NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Η θηρα LAN και η USB που εχει πισω ο δεκτης σε τι χρησιμεύουν?
Πρέπει να τον συνδέσω μεσω ρουτερ στο ιντερνετ για κάποιο λόγο? πχ για κάποια αναβάθμιση firmware η κατι τέτοιο?

Δεν εχω ασχοληθει ποτε στο παρελθον με δορυφορικα και νοβα και δενε εχω ιδεα απο αυτα.

H βασική χρησιμότητα αυτών των θυρών είναι για να αναρωτιέται ο χρήστης "πού χρησιμεύουν αυτές οι θύρες?".
Πέραν τούτου, ουδεμία χρήση.
Χμ...νομίζω ότι η usb δέχεται ένα στικάκι για τα επίγεια ψηφιακά κανάλια (όσα έμειναν, τέλος πάντων:beatnik2:).

Ρε παιδιά απο χθες στα καλά καθούμενα έχασε το σήμα και δεν παίζει τίποτα, έκανα επαναφορά τίποτα, η σάρωση φτάνει στο 15% και μετά βγάζει ότι απέτυχε και να ελέγξω το πιάτο.
Τα καλώδια είναι στην θέση τους και το πιάτο φαίνεται οκ, μπορεί να ξερυθμίστηκε μόνο του?

Τεχνικός απο nova σε 3-4 εργάσιμες και 30 μίνιμουμ το μπελά μου μέσα.

μαλλον κουνηθηκε το πιατο σου. δοκιμασε να το ρυθμισεις μονος σου για να γλυτωσεις τα 30. δεν ειναι τοσο δυσκολο.

Last edited by a moderator:
Τι να κάνω να το κουνάω λίγο και να κάνω σάρωση?

Αστον κανα μισάωρο εκτός ρεύματος τον δέκτη και δοκίμασε πάλι πριν κάνεις οτιδήποτε..

Πριν από όλα αυτά βέβαια θα έπρεπε να έχεις πάρει την εξυπηρέτηση πελατών...

Την έχω πάρει την εξυπηρέτηση μου είπαν ότι είπα παραπάνω, τεχνικός σε 3-4 εργάσιμες 30 minimum χρέωση.

Α ωραία... ούτε οδηγίες για πλήρες reset δεν σου έδωσαν ??

Αν δεν μπορείς μόνος σου τότε αναγκαστικά πας για τεχνικό...

Η θηρα LAN και η USB που εχει πισω ο δεκτης σε τι χρησιμεύουν?
Πρέπει να τον συνδέσω μεσω ρουτερ στο ιντερνετ για κάποιο λόγο? πχ για κάποια αναβάθμιση firmware η κατι τέτοιο?
Ισχύει αυτό ακριβώς που σου απάντησε ήδη ο jimitsis.
Θα προσθέσω μόνο ότι, προσωπικά, στη θύρα usb έχω συνδέσει μια ειδική βάση με 2 ανεμιστηράκια για να κρατάω το δέκτη πιο ψυχρό τώρα που λογικά θα ζεστάνει ο καιρός (γιατί καλοκαίρι έχουμε, αλλά καλοκαίρι δεν βλέπουμε). Βέβαια δεν φαίνεται να είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, γιατί ο δέκτης από μόνος του δεν δείχνει να έχει προβλήματα θερμοκρασίας, αλλά είναι κάτι που το κάνω πάντα με όλους τους δέκτες μου τα τελευταία χρόνια και αφού μου περίσσευε η βάση, την έβαλα σε χρήση. Το μόνο μειονέκτημα είναι στην ρύθμιση της "αδρανοποίησης". Επειδή συνιστάται η "αδρανοποίηση" να είναι απενεργοποιημένη, αυτό σημαίνει ότι η θύρα usb παίρνει ρεύμα και άρα λειτουργούν τα ανεμιστηράκια ακόμα και σε κατάσταση αναμονής (standby), αλλά εμένα δεν με πειράζει/ενοχλεί κάτι τέτοιο.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον Vantage 7100 combo. Χθες πήρα τον 831 HD για να μπορέσω να βλέπω HD περιεχόμενο. Εφτιαξα Favorite lists μέσω των ρυθμίσεων, ακριβώς όπως τις είχα και στον Vantage. Στο remote control δεν βλέπω κάτι που να μου δίνει πρόσβαση στις Favorite lists. Από που θα μπορώ να έχω πρόσβαση στις λίστες αυτές;

Τι να κάνω να το κουνάω λίγο και να κάνω σάρωση?

Το καλύτερο θα ήταν να βρεις άλλο δέκτη της NOVA να δοκιμάσεις πρώτα. Υπάρχει περίπτωση βέβαια να κάηκε και το lnb ενώ μου έχει τύχει και η ακραία περίπτωση να φταίει το καλώδιο (δεν ξέρω βέβαια πόσο παλιό είναι το καλώδιο σου).

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον Vantage 7100 combo. Χθες πήρα τον 831 HD για να μπορέσω να βλέπω HD περιεχόμενο. Εφτιαξα Favorite lists μέσω των ρυθμίσεων, ακριβώς όπως τις είχα και στον Vantage. Στο remote control δεν βλέπω κάτι που να μου δίνει πρόσβαση στις Favorite lists. Από που θα μπορώ να έχω πρόσβαση στις λίστες αυτές;

Ανοίγεις τη λίστα καναλιών και κινείσαι με το δεξί αριστερό βελάκι..

Η ΕΡΤ World / NET βγήκε από τα ελεύθερα? Στην θέση 851 δεν παίζει.

Να πω οτι η Nova εχει αρχισει ηδη και αλλαζει δωρεαν τους παλιους αποκωδικοποιητες με τον Pace 831 HD (το εχει κανει σε 3 γνωστους μου)...
Ελπιζω αυτη η αλλαγη να φερει καλυτερη εικονα στα SD και επιτελους τα HD δωρεαν...

Oταν λες λίστα καναλιών, υποθέτω εννοείς από το remote control to P+/P;
Πατώντας το "ok" στο remote control, εμφανίζονται οι λίστες των καναλιών.
Μετά με τα βελάκια δεξιά/αριστερά επιλέγεις όποια λίστα επιθυμείς.

Status
Not open for further replies.