NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Κατάφερα και εγώ να αναβαθμίσω. Θα προσπαθήσω να περιγράψω με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες τη διαδικασία:

1. Ο δέκτης είναι ανοιχτός και παίζει οποιοδήποτε κανάλι. Από την πρόσοψη του δέκτη πάτησα για περίπου 10 δευτερόλεπτα το κουμπί Reset. Μόλις έσβησε ο δέκτης και μπήκε σε κατάσταση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων πάτησα το κουμπί Stand by ή Power.
2. Από την πρόσοψη του δέκτη: Πατάμε μια φορά το πάνω βελάκι, το αφήνουμε. Πατάμε μια φορά το κάτω βελάκι, το αφήνουμε και τέλος πατάμε το κουμπάκι Stand by ή Power το αφήνουμε. Δεν χρειάζεται να το κάνετε γρήγορα. Με σταθερό ρυθμό.
3. Αν πετύχει, σε μερικά δευτερόλεπτα αφού πατήσετε το τελευταίο stand by, θα ξεκινήσει η ενημέρωση λογισμικού. Αν δεν εμφανιστεί η γνωστή οθόνη αναβάθμισης τότε ξαναπροσπαθείτε. Εμένα πέτυχε μετά από 3 φορές.

Αφού ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης θα δείτε ότι ο δέκτης κατεβάζει την έκδοση λογισμικού: 37. Δηλαδή την έκδοση που ήδη έχει ο δέκτης. Περιμένουμε μέχρι να τελειώσει η αναβάθμιση. Μόλις τελειώσει και γίνει επανεκκίνηση του δέκτη, θα εμφανιστεί μια λευκή οθόνη που θα πληροφορεί για κάποιο σφάλμα. Μην δώσετε σημασία, αυτόματα ο δέκτης από μόνος του θα ξεκινήσει πάλι την ίδια διαδικασία από την αρχή ξεκινώντας αυτή τη φορά να κατεβάζει την νέα αναβάθμιση. Αυτή τη φορά θα δείτε ότι η έκδοση λογισμικού είναι: 255. Αφήνετε να τελειώσει η αναβάθμιση.

Αφού τελειώσει η διαδικασία και γίνει επανεκκίνηση, ο δέκτης για μερικά λεπτά θα σταματήσει να ανταποκρίνεται και οτιδήποτε πατήσετε από το τηλεχειριστήριο δεν θα βρίσκει απόκριση. Μην φοβηθείτε. Απλά είναι η επανεκκίνηση της πρώτης φοράς που διαρκεί περισσότερο, όπως γίνεται και με τα κινητά μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μόλις ξεκινήσει ο δέκτης θα σας ζητήσει να κάνετε σάρωση καναλιών και εφόσον τελειώσει ο δέκτης είναι έτοιμος για χρήση.

Όσοι έχετε το USB Dongle ψηφιακών καναλιών της Digea:

Όταν έκανα την αναβάθμιση δεν είχα τοποθετημένο το USB Dongle ψηφιακών καναλιών στη θύρα. Όταν το σύνδεσα μετά την αναβάθμιση και έβαλα τον δέκτη να κάνει σάρωση ψηφιακών καναλιών, δεν κατέβασε κανένα κανάλι. Αυτό το διόρθωσα με τον εξής τρόπο: Τοποθέτησα το USB Dongle στη θύρα και έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του δέκτη (Menu -> Ρυθμίσεις -> Τεχνικές Ρυθμίσεις -> Αρχικές Ρυθμίσεις). Αφού γίνει η επαναφορά κάνουμε σάρωση ψηφιακών και δορυφορικών καναλιών και τα ψηφιακά κανάλια κατεβαίνουν κανονικά.

Το πιο δυνατό μειονέκτημα που εντόπισα και ελπίζω σύντομα να το διορθώσουν είναι το γεγονός ότι η λίστα των αγαπημένων δεν κρατάει την σειρά εμφάνισης που επιθυμεί ο χρήστης. Ενώ κατά την διάρκεια που βάζουμε τα κανάλια με την σειρά που επιθυμούμε φαίνεται να μπαίνουν με την σειρά που τα θέλουμε, όμως όταν πάμε στην λίστα Favorite 1 τα κανάλια έχουν ταξινομηθεί σύμφωνα με την αριθμητική κατανομή της λίστας NOVA.

Επίσης λυπήθηκα που έχασα 2 HD ελεύθερα κανάλια που υπήρχαν στην παλαιότερη έκδοση. Ήταν ένα HD κανάλι του Ντουμπάι και το JasminTV HD (το αισθησιακό) :violent-smiley-030:

Ελπίζω να μην κούρασα! :a0210:

δοκιμασες με Usbflash το timeshift?

Όχι, δεν το δοκίμασα. Είναι μια λειτουργία που δεν θα χρησιμοποιήσω αφού προτιμώ να έχω τα ψηφιακά κανάλια για να μην αλλάζω κάθε λίγο και λιγάκι τηλεχειριστήριο.

Το δομιμασα περί τις 30 φορές. Τπτ. Τι διάολο ρε γμτ. Μήπως δεν είναι για όλους;

Οχι με την 3η ή 6η φορά αλλά ούτε με την 12η δεν μου έβγαλε αναβάθμιση

Ωραίες οι οδηγιες αλλά : οταν παταμε το reset ο δεκτης μπαινει σε διαδικασία να αναβοσβηνει τα λαμπάκια κ.λ.π. εγω προσωπικα οριακα προλαβαίνω να πατήσω την σειρά των κουμπιών που λέτε.. μπορουμε να περάσουμε τον "κώδικα" παρολο που αναβοσβήνουν τα λαμπάκια μετά το reset ;

Ναι, κατά την διάρκεια που αναβοσβήνουν τα λαμπάκια πατάς την αλληλουχία power-up-down-power

Σας το ξαναεγραψα. Αν δεν ειστε στη σειρα για να το παρετε αυτοματα δεν προκειται να κατεβασετε τιποτα...

Ας δοκιμασουν τα παιδια , οπως εγραψα απο πανω μολις εγινε σε εμενα , οχι αυτοματα , με την διαδικασια που γραφει ακριβως ο φιλος πιο πανω

Άλλος ένας με επιτυχή αναβάθμιση, με την δεύτερη προσπάθεια. ;)

Στο 831 το έκανα και μου πέτυχε με την πρώτη....
Στον 865 το δοκιμάσα αλλα δεν γίνεται τιποτα.....

Επειδή και σε εμένα έγινε το update με την πρώτη, θα περιγράψω άλλη μια φορά την διαδικασία.

Με ΑΝΟΙΚΤΟ δέκτη σε κάποιο κανάλι, πατάμε το reset από τον δέκτη ΟΧΙ για κάποιο συγκεκριμένο χρόνο, αλλά μέχρι να σβήσει η εικόνα και να ανάψει το κόκκινο λαμπάκι του stand - by και να αρχίζουν να παίζουν τα υπόλοιπα λαμπάκια.

Τότε αφήνουμε το reset και πατάμε το τέταρτο κουμπί - το power - σταθερά περίπου μισό με ένα sec.
Δεν το κρατάμε, αλλά δεν το πατάμε και το αφήνουμε αμέσως.

Τον επόμενο είναι βασικό.
Πατάμε το βελάκι πάνω - από τον δέκτη - κι όχι από το τηλεκοντρόλ.
Στην συνέχεια το βελάκι κάτω και στο τέλος πάλι το power.

Όλα τα πατηματα τα έκανα με κράτημα μισού sec εως ενα και τα κενά μεταξύ των διαδοχικών πατηματων των κουμπιών στο 1 sec.

Αρχικά κατεβάζει την έκδοση 37, μετά βγάζει error και μετά κατεβάζει την έκδοση 255.

Όταν τελειώσουν όλα, εμφανίζει την επιλογή να σκαναρει ταυτόχρονα και τα δορυφορικά και τα επίγεια ή μόνο τα δορυφορικά.

Έχω μόνιμα συνδεδεμένο το USB dongle με την κεραία της επίγειας τηλεόρασης επάνω και ίσως για αυτό μου έβγαλε αυτή την επιλογή.

Η πρόοδος κόλλησε για πολύ ώρα στο 50%, τόσο που νόμιζα ότι δεν θα τελειώσει.

Ξαφνικά, μετά από πολύ ώρα τελείωσε απότομα χωρίς σταδιακή πρόοδο στο 100% αλλά με την μία.

Επιβεβαιώνω ότι πιάνει 360 δορυφορικά και 40 επίγεια.

Για εντυπώσεις αργότερα.

Κάποιος ανέφερε πως η σειρά στην λίστα αγαπημένων δεν μπορεί να καθοριστεί, όπως γίνεται σήμερα. Κάποιος να το επαληθευσει;

Τελικά τα κατάφερα και εγώ
Το "κόλπο" που έπιασε σε μένα είναι το εξής, θα το πω μπας και βοηθήσω κανένα γιατί έπρεπε να το κάνω 30 φορές μέχρι να το καταφέρω:
1. Κράτησα το reset μέχρι να σβήσει η εικόνα και να γίνει πορτοκαλί από πράσινο το πρώτο λαμπάκι, και το κράτησα πατημένο κανα 2-3 δευτερόλεπτα ακόμα για σιγουριά:flipout:
2. ΠΡΟΣΟΧΗ: Άφησα το reset και ΔΕΝ πάτησα αμέσως το stand by κλπ. Περίμενα 2-3 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσουν να αναβοσβήνουν τα υπόλοιπα λαμπάκια.
3. Μόλις άναψε κάποιο από τα υπόλοιπο τρια λαμπάκια (και όχι πριν), πάτησα τα υπόλοιπα κουμπιά κανονικά όπως τα ξέρετε, standby - βελάκι πάνω - βελάκι κάτω και stanby. Σταθερά πατήματα, όχι βιαστικά. Και ξεκίνησε.
Αυτά.

Ερώτηση τώρα:
Δοκίμασα την διαδικασία με το hard reset (menu button για 5 secs, αριστερό βελάκι, ΟΚ) και δε δουλεύει.
Το βγάλανε; Μόνο μέσα από το menu γίνεται hard reset πλέον;

Και σε μένα πέτυχε Προσέξετε το πρώτο βήμα που αναφέρει παραπάνω το παιδί.

Status
Not open for further replies.