NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Nova HD Pace 831

Χθες πήρα τον PACE 831 και έχω μια απορία, μπορεί να έχει απαντηθεί αλλά για να μη διαβάζω όλο το thread σας την θέτω: Σε ποια ανάλυση είναι καλύτερα να έχω τον δέκτη 1080i ή 720p? Έχω παρατηρήσει στο National Geo HD στα 1080i οι υπότιτλοι είναι κάπως ριγέ ενώ στα 720p φαίνονται κανονικά, λογικά το progressive είναι ανώτερο από το interlaced, σωστά?

Καλησπέρα!
Έχω και γω ένα μικροπρόβλημα με τον 831...

Η τηλεόραση είναι wide και έχω ρυθμίσει το φορμά εικόνας 16:9 τόσο απο το δέκτη όσο και απο την τηλεόραση, αλλά παορόλα αυτά χάνω λίγη εικόνα τόσο απο δεξιά όσο και απο αριστερά (φαίνεται και απο το OSD και απο τα logos των καναλιών), λες και γίνεται οριζόντιο stretching?...

Αυτό γίνεται με όποια ρύθμιση εικόνας και αν κάνω απο τον 831 και την τηλεόραση σε 16:9 ή αυτόματο, και μόνο όταν επιλέξω απο την τηλεόραση 4:3, φυσικά με κατακόρυφες μπάρες, φαίνεται κανονικά όλη η εικόνα.

Να σημειώσω και το άλλο περίεργο οτι το stretching μεταβάλλεται ανάλογα με την σύνδεση και τον τύπο σήματος!

SCART@RGB->μέγιστη απώλεια εικόνας
SCART@CVBS->ελαφρά λιγότερη
COMPOSITE->ακόμα πιο λίγη

Τι φταίει τώρα τηλεόραση ή δέκτης?:drummer::antlers:

Αν και δε νομίζω να φταίει η tv καθώς το DVD είναι συνδεδεμένο με SCART@RGB και η εικόνα είναι τέλεια απο κάθε άποψη

Last edited:

Δοκίμασε κάποια ρύθμιση με όνομα ''overscan'' -> off - just scan - Απλή σάρωση... στην τηλεόραση πάντα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία τέτοια ή σχετική ρύθμιση στην τηλεόραση...
Καμιά άλλη ιδέα για το τι παίζει και τι απο τα 2 ευθύνεται?

Αυτό στο κάνει και στα κανάλια που μεταδίδουν σε 4/3;

Ναι και στα 4:3 και στα 16:9 (συγκρίνω σταρ κλπ και ΣΚΑΙ με τα αναλογικά)
Αλλά το θέμα είναι οτι αυτό δεν το παθαίνει μόνο η εικόνα καθεαυτή του κάθε καναλιού αλλά όπως είπα ακόμα και το ίδιο το OSD του δέκτη (info,menu κλπ)

Σήμερα μιλώντας με αντιπρόσωπο της Nova μου είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο 831 να αντικατασταθεί (για τους νέους συνδρομητές εννοείται) και να διατίθεται άλλος δέκτης με το πακέτο και σε άλλη κωδικοποίηση (simulcrypt).

Ως ενισχυτικό μου είπε ότι γι' αυτό δεν υπάρχει ούτε ανταλλακτικό τηλεκοντρόλ για το συγκεκριμένο δέκτη. Αν πάει πελάτης και ζητήσει αντικατάσταση τηλεκοντρόλ λόγω βλάβης (ή ότι άλλο)...του αλλάζουν το δέκτη με νέο που έχει τηλεκοντρόλ στη συσκευασία!

Απλά μεταφέρω τί μου είπε....

Ναι και στα 4:3 και στα 16:9 (συγκρίνω σταρ κλπ και ΣΚΑΙ με τα αναλογικά)
Αλλά το θέμα είναι οτι αυτό δεν το παθαίνει μόνο η εικόνα καθεαυτή του κάθε καναλιού αλλά όπως είπα ακόμα και το ίδιο το OSD του δέκτη (info,menu κλπ)

Με HDMI καλωδιο εχεις δοκιμασει?

Με HDMI καλωδιο εχεις δοκιμασει?

Όχι γιατί η τηλεόραση είναι λαμπάτη :laugh:
Τελικά όντως είναι θέμα της tv γιατί τον δοκίμασα σε μια άλλη μικρη και η εικόνα ήταν οκ

Επανέρχομαι σε αυτό το παλαιότερο threat διότι αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα. Το HDMI συνδέεται σε AV Receiver της ONKYO. Παρατηρώ ότι σήμα δεν έρχεται στον ενισχυτή ή έρχεται μετά από αρκετή ώρα και ανοιγοκλείσιμο του δέκτη. Το έχει αντιμετωπίσει άλλος αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το HDMI καλώδιο (μήκος 5 μέτρα);

Οχι σε φταιει το καλωδιο σε καμμια περιπτωση. Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με projector Optoma HD81. Παλαιοτερα τα προβληματα ηταν παρα πολλα ειδικα με το συγχρονισμο του HDMI σε καποιες συσκευες, ομως στα τελευταια updates λυθηκαν και εχει απομεινει μονο αυτο. Υπομονη... θα ερθει η ωρα του.

Απάντηση: Nova HD Pace 831

Παιδιά, διάβασα αρκετές σελίδες αλλά δεν βρήκα κάποια απάντηση σε μια απορία μου. Συγγνώμη αν έχει ξανα-απαντηθεί. Ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Ο υπάρχων αποκωδικοποιητής novabox 831 που μου έχει δώσει η nova (συνδυαστικό πακέτο με forthnet) είναι κλειδωμένος για να δουλεύει μόνο με nova σωστά; Σωστά.

Άπαξ και λήξει η δέσμευση μου στη nova (12 μήνες δέσμευση), υπάρχει πιθανότητα:

1. Επίσημα να μου ξε-κλειδώσει η nova τον αποκωδικοποιητή για να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για τα free to air κανάλια σε οποιονδήποτε δορυφόρο

2. ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ να patchάρω το δέκτη της nova με firmware που θα τον "απελευθερώσει" και θα του επιτρέψει να λειτουργεί ως full featured αποκωδικοποιητής για οποιοδήποτε κανάλι / δορυφόρο / χώρα κλπ. ή για να βάλω άλλη κάρτα (όχι της nova) με προγράμματα π.χ. ενηλίκων κλπ.

Αυτή τη στιγμή το μηχανάκι λειτουργεί μόνο με την κάρτα της nova σωστά;

Γενικά με ενδιαφέρει το θέμα του πως μπορώ να αξιοποιήσω το δέκτη ΑΦΟΥ φύγω από τη nova (γιατί δεν πρόκειται να κάτσω εκεί). Υπάρχει τρόπος; Επίσημος ή ..... με ειδικό flashariσμα (χωρίς να αχρηστευτεί ο δέκτης βέβαια).

Ευχαριστώ ρε μάγκες.

Last edited:

Ο δέκτης 831 χάλασε τις προάλλες, έπεσε από τον σεισμό στην Κρήτη και έσπασε. Ήρθε τεχνικός το είδε, μου τον άλλαξε και αποκάλυψε μυστικό για περισσότερα κανάλια στον 831 :).

Για να κατεβάσετε περισσότερα κανάλια πρέπει να κάνετε 3 φορές Hard Reset και μάλιστα ως εξής:
Hard Reset -> επαναφορά -> Hard Reset-> επαναφορά και μετά Hard Reset -> επαναφορά και μετά πάλι μία επαναφορά. Τίποτα άλλο, μην πατήσετε EPG ή άλλα κουμπιά, αυτή την σειρά. Μου πήρε 1,5 ώρα αλλά πλέον ο δέκτης κατεβάζει 900+ κανάλια!

Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Ο δέκτης 831 χάλασε τις προάλλες, έπεσε από τον σεισμό στην Κρήτη και έσπασε. Ήρθε τεχνικός το είδε, μου τον άλλαξε και αποκάλυψε μυστικό για περισσότερα κανάλια στον 831 :).

Για να κατεβάσετε περισσότερα κανάλια πρέπει να κάνετε 3 φορές Hard Reset και μάλιστα ως εξής:
Hard Reset -> επαναφορά -> Hard Reset-> επαναφορά και μετά Hard Reset -> επαναφορά και μετά πάλι μία επαναφορά. Τίποτα άλλο, μην πατήσετε EPG ή άλλα κουμπιά, αυτή την σειρά. Μου πήρε 1,5 ώρα αλλά πλέον ο δέκτης κατεβάζει 900+ κανάλια!

οταν λες επαναφορα τι εννοεις?

Εργοστασιακών ρυθμίσεων, στο Μενού.

το δοκιμαζω αυριο... για να δουμε.. το hard reset θυμισε μου γινεται με το πορτοκαλι κουμπακι?

Εννοείς κατεβάζει 900 κανάλια από hotbird? Κατεβάζει κανάλια "Εκτός πακέτων" nova δηλαδή;

Status
Not open for further replies.