθελα να τραβήξω καλώδιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Απάντηση: Re: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι απαραίτητη η σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το ρουτερ? Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, μέσω δορυφόρου ας πούμε? Η απόσταση ρουτερ και αποκωδικοποιητή σπίτι μου είναι μεγάλη και δε θα ήθελα να τραβήξω καλώδιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
Μονο μεσω Internet. Εγω το λειτουργω με αυτο https://www.skroutz.gr/s/11062117/TP-LINK-TL-WA860RE-v2.html

Ναι, πρέπει να συνδεθεί ο αποκωδικοποιητής σου στο δίκτυο. Υπάρχουν αρκετές και αξιόπιστες λύσεις πέρα απο το καλώδιο. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να το κάνεις, υπάρχει πολύ καλό περιεχόμενο στην υπηρεσία nova on demand.

Στάλθηκε από το κινητό μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εμένα νέα προσφορά που μου έκαναν με VDSL και δορυφορικό πιάτο, τα κανάλια μέσω Internet streaming θα τα δείχνει ή μέσω δορυφόρου?

εμένα νέα προσφορά που μου έκαναν με VDSL και δορυφορικό πιάτο, τα κανάλια μέσω Internet streaming θα τα δείχνει ή μέσω δορυφόρου?
Μέσω δορυφόρου.

Στάλθηκε από το κινητό μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιθανότητα εντός του 18 για nova on demand , ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ, βλέπει κανείς γνώστης???

Έχει αλλάξει κάτι με το On Demand ;
Στο χωριό όταν το αλλάζω μέσω της υπηρεσίας Nova Εξοχικό με internet Cosmote δεν παίζει ενώ παλαιότερα έπαιζε.

Πιθανότητα εντός του 18 για nova on demand , ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ, βλέπει κανείς γνώστης???

Σε ευχαριστούμε πολύ Nova, που μας σκέφτεσαι ΌΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ,που σε πληρωνιυμε για να βλέπουμε nova, αλλά με το έτσι θέλω μασ έχεις αποκλείσει από τις on demand υπηρεσίες.
Νασαι πάντα καλά!!!!
Nova on demand ΜΟΝΟ για 3play, οι υπόλοιποι....στο χαντάκι!!!

Και γι αυτό και χαιρετισαμε, όταν τελείωσε το συμβόλαιο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Και γι αυτό και χαιρετισαμε, όταν τελείωσε το συμβόλαιο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβώς το ιδιο έκανα και εγω.

Οι νέοι ιδιοκτήτες που οσονουπω θα εμφανιστούν ελπίζω να έχουν ευρύτητα πνεύματος και να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ την υπηρεσία σε όλους.
Ο COSMOTE TV έχει προ πολλού δείξει το δρόμο .

Σας ανεβαζω επιστολη που εστειλα επωνυμα στο τεχνικο τμημα της Nova σχετικα με την υπηρεσια ondemad για ολους. Μεχρι σημερα απαντηση δεν πηρα θα την ανεβασω ομως κι αυτη για να δουμε και τα επιχειρηματα της αλλης πλευρας.

Καλημερα σε ολο το τεχνικο team. Ειμαι χρονια συνδρομητης από την εποχη του filmnet με δεκτη 831, μετα για πολλα χρονια με δεκτη 865 και αφου κι αυτος παρεδωσε πνευμα ευτυχης κατοχος του 5001. Με τον 865 ειχα push on demand μια υπηρεσια που αντικατασταθηκε όμως από internet on demand. Ετσι ενώ δεν μου αφηνετε περιθωρια να εχω εστω push on demand στον 5001 με αποκλειετε και από το ιντερνετικο on demnand. Αυτό δε το τελευταιο το ότι δηλαδη δεν δικαιουμαι την υπηρεσια καθοτι δεν ειμαι συνδρομητης triple play το θεωρω αν μη τι άλλο και ρατσιστικο και εκβιαστικο και μη δικαιο. Ακολουθειστε το συλλογισμο μου.
1 Τα μηχανηματα βγαινουν με θυρα Ethernet για ολους και όχι μονο για τους εχοντες 3play συνδρομη.
2 Αλλαγη του router η/και συνδεση σε άλλο παροχο μπορει να καταστρεψει την ψυχικη ηρεμια του κατοχου καθοτι παμπολλες φορες εχει αποδειχτει ότι αλλαγες σεα αλλο παροχο οπως πχ forthnet μειωσαν την εως τοτε σταθερη ταχυτητα στο σπιτι κατά 30-40% πραγμα που από μονο του δημιουργει νεα προβληματα καθοτι η υπηρεσια ondemand είναι ιντερνετικη αλλα όχι και η μοναδικη που απορροφα πορους από τη γραμμη. Προσωπικα υπηρξα μαρτυς δε δυο περιπτωσεις οπου και μονο η αλλαγη ρουτερ της forthnet μειωσε την ταχυτητα της γραμμης από 14 σε 8mb/sec.
3 Όντας συνδρομητης αγγλικης δορυφορικης πλατφορμας θα ηθελα να σας ενημερωσω ότι εχω κανονικα full ondemand υπηρεσιες και σημειωστε με Ελληνικο παροχο. Συνεπως δεν υπαρχουν δικαιολογιες αλλα μονο εκβιασμος η εχεις 3play η δεν βλεπεις ondemand.
4 Ti θεωρω εγω ότι συμβαινει πραγματικα. Λοιπον επειδη δεν ειμαι χθεσινος και γερασα μεσα στα μηχανηματα θεωρω ότι ο server σας πιθανως δεν είναι δυνατον να αντεξει τη ζητηση μερικων χιλιαδων συνδρομητων ταυτοχρονα ondemand υπηρεσιων. Αν υποθεσουμε ότι εχετε 350000 συνδρομητες τι ποσοστο εξ αυτων εχει υπηρεσιες triple play? To 1/3 ισως? Αρα με 33,3% το συστημα σας μπορει να αντεξει τη διανομη όχι όμως για ολους.
5 Τι προτεινω. Επειδη όπως προειπα θεωρω ότι προκειται για ανιση μεταχειριση συνδρομητων που πληρωνουν κανονικα τη συνδρομη τους αλλα τιμωρουνται επειδη δεν εχουν 3play στη forthnet, και επειδη δεν βλεπω άλλο λογο για να υποστηριξετε αυτή σας την επιλογη ΠΡΟΤΕΙΝΩ να δοθει σε ολους τους συνδρομητες η υπηρεσια ondemand. Γι αυτους που εχουν διαφορετικο ISP παροχο να είναι δυνατον να προσθεσουν DNS της forthnet (manual ip configuration) για προσβαση στην υπηρεσια.
Τελος θα ηθελα να προσθεσω ότι δικαιολογιες του τυπου προστασια πνευματικων δικαιωματων δεν στεκουν καθοτι οποιοσδηποτε μπορει να μοιρασει περιεχομενο μεσω της υπηρεσιας nova go. Γι αυτό σας παρακαλω να μου απαντησετε γιατι ακουλουθειτε αυτή την ρατσιστικη πολιτικη στους μη εχοντες 3play της forthnet, και αν προτιθεστε να δωσετε την υπηρεσια σε ολους. Τελος να μου εξηγησετε αν δεν είναι θεμα πολιτικης αλλα τεχνικο θεμα που ακριβως εστιαζεται το προβλημα σας εχοντας κατά νου ότι ξενοι δορυφορικοι παροχοι διαθετουν υπηρεσιες ondemand εκτος συνορων με τοπικους παροχους. Γι αυτό σας παρακαλω η απαντηση σας να είναι στη σφαιρα του λογικου καθοτι τεχνικα δεν παραμυθιαζομαι.
Θα ηθελα επισης να καυτηριασω την επιλογη της χωρητικοτητας του δισκου στον 5001. Πριν χρονια βαλατε 220 G στον δισκο του 865 μειωνοντας τη χωρητικοτητα για το χρηστη κατά 100G για push on demand υπηρεσιες, με SD καναλια κυριως τοτε και τωρα χρονια μετα με την τιμη των δισκων στο ναδιρ (εκτος κι αν βαλατε SSD που δεν το πιστευω) επιλεξατε 500G για τον 5001 και την πλειονοτητα των περισσοτερων καναλιων σε HD (αρα μεγαλυτερη απαιτηση χωρου)? Συγκριτικα το δορυφορικο κουτι που αγορασα πριν 8 χρονια του αγγλου παροχου ηρθε με 1,5Τ.
ΥΓ. Τα σχολια μου είναι καλοπροαιρετα και σκοπο εχουν να καταδειξουν ενα προβλημα για να διορθωθει. Δεν ανακαλυψατε εσεις τον τροχο. Μαθαινουμε και από τους αλλους. Τελικος στοχος η ικανοποιηση του πελατη καταναλωτη ο οποιος αποτελει και την καλυτερη διαφημιση η και δυσφημιση αναλογα. Το παρων και η απαντηση σας θα δημοσιευτει σε δορυφορικο blog μεγαλης αναγνωρισιμοτητας, στο οποιο δινετε και εσεις τεχνικες συμβουλες και υποστηριξη, για να λαβουν γνώση και θεση ολοι οι ι συνδρομητες που γραφουν εκει και ανταλλασουν αποψεις!

Για το 5, δεν είναι θέμα DNS, δεν απαιτώνται καν name servers για να λειτουργήσει η υπηρεσία. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν θα μπορεί να λειτουργήσει multicast πέραν του core εάν το δώσουν σε παρόχους εκτός Forthnet, αυτό απαιτεί capacity στο GR-IX αφενός και αφετέρου ο εξοπλισμός του VoD να σηκώσει την επιπρόσθετη κίνηση unicast.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογίσω τη κατάσταση, για να περάσεις 20.000x8Mbps unicast traffic μιλάμε για 160Gbps σε ένα πιθανό peak. Για να τα θέσουμε σε μια προοπτική, 160Gbps είναι η συνολική κίνηση της Forthnet προς το εξωτερικό -περίπου 180-200-, αλλοίμονο εάν πέρναγε από το edge δίκτυο τους 160Gbit traffic για τη τηλεόραση.

Συνεπώς, ενώ προφανώς και όλοι θα ήθελαν VoD, για να πει πως το ανοίγει, χρειάζεται μεγάλη δικτυακή αναβάθμιση που για να μην γίνεται είναι οικονομικά ασύμφορη φαντάζομαι.

Για το 5, δεν είναι θέμα DNS, δεν απαιτώνται καν name servers για να λειτουργήσει η υπηρεσία. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν θα μπορεί να λειτουργήσει multicast πέραν του core εάν το δώσουν σε παρόχους εκτός Forthnet, αυτό απαιτεί capacity στο GR-IX αφενός και αφετέρου ο εξοπλισμός του VoD να σηκώσει την επιπρόσθετη κίνηση unicast.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογίσω τη κατάσταση, για να περάσεις 20.000x8Mbps unicast traffic μιλάμε για 160Gbps σε ένα πιθανό peak. Για να τα θέσουμε σε μια προοπτική, 160Gbps είναι η συνολική κίνηση της Forthnet προς το εξωτερικό -περίπου 180-200-, αλλοίμονο εάν πέρναγε από το edge δίκτυο τους 160Gbit traffic για τη τηλεόραση.

Συνεπώς, ενώ προφανώς και όλοι θα ήθελαν VoD, για να πει πως το ανοίγει, χρειάζεται μεγάλη δικτυακή αναβάθμιση που για να μην γίνεται είναι οικονομικά ασύμφορη φαντάζομαι.

Αντρεα μου ουσιαστικα μου πιστοποιεις το 2. Ε ας βγουν και να μας το πουν.