NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
να σε ρωτησω το έχεις συνδυασμένο με κάποιο πακέτο της νόβα; η χρησιμοποιείς μόνο τον δέκτη ως mpeg4;

Εχω το full pack με double play αλλα παιζει και χωρις συνδρομη σαν απλος digea δεκτης

HDFury, Moome Card, HDMI Splitters κλπ...

Οι splitters δεν αφαιρούν το HDCP, οι μετατροπείς σε αναλογικό ναι, το αφαιρούν. Προσπάθησε να είναι φρέσκο ότι αγοράσεις, μήπως και έχουν μπλοκαριστεί τα κλειδιά του.

Το HDFury3 είναι το πιο γνωστό και καλό HDMI->Component, αλλά και πολύ ακριβό. Από κει και πέρα υπάρχουν και splitters που κάνουν hdcp strip και καλώδια hdmi με hdcp strip. Παράνομα δεν είναι (δε θυμάμαι πότε έγινε το DMCA νόμος στην Ελλάδα), αλλά δε τα πολυδιαφημίζουν για να μη γίνουν revoke τα κλειδιά που χρησιμοποιούν αυτές οι συσκευές.

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Παιδιά καλησπέρα,

έχω ένα φοβερό πρόβλημα. Είχα τον Panasat μέχρι σήμερα το πρωί και παιρνόντας απο την Forthnet να πληρώσω το λογαριασμό μου (Νοva) είπαν πως μπορώ να πάρω τον HD αποκωδικοποιητή δωρεάν. Τον πήρα λοιπόν (μιας και δωρεάν) αφού όμως πρώτα έκανα την πιό βασική (για μένα) ερώτηση στον υπάλληλο. Η ερώτηση μου ήταν η εξής :

"Με τον Nova HD 831 θα μπορώ να προσθέσω 3 ιταλικά κανάλια που βλέπω ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ; Γιατί στον Panasat τα είχα προσθέσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Μιλάω για τα κανάλια του MediaSet, δηλαδή τα Italia 1, Rete 4 και Canale 5"

"Nαι φυσικά! Ό,τι πιάνατε θα πιάνετε και τώρα"
μου λέει η υπάλληλος. ΟΚ τότε λέω φέρτον.

Φτάνω σπίτι, παίρνω και τηλέφωνο στην Nova να ενεργοποιήσω τα HD με 5 ευρώ και όλα καλά. Έρχεται όμως η ώρα που πάω να προσθέσω τα ιταλικά κανάλια που είπα πιο πάνω.. ΤΖΙΦΟΣ.

Και η ερώτησή μου είναι η εξής.

Γίνεται στον Nova HD 831 να προσθέσω και άλλα ελεύθερα Hotbird κανάλια; ή όχι;

Αν όχι, πάω να τον γυρίσω πίσω!!! Δεν γίνεται να με κοροϊδεύουν έτσι!!!!

Ευχαριστώ ρε παιδιά!...

Καλημέρα φίλε και υπόλοιποι συνθεατές.

Έψαξες καλά μέσα στα κατεβασμένα κανάλια μήπως και τα έχει; Πες μου ποιά είναι να το κοιτάξω και εγώ στον δικό μου.

Είναι φυσιολογικό κάθε φορά που τον ανοίγω (warm standby) να ψάχνει από την αρχή όλο το EPG και τις περισσότερες φορές να μην είναι και πλήρες ακόμη και μετά από πολύ ώρα;

Οι splitters δεν αφαιρούν το HDCP, οι μετατροπείς σε αναλογικό ναι, το αφαιρούν. Προσπάθησε να είναι φρέσκο ότι αγοράσεις, μήπως και έχουν μπλοκαριστεί τα κλειδιά του.

Το HDFury3 είναι το πιο γνωστό και καλό HDMI->Component, αλλά και πολύ ακριβό. Από κει και πέρα υπάρχουν και splitters που κάνουν hdcp strip και καλώδια hdmi με hdcp strip. Παράνομα δεν είναι (δε θυμάμαι πότε έγινε το DMCA νόμος στην Ελλάδα), αλλά δε τα πολυδιαφημίζουν για να μη γίνουν revoke τα κλειδιά που χρησιμοποιούν αυτές οι συσκευές.

petasis, μην ακούς εμένα, άκου τον malakudi. Το splitter που έδειξα παραπάνω αφαιρεί με επιτυχία το HDCP σύμφωνα με τα ξένα fora.

Το αν είναι παράνομο δεν ξέρω (δεν έχω διαβάσει την ACTA), αλλά παραβιάζουν σίγουρα την συμφωνία που υπέγραψαν για να τους δοθούν κλειδιά αποκρυπτογράφησης.

petasis, μην ακούς εμένα, άκου τον malakudi. Το splitter που έδειξα παραπάνω αφαιρεί με επιτυχία το HDCP σύμφωνα με τα ξένα fora.

Εγώ θα έλεγα να το σταματήσουμε το θέμα, δεν αφορά το νήμα. Αν θες να παρακάμψεις την προστασία HDMI και να κάνεις εγγραφές, μπορείς να το δοκιμάσεις. Αγοράζεις κάτι σχετικό, και ή δουλεύει, ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός τι θα κάνεις με τις εγγραφές.

Last edited by a moderator:
Το αν είναι παράνομο δεν ξέρω (δεν έχω διαβάσει την ACTA), αλλά παραβιάζουν σίγουρα την συμφωνία που υπέγραψαν για να τους δοθούν κλειδιά αποκρυπτογράφησης.

Το maste key του HDCP έχει διαρεύσει ( http://pastebin.com/kCA3dFDv ). Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε "κινέζος" μπορεί να κάνει sign ένα δικό του certificate. Επίσης, αν δεν αναφέρει HDCP συμβατότητα, είναι αμφίβολο αν μπορεί να του επιβληθεί κάποια κύρωση, αφού δεν έχει κάποια συμφωνία που "παραβίασε".

Το hdcp είναι νεκρό από πλευράς ασφάλειας. Το καλύτερο που θα έκαναν στους καταναλωτές θα ήταν να το απενεργοποιήσουν οριστικά.

"Παράνομο" είναι να μας αφαιρούν τη δυνατότητα να γράφουμε αυτό που βλέπουμε για προσωπική χρήση. Να μας χρεώνουν 100 ευρώ ένα σκληρό 320 GB και να μη μας δίνουν τη δυνατότητα plug and play επέκτασης.

Παράνομο είναι να χρυσοπληρώνουμε υπηρεσίες που υπολειτουργούν.

"Παράνομο" είναι να μας αφαιρούν τη δυνατότητα να γράφουμε αυτό που βλέπουμε για προσωπική χρήση.
Παρανομο δεν ειναι, παραλογο μπορεις να το πεις.

Τι να κάνεις, πληρώνεις τις καταχρήσεις κάποιων εξυπνάκηδων, που το προσωπική χρήση το έκαναν streaming στο διαδίκτυο.

Εάν αντέχει κανείς τα κολλήματα και την ποιότητα τότε καλά είναι.

Υπαρχει περιπτωση σε TV (SmartTV) η οποια μπορει να κανει εγγραφη μεσω USB να μπορεσω να γραψω καποια προγραμματα και στη συνεχεια να τα περασω στο pc? Αν ναι υπαρχουν συγκεκριμενα καναλια που μπορω να γραψω χωρις να υπαρχει το προβλημα της κωδικοποιησης?

Δηλαδη δεν γινεται να κανω εγγραφη σε κανενα καναλι? Βασικα θελω να κανω εγγραφη στα καναλια των ντοκιμαντερ (Discovery,Αnimal,History κλπ) και οχι στα κωδικοποιημενα (Novasports,Novacinema)

Μόνη λύση να πας στον pvr, αλλά και εκεί δεν μπορείς να βγάλεις τις εγγραφές.

Άμα συνδεθεί ο 831 σε dvd εγγραφής (με σκληρό ενσωματωμένο) δεν μπορεί να γίνει εγγραφή ?
Μέχρι τώρα έτσι κάνω εγγραφές των προγραμμάτων της Nova. Έχω συνδέσει τον Panasat 990 σε dvd εγγραφής (ένα SONY HXR 1020) και οι εγγραφές γίνονται μια χαρά... Αν θέλω να κρατήσω κάτι γίνεται μεταφορά από τον σκληρό σε dvd και that's it !
Δηλαδή αν ενεργοποιήσω τον 831 δεν θα μπορώ να κάνω το ίδιο ? και γιατί ?

Δηλαδη δεν γινεται να κανω εγγραφη σε κανενα καναλι? Βασικα θελω να κανω εγγραφη στα καναλια των ντοκιμαντερ (Discovery,Αnimal,History κλπ) και οχι στα κωδικοποιημενα (Novasports,Novacinema)

Φίλε μου κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά, είναι όλα κωδικοποιημένα....

Άμα συνδεθεί ο 831 σε dvd εγγραφής (με σκληρό ενσωματωμένο) δεν μπορεί να γίνει εγγραφή ?
Μέχρι τώρα έτσι κάνω εγγραφές των προγραμμάτων της Nova. Έχω συνδέσει τον Panasat 990 σε dvd εγγραφής (ένα SONY HXR 1020) και οι εγγραφές γίνονται μια χαρά... Αν θέλω να κρατήσω κάτι γίνεται μεταφορά από τον σκληρό σε dvd και that's it !
Δηλαδή αν ενεργοποιήσω τον 831 δεν θα μπορώ να κάνω το ίδιο ? και γιατί ?

Φυσικά και γίνεται εγγραφή με αυτό τον τρόπο.

Status
Not open for further replies.