Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν οι απαιτήσεις του Netflix με αυτές της nova γιατί δεν ξέρουμε αν χρησιμοποιούν τον ίδιο αλγόριθμο για encoding και compression (νομίζω το Netflix χρησιμοποιεί H.264/AVC...)
Πιο παλιά πριν την έλευση του 4K είχαμε σαν μπούσουλα τα 6.0 Mbps για μετάδοση σε HD.

Όπως έγραψα,
ξέρουμε πόσο xDSL Bandwidth απαιτείτε για την μέγιστη ποιότητα εικόνας στο ONDemand της NOVA ;

-Στο NETFLIX για παράδειγμα υπάρχει ο παρακάτω πίνακας.

[FONT="][B]Παρακάτω θα βρείτε τις προτεινόμενες ταχύτητες λήψης από το Internet ανά μετάδοση
μέσω streaming για την προβολή τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών μέσω του Netflix.[/B][/FONT][/COLOR]
[LIST]
[*]0,5 Mbps - Απαιτούμενη ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης
[*]1,5 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης
[*]3,0 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα SD
[*]5,0 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα HD
[*]25 Mbps - Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα Ultra HD
[/LIST][/QUOTE]

[QUOTE="billgout, post: 1057888529, member: 22474"]Δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν οι απαιτήσεις του Netflix με αυτές της nova γιατί δεν ξέρουμε αν χρησιμοποιούν τον ίδιο αλγόριθμο για encoding και compression (νομίζω το Netflix χρησιμοποιεί H.264/AVC...)
Πιο παλιά πριν την έλευση του 4K είχαμε σαν μπούσουλα τα 6.0 Mbps για μετάδοση σε HD.

Καλημέρα Καλό Πάσχα.
Συμφωνώ, για αυτό αναφέρω το NETFLIX ως παράδειγμα.
Για NOVA ONDemenad ξέρουμε τπτ ; Αυτό ρωτάω.

Έχει παρατηρήσει κανείς πτώση ταχύτητας στο Ίντερνετ όταν τρώει σκάλωμα ο δέκτης?
Το σκαλωμα που τρώει ειναι η κλεψύδρα μετα απο λίγη ώρα που ξεκινά ένα έργο με τα λαμπάκια στον δεκτή να αναβοσβήνουν (φαντάζομαι κάνει επανεκκίνηση ο δέκτης). Το κακό όπως έχει αναφερθεί ειναι οτι όταν εκκινεί δεν επανέρχεται εκεί που είχε σταματήσει οπότε δεν μπορείς να παρακολουθήσεις την συνέχεια..
Γιατί τηλεφωνώντας πριν στην υποστήριξη μου έλεγαν οτι η ταχύτητα ειναι σταθερή ενώ μέσω speedtest βλέπω οτι απο 11 πέφτει στα 7 ..
Όχι οτι ειναι τραγικό το 7 αλλά πέρα απο τον δεκτή (831) ο οποίος έχει την τελευταία αναβάθμιση δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να φταίει.

Re: Απάντηση: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Συγχρονίζω στα 11 και κωλύματα παθαίνω οταν βλέπω Youtube σε laptop που έχει καλή ποιότητα. μόλις έβαλα τη νεα εκδοση το διαβασα εδω και σε λιγο θα δοκιμασω ξανα. εχω και εγω το 831 και εβαλα και δίσκο εξωτερικό και έχω και εγραφές.

Έχει παρατηρήσει κανείς πτώση ταχύτητας στο Ίντερνετ όταν τρώει σκάλωμα ο δέκτης?
Το σκαλωμα που τρώει ειναι η κλεψύδρα μετα απο λίγη ώρα που ξεκινά ένα έργο με τα λαμπάκια στον δεκτή να αναβοσβήνουν (φαντάζομαι κάνει επανεκκίνηση ο δέκτης). Το κακό όπως έχει αναφερθεί ειναι οτι όταν εκκινεί δεν επανέρχεται εκεί που είχε σταματήσει οπότε δεν μπορείς να παρακολουθήσεις την συνέχεια..
Γιατί τηλεφωνώντας πριν στην υποστήριξη μου έλεγαν οτι η ταχύτητα ειναι σταθερή ενώ μέσω speedtest βλέπω οτι απο 11 πέφτει στα 7 ..
Όχι οτι ειναι τραγικό το 7 αλλά πέρα απο τον δεκτή (831) ο οποίος έχει την τελευταία αναβάθμιση δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να φταίει.

Καλημερα, μηπως μαθαμε τιποτα σχετικα με διαθεση της υπηρεσιας και στους συνδρομητες με απλη νοβα και οχι 3play?

Μην ελπίζεις κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να το δώσουν εκτός 3play.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ισως το γεγονος μειωσης των συνδρομητων τοσο σε απλους οσο και σε 3play ισως επηρεασει θετικα την κατασταση και τα τζιμανια που το σκεφτηκαν. Μακαρι...

Re: Απάντηση: Nova: νέα υπηρεσία Video On Demand στους δέκτες Novabox!-Review

Ξερεις κατι ή απλα περιγραφεις την απαραδεκτη κατασταση?

Αρχές του μήνα ζήτησα διακοπής υπηρεσίας nova μόνο τηλεόραση που έχω και από συνομιλίες που είχα δεν πρόκειται να δοθεί κάτι .

Το γεγονος οτι δεν καταλαβαινουν τιποτα το εχουμε αντιληφθει προ πολλου. Η ελπιδα μου εγκειται καθαρα στο γεγονος πως τα νουμερα δεν τους βγηκαν τελικα και ισως λειτουργησει θετικα. Εαν π.χ. ειχαν εστω και σταθερους συνδρομητες συνδυαστικων πακετων τοτε μπορει οντως να μην χαμπαριαζαν,αλλα με τετοια ραγδαια πτωση ισως το ξανασκεφτουν το ζητημα ποιο ζεστα πλεον.

Μακάρι προσωπικά μετά από 10 χρόνια και άνω συνδρομητής nova τους κουνάω το μαντίλι ,αν στο μέλλον αλλάξουν τότε το βλέπω ξανά .

Το γεγονος οτι δεν καταλαβαινουν τιποτα το εχουμε αντιληφθει προ πολλου. Η ελπιδα μου εγκειται καθαρα στο γεγονος πως τα νουμερα δεν τους βγηκαν τελικα και ισως λειτουργησει θετικα. Εαν π.χ. ειχαν εστω και σταθερους συνδρομητες συνδυαστικων πακετων τοτε μπορει οντως να μην χαμπαριαζαν,αλλα με τετοια ραγδαια πτωση ισως το ξανασκεφτουν το ζητημα ποιο ζεστα πλεον.
Δεν θα δοθει το on demand εκτος 3play.

Αν και έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα, πληροφοριακά, έχω 2 συνδρομές (σε διαφορετικούς χώρους) στη Forthnet με τις προσφορές που έκανε το καλοκαίρι του 2014.
Μια full Nova (25 προ τέλους συνδρομητικής) με δέκτη 865 και σύνδεση vdsl Wind και μια 3play με πολλά πρόσθετα (49,90 προ τέλους) με δέκτη 831 και σύνδεση adsl (και πρόσφατα vdsl) Forthnet.

Από τον ΟΚΤ 2016 έχω μεταφέρει τον 831 στη συνδρομή full Nova (με σύνδεση vdsl Wind) και παίζει άψογα το VoD.

Δεν θα δοθει το on demand εκτος 3play.

Απλα τραγικοι, καλα εκανα και χαιρετισα εδω και αρκετο καιρο. Απλα σκεφτηκα μπας και εβαλαν μυαλο. Βαζουν αυτοι μυαλο? Δυσκολα...και στα ταρταρα οι συνδρομες. Αντε και κανα FΟΧ στουντιακι ο ΟΤΕ απο σεπτεμβρη που ληγει η συμβαση (4ετης ητανε) και αντε και αλλη μειωση. Ας παιζουν με το οn demand μετα τις τηλεταινιες απο το novalife.

Αν και έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα, πληροφοριακά, έχω 2 συνδρομές (σε διαφορετικούς χώρους) στη Forthnet με τις προσφορές που έκανε το καλοκαίρι του 2014.
Μια full Nova (25 προ τέλους συνδρομητικής) με δέκτη 865 και σύνδεση vdsl Wind και μια 3play με πολλά πρόσθετα (49,90 προ τέλους) με δέκτη 831 και σύνδεση adsl (και πρόσφατα vdsl) Forthnet.

Από τον ΟΚΤ 2016 έχω μεταφέρει τον 831 στη συνδρομή full Nova (με σύνδεση vdsl Wind) και παίζει άψογα το VoD.

Δηλαδή τώρα τι μου λες να πάω να κάνω και νέα σύνδεση σε 3play για να βλέπω στον άλλο ;

Φυσικά, δεν σου λέω τι να κάνεις εσύ, αλλά τι γίνεται με το VoD, για να μην είσαι απόλυτος στις απόψεις σου.

Και εάν δεν το κατάλαβες, σου λέω, πολύ απλά, ότι το VoD με τον 831 λειτουργεί άψογα, όχι μόνο σε σκέτη full Nova, αλλά και με σύνδεση Wind.
Φυσικά,

Ωραία γιατί λοιπόν εγώ που έχω ΟΤΕ και nova δεν παίζει και όσα τηλέφωνα και αν έχω κάνει δεν το δίνουν ;

Φιλε Μανο δυστυχως ειμαστε η μειοψηφια της πιτας και αυτο πλεον ειναι εμφανες σε ολα τα σταδια αντιμετωπισης μας απο την εταιρεια. Ο Μακφιλ καλα εκανε αφου μπορει και τον βολευει. Εγω ενισταμαι για το 3play με το στανιο που παει να επιβαλει η νοβα. Ημουν απο το 98 μεχρι και προσφατα συνεχως συνδρομητης και το μονο που ακουσα οταν διεκοψα ηταν: θα χαρουμε να σας ξαναδουμε στην νοβα. Ο οτε την αντιστοιχη υπηρεσια την δινει κανονικοτατα. Γεγονος που καταδεικνυει περιτρανα πως υπολογιζει εξ'ισου τοσο τους συνδυαστικους οσο και τους απλους συνδρομητες. Και αυτο με τη σειρα του οδηγει στον επαγγελματισμο. Μπαρουφες τα περι πολιτικης και στρατηγικης πλευσης. Αισχρη και πελατοθηρικη πλευση απο μια εταιρια που το τελευταιο διαστημα εδειχνε να αλλαζει..αλλα μαλλον αλλαξε οπως αλλαξε και ο Μανωλιος στη γνωστη και μη εξεραιτεα λαϊκη ρηση.