NOVA Pace 831 HD

Status
Not open for further replies.
Re: Nova HD Pace 831

Μηπως πρεπει να τους τα ζητησουμε πισω εμεις που τα δωσαμε τα 129 ?

Η λυση ειναι να στειλουμε email στην PACE (που ειναι ο κατασκευαστης και μαλιστα σοβαρος γιατι φτιαχνει τους δεκτες για Sky HD , Sky Italia , Sky Germany κτλ.) και να πουμε οτι με το software που εχει η NOVA τους ρεζιλευει.

Απάντηση: Re: Nova HD Pace 831

Η λυση ειναι να στειλουμε email στην PACE (που ειναι ο κατασκευαστης και μαλιστα σοβαρος γιατι φτιαχνει τους δεκτες για Sky HD , Sky Italia , Sky Germany κτλ.) και να πουμε οτι με το software που εχει η NOVA τους ρεζιλευει.

Αυτη η προταση ειναι η ουσιαστικοτερη.Νομιζω οτι οταν θα αρχισουν να λαμβανουν τις διαμαρτυριες μας,θα αντιδρασουν

Πρόβλημα με Novabox hd 831

Καλησπέρα :)

Προ ημερών αγόρασα τον εν λόγω δέκτη και σήμερα ήταν η μέρα της σύνδεσης. Όλα καλά εκτός από μια συμπεριφορά που μου φάνηκε λίγο περίεργη και θα προσπαθήσω να περιγράψω παρακάτω.

Το novabox συνδέεται στην τηλεόραση μέσω SCART. Ανοίγω την tv και βλέπω τα ελεύθερα αναλογικά κανάλια. Πατάω το power στο remote του novabox και σε ~30-40" έχω κανονικά εικόνα απ τη Nova. Πατάω ξανά το power και σβήνει ο αποκωδικοποιητής και συγχρόνως η γυρνάει αυτόματα στα ελεύθερα αναλογικά κανάλια. Ξαναπατάω το power, περιμένω ~30-40" και βλέπω πάλι nova. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Όμως μετά από ένα σβήσιμο & άνοιγμα της τηλεόρασης κατά το μεσημεράκι, η παραπάνω συμπεριφορά έχει αλλάξει.
Ανοίγω την tv και βλέπω ότι προσπαθεί να δείξει εικόνα απ το SCART στο οποίο είναι συνδεδεμένο το (σβηστό) novabox. Γυρνάω το source σε "TV" και βλέπω κανονικά (όπως περίμενα να δω όταν πρωτοάνοιξα την τηλεόραση). Πατάω το power στο remote της Nova και η τηλεόραση εξακολουθεί να δείχνει ό,τι και πριν (παρ όλο που ο αποκωδικοποιητής είναι αναμμένος). Γυρνάω σε "SCART", όλα ΟΚ, βλέπω nova. Σβήνω το novabox και βλέπω στην tv το "no signal" από το SCART (για κάποιον λόγο δεν άλλαξε το source αυτόματα).

Αυτό που παρατήρησα είναι πως το πλέον το άνοιγμα του αποκωδικοποιητή είναι ακαριαίο, χωρίς να υπάρχει η αρχική καθυστέρηση των ~30-40". Πιθανολογώ ότι είναι για κάποιον λόγο σε standby-mode και γι αυτό όποτε είναι συνδεδεμένος, η tv προσπαθεί να πάρει εικόνα απ αυτόν, ασχέτως αν έχει κάποιο τηλεοπτικό σήμα να της δώσει.Το θέμα είναι πως δεν άλλαξα τίποτα στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης ή του Novabox.

Αν παίζει κάποιον ρόλο, συνδεδεμένος στο 2ο scart της TV είναι ένας αποκωδικοποιητής της digea που όμως δεν παρουσιάζει τέτοια συμπεριφορά.

Υπάρχει καμία ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω για να τον επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση; Θα μπορούσε κανείς να πει «Ε, ΟΚ άλλαζε το input απ το κουμπάκι source». Το θέμα είναι πως τα άτομα που τον χρησιμοποιούν δυσκολεύονται κάπως με τέτοιες «πολύπλοκες» τακτικές.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ζητώ την κατανόησή σας για παραπάνω μακροσκελές και δυσνόητο κείμενο :)

Και κάτι συμπληρωματικά προς το παραπάνω μου μήνυμα.

Όταν είναι σβηστό το novabox και παρακολουθώ τα ελεύθερα αναλογικά στην tv, σε τυχαίες χρονικές στιγμές, αλλά μόνη της η tv το input σ αυτό του scart της Nova. Συγχρόνως αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του αποκωδικοποιητή (σα να πάτησε κάποιος το power). Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ανάβει μόνο το κόκκινο του standby/power και η εικόνα επανέρχεται στο αναλογικό κανάλι που παρακολουθούσα αρχικά.
Την πρώτη μέρα, αυτό συνέβη 5-6 φορές.

Για δοκιμασε να μην τον κλεινεις και παρακολουθησε την συμπεριφορα του.

Και εγώ συμφωνώ, μην τον ανοιγοκλείνεις πολύ τώρα στην αρχή, στην περίπτωση που παίρνει κάποια αναβάθμιση λογισμικού αυτόματα από την Nova μόνος του. Αν σου κάνει τα δικά του βγάλτον από την πρίζα για κάποια ώρα και μετά παρατήρησε την λειτουργία του. Η μικρή χρονική διάρκεια μεταξύ άναψε / κλείσε δεν είναι το καλύτερο του συγκεκριμένου δέκτη...

Last edited:

Το ξαναγράφω για να μην έχετε προβλήματα.

Στο μενού, Περιβαλλοντολογικές Ρυθμίσεις (έτσι νομίζω το γράφει) βάλτε ΟΧΙ.
Για όσους έκαναν μόνοι τους την εγκατάσταση, κοιτάξτε στις τεχνικές ρυθμίσεις (1234 ο κωδικός) αν χρειάζεται αναβάθμιση ο δέκτης.

Και (δυστυχώς) μην κλείνετε τον δέκτη το βράδυ....τουλάχιστον μέχρι να έρθει η επόμενη αναβάθμιση....

Καλησπέρα παιδιά,

σήμερα το πρωί ο δέκτης άνοιξε μόνος του και για δέκα τουλάχιστον λεπτά (τόσα μέτρησα εγώ, σίγουρα θα είχε ανάψει ώρα νωρίτερα) έλαμπε το πράσινο και τα δύο κόκκινα φωτάκια. Από χαρά μήπως αποφασίστηκε αναβάθμιση άναψα τηλεόραση μα μου έδειχνε μονάχα μαύρη οθόνη. Τι στο καλό συμβαίνει? Με μαγικά φίλτρα είναι εξοπλισμένος αυτός ο δέκτης??

Έστειλα email στην Pace σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, όπως ορθώς συμβουλέψατε να κάνετε και πήγα κι ένα βήμα παραπάνω... ενημέρωσα και την Nova για την αποστολή της έντονης διαμαρτυρίας μου και κοινοποίησα την ίδια επιστολή και στην Forthnet Group. Επιπλέον τηλεφώνησα εχθές στο τηλεφωνικό κέντρο και είπα πως εάν δεν υπάρξει σύντομα λύση στο πρόβλημα με τα πενιχρά κανάλια Hotbird που κατεβάζει, το Tv Guide και το πλήκτρο ALT θα διακόψω άμεσα την συνδρομή μου και θα απευθυνθώ στο ΙΝ.ΚΑ, καθώς οι τρεις παραπάνω παράμετροι αναφέρονται τόσο στο site της εταιρίας, όσο και στο γελοίο manual που δίνει η εταιρία και συνάμα αποτελούν ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ! Ξέρω πως θα τους κάνω την μούρη κρέας, αλλά ρε παιδιά τόσα χρήματα ζητάνε και δεν παρέχουν ΟΥΤΕ τα όσα διαφημίζουν.

Πάντως πραγματικά ΟΠΟΙΟΣ το σκέφτεται να βάλει και διαβάζει: ΜΑΚΡΙΑ!!! Καλύτερα να περιμένει... παρά να την πατήσει!

Καλησπέρα παιδιά,

σήμερα το πρωί ο δέκτης άνοιξε μόνος του και για δέκα τουλάχιστον λεπτά (τόσα μέτρησα εγώ, σίγουρα θα είχε ανάψει ώρα νωρίτερα) έλαμπε το πράσινο και τα δύο κόκκινα φωτάκια. Από χαρά μήπως αποφασίστηκε αναβάθμιση άναψα τηλεόραση μα μου έδειχνε μονάχα μαύρη οθόνη. Τι στο καλό συμβαίνει? Με μαγικά φίλτρα είναι εξοπλισμένος αυτός ο δέκτης??

Έστειλα email στην Pace σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, όπως ορθώς συμβουλέψατε να κάνετε και πήγα κι ένα βήμα παραπάνω... ενημέρωσα και την Nova για την αποστολή της έντονης διαμαρτυρίας μου και κοινοποίησα την ίδια επιστολή και στην Forthnet Group. Επιπλέον τηλεφώνησα εχθές στο τηλεφωνικό κέντρο και είπα πως εάν δεν υπάρξει σύντομα λύση στο πρόβλημα με τα πενιχρά κανάλια Hotbird που κατεβάζει, το Tv Guide και το πλήκτρο ALT θα διακόψω άμεσα την συνδρομή μου και θα απευθυνθώ στο ΙΝ.ΚΑ, καθώς οι τρεις παραπάνω παράμετροι αναφέρονται τόσο στο site της εταιρίας, όσο και στο γελοίο manual που δίνει η εταιρία και συνάμα αποτελούν ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ! Ξέρω πως θα τους κάνω την μούρη κρέας, αλλά ρε παιδιά τόσα χρήματα ζητάνε και δεν παρέχουν ΟΥΤΕ τα όσα διαφημίζουν.

Πάντως πραγματικά ΟΠΟΙΟΣ το σκέφτεται να βάλει και διαβάζει: ΜΑΚΡΙΑ!!! Καλύτερα να περιμένει... παρά να την πατήσει!
Και πολύ καλά τους ξηγήθηκες!

Καλησπέρα παιδιά,

φιλε βαλτην στο ποστ την επιστολη να την στειλουμε ολοι εδω μεσα! μπας και γινει κατι !!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)
Ουσιαστικά το ίδιο μου απάντησαν κι απ τη Nova όπου απευθύνθηκα.
Ανέφεραν πως κάθε 20' ανοίγει μόνος του, ελέγχει μήπως υπάρχει κάποια διαθέσιμη αναβάθμιση κι έπειτα ξανακλείνει. Οπότε θα μείνει αναμμένος μέχρι ν βγει επιτέλους η αναβάθμιση που λύνει αυτό το πρόβλημα.

φιλε βαλτην στο ποστ την επιστολη να την στειλουμε ολοι εδω μεσα! μπας και γινει κατι !!

Θα περιμένω πρώτα απάντηση από την PACE και αν έχω νεότερα θα την ποστάρω κι εδώ.

Καλημέρα σας.

Πέρα από όλα τα παραπάνω προβλήματα με τον συγκεκριμένο δέκτη, εγώ αντιμετωπίζω ένα άλλο και θα ´θελα πολύ τα φώτα σας:
Έχω μια τηλεόραση Philips Aurea LCD TV στην οποία κάνει κουμάντο ο εν λόγω αποκωδικοποιητής! Εννοώ ότι δεν μ'αφήνει να επιλέξω την "υπερδιεύρυνση" που έβλεπα πριν με τον προηγούμενο αποκωδικοποιητή. Και έτσι τα δείχνει όλα ...ξέρετε, "μπασμένα"! Αυτό γίνεται με την hdmi σύνδεση. Me scart τα πράγματα είναι καλύτερα , ως προς την "συμπίεση" αλλά δυστυχώς δεν έχω τόσο καλή εικόνα (κάνει κάποιες πολύ λεπτές γραμμές στο πάνω μέρος).
Οι ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή είναι στο 16:9 και αυτόματο, ενώ του scart είναι στο RGB.
Οι άλλες ρυθμίσεις (letter box κτλ) τις δοκιμάζω αλλά δεν με εξυπηρετούν! Κάποια κανάλια νομίζω χάνουν αρκετά από την οθόνη.
Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Να πάρω κάποιο καλύτερο scart?
Μήπως η κακή ποιότητα με το scart οφείλεται στο ότι έχω συνδεμένο ταυτόχρονα και το scart και το hdmi? (To αλλάζω από το source της τηλεόρασης όταν παραείναι "μπασμένα" τα πράγματα στην εικόνα).
Ποιές ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή αντιπροσωπεύουν καλύτερα την υπερδιευρυνση κατά την hdmi σύνδεση?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις όποιες απαντήσεις σας!

Συγνώμη αλλά τι χάλι είναι αυτό το εγχειρίδιο χρήσης? Πρώτη φορά βλέπω εγχειρίδιο χρήσης που οι επεξηγήσεις για τα προβλήματα που τυχόν παρουσιαστούν είναι σχεδόν περισσότερες για το πως δουλεύει η συσκευή!

Κάπως έτσι είναι αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς που σκαμπάζουμε μερικά πράγματα και δεν το ανοίγουμε καν....

Υπάρχει κόσμος που δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζει σεμέν πάνω στον δέκτη !!!!!!

Ειναι ο πρώτος δορυφορικος δέκτης που έχω και δεν ξέρω εαν κάποια πράγματα θεωρούνται φυσιολογικά ή όχι...
Για παράδειγμα, όταν ξεκινά να κάνει αναζήτηση σήματος κάνει πρώτα επανεκίννηση. Ξαφνικά εξαφανίζονται τα κανάλια και μένουν 3-4. Επίσης, κάνει πάρα πολύ ώρα να ξεκινήσει (πάνω από 30sec).
Επίσης, κάτι που είναι λίγο offtopic... Τα ελεύθερα κανάλια δεν θα έπρεπε να μεταδίδονται και πριν ενεργοποιήσω την κάρτα, ή αυτό το έχει πειράξει η nova για τους δέκτες της?

Παιδιά καλημέρα,
να ρωτήσω κάτι? Τελευταία όταν κάνω ζάπινγκ και πατάω με την σειρά 105 (MEGA), μετά 109 (ALPHA) και στο καπάκι πάω στο STAR μου βγάζει το μενού και όταν πατάω EXIT βγαίνει το μήνυμα E30 κωδικοποιημένη υπηρεσία! Αυτό το Ε30 τι είναι?

Status
Not open for further replies.