NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

σε ποσα χρονια θα περασει σε ολους?

Το ότι "καθυστερεί" να περάσει σε όλους είναι για καλό.Τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί ότι παρουσιάστηκαν με την αναβάθμιση θα διορθωθούν,ώστε να δοθεί τελικά η αναβάθμιση σε όλους με πλήρη και σωστή λειτουργία των δεκτών.Για παράδειγμα,αυτό που παρατήρησα σήμερα μετά από σάρωση που έκανα,είναι ότι τα κανάλια που κατεβαίνουν είναι πλέον 386 από 300 που ήταν αρχικά.Λίγη υπομονή και το αποτέλεσμα θα είναι καλό.

Εντυπώσεις για το timeshift ,δουλεύει σωστά ,έχει συχνά κολλήματα;

Γενικά, πολύ καλά. Μια φορά. μόνο έβγαλε ένα περίεργο μήνυμα, δεν το θυμάμαι καλά, κάτι για να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερης χωρητικότητας στικάκι για να μην επηρεάζεται η λειτουργία του δέκτη, κάτι τέτοιο. Αλλά συνέχισε και δούλευε κανονικά. Θα δοκιμάσω και με ένα παλιό σκληρό 40 Gb να δω πώς δουλεύει.

Εντυπώσεις για το timeshift ,δουλεύει σωστά ,έχει συχνά κολλήματα;
Ο δέκτης δουλεύεις χωρίς κολλήματα αν δεν βάλω το usb. Όταν βάλω usb stick αραιά και που ξεκινάνε τα προβλήματα. Έχω δοκιμάσει με 2 διαφορετικά usb sticks και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οπότε πιστεύω ότι σε αυτό τον τομέα θέλει ακόμα δουλειά το fw.

Ο δέκτης δουλεύεις χωρίς κολλήματα αν δεν βάλω το usb. Όταν βάλω usb stick αραιά και που ξεκινάνε τα προβλήματα. Έχω δοκιμάσει με 2 διαφορετικά usb sticks και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οπότε πιστεύω ότι σε αυτό τον τομέα θέλει ακόμα δουλειά το fw.
Δες αυτό!
http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3801

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ψάχνοντας το είδα ότι έχει πιστοποίηση να δουλεύει σωστά σε χρήση timeshift

Έχω κάνει κι εγώ την αναβάθμιση εδώ και μερικές μέρες, χωρίς βέβαια να έχω δοκιμάσει το timeshift. Τα πράγματα που βλέπω ότι με ενοχλούν είναι:
1) Τα αγαπημένα, τα οποία δεν μπορούν να οργανωθούν στην σειρά που θέλω εγώ να τα ταξινομήσω, αλλά η nova (είδα ότι αναφέρθηκε από αρκετούς).
2) Ακόμα κι αν ξεχάσω το προηγούμενο και δημιουργήσω αγαπημένα σε μία προκαθορισμένη σειρά, βλέπω πως σε απροειδοποίητες στιγμές, το μπουκέτο αλλάζει μόνο του και μεταφέρομαι σε αυτό της nova.
3) Το κουμπί TV στο τηλεκοντρόλ, με μεταφέρει στο κανάλι της βουλής, αντί να μου δείχνει το παράθυρο με τα μπουκέτα, αυτό το βρίσκω αχρείαστο κι εκνευριστικότατο.
4) Η αλλαγή των καναλιών, η οποία δεν έχει μεν πλέον κολλήματα, αλλά σε περίπτωση που για παράδειγμα, είμαι στο Mega και βλέπω το πρόγραμμα του Travel, αν πατήσω P+, δεν θα με μεταφέρει όπως παλιά στο αμέσως επόμενο (Αnt1), αλλά στο αμέσως επόμενο του Travel.

Αυτά προς το παρόν, με μεγάλο θετικό της αναβάθμισης το σύγχρονο περιβάλλον. Για οτιδήποτε άλλο εντοπίσω, θα ενημερώσω.

4) Η αλλαγή των καναλιών, η οποία δεν έχει μεν πλέον κολλήματα, αλλά σε περίπτωση που για παράδειγμα, είμαι στο Mega και βλέπω το πρόγραμμα του Travel, αν πατήσω P+, δεν θα με μεταφέρει όπως παλιά στο αμέσως επόμενο (Αnt1), αλλά στο αμέσως επόμενο του Travel.

Αν κάνεις exit πρώτα από τον epg δεν σε πάει στον ant1 με P+;

Αν κάνεις exit πρώτα από τον epg δεν σε πάει στον ant1 με P+;

Εννοείται ότι πάει, απλώς από συνήθεια δεν πατάω το exit, αλλά κατευθείαν το P+ και με ξένισε κάπως η αλλαγή.

Απάντηση: Re: NOVA Pace 831 HD

Δες αυτό!
http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3801

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ψάχνοντας το είδα ότι έχει πιστοποίηση να δουλεύει σωστά σε χρήση timeshift

Όντως δουλεύει άψογα το συγκεκριμένο.Το ίδιο ακριβώς στικάκι και σε μεγαλύτερη χωρητικότητα δουλεύει επίσης άψογα.

Έχω κάνει κι εγώ την αναβάθμιση εδώ και μερικές μέρες, χωρίς βέβαια να έχω δοκιμάσει το timeshift. Τα πράγματα που βλέπω ότι με ενοχλούν είναι:
1) Τα αγαπημένα, τα οποία δεν μπορούν να οργανωθούν στην σειρά που θέλω εγώ να τα ταξινομήσω, αλλά η nova (είδα ότι αναφέρθηκε από αρκετούς).
2) Ακόμα κι αν ξεχάσω το προηγούμενο και δημιουργήσω αγαπημένα σε μία προκαθορισμένη σειρά, βλέπω πως σε απροειδοποίητες στιγμές, το μπουκέτο αλλάζει μόνο του και μεταφέρομαι σε αυτό της nova.
3) Το κουμπί TV στο τηλεκοντρόλ, με μεταφέρει στο κανάλι της βουλής, αντί να μου δείχνει το παράθυρο με τα μπουκέτα, αυτό το βρίσκω αχρείαστο κι εκνευριστικότατο.

Αυτά προς το παρόν, με μεγάλο θετικό της αναβάθμισης το σύγχρονο περιβάλλον. Για οτιδήποτε άλλο εντοπίσω, θα ενημερώσω.

Ισχύουν όλα όσα λες.
Το 1 και το 2 αναμένονται να αποκατασταθούν.

Καλησπερα!Θα ηθελα να αναφερω μερικα προβληματα μετα την νεα αναβαθμιση.1)Εχω αλλαξει 2 usb στικακια το ενα αυτο που προτεινει η εταιρεια το san disc των 8gb και ενα verbatim των 16gb και το προβλημα παραμενει μου πεταει μνμ στην οθονη στο ασχετο οτι απαταιτει στικακι ανω των 8 ενω ηδη εχω πανω 16αρι και οταν παταω pause και μετα play μονο στα hd καναλια μου παγωνει την εικονα και κανει σπασιματα ανα 10 δευτερολεπτα(και με τα 2 στικακια)!2)Απο κλειστος ο δεκτης και με περιβαλλοντικες ρυθμισεις στο οχι και η δευτερη επιλογη στην αδρανοποιηση οταν το ανοιγω δεν ανοιγει οσο γρηγορα ανοιγε πριν και μου βγαζει μνμ ε32-4 θεαση προσωρινα φραγμενη και μετα απο λιγο φερνει την εικονα.3)το τηλεκοντρολ κολλαει πιο πολυ απο οτι παλια.(σημερα αγορασα καινουργιο).4)η αλλαγη απο καναλι σε καναλι κολλαει την εικονα(προσωπικα δεν με ενδιαφερει τοσο).Οποιος εχει να αναφερει κατι παρομοιο η καποια βοηθεια να μου πει θα την ακουσω ευχαριστως!

1) Δεν παρατήρησα κατι τέτοιο, αλλά για σιγουριά θα το δοκιμάσω και θα το αναφέρω.
2) Πάλι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο γιατί ποτέ δεν κλείνω τον 831.
3)Διαφωνώ. Δεν μου κάνει παραμικρό κόλλημα.
4)Επίσης κανένα κόλλημα εικόνας στην αλλαγή των καναλιών.

Καλησπερα και παλι..Πηγα σε ενα καταστημα forthnet να μου δουν τον δεκτη τον αφησα εκει για ελεγχο και με πηρε ο τεχνικος το απογευμα οτι ο δεκτης ειναι μια χαρα και οτι δεν κολλαει καθολου στο pause και μετα στο play και να παω να τον παραλαβω πηγαινοντας εκει του ειπα να τον ξαναβαλει και να τον δουμε μαζι και ολως τυχαιως εμφανιζεται το προβλημα ενω σε αυτον ηταν ενταξει,αμφιβαλλω και αν τον κοιταξε!Λεγοντας μου μετα οτι θα κανει αντικατασταση λογω προβληματος στην υπηρεσια για το usb(pause/play).Μου ειπε οτι επειδη ειμαι εκτος εγγυησης εχω 2 επιλογες η παιρνω χωρις κοστος εναν ανακατασκευασμενο η με 49 ευρω παιρνω νεο,διαλεξα να παρω ανακατασκευασμενο.
Ερχομενος σπιτι και κανωντας ολες τις ρυθμισεις οπως κατεβασμα των καναλιων novacinema/novasport,μετα κανοντας και την τελευταια αναβαθμιση παω να δοκιμασω και το usb στικακι και μια απο τα ιδια και με χειροτερα αποτελεσματα οπως:
1)Mου πεταει σε μεγαλο μπλε παραθυρο και σε ανυποπτη στιγμη εκει που παρακολουθω οτι η συνδεδεμενη usb μοναδα μνημης ενδεχεται να δημιουργησει καθυστερησεις στον αποκωδικοποιητη σου.Παρακαλω δοκιμασε μια αλλη με ελαχιστη χωρητικοτητα 8gb.(χρησιμοποιω 16gb και εχω δοκιμασει και με 2 στικακια και τα δυο απο το καταστημα τους που προτεινουνε κιολας!)
2)Οταν παω να πατησω pause αντι να κανει pause μου πεταει μνμ Ε103-29 session record storage failure
3)οταν ξεκολλησει ο δεκτης κανει pause αλλα οπως και με τον παλιο μου που επεστρεψα σημερα παταω pause περιμενω 1-2 λεπτα και παταω play ξεκιναει και αρχιζει τα κολληματα ανα 10 δευτερολεπτα περιπου με παγωμα της εικονας και σπασιμο κανοντας αδυνατη την θεαση!
Τα σχολια δικα σας...

Xρησιμοποιω το san disk των 8gb ως προτεινομενο απο το καταστημα και το verbatim 16gb.(που και εκει εκτος του προβληματος μου πεταει και το μνμ να βαλω μεγαλυτερο των 8gb).
Υπαρχει περιπτωση να ειναι και απο την καρτα προσβασης το προβλημα η το αλλο που σκεφτομαι να μην ειναι ετοιμη η σωστη η αναβαθμιση και την βγαλανε γρηγορα!Πως γινεται και στα 2 μηχανηματα να μου βγαζει το ιδιο προβλημα και με τα 2 στικακια?!

Την αναβαθμιση πως την εκανες; Εχεις πατησει στο αντιστοιχο λινκ για αναβαθμιση στο myaccount;

Στον προηγουμενο δεκτη την εκανε μονος του χωρις να κανω τπτ.Σε αυτον την εκανα απο το my account.

Είναι περίεργο.Εγώ χρησιμοποιώ sandisk 16gb,το ίδιο ακριβώς με αυτό των 8gb που έχει η forthnet στη σελίδα της.Δουλεύει άψογα.Βέβαια για να είμαι ακριβής,δεν το έχω χρησιμοποιήσει μανιωδώς.Δεν ξέρω δηλαδή τι θα προκύψει αν χρησιμοποιήσω το time-shift για μισή ώρα.Αλλά όσο το έχω δοκιμάσει δουλεύει τέλεια.

Παντως εγω δεν το αφηνω πολυ στο pause 1-2 λεπτα που κανω τις δοκιμες και κολλαει δλδ δεν ειναι οτι αποθηκευει πολυ πληροφορια!
Μου φαινεται περιεργο και με 2 διαφορετικους 831 και με 2 διαφορετικα στικακια!
Εκτος αν ειναι απο καρτα..απο εγκατασταση δεν εχει δουλεια πιστευω και πρεπει να ειναι και ενταξει η εγκατασταση μου γιατι το εκανε και στο καταστημα.
Εκει στην nova ακουει κανεις...????Κουραστηκα με τις χιλιαδες συνομιλιες στο τηλ.κεντρο ξανα και ξανα και αναμονη και στο καταστημα πηγαινε ελα και ξανα και λυση καμια!!!

Οντως περιεργο. Ουτε σε εμενα ειχε παρουσιασει κατι τετοιο και το εχω δοκιμασει με ασχετα usb. Μη ταλαιπωρεισαι, στειλε ενα μηνυμα στο support εδω, θα σε βοηθησουν και αρκετα αποτελεσματικα.

Καλησπερα και παλι για να μην τα πολυλογω σημερα ξαναπηγα τον ανακατασκευασμενο δεκτη στο καταστημα αφου ελεγχθηκε και αυτος διαπιστωθηκε παλι προβλημα και μου δωσανε νεο καινουργιο απο κουτι προμηθευτηκα και ενα στικακι τριτο san disc 8bg για σιγουρια.
Αλλα παλι μια απο τα ιδια το προβλημα συνεχιζεται το ιδιο και αναρωτιεμαι εχω αλλαξει 3 δεκτες και 3 στικακια και το προβλημα συνεχιζει...

Status
Not open for further replies.