NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Για να απαντήσω στην αρχική ερώτηση, όντως σε δέκτη που κάνει upscaling θα δεις βελτίωση ακόμη και στα κανάλια της Νοβα, σε σχέση με ένα απλό δέκτη. Φυσικά...μόλις δεις αυτήν την βελτίωση, θα ζητάς ακόμη περισσότερη καθώς θα βλέπεις ταυτόχρονα ότι τα ξένα κανάλια δείχνουν ακόμη καλύτερα ενώ και η σύγκριση με τα HD κανάλια....θα σε κάνει να θλίβεσαι ακόμη περισσότερο γι αυτό που βλέπεις, όλα λοιπόν είναι σχετικά!
Παντως ακόμη και μεταξύ SD δεκτών οι διαφορές είναι σημαντικές

Για να απαντήσω κι εγώ στην αρχική ερώτηση...έτυχε πρόσφατα να δοκιμάσω στην τηλεόρασή μου Toshiba (1920x1080i) 4 διαφορετικούς αποκωδικοποιητές. Τον δικό μου humax2000, εναν καινουριο pace (που μου έφερε για δοκιμή ο τεχνικός), εναν της nova (όχι τον καινουριο με τις δυνατοτητες), κι εναν 9ετών nokia ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο πατρικό μου συνδεμένος σε μια 32αραLCD.
Σημειώνω κατ αρχάς οτι με την αναβάθμιση του Humax η εικόνα έγινε ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ καλύτερη από πριν, δλδ. με πολύ λιγότερη θολούρα ιδιαιτερα δε στα mega, ant1, alter κλπ ελληνικά και στο supersport1.
Ο humax και ο pace παίζαν σε αδρές γραμμές στα μάτια μου ακριβως το ιδιο στα καναλια της nova, ενα-δυο κλικ πιο κάτω ήταν ο παλιός-καλός-αργός-αξιόπιστος(9 χρόνια παιζει αδιαμαρτυρητα) nokia και τελευταιος αυτος της nova με τον οποίο κούναγα τα χέρια μου να διαλυθεί η θολούρα κι η καπνίλα ματαίως.
Σημειώνω επίσης οτι ο nokia με την 32αρα LCD Toshiba στο πατρικό μου δείχνει εκπληκτικά πραγματικά, τουλάχιστον στο supersport1 kai 2. Δεν έχω συνδέσει ποτέ εκει τον humax μου, αλλά σημειώνω αυτό γιατί η εικονα στην 32αρα αφήνει ακόμα και εμένα άφωνο.

Απάντηση: Re: NOVA & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Φταίμε εμείς διότι δεν τους κράζουμε ανοιχτά

Με την δύναμή που έχει το forum πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι.
Προτείνω προς τον συντονιστή της κατηγορίας αλλά και σε όλα τα μέλη του forum,
να συνταχτεί ένα κείμενο και να σταλεί ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ
από όλους τους συνδρομητές με τον κωδικό τους προς την Multichoice Hellas SA

http://www.nova.gr/gr/contact.asp

Αν πάλι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό το καταλαβαίνω,
εγώ προσωπικά θα κάνω το δικό μου παράπονο
προς την Multichoice Hellas SA και ότι γίνει.

Θα ήταν πολλή ευγενικό
να απαντήσουν στο αίτημα μου
και οι συντονιστές ΑΛΕΞ & Larry

Πρόκειται για μία πρόταση που
πιστεύω ενδιαφέρει πολλά μέλη του forum
και πρέπει να υλοποιηθεί με συνεργασία και συνεννόηση.

Δεν είναι κακό να αναφέρουμε κάτι που δεν μας αρέσει
και που ξέρεται ίσως αυτοί που θα ακούσουν
τα μαζικά μας παραπόνα να ευαισθητοποιηθούν.

Μη ξεχνάτε ότι πρόκειται απλά για μία εταιρία όπως όλες τις άλλες,
την οποία την ενδιαφέρει να έχει ευχαριστημένους πελάτες.

Sorry που επιμένω για δεύτερη φορά,
μου είναι απαραίτητη μια απάντηση για το θέμα.

Τα παράπονα για την κακή ποιότητα της εικόνας των εκπομπών της Νόβα, εκδηλώνονται σε κάθε θέμα που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο μαζί της.

Σύμφωνα με την εύστοχη επισήμανση του christian, με την οποία συμφωνώ κι εγώ:
Δεν είναι κακό να αναφέρουμε κάτι που δεν μας αρέσει
και που ξέρεται ίσως αυτοί που θα ακούσουν
τα μαζικά μας παραπόνα να ευαισθητοποιηθούν.

Μη ξεχνάτε ότι πρόκειται απλά για μία εταιρία όπως όλες τις άλλες,
την οποία την ενδιαφέρει να έχει ευχαριστημένους πελάτες.

Αφού γίνει μια εσωτερική συνεννόηση θα ξεκινήσει ένα νέο θέμα όπου θα μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας.

Εγώ είμαι ενεργός συνδρομητής , αλλά δεν βλέπω σε οθονάρα για να δω την ξεφτίλα ... Ομως όπως έχω δει σε άλλους-καφετέριες δεν είναι και η καλύτερη εικόνα ( εκτός από supersport και αυτό όχι πάντα )

Και εγώ μέσα παιδιά.Αν δε τους τρίξουμε λίγο τα δόντια,αυτοί δε καταλαβαίνουν τίποτα.Θα νομίζουν κιόλας οτι χάρη μας κάνουν!!!!!!!

τους εστειλα ενα e-mail (ατομικο)

για την ποιοτητα εικονας τους (και οτι οι ξενοι

εχουν παει ηδη στο HD και να η απαντηση:

Αγαπητέ/ή Κύριε/α,

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία που είχατε μαζί μας και για το ενδιαφέρον σας.

Αναφορικά με το μήνυμα που μας στείλατε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία μας παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και η μετάδοση εικόνας HD είναι μέσα στα μελλοντικά της σχέδια.

Να είστε σίγουρος, πως όλοι εμείς στη Nova έχουμε σαν στόχο την προσφορά των υπηρεσιών μας, μέσω των πιο σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών αλλά και πρωταρχικό μέλημά μας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των συνδρομητών μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στον αριθμό 2106602000 καθημερινά και το Σάββατο από τις 9:00 έως και τις 22:30 και τις Κυριακές από τις 14:30 έως και τις 22:30, είτε μέσω e-mail.

Επίσης, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.nova.gr ώστε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στα προγράμματα και τις υπηρεσίες μας.

Είμαστε πάντοτε στη διάθεση σας για κάθε εξυπηρέτηση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών της Nova ανήκει στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

1. Ελληνες εξωτερικού που θέλουν να βλέπουν ελληνικά κανάλια και δεν έχουν άλλον τρόπο. Αυτοί είναι ευχαριστημένοι και με το γεγονός και μόνο ότι βλέπουν ελληνικούς σταθμούς. Τώρα αν η ποιότητα εικόνας δεν είναι η καλύτερη δυνατή αυτό είναι δευτερεύον γι αυτούς εκεί που βρίσκονται μακρυά από την Ελλάδα.

2. Οσοι είναι φανατικοί με τα αθλητικά και με το ποδόσφαιρο γενικώτερα. Εκεί οι εικόνα είναι καλύτερη από ότι στο Filmnet αλλά ούτως ή άλλως η συγκεκριμένη κατηγορία τηλεθεατών εκείνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι αν κέρδισε ο ολυμπιακός και όχι αν βλέπουν την super high quality high definition εικόνα. Αμφιβάλω δηλαδή αν γνωρίζουν καν την διαφορά μεταξύ HD και HD-ready τηλεοράσεων.

3. Μεταμεσονύχτιοι τσοντόβιοι. Εκεί δεν τίθεται καν θέμα ποιότητας εικόνας ή ήχου. ;)

Αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για ποιότητα εικόνας και ήχου είναι μία ΜΙΚΡΗ μειοψηφία που είναι τρελλαμένη με το Ηome Cinema τον πολυκάναλο ήχο κλπ. όπως είμαστε εμείς οι τρελλοί εδώ μέσα στο AVClub. Πιστεύετε λοιπόν ότι ο τρελλαμένος με τα home συστήματα θα πάει να γίνει συνδρομητής στην Nova για να βλέπει ταινίες; Αφού με τα ίδια λεφτά μπορεί άνετα να "σηκώσει" κανείς ολόκληρο το videoclub και να δει ΠΟΛΥ περισσότερες, καλύτερες ταινίες και πολύ πιο νωρίς.

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι ταινίες (και η ποιότητα εικόνας) δεν είναι η κύρια παροχή της Nova, ούτε το κυρίως ζητούμενο από την πλειοψηφία των συνδρομητών. Γι αυτό δεν είναι και η πρώτη προτεραιότητά τους.

Επαναλαμβάνω δεν είμαστε εμείς οι "τρελλοί" του AVClub η πλειοψηφία.

Last edited:
γιατι δηλαδη το Sky HD sports με 3-4

καναλια σπορτς

τι εχει?

επειδη ειναι ποδοσφαιρο δεν πρεπει να εχει

καλη εικονα?

θα παρακαλουσα να μεινετε συντονισμενοι( τι παρακαλω αφου ηδη ειστε)

με Αλεξη ετοιμαζουμε να ανεβασουμε ενα θεμα για επιστολη διαμαρτυριας στην Νοβα την οποια θα την δωσω προσωπικα στον Διευθυντη προγραμματος σχεδιασμου

αντε γιατι καποτε πρεπει να ακουστει και μαι φωνη

Έτσι παιδιά έτσι.

ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.:smash:

Μέχρι και με πανό διαμαρτυρίας κατεβαίνω αν χρειαστεί. :em04special_8: