NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
επλιζω να μην βαζουν προτεραιοτηατα τπτ συνταξιουχους για τεστινγ. λολ

το ρεξσατ αναφερει και αυτο οτι θα γινει και στους 865 μετα

Το γνωρίζουμε και έχει γραφεί, έρχονται τελευταίοι ως συνήθως !!! :D

Θα πρέπει ο δέκτης να είναι ανοικτός ή αρκεί μόνο να είναι κλειστός (στο Mega)?

ok είδα το #4495

Μόλις άνοιξα την τηλεόραση και διαπίστωσα ότι πέρασε η αναβάθμιση στον δέκτη.Λίγο υπομονή και θα ανεβάσω φωτογραφίες με περιγραφή και εντυπώσεις.Όχι,δεν ήταν στο Mega ο δέκτης.Θα επανέλθω αργότερα.

Κάποιες πρώτες εικόνες και εντυπώσεις από τη νέα αναβάθμιση.

DSC_0007.jpg
DSC_0008.jpg
Όπως αναφέρθηκε και προηγούμενα,360 είναι τα κανάλια που "κατεβάζει" ο δέκτης.Κατά τη διάρκεια της σάρωσης δεν εμφανίζεται η πρόοδος,μόνο το τελικό αποτέλεσμα της σάρωσης.Εδώ θέλω να πω,ότι αν επιλέξει ο χρήστης να κάνει οποτεδήποτε απλή σάρωση,θα του εμφανιστούν κάποια στιγμή προς το τέλος της σάρωσης και τα κανάλια σε λίστα.Κάτι το οποίο δεν φαίνεται στη σάρωση που γίνεται στην έναρξη του δέκτη ή μετά από επιλογή "εργοστασιακές ρυθμίσεις".

DSC_0011.jpg
Αυτή είναι η ρύθμιση για τις "Περιβαλλοντικές ρυθμίσεις".Αντίστοιχα στο προηγούμενο menu ήταν "ΟΧΙ" και "ΟΧΙ".

DSC_0012.jpg
Με την αλλαγή του νέου menu,ο δέκτης "μετράει" το σήμα με διαφορετικό τρόπο.Ποιότητα και Ισχύς η νέα τους ονομασία και στο 100% και οι 2 μπάρες,σε όλες ανεξαιρέτως τις συχνότητες,τουλάχιστον στη δική μου εγκατάσταση.

DSC_0010.jpg
DSC_0009.jpg
Εδώ η ευχάριστη έκπληξη!EPG και σε κανάλια εκτός της λίστας της NOVA.Καλοδεχούμενο και πολύ χρήσιμο.

DSC_0006.jpg
Εδώ κάτι πολύ αρνητικό για μένα,αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν είναι πρόβλημα του "image" ή δικό μου.Το μήνυμα αυτό αφορά την προσπάθειά μου για time shift.Σύνδεσα usb στικάκι 16gb,με ρώτησε αν θέλω να κάνω διαμόρφωση για εγγραφές ή time shift (κάπως έτσι το έλεγε,δεν τράβηξα φωτογραφία,καθώς δεν φαντάστηκα ότι θα μου έβγαζε πρόβλημα).Επέλεξα ΟΚ και η διαμόρφωση έγινε κανονικά.Η πρόοδος της διαμόρφωσης εμφανιζόταν κανονικά.Όταν όμως πήγα να κάνω χρήση time shift,εμφανίστηκε αυτό το μήνυμα.Δεν ξέρω,πιθανόν να θέλει κάποια συγκεκριμένη μάρκα να είναι το στικάκι.Αν και δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης.Δεν είμαι σίγουρος αν έχει να κάνει με την αναβάθμιση ή με το ίδιο το στικάκι.Θα πρέπει να δοκιμάσω και κάποιο άλλο,για να είμαι σίγουρος.
Τώρα,κάποια γενικά σχόλια...Προσωπικά βρίσκω το νέο menu πολύ πιο ελκυστικό.Δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν είναι και πιο λειτουργικό.Θέλει λίγο χρήση για να έχω σίγουρη άποψη.Στα θετικά του βρίσκω ότι μου δίνεται η εντύπωση ότι είναι πολύ σταθερός στην αλλαγή των καναλιών.Πολύ μου αρέσει επίσης και το λογότυπο του κάθε καναλιού.Θυμίζει image Enigma 2.Η περιήγηση στα διάφορα menu είναι διαφορετική και εύκολη,αν και θέλει λίγη συνήθεια.Ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα βρίσκω,το οποίο μπορεί και πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτεί με επόμενη αναβάθμιση και αφορά την δημιουργία των προσωπικών μπουκέτων.Δεν υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης με αύξοντα αριθμό ξεκινώντας από το νούμερο 1.Είναι πολύ άσχημο να μην έχει τη συνηθισμένη του δυνατότητα ο χρήστης να πατάει το συγκεκριμένο νούμερο που θέλει,ώστε να εμφανίζεται το επιθυμητό κανάλι(πχ το 4 για το Mega).Η εμφάνιση όλης της λίστας είναι μονόδρομος πλέον για την επιλογή του καναλιού.Αυτό,εκτός από ασυνήθιστο είναι και πολύ κουραστικό.Και το κάνει ακόμα πιο κουραστικό η ανυπαρξία δυνατότητας δημιουργίας επιθυμητής σειράς καναλιών.Με όποια σειρά και να επιλέξει κάποιος τα κανάλια για να δημιουργήσει το(α) προσωπικό(α) του μπουκέτο(α),αυτά θα του εμφανίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη σειρά που βρίσκονται στο μπουκέτο της NOVA.Μπορεί να θέλει κάποιος για παράδειγμα να του εμφανίζεται το Kontra στα πρώτα 10 κανάλια,αλλά ότι και να κάνει θα του εμφανίζεται τελευταίο στη λίστα που θα δημιουργήσει με κανάλια από τη NOVA.Θα πρέπει να κάνει δηλαδή ολόκληρη διαδρομή μέσα στο μπουκέτο του.Είναι κάτι εντελώς λάθος και αλλοιώνει την έννοια του προσωπικού μπουκέτου.Με τη μη δυνατότητα προσωπικής αρίθμησης και σειράς,είτε κάνω περιήγηση στο προσωπικό μου μπουκέτο,είτε κάνω περιήγηση στο μπουκέτο NOVA,είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα.Με λίγα λόγια,είναι σαν να μην υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού μπουκέτου.Κάποιος που δεν ενδιαφέρεται και δεν χρησιμοποιεί προσωπικά μπουκέτα,πιθανότατα δεν θα τον προβληματίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.Είναι κάτι πάντως,που πρέπει να διορθωθεί οπωσδήποτε.
Ένα αρνητικό έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα και δυστυχώς φαίνεται να αδικώ τη νέα αναβάθμιση,καθώς η περιγραφή μου περιορίστηκε περισσότερο αυτό.Είμαι σίγουρος ότι εφόσον προστεθούν επιπλέον δυνατότητες στο δέκτη (με πιο σημαντική τη δυνατότητα ανεξάρτητης θέασης σε 4 τηλεοράσεις),θα φανεί και η ουσιαστική διαφορά της αναβάθμισης που αν προστεθεί στο πολύ όμορφο menu,θα δώσει τελικά ένα άριστο αποτέλεσμα.Με την προϋπόθεση πάντα της διόρθωσης των προβλημάτων που ανέφερα.Θα επανέλθω με νεώτερα.

Μήπως μπορείς μια δοκιμή στο diseqc αν θυμάμαι καλά έχεις διακόπτη προτεραιότητας.

Πάω να κάνω τεστ και εγώ, για time shift έφερα ένα 32g από την δουλειά.

Νίκο,καλά που μου το θύμισες,μόλις τώρα το τσέκαρα.Άλλαξα κιόλας για δοκιμή την πόρτα του Diseqc για τον hotbird και τον έβαλα στην πόρτα 3,κάνοντας βέβαια και την ανάλογη ρύθμιση στο menu του δέκτη.Δουλεύει κανονικά και χωρίς πρόβλημα,αν και με μπέρδεψε λίγο στην αρχή.Με το προηγούμενο menu,όταν έκλεινα τον δέκτη του εμπορίου το σήμα επανερχόταν αυτομάτως και είχα εικόνα στον PACE.Τώρα που έκανα τη δοκιμή,με το κλείσιμο του εμπορικού δέκτη φαινόταν ο PACE σαν να μην έχει σήμα.Με την επιλογή του επόμενου καναλιού το σήμα επανήλθε,αν και ο δέκτης μεταφέρθηκε στο κανάλι της Βουλής.Πάντως,δουλεύει άψογα,χωρίς πρόβλημα.Από χθες το απόγευμα γενικά,που διαπίστωσα την αναβάθμιση του δέκτη,η πιο έντονη αίσθηση που έχω είναι η άμεση εναλλαγή των καναλιών με το πάτημα +P -P χωρίς το παραμικρό κόλλημα.

Last edited:
Έβαλα ένα usb 3 sanDisk Ultra στα 32GB.

O Δέκτης το είδε αμέσως και ζήτησε να το διαμορφώσει. (Τα ίδια που έχω περιγράψει ποιο πίσω)
Μου έβγαλε ακριβώς το ίδιο μήνυμα - κάρτα που έβγαλε και σ εσένα όταν πατούσα το πλήκτρο pause ..

E101-29 Δεν υπάρχει MSK

Μήπως υπαρχει κάποια ασυμβατότητα; :chinscratch:

Μάλλον τότε Νίκο δεν πρέπει να είναι θέμα ασυμβατότητας τελικά.Πιθανόν να δουλέψει με μελλοντική αναβάθμιση.

Εφόσον η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα,δε νομίζω να την στέλνουν σε αυτούς τους δέκτες.

Λογικά δεν θα αναβαθμιστούν δέκτες ανενεργοί...

Re: Απάντηση: NOVA Pace 831 HD

Μόλις τους πήρα τηλέφωνο. Η απάντηση ήταν : "τμηματική αναβάθμιση έως το τέλος του καλοκαιριού". Καθόλου ευχάριστη απάντηση θα έλεγα.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.Το αντίθετο θα έλεγα.Με αυτόν τον τρόπο έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τις οποιεσδήποτε ατέλειες,όπως για παράδειγμα αυτές που αναφέρουμε.Λίγη υπομονή χρειάζεται και θα είναι για καλό πιστεύω.

Τελικα για να μορφωσω μια αποψη η αναβαθμιση θα ερθει μονη της οσο ο δεκτης ειναι ανοικτος? Δεν εχει νοημα δηλαδη να πηγαινω εγω στο αντιστοιχο σημειο του δεκτη και να ελεγχω αν υπαρχει αναβαθμιση η οχι σωστα?

Μεταφέρω απάντηση από το support.

Από πλευράς των συνδρομητών θα χρειαστεί μόνο να έχουν τον δέκτη ανοιχτό. Ακόμη και σε περίπτωση όμως που ο δέκτης είναι κλειστός θα γίνει εκ νέου προσπάθεια αναβάθμισης

Status
Not open for further replies.