NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
firmware 15200E
loader 3.4.33 ....

Λοιπόν εμένα γράφει:
1. Decoder: Pace DS831 6350 .......
2. Software: Ενημερωμένο 1.25.2.84 15200Ε 10 NP0036R
Loader 3.3.28

και ... όντως δουλεύει το diseqc (με Spaun 212 στη θέση Β). Στον 865 εξακολουθεί να μη δουλεύει.

Όχι φαίνεται πως το έφτιαξαν στον 831. Στον 865 δε δουλεύει ακόμα.

Δηλαδή μπορείς να κατεβάζεις και κανάλια από άλλους δορυφόρους ή απλώς ο hotbird μπορεί να δουλέψει σε όλες τις θέσεις ενός τετραπλού διακόπτη DiSEqC;

Μπλε σκούρο είναι triax, μπλε ανοιχτό είναι spaun..... κάποιος θέλει μάθημα !!! :BDGBGDB55:
Έχεις δίκιο.:ernaehrung004:

Last edited:
Όχι δε σε αφήνει να σκανάρεις χειροκίνητα συχνότητες ή άλλους δορυφόρους. Απλώς μπορεί να κατεβάζει τον Hotbird από θέση diseqc.

Δουλεύει κανονικά πλέον το diseqc, το τεστάραμε σε αρκετούς δέκτες σήμερα...

Λοιπόν εμένα γράφει:
1. Decoder: Pace DS831 6350 .......
2. Software: Ενημερωμένο 1.25.2.84 15200Ε 10 NP0036R
Loader 3.3.28

και ... όντως δουλεύει το diseqc (με Spaun 212 στη θέση Β). Στον 865 εξακολουθεί να μη δουλεύει.

Πάντως εγώ 865 έχω... (καλά, έχω και έναν 831... :flipout:)

Δουλεύει κανονικά πλέον το diseqc, το τεστάραμε σε αρκετούς δέκτες σήμερα...

Πότε το έφτιαξαν; Έχω καιρό να περάσω firmware. (Εκτός και αν κάνουν και αυτόματη αναβάθμιση...)

Last edited by a moderator:
Οι αναβαθμίσεις γίνονται την ώρα που κοιμάσαι !!!!

Καλημέρα, παρακολουθώ την συζήτηση πολύ καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχω κάτι να συνεισφέρω..Είμαι και εγω περήφανος ιδιοκτήτης ενος Pace HD 831. Σήμερα δούλεψε και για εμένα το Diseqc 1.1 στη θέση 2 απο 4. Ο hotbird βρίσκεται στη θέση Β στην πολυκατοικία και χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες και ενα Diseqc switch (EMP 115) για να τα καταφέρω να βρώ τον δορυφορο!!!

το EMP 115 είναι diseqc generator, οπότε το τι βάζεις στο δέκτη λίγη σημασία έχει. Λογικά πλέον πρέπει να σου δουλεύει με diseqc 1.0 θέση 2 από 4 χωρίς να βάζεις το EMP 115.

Ισως και να έχεις δίκιο άλλα εχθές που το δοκίμασα χωρίς το EMP δεν εβρίσκε τίποτα στη σάρωση. θα το δοκιμάσω πάλι και χωρις το απόγευμα όταν πάω σπιτι. Πάντως στο Diseqc 1.0 δεν δούλεψε, μπορεί να έχει να κάνει με το ΕΜΡ.

Σήμερα πήγα και πήρα τον Pace 831. Είπα αφού γίνεται να λειτουργήσει με εγκατάσταση diseqc ας το κάνω.

Βάζω λοιπόν τον δεκτη, την κεραία από πίσω... τίποτα.

Βασικά ο Hotbird είναι στην θέση 3 από 4

Έχω επιλέξει Diseqc 1.1 (kai 1.0 δοκίμασα τίποτα)

Πάω ανίχνευση σήματος. Νέκρα.

Δοκιμάζω αυτό που έχει προτίνει ο malakudi. Βάζω ένα διακόπτη προτεραιότητας. Στην θέση Ά τον παλιό μου δέκτη Xtrend και στην θέση Β τον Pace. Ανοίγω τον Α, βάζω ένα κανάλι στον Hotbird. Τον γυρίζω σε standby
Ανοίγω τον Pace. Δοκιμάζω όλες τις ρυθμίσεις του Diseqc . ΤΙΠΟΤΑ. Νέκρα.

Πήγα και είδα τις ρυθμίσεις στο LNB. Είναι στο AUTO. Δεν ξέρω αν πρέπει από εκει να αλλάξει τίποτα, αλλά δεν βρίσκω τρόπο να δώσω σήμα στον δέκτη, εκτός από την αλλαγή της κεραίας (που δεν παίζει....)

Έχει κανείς καμιά ιδέα? Μήπως κάνω κάτι λάθος? Κάποιος που να το έχει δοκιμάσει και να δουλεύει???

Last edited by a moderator:
μηπως πρεπει να εχει την τελευταια αναβαθμιση για να λειτουργει το diseqc?

Δοκιμάζω αυτό που έχει προτίνει ο malakudi. Βάζω ένα διακόπτη προτεραιότητας. Στην θέση Ά τον παλιό μου δέκτη Xtrend και στην θέση Β τον Pace. Ανοίγω τον Α, βάζω ένα κανάλι στον Hotbird. Τον γυρίζω σε standby
Ανοίγω τον Pace. Δοκιμάζω όλες τις ρυθμίσεις του Diseqc . ΤΙΠΟΤΑ. Νέκρα.

Ποιον Xtrend έχεις; Θα πρέπει να έχεις ανοίξει τον Pace πριν γυρίσεις τον Xtrend σε αναμονή, για να μη χαθεί το ρεύμα. Για να δουλέψει το diseqc σίγουρα θα χρειάζεται να κάνεις πρώτα τις αναβαθμίσεις. Το πιο εύκολο είναι να πας τον δέκτη κάπου που έχουν μόνο Hotbird, ώστε να κάνεις τις αναβαθμίσεις.

1.25.2.84 έχω εγώ και δουλεύει το diseqc πλέον. Μη δοκιμάζεις 1.1, είναι απίθανο να έχετε diseqc 1.1 σε πολυδιακόπτη.

Last edited:
Ποιον Xtrend έχεις; Θα πρέπει να έχεις ανοίξει τον Pace πριν γυρίσεις τον Xtrend σε αναμονή, για να μη χαθεί το ρεύμα.

τον 9000.

Δοκίμασα να πάρω από το loop του... (την έξοδο στον δεύτερο δέκτη..) τίποτα.
Έβαλα priority switch. Το δοκίμασα με ανοιχτο τον Xtrend.... Με κλειστό... τζιφος..

Όταν επιλέξω την λύση του priority switch , βάζω το diseqc ανενεργο? (όλα τα δοκίμασα, και ανενεργό και 3 από 4... αλλά λέω μήπως κάνω κάποιο λάθος)

EDIT... ok.. αυτό θα δοκιμάσω.. να κάνω πρώτα τις αναβαθμίσεις κάπου που έχουν diseqc και ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα...

Last edited:
ΟΚ, στον 9000 ο δέκτης στέλνει πάντα ρεύμα στο LNB (και σε standby). Θα πρέπει να ρυθμίσεις τον driver να μη το κάνει αυτό. Θέλει μία παράμετρο στο φόρτωμα του kernel module. Τι image έχεις στον 9000; Αν έχεις OpenPLI εγκατέστησε το πρόσθετο enigma2-plugin-extensions-dvboptions και θα μπορείς να κάνεις τη ρύθμιση εύκολα. Με τη λύση του priority switch καλύτερα επέλεξε no diseqc στον Pace.

Έχουμε και λέμε

α) Έκανα την αναβάθμιση
β) Βάζω κατευθείαν στον Pace την κεραία... βάζω diseqc 3 απο 4... βλέπω εικόνα.. (συνεπώς η αναβάθμιση η τελευταία λύνει το πρόβλημα με το diseqc
γ) Βάζω το priority switch. Στην Α ο PACE στην B ο xtrend..... Τόμπολα... Αν σβήσω τον xtrend... σκοτάδι παντού...
δ) Βάζω στην θέση Α τον xtrend και στην Β τον PACE.... όλα δουλεύουν μια χαρά

ευχαριστώ όλους για την βοήθεια τους....

Status
Not open for further replies.