NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα και καλή χρονιά.
(Προσοχή ακολουθεί σεντόνι)

Είμαι από αυτούς που έχουν γράψει τα χειρότερα για τον Pace 831 HD και τα firmware updates του, οπότε αυτό το post όφειλα να το γράψω για να αποκαταστήσω κάποια πράγματα και να βοηθήσω και άλλους.

Μετά το τελευταίο update σταμάτησαν να λειτουργούν τα βελάκια (πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά) και το Program+.
Η παρατήρηση έγινε αμέσως μετά την αναβάθμιση του firmware και για αυτό το απέδωσα εκεί το πρόβλημα.

Εδώ και καιρό, πατώντας το Volume+ ή Volume- μου άλλαζε τα κανάλια (!), συμπεριφερόταν δηλαδή σαν να πάταγα το Program+ ή Program-

Φυσικά, είχα και το γνωστό πρόβλημα όπου πατούσα να αλλάξω κανάλι με το Program+, δεν άλλαζε το ξαναπάταγα μια-δυο φορές και μετά από μερικά sec, άλλαζαν 5 κανάλια μαζί.

Όλα αυτά τα είχα αποδώσει στον Pace και το firmware, μέχρι πριν λίγες μέρες όπου αποφάσισα να τσεκάρω το remote control.
Το remote σε γενικές γραμμές λειτουργούσε, εκτός από τα κουμπιά που προανέφερα.

Ρώτησα το τοπικό κατάστημα αν μπορεί να το τσεκάρει και αν βρει πρόβλημα να μου το αλλάξει, αλλά μου είπε ότι αυτό δεν γινόταν.
Το remote είναι ανταλλακτικό, το χρεώνει 15€ και το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει τεχνικό.

Έψαξα λίγο την αγορά και βρήκα ότι τα συμβατά και σχεδόν πανομοιότυπα σε εμφάνιση remote, έχουν 10€.

Έκανα όμως και μια ερώτηση στην ομάδα της Forthnet που έχουμε εδώ στο avclub για το θέμα.

Μου είπε πως το remote είναι εντός εγγύησης και αν διαπιστωθεί πρόβλημα μπορεί να αλλαχθεί δωρεάν, πράγμα που έγινε σε εμένα.

Με την ευκαιρία επίσκεψης μου σε κατάστημα, ζήτησα και ένα USB dongle για την επίγεια τηλεόραση και μου δόθηκε αμέσως χωρίς καμία καθυστέρηση ή ερώτηση και χωρίς κόστος.

Τελικά συμπεράσματα μετά από μερικές ημέρες χρήσης του Pace 831 HD με καινούργιο remote και το USB dongle

Με την αλλαγή του remote control και κρατώντας το ίδιο firmware - το τελευταίο - λύθηκαν ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του Pace που αναφέρω παραπάνω.

Όταν λέμε ΟΛΑ, εννοούμε ΟΛΑ

Το USB δουλεύει και πιάνει όλα τα κανάλια της επίγειας τηλεόρασης που εκπέμπονται στην Αττική (21 από την Digea και 8 από την Δημόσια Τηλεόραση) και στα βάζει σε ξεχωριστό δικό του μπουκέτο μόνο με αυτά τα 29 κανάλια.

Εγώ έχω φτιάξει ένα δικό μου μπουκέτο με επιλογές από το NOVA, το DTT και το Public.

Δύο νέα προβλήματα που αντιμετωπίζω:

1) Παρόλο που στην σάρωση μετά από επαναφορά εργ. ρυθμίσεων έπιασε 741 (!) κανάλια, όταν μπήκα στα μπουκέτα δεν έδειχνε περισσότερα από 340 κανάλια στο σύνολο.

Που πήγαν τα υπόλοιπα 400 (!) κανάλια που λείπουν ;

Έλειπαν ας πούμε από τα γνωστά το CNN, το RT HD, το RT Doc HD και άλλα.

2) Παρόλο που έχω βάλει στο ΟΧΙ και τις δύο ρυθμίσεις του Pace για την αναμονή (περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και την άλλη), όταν μένει ανοικτός στο Stand By με το κόκκινο φωτάκι, δεν ξανανοίγει με το remote.

Πρέπει να τον βγάλω από την πρίζα και να τον ξαναβάλω.

Η μόνη αλλαγή που έχω κάνει είναι το USB.
Πριν την τοποθέτηση του USB dongle δεν μου το έκανε αυτό.

Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ που έχω δει ποτέ από οποιαδήποτε εταιρεία, που βρίσκεται εδώ μέσα στο avclub και είναι τα παιδιά της Forthnet, αλλά και στο AVCLUB που έδωσε την δυνατότητα αυτή στην εταιρεία και σε εμάς να επικοινωνούμε μέσω αυτού.

Εύχομαι να παραμείνει ως δυνατότητα για πολύ καιρό ακόμα και στο ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης.

μ
Μενού δηλαδή πρώτα οκ και μετά dtt

Πατάς ΟΚ για να ανοίξει η λίστα με τα κανάλια και με τα βελάκια πλοηγήσαι στο πρόσθετο μπουκέτο DTT όπου αποθηκεύονται τα ψηφιακά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δύο νέα προβλήματα που αντιμετωπίζω:

1) Παρόλο που στην σάρωση μετά από επαναφορά εργ. ρυθμίσεων έπιασε 741 (!) κανάλια, όταν μπήκα στα μπουκέτα δεν έδειχνε περισσότερα από 340 κανάλια στο σύνολο.

Που πήγαν τα υπόλοιπα 400 (!) κανάλια που λείπουν ;

Έλειπαν ας πούμε από τα γνωστά το CNN, το RT HD, το RT Doc HD και άλλα.

2) Παρόλο που έχω βάλει στο ΟΧΙ και τις δύο ρυθμίσεις του Pace για την αναμονή (περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και την άλλη), όταν μένει ανοικτός στο Stand By με το κόκκινο φωτάκι, δεν ξανανοίγει με το remote.

Πρέπει να τον βγάλω από την πρίζα και να τον ξαναβάλω.

Η μόνη αλλαγή που έχω κάνει είναι το USB.
Πριν την τοποθέτηση του USB dongle δεν μου το έκανε αυτό..

Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι όταν είναι συνδεδεμένο το USB dongle παρατηρείται περίεργη συμπεριφορά στη λήψη των καναλιών, γι' αυτο τo USB κατά τη γνώμη μου πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για να αποφύγει κάποιος την αγορά δέκτη MPEG 4 (π.χ. στην επαρχία στις περιοχές που γίνεται τώρα η ψηφιακή μετάβαση, αν δεν έχεις τηλεόραση με δέκτη MPEG 4 το USB dongle σε σώζει).
Αν θες δες αυτό το post μου για να δεις πώς θα πιάσεις τα κανάλια που λείπουν. Κουραστικό, το κάνεις μία φορά και δεν ξανασχολήσαι (αρκεί να μην ανήκεις σε αυτούς που κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων κάθε 15 ημέρες, εγώ είμαι 3 μήνες χωρίς πρόβλημα).

Το (2) είναι απίθανο να σχετίζεται με το dongle, ουδέποτε έχει συμβεί στο δέκτη μου (έχω από τον Αύγουστο μόνιμα το dongle πάνω), ούτε έχει αναφερθεί από οποιονδήποτε άλλον.

Last edited:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν πρόκειται να το κάνω.

Περισσότερο για το extra και το bluesky έπιασα τα επίγεια και κυριως λόγω εκλογών και πολιτικής επικαιροτητας.

Θέλω να πιστεύω ότι τώρα που το dongle είναι δωρεάν και φεύγει σαν ζεστό ψωμάκι, μπορεί να ασχοληθούν πιο σοβαρά και να το φτιάξουν κι αυτό.

Θα τους δώσω λίγο χρόνο μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω.

ΟΚ έκανα check το (2) και πράγματι δεν φαίνεται να έχει σχέση με το dongle.

Οι 2 περιβαλλοντικές ρυθμίσεις είχαν πάρει πάλι τις αρχικές ρυθμίσεις, χωρίς να το καταλάβω, πιθανόν από κάποια επαναφορά εργ. ρυθμίσεων.
Τις ξαναγύρισα και τις 2 στο ΌΧΙ και δεν ξαναειχα πρόβλημα από τότε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καινούργιο θέμα με το dongle.

Δεν εμφανίζει εικόνα σε κανένα κανάλι της επίγειας, παρόλο που δεν έχει χαθεί ούτε ένα σαν συχνότητα.

Όλα τα ονόματα και η σειρά των καναλιών έχουν διατηρηθεί.

Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικο, αλλά όταν μου είχε ξανατυχει αυτο, ο δεκτης εδειχνε λάθος ημέρα και ώρα.

Ανοίγω δηλαδή σήμερα Παρασκευή τον δεκτη το πρωί στις 08:50 και μου δείχνει Πέμπτη 02:38.

Από που παίρνει ημέρα και ώρα ο Pace, γιατί manually δεν σε αφήνει να το ρυθμίσεις.

Δεν ξέρω βέβαια αν φταίει αυτό για τα κανάλια της επιγειας που δεν φαίνονται, αλλά σίγουρα φταίει που δεν έχω info και tv guide για το τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού.

Αν κάνω επαναφορά, θα στρώσουν όλα είμαι σίγουρος, αλλά αυτό δεν είναι λύση.

Αν πάρω το usb dongle υπάρχει 12μηνη δέσμευση ή το δίνουν τελείως ελεύθερα στους συνδρομητές; φίλος μου είπε ότι του είπαν τέτοιο πράγμα από κατάστημα forthnet, ξέρει κανείς σίγουρα; αν απαντήθηκε ήδη συγγνώμη δεν το πρόσεξα.

Παρέχεται δωρεάν σε ενεργούς συνδρομητές, ανεξάρτητα με το πακέτο που έχουν, το συμβόλαιο, η το δέκτη που διαθέτουν. Δεν υπάρχει εκ νέου κάποια δέσμευση.

Πάντως τώρα που έχει σωστή ώρα, έχουν έρθει και τα επίγεια.

Δεν μπορεί να πήρε από επίγειο, γιατί τα επίγεια δεν εμφανίζονταν όταν ήταν λάθος η ώρα.

Μπέρδεμα.

Λοιπόν, το επιβεβαίωσα.
Όταν για όποιο λόγο χάνει την ώρα και την ημέρα, ξεκινάει πάντα Πέμπτη 02:00 και δεν δείχνει τα επίγεια.

Μπορεί να συμβαίνει και το ανάποδο, επειδή χάνει τα επίγεια χάνει και την ώρα, αν και μου φαίνεται απίθανο.

Ίσως παίζει ρόλο ποιο είναι το τελευταίο κανάλι που έχει συντονίσει ο δέκτης πριν τον κλείσεις, αν δηλαδή είναι επίγειο με λάθος ώρα.

Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ.

εχετε προβλημα στο σημα με το dongle? Βαζω την εξωτερικη κεραια στην tv 95% σημα, οταν τη βαζω sto dongle 20% και σπασιματα σε μερικα καναλια, πως γινεται αυτο?

Επίσημα όχι. Ανεπίσημα ακούς και διαβάζεις ότι θέλεις.
Μακάρι να ισχύει, και να έχουν διορθωθεί όλα τα προβλήματα πού αναφέρθηκαν στην τελευταία αναβάθμιση.

@Cmoustakas ακόμα και νέο δέκτη να δώσουν, αν τον χιλιοκλειδώσουν όπως αυτόν που ήδη έχουμε, τότε δε νομίζω να δούμε κάτι διαφορετικό. Ελπίζω μόνο, αν ισχύει η είδηση, τουλάχιστον με την νέα έκδοση να μπορούμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή αναζήτηση καναλιών. Όχι όπως τώρα που με μια διακοπή ρεύματος μπορεί να σου κάνει αυτόματα αναζήτηση δικτύων!!!

@Cmoustakas ακόμα και νέο δέκτη να δώσουν, αν τον χιλιοκλειδώσουν όπως αυτόν που ήδη έχουμε, τότε δε νομίζω να δούμε κάτι διαφορετικό. Ελπίζω μόνο, αν ισχύει η είδηση, τουλάχιστον με την νέα έκδοση να μπορούμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή αναζήτηση καναλιών. Όχι όπως τώρα που με μια διακοπή ρεύματος μπορεί να σου κάνει αυτόματα αναζήτηση δικτύων!!!
Δεν έχεις άδικο σε αυτο που λες αλλα λέω για νέο δέκτη με την ελπίδα πως θα δώσουν στην αγορά τους δεκτες με ασύρματη επικοινωνία Πάλμου για την υπηρεσία multiview όπως έχει αναφέρει και το περιοδικό Digital Info. Θα ειναι μια σωτηρία για συνδρομητές που θέλουν την υπηρεσία αλλα δεν τι βάζουν γιατί δεν μπορούν να τρυπάν ντουβάρια και να τραβάνε καλώδια απο το σαλόνι στα δωμάτια.

Πήρε το αυτί μου οτι θα συνδέεται στο internet για vod. Την τεχνογνωσία την έχουν πλέον.

για να δω ψηφιακά κανάλια με το dongle πρέπει να έχει κάλυψη η περιοχή μου ;ή με το πιάτο της nova

Status
Not open for further replies.