NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

και εδω στο Ηρακλειο καλυτερα παιζει το 'αναλογικo" MEGA παρα απο NOVA και μαλιστα σε crt που ειδα εγω,η διαφορα ειναι εμφανης.

Re: Απάντηση: NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

και εδω στο Ηρακλειο καλυτερα παιζει το 'αναλογικo" MEGA παρα απο NOVA και μαλιστα σε crt που ειδα εγω,η διαφορα ειναι εμφανης.

Eιναι αληθεια αυτο. Τα αναλογικα καναλια δεν εχουν συμπιεση (και ειδικα την μεγαλη συμπιεση της NOVA) , γι' αυτο.

Re: Απάντηση: NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Αγαπητε μου φίλε δες όποια τηλεόραση θέλεις και μετα δες και σε Philips 9831.

Ποσο εχει η 9831 ειπαμε?-bye-

Δυστυχως ετσι ειναι παιδια. Για παραδειγμα, εδω που μενω εγω (Ροδο) ολα τα καναλια, με εξαιρεση τα κρατικα, εχουν απο μετρια εως πολυ χαλια εικονα. Επομενως καποιος που θελει να βλεπει τηλεοραση χωρις να ζαλιζεται, τι πρεπει να κανει? Δεν ειναι αναγκασμενος να πληρωσει για να βλεπει τα "'ελευθερα"??? Δυστυχως...:bigcry:

Tα ιδια και στην Ζακυνθο φιλε Πανο.

Ναι, ναι, αυτό να λέγεται..
Το έχω προσέξει κι εγώ σε plasma philips και humax 5400, κλάσεις ανώτερη εικόνα, ακόμα και το Creta Channel ρίχνει στα αυτιά των νοβοκάναλων.

Νίκο ευχαριστώ πολλή, και για την βοήθεια και για την πρόσκληση.
Μου έχει μπει το μικρόβιο για αλλαγή τηλεόρασης, μίας και η 32αρα μου φαίνεται πια μικρή εκτός όλων των άλλων…
Για την 9831 τα λεφτά είναι ΠΟΛΛΛΑΑ Νίκο,
Αλλά μου μπήκε στο μάτι η TH-42PX70E ύστερα από 70σέλιδο ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο forum και θέλω να πείτε την γνώμη σας όσο αναφορά το ΘΕΜΑ μας (NOVA).
Έχει τα 100HZ και είναι και HD ready όπως είπε και ο ΝΙΚΟΣ ΣΧ. συμπατριώτης Σαλονικιός και αυτός.
Ή να πάω σε μια επιλογή Full HD με 50HZ?
Ή μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο σε 42' κοντά στα 1200€?

Υ.Γ Μιχάλη πρέπει να έχω διορθώσει τις ρυθμίσεις μου σε ευχαριστώ για την προσπάθεια, μόλις έχεις αποτελέσματα από τον technotrend, ενημέρωσε με ενδιαφέρει.

Νομιζω (και παρακαλω οποιος γνωριζει να με διορθωσει αν χρειαζεται) οτι τα 100Hz εχουν ευεργετικα αποτελεσματα μονο στην αναλογικη μεταδοση και οχι σε DVB-S και DVB-T σηματα.

Μην πετάτε τα λεφτά σας... Με το bitrate τις Nova ,πάντα τετράγωνα θα βλέπουμε. Δεν εινα θέμα scaling.

Για να βελτιωθεί η εικόνα του nova, θα πρέπει ο δέκτης να κάνει deblock, rering και debanding.

Εκτός από PC δεν νομίζω να υπάρχει δέκτης που να κάνει τόσο βαρύ processing.

δεκτης μπορει οχι......

scaler?

με μπερδεψες λιγο με την

ορολογια.....

παντως πιστευω οτι πρεπει να υπαρχει

ενας ΠΑΝακριβος εστω scaler

που να κανει τη δουλεια και σε 1080p!!!!!!!!!

Καλά κατάλαβες spyrmak , το θέμα είναι ότι οι scaler ζητάνε τα έντερα τους σε σύγκριση με ένα απλό pc που θα κάνει αυτή την δουλειά ... Βέβαια στο pc θα παιδευτείς πάρα πολύ , ενώ ο scaler σου δίνει τέλειο αποτέλεσμα με την μία ...

Νομιζω (και παρακαλω οποιος γνωριζει να με διορθωσει αν χρειαζεται) οτι τα 100Hz εχουν ευεργετικα αποτελεσματα μονο στην αναλογικη μεταδοση και οχι σε DVB-S και DVB-T σηματα.

Tα 100 Ηz λειτουργουν παντου , ακομη και σε παιχνιδια σε κονσολα.

Παιδιά έχω και εγώ μεγάλο πρόβλημα με την εικόνα τις Nova. Έχω ένα DM600 συνδεδεμένο με Scart RGB σε Plasma 42C96HD και η εικόνα που παίρνω από Νονά είναι χειρότερη από τα επίγεια.
Σημείωση το καλώδιο από το LNB στο Receiver είναι περίπου 13 χρονων, αυτό παίζει ρολο?
Και τι άλλο μπορεί να φταίει?

Τιποτα δεν φταίει...έτσι είναι.

Πολύ σωστά, διότι το πρόβλημα ξεκινά από τη μετάδοση. Εχει σημασία το λεγόμενο bit rate του καναλιού. Έχουμε και λέμε λοιπόν
Average bitrate (Mb/s)
ΝΕΤ 3.9

MEGA 3.5

ET1 3.1

ANT1 2.9

ALTER 2.9

ALPHA 2.8

STAR 2.5

MAD 2.6

ET3 2.3

MAKEDONIA 2.3

SUPERSPORT1 5.0

SUPERSPORT5 4.4

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ:

Ελβετικα SF1 SF2 TSR1 TSR2 TSI1 TSI2 6.2!!!

Αυστριακά ORF1 ORF2 6.4 !!!

Γερμανικά Das Erste 5.5 , WDR 6.8, ZDF 5.1

Ιταλικά Μπερλουσκόνι Italia 1, Canale 5, Retequattro 7.4 !!!!

Γαλλικό NRJ 5.6

Και για να δείτε πόσο πισω είμαστε και τι κορόιδα, Τουρικό TRT 5.4 !!!

Τα ΗD κανάλια τρέχουν από 10.0 έως 18.0.

Τα δικά μας δηλαδή για να κάνουν οικονομία εκπέμπουν αυτή την εικόνα πατσαβούρα. Η Νοβίτσα μόνο στα αθλητικά ανεβάζει το bit rate διότι αν δεν το έκανε δεν θα βλέπαμε καθαρά !!! Φταίμε εμείς διότι δεν τους κράζουμε ανοιχτά, δημόσια ΟΧΙ μονο στα φόρουμς. Αποτέλεσμα, η ωραία και χρυσοπληρωμένη τηλεόρασή σας παίζει δεκαετία αρχές 90!!!

Ακόμα και αυτή η επίγεια ψηφιακή για τα μπάζα είναι. Σιγά την εικόνα!!! Πάτε να δείτε γερμανική ή βρετανική και θα καταλάβετε. Και αφου κάνουν δοκιμές για την επίγεια, απορώ γιατί βάλανε 4 ελλεινά κανάλια και ξόδεψαν τόσα χρήματα ενώ θα μπορούσαν να βάλουν κάποια δορυφορικά? Ας βάζανε 4 δορυφορικά στην επίγεια, να κάνανε τα τέστ τους.... Και ως τουριστικός προορισμός η Ελλάδα θα έπρεπε να περιλαμβάνει πανελλαδικά τουλάχιστον 8 δορυφορικά μέσω επίγειας ψηφιακής.

Οικονομία = περισσότερα feeds ανά transpoder

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατι η NOVA τόσα πολλά λεφτά για να προσφέρει τόσο άθλια εικόνα και μέτριο content. Εν λείψει ανταγωνισμού όμως αυτά συμβαίνουν!

Παιδιά, δεν είναι μόνο το bitrate...Παράδειγμα ορισμένες σειρές που έχει το FILMNET3 και οι τσόντες που βάζουν (πάλι) τα FILMNET. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε, σχετικά, χαμηλό bitrate αλλά πολύ καλύτερη εικόνα από ότι συνήθως στα ίδια κανάλια.

Μήπως πρέπει να λέμε και για το λογισμικό συμπίεσης; τις κάμερες για την λήψη του υλικού; την κακή ποιότητα που φτάνει στο κέντρο της καλντεριμιτζούς; και όσα άλλα δεν γνωρίζω μιας και δεν είμαι τεχνικός και που ελάχιστη προσοχή έχουν τραβήξει.

Άμα όλα αυτά είναι χάλια, τι να σου κάνει το υψηλό bitrate; το πολύ πολύ να τονίσουν τις ατέλειες.

Εκεί που είναι 100% φταίχτες είναι στα FILMNET και στα SUPERSPORT, όταν κάνουν δικές τους μεταδόσεις. Τους χρειάζεται φτύσιμο!

Πάντως σταθερά το Flimnet 3 έχει την καλύτερη εικόνα. Διαθέτει και μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά και σαφώς υψηλότερο bitrate.

Η διαφορά ποιότητας είναι τόσο εμφανή που φαίνεται χωρίς καν να ξέρεις ποιο κανάλι παρακολουθείς. Νομίζω ότι αυτή θα έπρεπε να είναι όμως η χειρότερη εικόνα που βλέπουμε στη Nova και όχι η καλύτερη...

Πάντως σταθερά το Flimnet 3 έχει την καλύτερη εικόνα. Διαθέτει και μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά και σαφώς υψηλότερο bitrate.

Η διαφορά ποιότητας είναι τόσο εμφανή που φαίνεται χωρίς καν να ξέρεις ποιο κανάλι παρακολουθείς. Νομίζω ότι αυτή θα έπρεπε να είναι όμως η χειρότερη εικόνα που βλέπουμε στη Nova και όχι η καλύτερη...

+1

Απάντηση: Re: NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Τα δικά μας δηλαδή για να κάνουν οικονομία εκπέμπουν αυτή την εικόνα πατσαβούρα. Η Νοβίτσα μόνο στα αθλητικά ανεβάζει το bit rate διότι αν δεν το έκανε δεν θα βλέπαμε καθαρά !!! Φταίμε εμείς διότι δεν τους κράζουμε ανοιχτά, δημόσια ΟΧΙ μονο στα φόρουμς. Αποτέλεσμα, η ωραία και χρυσοπληρωμένη τηλεόρασή σας παίζει δεκαετία αρχές 90!!!

Φταίμε εμείς διότι δεν τους κράζουμε ανοιχτά

Με την δύναμή που έχει το forum πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι.
Προτείνω προς τον συντονιστή της κατηγορίας αλλά και σε όλα τα μέλη του forum,
να συνταχτεί ένα κείμενο και να σταλεί ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ
από όλους τους συνδρομητές με τον κωδικό τους προς την Multichoice Hellas SA

http://www.nova.gr/gr/contact.asp

Αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό το καταλαβαίνω,
εγώ προσωπικά θα κάνω το δικό μου παράπονο
προς την Multichoice Hellas SA και ότι γίνει.

Καλύτερα να γράψουμε ένα κείμενο και να το υπογράψουμε. Όπως δλδ γίνετε και στις άλλες διαμαρτυρίες μέσω internet. Δεν είναι ανάγκη να τους υποχρεώνουμε να βάζουν τον κωδικό τους. Μπορεί να υπάρχουν και άτομα που θέλουν να γίνουν συνδρομητές (όπως και εγώ), αλλά να μην είναι αυτή την στιγμή ή να μη θέλουν να δώσουν τον κωδικό τους.

Φυσικά και η επιλογή να τους πνίξουμε με email καλή είναι, αλλά θα έχει μικρότερη ανταπόκριση. Για αυτό και όλοι προτιμούν την επιστολή με υπογραφές. ;)