NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Φυσικά και γίνεται εγγραφή με αυτό τον τρόπο.

Ευχαριστώ για την απάντηση ! Δεν θα μπορώ να κάνω εγγραφές μόνο αν αρχίσει και η Nova και εκπέμπει σε mpeg4 λόγω των προδιαγραφών του dvd μου ....

To dvd σου κάνει εγγραφή από την αναλογική έξοδο. Το αν είναι mpeg2 ή mpeg4 η εκπομπή δε σε απασχολεί. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι το macrovision. Δε ξέρω αν ο δέκτης που έχεις τώρα έχει macrovision ή αν το recorder σου αγνοεί το macrovision.

Παιδιά από τον 831 σε DVD Recorder (εχω ένα LG με σκληρό δίσκο 5-6 χρόνων) γράφεις κανονικά ότι παίζει το κανάλι της Nova. Κανένα θέμα δεν είχα μέχρι τώρα με Macrovision

Οι εγγραφές στο ψηφιακό επίπεδο είναι κλειδωμένες. Αν δεν σε απασχολεί η ποιότητα, και σου αρκεί αναλογικό composite video, τότε υπάρχουν λύσεις.

Last edited by a moderator:
Όπως έχει αναφερθεί, κατ' επανάληψη, δεν μπορείς να γράψεις από τον 831 γιατί όλα είναι κωδικοποιημένα.

Προφανώς ο φίλος αναφέρεται σε εγγραφές απο τη scart του δέκτη.

Επειδή μ' ενδιαφέρει το θέμα από καιρό, έχω διαβάσει πολλές σελίδες και έχω συμμετάσχει στη συζήτηση αλλά οι απαντήσεις αυτών που γνωρίζουν είναι ότι δεν γίνεται να γράψεις από τον 831.

Εάν, λοιπόν, υπάρχει λύση στο πρόβλημα, θα ενδιαφέρει κι' εμένα.

Αν σε ενδιαφέρει έγγραφή χαμηλής ποιότητας, μπορείς να πάρει σήμα από την έξοδο κεραίας του δέκτη (και να το γράψεις π.χ. με μια κάρτα σύλληψης αναλογικού τηλεοπτικού υπολογιστή), ή από τις αναλογικές θύρες scart/composite. Αρκεί το μηχάνημα που θα κάνεις την εγγραφή να μην το ενοχλεί η προστασία macrovision.

Last edited by a moderator:
Επειδή μ' ενδιαφέρει το θέμα από καιρό, έχω διαβάσει πολλές σελίδες και έχω συμμετάσχει στη συζήτηση αλλά οι απαντήσεις αυτών που γνωρίζουν είναι ότι δεν γίνεται να γράψεις από τον 831.

Εάν, λοιπόν, υπάρχει λύση στο πρόβλημα, θα ενδιαφέρει κι' εμένα.

Δεν καταλαβαίνω που έχετε πρόβλημα. Αν συνδέσεις ένα HD DVD Recorder με τον 831 με Scart to Scart μπορείς να γράψεις ΟΤΙ θέλεις. Κανένας περιορισμός ούτε από Macrovision δεν υπάρχει.

Δεν χρειάζεται να είναι HD, αρκεί και ένα παλιό βίντεο. Ούτως ή άλλως, μόνο αναλογικό SD σήμα μπορεί να δώσει το scart.

Καλησπέρα παιδιά. Το ποστ μου θα είναι λίγο μακροσκελές και αρχικά με περιττές φαινομενικά πληροφορίες αλλά παρακαλώ για την υπομονή σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βγήκε μια προσφορά της Forthnet κατά την οποία μεταξύ άλλων (κλήσεις προς κινητά μπλα μπλα) μου δίνουν βασικό πακέτο Nova (με δωρεάν εγκατάσταση πιάτου και τα σχετικά) αρκεί να αγοράσω τον εν λόγω αποκωδικοποιητή στην τιμή των 49 . Αυτή τη στιγμή έχω 2 τηλεοράσεις στο σπίτι εκ των οποίων η μία έχει ξεμείνει χωρίς αποκωδικοποιητή, ενώ αυτή στην οποία έβαλα αποδείχτηκε μεγάλο φιάσκο (κυρίως λόγω δικής μου ασχετοσύνης - πήγα και αγόρασα έναν OSIO OST6190) και η μάνα μου έχει φρικάρει με την γενικότερη απόδοση και τις παραξενιές του (αργεί πολύ, χάνει τα κανάλια).
Σκέφτηκα λοιπόν ότι από την στιγμή που θα δώσω ένα ποσό για έναν καλό αποκωδικοποιητή για την 2η τηλεόραση που απομένει μήπως να έπαιρνα το πακέτο αυτό που μου προτείνει η Forthnet και να είχα και το πλεονέκτημα της συνδρομητικής.

Αν και διάβασα τις πρώτες σελίδες του thread περί "γνωστών προβλημάτων" του αποκωδικοποιητή (κάτι που με αποθάρρυνε από την αγορά του μπορώ να πω) θα ήθελα αν κάποιος χρήστης τον αγόρασε πρόσφατα (μέσω Forthnet ή ξεχωριστά) και τον έχει στήσει, να μας πει τυχόν παράπονα, εμπειρίες κλπ. Και γενικά να μου πείτε αν θα ήταν μια καλή κίνηση ή αν είναι προτιμότερο να την "γράψω" την Nova και να δώσω αυτά τα 50 για να πάρω έναν πραγματικά καλό αποκωδικοποιητή μιας άλλης μάρκας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά,
Γιώργος.

Βασικά, καλύτερα μάζεψε τα χρήματα να πάρεις μια νέα τηλεόραση, που δεν θα χρειάζεται αποκωδικοποιητή. Έχει μοντέλα στις 32" αρκετά ικανοποιητικά.
Σε περίπτωση που μπλέξεις με την νόβα, δες αν μπορείς να προμηθευτείς τον αποκωδικοποιητή του νόβα επίγεια (είναι ουσιαστικά ο 831 με ένα usb stick που έχει ψηφιακό δέκτη).
Αν και άκομψη λύση (το στικάκι προεξέχει στο πίσω μέρος και εκεί βάζεις και την κεραία), όταν θα σταματήσεις την νόβα, θα συνεχίσει ο 831 να δείχνει τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια.

Καλησπέρα, δυστυχώ λόγω χάλια οικονομικών δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τώρα καινούρια τηλεόραση!!! Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως! Επίσης αμφιβάλλω αν έχω το δικαίωμα επιλογής, νομίζω η forthnet δίνει συγκεκριμένο εξοπλισμό και ειδικότερα αυτόν. Ξέρεις κάτι που μπορεί να δυσαρεστήσει έναν μέσο απλό θεατή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις?

π.χ. με τον τωρινό έχω τρελό θέμα με τα κανάλια τα οποία επαναφέρονται στο default κάθε λίγο άνευ λόγου και αιτίας, το μικροσκοπικό τηλεκοντρόλ και την γενικότερη αργοπορία του στην αποκωδικοποίηση των καναλιών.

Επίσης όταν λες:
petasis said:
Αν και άκομψη λύση (το στικάκι προεξέχει στο πίσω μέρος και εκεί βάζεις και την κεραία), όταν θα σταματήσεις την νόβα, θα συνεχίσει ο 831 να δείχνει τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια.

...αν δεν είναι το stick και είναι αυτό που έδωσα με link παραπάνω δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κανονικός αποκωδικοποιητής αφότου/αν διακόψω την Nova μετέπειτα;

Φιλικά.

O 831 *δεν* έχει επίγειο ψηφιακό δέκτη. Οπότε δεν θα δείχνει τα επίγεια ψηφιακά με κανένα τρόπο. Απλά θα δείχνει τα κανάλια μέσω δορυφόρου, μόνο όσο έχεις συνδρομή στην νόβα.

Αυτό που σου λέω εγώ είναι να πάρεις τον εξοπλισμό της νόβα επίγειας, αντί τον απλό 831. Αυτός είναι απλά ένα 831 μαζί με ένα στικάκι:
http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=4896&Itemid=53

Στο λέω γιατί νομίζω δεν είναι εύκολο να το βρεις πλέον. Μόνο με αυτό το στικάκι μπορείς να δεις κανάλια μέσω DVB-T.

Εντάξει φίλε μου! Σε ευχαριστώ πολύ! Εσύ ξέρεις, εγώ είμαι πραγματικά άσχετος και το εκτιμώ που ασχολείσαι με το πρόβλημα μου πραγματικά!
Απλά εξέφρασα μια αντιπαράθεση γιατί σε αυτό το thread είδα αυτό καθώς και αυτό καθώς έψαχνα. Και είπα μήπως γλιτώσω τον εξοπλισμό της επίγειας.

Και πάλι 1000 συγγνώμη δεν σου πάω κόντρα προς Θεού! Δεν έχω απλά καμία απολύτως τεχνική γνώση επί του θέματος!
Φιλικά,
Γιώργος.

Τα ελεύθερα κανάλια του δορυφόρου που αναφέρονται, σου είναι άχρηστα. Είναι όλα ξενόγλωσσα. Πίεσε την νόβα να σου δώσει το usb στικάκι δέκτη.

Το USB στικακι πουλιεται στα καταστηματα φορθνετ στα 10ευρω αν εισαι ηδη πελατης στο Nova επιγεια (και π.χ. το χασεις ή σου χαλασει) και 30ευρω για τους μη ενεργους πελατες.
Ρωτησα σε 2 μαγαζια φορθνετ για να παρω ενα στικακι για εναν δεκτη που μου εχει ξεμεινει απο παλια, αλλα 30ευρω δεν τα δινω ειναι πολλα.

Last edited:
Γεια σας είμαι καινούριος στο φόρουμ και θέλω την βοήθεια σας

Αυτές τις μέρες άλλαξα και εγώ τον παλιό αποκωδικοποιητή nova με καινούριο HD και αντιμετωπίζω πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο
συγκεκριμένα είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες και δεν μπορώ να χειριστώ το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή HD
το μόνο που μπορώ να χειριστώ ένα το παλιό τηλεχειριστήριο του nova, αυτό: http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=9787&ref=bestprice.gr

δεν ξέρω αν η ερώτηση ευσταθεί τεχνικά αλλά θα την κάνω, γίνεται με κάποιον τρόπο να μπορέσω
με το παλιό τηλεχειριστήριο να αλλάζω κανάλια στον καινούριο αποκωδικοποιητή nova HD.

Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει

ευχαριστώ :operator:

Δυστυχώς δεν γίνεται. Ίσως να αγόραζες κάποιο πιο βολικό προγραμματιζόμενο; Να βολεύει καλύτερα η διάταξη των πλήκτρων και να μπορεί να μάθει τους κωδικούς του τηλεχειριστηρίου της νόβα;

Status
Not open for further replies.