NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Αρκετά. Αν δεν κάνω λάθος η εταιρεία που αναπτύσσει το λογισμικό έχει έδρα την Ολλανδία... :p

ετσι θυμαμαι και γω και απορω γιατι δεν τους αλλαζουν.
απο interface μια μετριοτητα (εως προχειροτητα)

απο σταθεροτητα αστα να πανε. ο ιδιος δεκτης στην viasat εχει πολυ κλαυητερο μενου κλπ

απορω με τους υπεθυνους αυτων των τμηματων στη νοβα. οταν τους παρουσιαζουν το αποτελεσμα του project που κανουν τοσο ωραιο και λειτουργικο τους φαινεται???

στο ζαπιγκ ολα κολανε. στον 865 το 2 τιουνερ συνεχεια κολλαει και δεν κατεβαζει ταινιες. και θελει ενα γενικοτερα αλλαγη το ιντερφασε ειναι λιγο φτωχομπινεδιαρικο.

εγω θα τους ελεγα παρτο πισω και σε 15 μερεσ να το επιστρεψεις με αυτες τις 25 αλλαγες! :violent-smiley-030:

Last edited:
Υπάρχει διαθέσιμη, καινούργια αναβάθμιση για τους δέκτες της NOVA.

Τι αλλαγές έχουν γίνει; Αν υπάρχει καμία διαφορά;
Ίσως να είμαι εγώ τόσο πανίβλακας και να μην μπορώ να βρω καμία διαφορά!!!

Προετοιμαστείτε ψυχολογικά, γιατί μετά από την αναβάθμιση γίνεται σάρωση δικτύων. Οι μισές συχνότητες εξαφανίζονται και θα χρειαστεί να κάνετε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δέκτη.

Ξεχάστε για ακόμα μια φορά τις λίστες των αγαπημένων!

Από τα νεύρα μου, αν είχα κάποιον τεχνικό/προγραμματιστή της NOVA θα του έσπαγα τον δέκτη στα μούτρα!

:furious3:

Last edited by a moderator:
Λοιπον μετα απο 2 μερες οπου εκανα την αναβαθμιση του αποκωδικοποιητη
παρατηρησα οτι το Eurosport 1 και 2 δεν υπαρχουν καν ξερει κανεις τι εγινε?
Μηπως δεν εγινε σωστα η σαρωση των καναλιων?
Η σαρωση εγινε στο Novasports 1 και στο Novasports Highlights

Το παρακάτω απευθύνεται στους ανθρώπους της Nova που διαβάζουν το φόρουμ μας.

Η "αναβάθμιση" δε διόρθωσε απολύτως τίποτα από τα σοβαρά προβλήματα του λογισμικού. Για μένα το σημαντικότερο είναι η "παράκαμψη" του γονικού κλειδώματος. Είναι λόγος για να αφαιρεθεί το δικαίωμα εκπομπής προγραμμάτων ακατάλληλα για ανηλίκους και προς αυτή την κατεύθυνση θα στείλω μία ενημερωτική επιστολή στην ΕΕΕΤ. Λυπάμαι αλλά σας έχω ενημερώσει για το πρόβλημα μήνες τώρα και δεν κάνετε τίποτα.

Φυσικά δε διορθώθηκε ούτε το "λαγκάρισμα" με το EPG, ούτε το πρόβλημα με τα Favorites, ούτε τίποτα! Γιατί αρχίζω να έχω την εντύπωση πως ο μόνος λόγος της "αναβάθμισης" ήταν κάποια νέα προστασία; Μήπως ο λόγος που οι Panasonic κόλλησαν στα 576p χωρίς ήχο ήταν "παιχνίδια" με το HDCP για να κλείσουν συγκεκριμένα HDMI grabbers, που για κακή σας τύχη είχαν αντιγράψει τα IDs της Panasonic;

Μήπως λέω εγώ τώρα θα έπρεπε να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του δέκτη και όχι με τις προστασίες; Μήπως, αφού αποφασίσατε να κλειδώσετε όλους τους συνδρομήτες με το δικό σας δέκτη για προστασία των υπηρεσιών σας, θα έπρεπε και το επίπεδο λειτουργίας του δέκτη να είναι υψηλό; Τέτοια προβλήματα δε συναντάς ούτε στους χειρότερους κινέζικους κλώνους.

Η "αναβάθμιση" δε διόρθωσε απολύτως τίποτα από τα σοβαρά προβλήματα του λογισμικού. Για μένα το σημαντικότερο είναι η "παράκαμψη" του γονικού κλειδώματος. Είναι λόγος για να αφαιρεθεί το δικαίωμα εκπομπής προγραμμάτων ακατάλληλα για ανηλίκους και προς αυτή την κατεύθυνση θα στείλω μία ενημερωτική επιστολή στην ΕΕΕΤ. Λυπάμαι αλλά σας έχω ενημερώσει για το πρόβλημα μήνες τώρα και δεν κάνετε τίποτα.

Φυσικά δε διορθώθηκε ούτε το "λαγκάρισμα" με το EPG, ούτε το πρόβλημα με τα Favorites, ούτε τίποτα! Γιατί αρχίζω να έχω την εντύπωση πως ο μόνος λόγος της "αναβάθμισης" ήταν κάποια νέα προστασία; Μήπως ο λόγος που οι Panasonic κόλλησαν στα 576p χωρίς ήχο ήταν "παιχνίδια" με το HDCP για να κλείσουν συγκεκριμένα HDMI grabbers, που για κακή σας τύχη είχαν αντιγράψει τα IDs της Panasonic;

Μήπως λέω εγώ τώρα θα έπρεπε να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του δέκτη και όχι με τις προστασίες; Μήπως, αφού αποφασίσατε να κλειδώσετε όλους τους συνδρομήτες με το δικό σας δέκτη για προστασία των υπηρεσιών σας, θα έπρεπε και το επίπεδο λειτουργίας του δέκτη να είναι υψηλό; Τέτοια προβλήματα δε συναντάς ούτε στους χειρότερους κινέζικους κλώνους.

οι πιο απλα η εταιρια που εχει παισει κοροιδο και κανουν ψευτοναναβαθμησεις για να διακιολογουν το ποσο που αρμεγουν απο τη νοβα.

σε καθε περιπτωση ο υπεθυνος που αποδεχεται το παραδωτεο μαλλον ειναι ασχετος. εχουμε καταληξει να γινουμε τζαμπα συμβουλοι εδω. ελεος δηλαδη

το πιο εμφανες. ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΖΑΠΙΓΚ. τι αλλο πιο οφθαλμοφανες οτι κατι κανουν λαθος!!!!!!!

Last edited:
Έχετε την εντύπωση ότι από τους συνδρομητές της νόβα δεν γνωρίζουν τι είναι δορυφορική τηλεόραση υψηλή ανάλυση αναβάθμιση κ.τ.λ.
Εδώ οι περισσότεροι δεν ξέρουν πώς να συνδέσουν σωστά ένα δέκτη με την τηλεόραση του πόσο μάλλον όταν τους πεις για HDMI , έχω διαβάσει ερώτηση για αναβάθμιση του δέκτη μέσω δορυφόρου από συνδρομητή που είχε επίγεια ψηφιακή λήψη και δεν ήξερε την διαφορά !! τι να λέμε τώρα έχω ακούσει ότι φανταστεί κανείς εδώ το LNB το λένε μάτι…….Εδω λοιπόν ποντάρουν οι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά σε ποιους απευθύνονται και δεν πρόκειται να αλλάξουν νοοτροπία αν δεν αλλάξουμε πρώτοι εμείς και να φροντίσουμε όταν αγοράζουμε ένα προϊόν να ξέρουμε και την χρήση του και όχι να λέμε την κάθε επίπεδη τηλεόραση πλάσμα και ότι άλλο παλαβό . Δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο να μαζεύουν λεφτά και βρίσκουν δυστυχώς αρκετά θύματα . Πόσοι ήμαστε εμείς που ασχολούμαστε αν λειτουργεί σωστά ένας δέκτης και ακόμη περισσότερο πόσοι γνωρίζουμε πως πρέπει να λειτουργεί σωστά και τι σημαίνει αυτό στην ουσία , εδώ ο συγκεκριμένος δέκτης δεν είναι ικανός μετά τα μαστορέματα των (τεχνικών ) να κρατήσει ούτε αγαπημένα γιατί συνεχώς αλλάζουν οι φωστήρες την σειρά η δεν ξέρω τι στο καλό κάνουν ….άσε που έχουν τρία HD κανάλια (τα άλλα είναι ελεύθερα) και ζητάνε και λεφτά . Τα μονοπώλια αυτά έχουν και κακώς υπάρχουν . Αυτά από εμένα που έχω ζήσει την τηλεόραση στην Ελλάδα από την αρχή της και ζητώ συγγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος………

Last edited:

Εξαιρετικό ποστ.
Ακριβώς ό,τι σκεφτόμουν (και χαίρομαι που κάποιος που ξέρει πολύ περισσότερα στο θέμα απο μένα με επιβεβαιώνει).

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το software, τις προδιαγραφές του, το testing και το debugging και αν είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι στη δουλειά τους (και πώς την κρατάνε, με τόσο ικανό κόσμο στην ανεργία, άρα τι συμβαίνει; ).

Να υπενθυμίσω και το πρόβλημα με το Mezzo, που κολλάει την κάρτα: (απο το Nova support thread)
πράγματι έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με το κανάλι Μezzo. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από αρκετή παραμονή στη συχνότητα του το πρόγραμμα κλειδώνει και εμφανίζει error. Υπάρχει επικοινωνία με τους τεχνικούς που υποστηρίζουν την πλατφόρμα που φιλοξενεί το Mezzo έτσι ώστε να επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μέχρι να εξαλειφθεί το πρόβλημα, για να επανέλθει η εικόνα, η προσωρινή λύση είναι να συντονιστείτε σε οποιοδήποτε κανάλι της NOVA και σε λιγάκι η εικόνα θα επανέλθει κανονικά.

Πόσο φοβερά δύσκολο μπορεί να είναι (για να τραβαει τόσους μήνες χωρίς νεότερα) να απομονώσεις την πλατφόρμα (που προφανώς είναι ξεχωριστή έτσι κι αλλιώς) και να βρεις τι διάολο φταίει;; Λεω εγώ τώρα... Αν έχετε μια ομάδα ερασιτεχνών που στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με τα τεχνικά θέματα να το καταλάβω, αλλα επαγγελματίες είναι ντροπή.

Εγω θα πω κατι που μπορει να ειναι και τελειως ασχετο...
Προκειμενου να αναβαθμισουν την ασφαλεια του προϊοντος τους εχουν "βαρυνει"
το software του αποκωδικοποιητη με αποτελεσμα καποιες φορες η επεξεργαστικη ισχυς
του αποκωδικοποιητη να μην μπορει να ανταποκριθει αμεσα και να καθυστερει...

Οι αλλες πλατφορμες δηλαδη που χρησιμοποιουν αυτον δεκτη ετσι ειναι;

Ο 831 στο Sky Italia, για το οποίο έχω άποψη, δουλεύει μια χαρά. Γρήγορο και εύχρηστο μενού, χωρίς κολλήματα. Το μόνο κοινό πρόβλημα με τους Pace της Nova είναι η αδυναμία υποστήριξης 576i στο HDMI.

Με την τελευταια αναβαθμιση δεν κολλα ο δεκτης στις αλλαγες καναλιων, νομιζω μονο αυτο διορθωθηκε, τα παραπανω που λενε τα παιδια ισχυουν

Και στην Viasat τον 830 χρησιμοποιουν, αλλά δεν παρουσιάζει τέτοια θέματα. Κατά τα φαινόμενα, η επιτροπή της Νόβα πείθεται πολύ εύκολα με το λογισμικό που παραλαμβανουν.

Να κανω μια ερωτηση. Πως μπορω να βαλω καναλια στα αγαπημενα. Υπαρχουν καπου οδηγιες ή αν θελει και μπορει ας περιγραψει καποιος την διαδικασια

Και στην Viasat τον 830 χρησιμοποιουν, αλλά δεν παρουσιάζει τέτοια θέματα. Κατά τα φαινόμενα, η επιτροπή της Νόβα πείθεται πολύ εύκολα με το λογισμικό που παραλαμβανουν.

αρα δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους για την οποια πληρωνονται απο τις δικες μας συνδρομες

Μετά την περιπέτεια με την αναβάθμιση και την αλλαγή του δέκτη από τεχνικό της Νόβα, παρατηρώ ότι ο δέκτης ανοίγει μόνος του σε ανύποπτο χρόνο ενώ τον έχω κλειστό.

Σε μένα γίνεται το αντίθετο. :laugh: Τον αφήνω ανοιχτό και το πρωί που ξυπνάω είναι κλειστός , αλλά το χειρότερο είναι όταν στα καλά καθούμενα κλείνει ανοίγει και αρχίζει μόνος του να κάνει σάρωση.. :furious3:

Status
Not open for further replies.