NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Nova HD Pace 831

Ο δέκτης, τουλάχιστον για την ώρα, κατεβάζει όσα κανάλια βλέπεις στα μπουκέτα. Τα κανάλια της rai δεν μπορείς να τα δεις αυτή τη στιγμή. Με τον εξοπλισμό nova μπορείς να δεις μόνο hotbird.
Κανάλια hotbird
Κανάλια astra

Ενδέχεται να δουλέψει και ως FTA ?

Re: Nova HD Pace 831

Βρε παιδιά τι το ψάχνουμε, είτε μας αρέσει είτε όχι οι εταιρείες κοιτάνε πρώτα απ'όλα να κάνουν τη δική τους ζωή πιο εύκολη, κάνοντας έτσι πιο δύσκολη τη ζωή των πιο ψαγμένων συνδρομητών. Το πάντρεμα καρτών στους ιδιοκτησιακούς δέκτες σε λίγο καιρό το πιθανότερο να έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Η nova και η κάθε nova προφανώς και δεν στοχεύει σε συνδρομητές με δύο γνώσεις παραπάνω, αλλά σε συνδρομητές πού δεν ξέρουν να εναλλάσονται από το ένα μπουκέτο στο άλλο, παρα μόνο τους αρκεί να βλέπουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κλπ και αυτοί οι συνδρομητές είναι η πλειοψηφία! Και να σας πώ και κάτι; Καλύτερα πού δεν είναι ενεργοποιημένο το diseqc και η χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών.. Εδώ ο δέκτης κλατάρει με τα ούτε καν 150 κανάλια πού κατεβάζει από ένα δορυφόρο.. Φαντάζεστε τι θα γινόταν με 1000 κανάλια;; Σε όλα αυτά βέβαια για μένα υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό! Καμία εταιρεία δεν μας αναγκάζει να γίνουμε συνδρομητές. Εμείς έχουμε το καρπούζι και το μαχαίρι κι αποφασίζουμε πού θα δώσουμε τα λεφτά μας!

Σωστός ο Screamer. Γενικά κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να είναι η απλοποίηση της λειτουργίας, καθώς ο κυρ Σούλης στο καφενείο δε θα πολυασχοληθεί και θα χάσει το μπαλάκι όταν θα ψάχνει τις ρυθμίσεις. Keep it simple and stupid που λένε και οι άγγλοι. Απλοποιείται και γίνεται καλύτερο το support έτσι.

Σε όλα αυτά βέβαια για μένα υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό! Καμία εταιρεία δεν μας αναγκάζει να γίνουμε συνδρομητές. Εμείς έχουμε το καρπούζι και το μαχαίρι κι αποφασίζουμε πού θα δώσουμε τα λεφτά μας!
Πόσο δίκιο!!!

Σωστός ο Screamer. Γενικά κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να είναι η απλοποίηση της λειτουργίας, καθώς ο κυρ Σούλης στο καφενείο δε θα πολυασχοληθεί και θα χάσει το μπαλάκι όταν θα ψάχνει τις ρυθμίσεις. Keep it simple and stupid που λένε και οι άγγλοι. Απλοποιείται και γίνεται καλύτερο το support έτσι.

Το ίδιο κάνουν σχεδόν όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών με τα pre configured routers, όπου η διαδικασία σύνδεσης-ρύθμισης του router είναι plug and play.

Πάντως για να μη τα χώνουμε συνεχώς στη nova, εγώ πού είχα το Digitalb για να βλέπω τα ξένα πρωταθλήματα (κυρίως Ισπανικό) σε αναγκάζουν να πάρεις δικο τους δέκτη για να μπορείς να βλέπεις τα HD κανάλια κι επίσης μετά τη λήξη της συνδρομής κλειδώνουν και τα ελεύθερα κανάλια! Ο Κaon σίγουρα έχει περισσότερες δυνατότηες από τον Pace όσο αφορά το κατέβασμα δορυφόρων, αλλά τι να το κάνεις.. Δηλαδή εγώ πού θα θελα να παρακολουθώ από τα ελεύθερα το αλβανικό My Music και το Carli το σέρβικο τα οποία έχουν ωραίες μουσικές επιλογές, όπως και το Πορτογαλικό Sic International το οποίο δείχνει αγώνες του Πορτογαλικού πρωταθλήματος αν έχει λήξει η συνδρομή δεν μπορώ να το κάνω και ουσιαστικά ο δέκτης είναι άχρηστος..!

Τους έστειλα e-mail λέγοντας τους ότι δεν το θεωρώ νόμιμο αυτό και μου απάντησαν εντελώς ψυχρά πώς φυσικά και είναι νόμιμο, γι'αυτό κι ο δέκτης έχει το λογότυπο της εταιρείας, αυτό σημαίνει ότι προορίζεται να προβάλλει τις υπηρεσίες τους για όσο καιρό είναι κάποιος συνδρομητής και πώς στο συμβόλαιο πού έχω υπογράψει δεν αναφέρεται πουθενά ότι μετά τη λήξη της συνδρομής θα μπορώ να βλέπω ελεύθερα κανάλια.. (άσχετα αν εγώ δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο) Κι αν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο μπορώ απλά να βάλω έναν άλλο δέκτη και να δώ όσα ελεύθερα κανάλια θέλω από τον ίδιο η περισσότερους δορυφόρους..

Οπότε εγώ θα έχω έναν δικό μου δέκτη εμπορίου για να δώ ότι θέλω χωρίς κανέναν περιορισμό της nova η της οποιασδήποτε άλλης εταιρείας. Κι όταν θέλω να βλέπω με συνδρομή θα συνδέω το δικό τους δέκτη, αφού όλες οι εταιρείες προς τα κεί το πάνε το πράγμα!

Καλημερα παιδια. Μια μαλλον χαζη απορία: Το καλωδιο HDMI εχει νοημα μονο αν εχουμε το HD πακετο? Ρωταω γιατι δεν μπορω να δω τιποτα μεσω hdmi παρα μονο με το ασπρο-μπλε-κοκκινο καλωδιο.... Και σε 46αρα τηλεοραση ειναι ψιλοτραγικη η εικονα......

Κάνει και upscale τα SD μέσω HDMI,αλλά εάν έχεις τον pace,ποιός ο λόγος να μην έχεις και το πακέτο HD;

Πρεπει να κανω κατι για να δω μεσω hdmi? Χρειαζεται καποιο συγκεκριμενο καλωδιο πχ 1.3? Ή καποια άλλη ρυθμιση??????

Και γιατι ενω το βαζει δειχνει σαν να μην παιρνει σημα καθολου??????Πρεπει να κανω καποια ρυθμιση????

Last edited:

Ρε παιδια βοηθηστε τον ασχετο να δει λιγη τηλεοραση με αξιοπρεπεια.......

Συνδέεις το hdmi από τον δέκτη στην τηλεόραση.Επέλεξες να φανταστώ την θύρα HDMI στην τηλεόραση,και παρ αυτά δεν έχεις καθόλου εικόνα;Κάνε ένα reset στον δέκτη και δοκίμασε διαφορετικό hdmi,αλλιώς ο δέκτης σε κάποιον τεχνικό της nova και θα σου τον αλλάξουν αμέσως.

Οκ. Θα το δοκιμασω και ενημερωνω. Ευχαριστω για τη βοηθεια. Να φανταστω δεν πειραζω κατι άλλο στο δεκτη......

Ευχαριστω για τη βοηθεια. Τα πραγματα ηταν πιο δυσκολα απο οτι νομιζα. Ειχε βγει το καλωδιο απο τη θυρα του δεκτη..................

Από χτες είμαι κάτοχος του Pace 831 και έχω πρόβλημα με τα HD κανάλια.

Μετά από 15 λεπτά περίπου αρχίζει να παγώσει η εικόνα και μετά από μισή ώρα περίπου δεν δίχνει πια τίποτα σ'αυτά τα κανάλια και λέει ότι δεν έχει σήμα ενώ τα SD κανάλια δουλεύουνε καλά.
Ο τεχνικός έκανε έλεγχος του πιάτου, άλλαξε το καλώδιο και το LNB αλλά τίποτα.

Τι μπορεί να είναι ;

Από χτες είμαι κάτοχος του Pace 831 και έχω πρόβλημα με τα HD κανάλια.

Μετά από 15 λεπτά περίπου αρχίζει να παγώσει η εικόνα και μετά από μισή ώρα περίπου δεν δίχνει πια τίποτα σ'αυτά τα κανάλια και λέει ότι δεν έχει σήμα ενώ τα SD κανάλια δουλεύουνε καλά.
Ο τεχνικός έκανε έλεγχος του πιάτου, άλλαξε το καλώδιο και το LNB αλλά τίποτα.

Τι μπορεί να είναι ;

τι ακριβεια εχεις στην 12130?

Λίγο κουφό βέβαια το κομμάτι πού λές ότι έχει σήμα για 15 λεπτά και μετά δεν έχει καθόλου. Εγώ αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο με την επίγεια κεραία στη συχνότητα 52 της ΕΡΤ, όπου ξεκινάει να παίζει κανονικά το κανάλι για μισό λεπτό, χάνει το σήμα για 5 δυτερόλεπτα περίπου μετά το ξαναβρίσκει και δεν ξανακολλάει! Άπίστευτα πράγματα..!

χάνει το σήμα για 5 δυτερόλεπτα περίπου μετά το ξαναβρίσκει και δεν ξανακολλάει! Άπίστευτα πράγματα..!

Εγώ μετά από μισή ώρα κάθε 10-20 δευτερόλεπτα παγώνει

Status
Not open for further replies.