NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Nova HD Pace 831

Έχω μια τηλεόραση Philips Aurea LCD TV στην οποία κάνει κουμάντο ο εν λόγω αποκωδικοποιητής! Εννοώ ότι δεν μ'αφήνει να επιλέξω την "υπερδιεύρυνση" που έβλεπα πριν με τον προηγούμενο αποκωδικοποιητή. Και έτσι τα δείχνει όλα ...ξέρετε, "μπασμένα"! Αυτό γίνεται με την hdmi σύνδεση. Me scart τα πράγματα είναι καλύτερα , ως προς την "συμπίεση" αλλά δυστυχώς δεν έχω τόσο καλή εικόνα (κάνει κάποιες πολύ λεπτές γραμμές στο πάνω μέρος).

Μεσω HDMI σε οποιαδηποτε τηλεοραση εχεις τις επιλογες 1080i/720p και στις δυο για λογους που θελουμε πολυ χρονο να σου εξηγησω ετσι διευρύνεται η εικονα.

Για το scart πρεπει να δεις μηπως ειναι απενεργοποιημενο το overscan και γι'αυτο το λογο βλεπεις γραμμες.

Δεν μας εκπλήσσει πλέον ό,τι και να ακούσουμε ή δούμε για την διεστραμμένη συμπεριφορά του αποκωδικοποιητή. Το ζήτημα που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΙΝΚΑ είναι ότι πληρώνοντας την ίδια συνδρομή μας αφαίρεσαν χωρίς προειδοποίηση:
1. Το Novascope
2. Τα παιχνίδια
3. Τα ελεύθερα (!) κανάλια τηλεόρασης και ραδιοφώνου που συνιστά λογοκρισία των ψηφιακών σημάτων
4. Το δικαίωμα της χωρίς προβλήματα λειτουργίας των συσκευών που αγοράζουμε
5. Τη δυνατότητα υπαναχώρησής μας με υπαιτιότητα του πωλητή και επιστροφής μας στην προηγούμενη κατάσταση.

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούσαμε αυτές τις δυνατότητες ή όχι, η στέρησή τους με την προτεινόμενη αναβάθμιση έπρεπε να είναι ρητή.

Γιατί δεν οργανώνουμε ένα petition για συλλογή υπογραφών και προσφυγή στο ΙΝΚΑ με το οποίο θα ζητούμε αποζημίωση? Περιμένοντας την αναβάθμιση θα περάσει το 12μηνο και θα μας καλέσουν να πληρώνουμε τις επιπλέον χρεώσεις που σχεδιάζει το δορυφορικό μονοπώλιο ακόμη και χωρίς αναβάθμιση.

Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω και πρόβλημα λήψης των προσφερόμενων καναλιών(πχ Bloomberg, DV, PIK κλπ) αφού η ένταση του σήματος είναι το πολύ 6% (και η ποιότητα πάνω από 90%) ενώ με τον προηγούμενο Πανασατ ήταν πάνω από 80%. Εξάλλου στην ίδια κεραία έχω διακλάδωση σε άλλο σύστημα σε άλλο δωμάτιο όπου η ένταση του σήματος είναι τουλάχιστον 72% σε δέκτη Humax. Η απάντηση του service ήταν ότι ο νέος δέκτης είναι περισσότερο ευαίσθητος (:BDGBDGB53:)από τον προηγούμενο και να ελέγξω ξανά την εγκατάσταση της κεραίας.

Μεσω HDMI σε οποιαδηποτε τηλεοραση εχεις τις επιλογες 1080i/720p και στις δυο για λογους που θελουμε πολυ χρονο να σου εξηγησω ετσι διευρύνεται η εικονα.

Για το scart πρεπει να δεις μηπως ειναι απενεργοποιημενο το overscan και γι'αυτο το λογο βλεπεις γραμμες.

Αυτό που το τσεκάρω?Στις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή ή της τηλεόρασης?
Δεν κατάφερα να βρώ κάτι σχετικό...:chinscratch::confused:

Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Δεν μας εκπλήσσει πλέον ό,τι και να ακούσουμε ή δούμε για την διεστραμμένη συμπεριφορά του αποκωδικοποιητή. Το ζήτημα που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΙΝΚΑ είναι ότι πληρώνοντας την ίδια συνδρομή μας αφαίρεσαν χωρίς προειδοποίηση:
1. Το Novascope
2. Τα παιχνίδια
3. Τα ελεύθερα (!) κανάλια τηλεόρασης και ραδιοφώνου που συνιστά λογοκρισία των ψηφιακών σημάτων
4. Το δικαίωμα της χωρίς προβλήματα λειτουργίας των συσκευών που αγοράζουμε
5. Τη δυνατότητα υπαναχώρησής μας με υπαιτιότητα του πωλητή και επιστροφής μας στην προηγούμενη κατάσταση.

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούσαμε αυτές τις δυνατότητες ή όχι, η στέρησή τους με την προτεινόμενη αναβάθμιση έπρεπε να είναι ρητή.

Γιατί δεν οργανώνουμε ένα petition για συλλογή υπογραφών και προσφυγή στο ΙΝΚΑ με το οποίο θα ζητούμε αποζημίωση? Περιμένοντας την αναβάθμιση θα περάσει το 12μηνο και θα μας καλέσουν να πληρώνουμε τις επιπλέον χρεώσεις που σχεδιάζει το δορυφορικό μονοπώλιο ακόμη και χωρίς αναβάθμιση.

Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω και πρόβλημα λήψης των προσφερόμενων καναλιών(πχ Bloomberg, DV, PIK κλπ) αφού η ένταση του σήματος είναι το πολύ 6% (και η ποιότητα πάνω από 90%) ενώ με τον προηγούμενο Πανασατ ήταν πάνω από 80%. Εξάλλου στην ίδια κεραία έχω διακλάδωση σε άλλο σύστημα σε άλλο δωμάτιο όπου η ένταση του σήματος είναι τουλάχιστον 72% σε δέκτη Humax. Η απάντηση του service ήταν ότι ο νέος δέκτης είναι περισσότερο ευαίσθητος (:BDGBDGB53:)από τον προηγούμενο και να ελέγξω ξανά την εγκατάσταση της κεραίας.

Δεν έχω 831, αλλά νομίζω ότι η επιστολή στο ΙΝΚΑ πρέπει να γίνει, και θα ταράξει και τα νερά....

Re: Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Δεν έχω 831, αλλά νομίζω ότι η επιστολή στο ΙΝΚΑ πρέπει να γίνει, και θα ταράξει και τα νερά....

Καλά δε το συζητάμε, αυτό το ΙΝΚΑ από τσουνάμι σε τσουνάμι πάει. Θα τους τρίξει τα δόντια λέμε.

Τελικά εχει κανα δυο ημερες που εχει σε μερικα καναλια EPG για 2-3 ημερες.
Εγινε αναβαθμηση και δεν το πηρα χαμπαρι ?

Σιγά σιγά προσθέτουν πράγματα.....

Μέχρι τις 17 του μήνα που θα ξεκινήσει η διάθεση του pvr θα δείτε και άλλα να προστίθενται...

Μέχρι τις 17 του μήνα που θα ξεκινήσει η διάθεση του pvr θα δείτε και άλλα να προστίθενται...

Φοβάμαι πως θα ριχτούν στην διάθεση του PVR και θα εγκαταλείψουν πλήρως τις προσπάθειες (λέμε τώρα ότι γίνονται) για βελτίωση του 831. Αν ήθελαν δεν θα είχαν φορτώσει τις απαραίτητες διορθώσεις? Ταιριάζει γάντι το... Τον Οκτώβρη τα κουδούνια , το Νοέμβρη παραμύθια.

Δεν συμφωνώ...

Μετά το pvr έρχεται το multiview, ο 831 θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον όπως και ο 865 (pvr) για το multiview.

Δεν τους παίρνει να μείνει πίσω ο 831, όταν σε ένα σπίτι θα βρίσκονται δύο δέκτες της ίδιας εταιρείας και η σύγκριση θα είναι άμεση....

Δύο θεματάκια... Σε τι χρησιμεύουν οι USB / LAN θύρες που έχει ? Επίσης, σε σύνδεση με scart σε crt τηλεόραση σε οποιαδήποτε ρύθμιση η εικόνα δεν μαζεύεται στην τηλεόραση (όχι πως είναι τραγικό αλλά εαν ξέρετε πως μπορεί να διορθωθεί ακόμα καλύτερα)!

Αυτό που το τσεκάρω?Στις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή ή της τηλεόρασης?
Δεν κατάφερα να βρώ κάτι σχετικό...:chinscratch::confused:

Για ψαξε στην τηλεοραση καπου στις ρυθμισεις αν λεει "μεγεθος σαρωσης" η καπως ετσι.

Δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε με Philips LCD.

Mεχρι τωρα χρησιμοποιω τον 831 με σκαρτ σε αναλογικη τηλεοραση.. απο το σαββατο ομως παραλαμβανω την 47αρα lg και πρεπει να αλλαξω σε hdmi.. ερωτηση 1. να βαλω καποιο απλο καλωδιο η καποιο συγκεκριμενο;
ερωτηση 2. πρεπει να κανω αλλες αλλαγες απο το μενου του 831 ;

Ολα τα καλωδια HDMI ακριβως την ιδια δουλεια κανουν (ψηφιακή μετάδοση σήματος) οποτε δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο το καλωδιο.

Μονο για μεγαλες αποστασεις πχ. 10 μετρα υπαρχουν καλωδια που δεν "κλειδωνουν" αν εχουν απωλειες.

Αν οι ρυθμίσεις είναι στο αυτόματο δεν χρειάζεται να κάνεις καμία αλλαγή, απλά πέτα το scart και βάλε το hdmi...

Για το καλώδιο ότι σου είπε ο Γιάννης από πάνω...

Δεν συμφωνώ...

Μετά το pvr έρχεται το multiview, ο 831 θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον όπως και ο 865 (pvr) για το multiview.

Δεν τους παίρνει να μείνει πίσω ο 831, όταν σε ένα σπίτι θα βρίσκονται δύο δέκτες της ίδιας εταιρείας και η σύγκριση θα είναι άμεση....

Δεν τον είχα τον δέκτη, αλλά διαβάζοντας το αρχείο εδώ και στο google.gr κατ' όπως φαίνεται και στον 1110 μέχρι τέλους δεν κατάφεραν να βελτιώσουν κάποιες "παιδαριώδες" νοοτροπίες του δέκτη. Εν αντιθέσει με τον PVR (προ HD-εποχή) που βρίσκεις ελάχιστες έως μηδαμινές "τεχνικές επερωτήσεις".

Έχω καταλάβει πως η nova λειτουργεί σαν τους γιατρούς στο ΙΚΑ. Αν πας πρωί κι έχεις βιβλιάριο (startpack, 831) είσαι πολίτης β' κατηγορίας, ενώ αν πας στο απογευματινό με το πενηντάρι στο χέρι (Full, μελλοντικός PVRατζής) θα σε έχουν στα ώπα-ώπα.

Δύο θεματάκια... Σε τι χρησιμεύουν οι USB / LAN θύρες που έχει ? Επίσης, σε σύνδεση με scart σε crt τηλεόραση σε οποιαδήποτε ρύθμιση η εικόνα δεν μαζεύεται στην τηλεόραση (όχι πως είναι τραγικό αλλά εαν ξέρετε πως μπορεί να διορθωθεί ακόμα καλύτερα)!

Να επανέλθω σε αυτό, ρωτώντας εαν στους υπόλοιπους συνδρομητές (εκτός forthnet double play) λειτουργούν τα παιχνίδια ή άλλες λειτουργίες όπως αναφέρθηκε από άλλους ?

Status
Not open for further replies.