NOVA στη μισή τιμή για φιλάθλους

τώρα με την προσφορά όμως βγαίνει 39,9, με το 3 play όχι 53.
Δε μιλάμε για 3play ούτε για προσφορές που δεν υπάρχουν επίσημα πουθενά αλλά δίνονται μόνο τηλεφωνικά. Η τιμή του sport pack είναι 52,20 για την ακρίβεια.

Πέραν του κόστους, δε καταλαβαίνω κάποιους. Τί θεωρείτε "premium αθλητικά"; Ειναι η ποιότητα που μετράει; Η ποσότητα (αριθμός αγώνων); Μήπως ο συμβιβασμός μεταξύ των δυο; Επισης ενδιαφερουσα μεσα στην απλοικότητα της η αποψη σχετικά με "καμμένους " και "μη-καμμένους", εκφραζει εξαιρετικες ξενοφοβικές τασεις. Ας αφαιρεθεί το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωταθλημα απο την νόβα και ας δουμε ποσοι θα μεινουν για τα "premium αθλητικά"..

Last edited:
Το αθλητικό πακέτο της Nova παραμένει καλύτερο από του ΟΤΕ. Βεβαίως και δεν αξίζει τα 53 ευρώ το μήνα, αλλά όχι και να λέμε πως δεν αξίζει ούτε 25! Τα Champions League και Europa League έχουν απείρως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πρωταθλήματα χωρών. Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν να παρακολουθεί ξένα πρωταθλήματα, παρά μόνο κάτι καμμένοι με το στοίχημα. Αντίθετα όλοι λίγο πολύ βλέπουν Champions League. Το ελληνικό πρωτάθλημα επίσης έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον (για τον μέσο Έλληνα). Η Euroleague έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από NBA (και πάλι για τον μέσο Έλληνα). Το "πρόβλημα" βέβαια της Nova είναι πως Ch. League και Euroleague παίζουν και σε μη συνδρομητικά κανάλια.

Φυσικά η τιμή των 53 δεν δικαιολογείται, γιατί όταν υπήρχε αυτή η τιμή είχε και τα άλλα πρωταθλήματα, είχε και NBA, είχε και καλύτερο επίπεδο το ελληνικό πρωτάθλημα και κυρίως ο κόσμος είχε μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Η τιμή στα 300 ευρώ που είχε η προσφορά των ομάδων ήταν πραγματικά φτηνή, με βάση το περιεχόμενο του πακέτου.
Συμφωνώ μέχρι κεραίας σε όσα λες,με μία μικρή ένσταση.Στα πρωταθλήματα των ξένων χωρών δεν πρέπει να βάζουμε στην ίδια κατηγορία το αγγλικό με τα υπόλοιπα.Το αγγλικό είναι ιδιαίτερη περίπτωση.Παραδοσιακά,δεκαετίες πίσω να πάμε θα παρατηρήσουμε ότι τα Σάββατα αγγλικό ποδόσφαιρο βλέπαμε. Πάντα υπήρχε μια οικειότητα στον μέσο φίλαθλο με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.Φυσικά έπεται των διεθνών διοργανώσεων σε σπουδαιότητα,αλλά και αυτό από μόνο του είναι ειδική περίπτωση.Και θεωρώ ότι αυτή πράγματι,ήταν σοβαρότατη απώλεια από τη ΝΟΒΑ. Ίσως,κατά τη γνώμη μου,είναι η πρώτη φορά που η ΝΟΒΑ δεν έχει ΟΛΗ την αφρόκρεμα των διοργανώσεων.Γιατί ναι μεν είχε χάσει κι άλλα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια,αλλά το αγγλικό έρχεται ακριβώς μετά τις διεθνείς διοργανώσεις.Και όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό και λάθος,έπρεπε γι αυτή και μόνο την απώλεια να επιβάλλει μια έστω μικρή μείωση.

Αν και σε κάποιο βαθμό είναι προσωπικά γούστα, όλοι λίγο πολύ υποστηρίζουν μια ελληνική ομάδα και θέλουν να την παρακολουθούν (ακόμη και στο υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα).

Το champions league και δευτερευόντως το europa league είναι αυτά που βλέπει κάθε φίλαθλος στην Ευρώπη. Η Ευρωλίγκα έχει ειδικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα, απόρροια των μεγάλων επιτυχιών.

Τα ξένα πρωταθλήματα παρουσιάζουν αυξανόμενο ενδιαφέρον, ακόμη όμως δε βλέπω πολλούς να λένε "πάμε στο τάδε σπίτι/καφενείο να δούμε π.χ. καμπιονάτο"

Παγκοσμιως Premium αθλητικα θεωρουνται τα:

Αγγλια
Red_X_Symbol.gif

Ισπανια
Red_X_Symbol.gif

Γερμανια
Red_X_Symbol.gif

Ιταλια
Red_X_Symbol.gif

Γαλλια
Red_X_Symbol.gif

Τσαμπιονς Λιγκ
tick.gif

Γιουροπα Λιγκ
tick.gif

ΝΒΑ
Red_X_Symbol.gif

Φορμουλα 1
Red_X_Symbol.gif

Μουντιαλ
Γιουρο
Ολυμπιακοι Αγωνες

Τα τρια τελευταια βγαινουν εκτος συναγωνισμου, υπαρχουν 2-3 ακομα που μπορουν να μπουν σε κατηγορια premium αλλα τα αφησα εσκεμμενα εκτος (NFL, MLB) και ισως εχουμε 1-2 που τα ξεχασα. Επειδη, βεβαια, ειμαστε στην Ελλαδα, η Σουπερ Λιγκα ειναι πρωτη στη σχετικη λιστα αλλα δεν την εβαλα για προφανεις λογους (βλ. την πρωτη προταση του κειμενου μου).

Παγκοσμιως Premium αθλητικα θεωρουνται τα
...

Εντελώς τυχαία premium βγήκαν όλα τα αθλητικά που απέμειναν στην NOVA και η Σούπερ Λίγκα βέβαια πρώτη στην λίστα (το άλλο με τον Τοτό είναι πιο καλό όμως)....

Ποδόσφαιρο (και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο) είναι το Champions League.

Φίλε Πάνο. Ταπεινή μου γνώμη, το πρώτο είναι το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου[μουντιάλ] αλλά που να το περιμένεις μετά από κάθε τέσσερα χρόνια Πράγματι η διοργάνωση και η διεξαγωγή του Champions League είναι υψηλού επίπεδου όχι όμως σε όλες τις φάσεις του και σε όλα τα παιχνίδια του Πες μου όμως !τι ενδιαφέρον και συγκίνηση προκαλεί σε ένα φίλαθλο του ποδοσφαίρου, αρχής γεννωμένης Α]από τους τρεις προκριματικούς γύρους [υπάρχουν πολλές ομάδες άσημες]-Β]οι φάσεις των ομίλων ,όπου οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάθε άλλη ομάδα του ομίλου εντος και εκτός έδρας [υπάρχουν ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση πολλή νωρίς και στα τελευταία παιχνίδια κατεβάζουν τις δεύτερες και τρίτες ομάδες τους]Το ρεσιτάλ αρχίζει από τους τέσσερις γύρους, που όλοι οι προκριματικοί είναι διπλοί αγώνες νοκ-άουτ και φτάνουν δυο στον μεγάλο τελικό. Συγγνώμη εάν είμαι εκτός θέματος

Εντελώς τυχαία premium βγήκαν όλα τα αθλητικά που απέμειναν στην NOVA και η Σούπερ Λίγκα βέβαια πρώτη στην λίστα (το άλλο με τον Τοτό είναι πιο καλό όμως)....

έχω την εντύπωση οτι το Χ σημαίνει ότι δεν είναι στην νοβα,όχι οτι δεν είναι premium

"Originally Posted by malakudi View Post
Το αθλητικό πακέτο της Nova παραμένει καλύτερο από του ΟΤΕ.":violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008:

Μα είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια??? Αλλά γούστα είναι αυτά...τί να πει κανείς....;

έχω την εντύπωση οτι το Χ σημαίνει ότι δεν είναι στην νοβα,όχι οτι δεν είναι premium

Επίσης τα Χ διεξάγονται κάθε εβδομάδα.Τα υπόλοιπα δύο φορές το μήνα κι αν.

η πλακα ειναι πως γραφει "τα nfl,mlb ειναι και αυτα premium αλλα δεν τα βαζω"..δηλαδη το nba και η f1 τι ειναι??με εκατομμυρια τηλεθεατες παγκοσμιως..οσο για champions league συμφωνω,απλα δεν ειναι καθε εβδομαδα και το europa δεν ειναι τοσο σημαντικο..για οπαδους το ελληνικο ασφαλως και μετραει,για ποδοσφαιροφιλους ομως η premier και το ισπανικο κυριως ειναι κορυφαια..μην λεμε και οτι θελουμε..

johnnieblue, εχεις δικιο. Πολλη πλακα...

Δεν τα εβαλα επειδη πολυ απλα δεν εχουν "κοινο" στην Ελλαδα (σε αντιθεση με το ΝΒΑ και την Φορμουλα 1). Παραλληλα, βρισκονται σε οποια πλατφορμα μεσω ESPN. Οπως διαβαζω, το ESPN την κανει απο Ευρωπη, οποτε ειναι αδικος κοπος να το συμπεριλαβω σε μια (φανταστικη) λιστα premium γεγονοτων χωρις να ειναι δυνατο να τα δει κανεις. Τωρα, αν θεωρεις οτι το ΝΒΑ ως US sport μπαινει στην ιδια μοιρα με τα αλλα δυο και δεν επρεπε να μπει (ή επρεπε να μπουν τα αλλα δυο), παω πασο. Τεσπα, προφανως πρεπει να κανω αναλυση λεξη προς λεξη του καθε, αλλα βαριεμαι. Οποιοι καταλαβαν (και ειναι αρκετοι) καταλαβαν.

Το εγγλέζικο πρωτάθλημα είναι παραδοσιακά το κορυφαίο πρωτάθλημα στην ελληνική αγορά, μετά το εγχώριο. Δεκαετίες προβολής, με φιλάθλους - οπαδούς (πράγμα που δεν υπάρχει σε πρωταθλήματα άλλων χωρών). Είμαι 38 ετών και όλοι οι φίλοι μου που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο υποστηρίζουν εκτός από μία ελληνική ομάδα ΚΑΙ μία ΑΓΓΛΙΚΗ, από ελαφρά ως και φανατικά. Επιπλέον, οι ώρες προβολής του αγγλικού πρωταθλήματος (μεσημέρι-απόγευμα Σαββάτου και Κυριακής) είναι premium για την ελληνική αγορά. Δεν αμφισβητώ ότι το REAL-BARCA είναι πλέον πολύ πιο ελκυστικό, αλλά είναι μόνο δύο φορές τον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι η premiership είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που όλα αυτά τα χρόνια της συνδρομητικής τηλεόρασης ΔΕΝ εμεινε ΠΟΤΕ χωρίς στέγη, σε αντίθεση με ισπανικό, ιταλικό κλπ. Και μην ξεχνάμε, ότι τα δικαιωματά του είναι τα πιο ακριβά μεταξύ των πρωταθλημάτων.
Το Champions League είναι η κορυφαία διοργάνωση αλλά:
1. Εχει αγώνες κάθε 15-20 μέρες με νεκρούς μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο.
2. Όλοι οι αγώνες γίνονται την ίδια ώρα.
3. Ο αγώνας της ελληνικής ομάδας συγκεντρώνει σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και 1 φορά στις 2 τον δείχνει το ελεύθερο κανάλι.
Προσωπικά έχω και NOVA και ΟΤΕ FULL.
- Όσο η ΝΟVA έχει το ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να την κόψω (εννοείται αν δεν έχω οικονομικό πρόβλημα).
- Θεωρώ ότι η συνδρομή της NOVA δεν αξίζει τα λεφτά της, ιδιαίτερα αν δεν συνδυαστεί με τηλεφωνία forthnet.
- To πακέτο των αθλητικών που έχει συγκεντρώσει ο ΟΤΕ αποτελεί για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους σημαντικό κίνητρο για να σκεφθεί να βάλει συνδρομητική τηλεόραση.
- Η συνδρομή του ΟΤΕ αξίζει τα λεφτά της 100%. Όμως για έναν φίλο του κινηματογράφου, το πακέτο είναι φτωχό.

Αν δεν βλεπω την Ολυμπιακαρα μου σε ποδοσφαιρο και μπασκετ τι να το κανω το Ισπανικο;

"Originally Posted by malakudi View Post
Το αθλητικό πακέτο της Nova παραμένει καλύτερο από του ΟΤΕ.":violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008:

Μα είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια??? Αλλά γούστα είναι αυτά...τί να πει κανείς....;

Ρώτα 100 τυχαίους ανθρώπους (όχι καμμένους με τη μπάλα και το στοίχημα), ποια είναι τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα για τα οποία θα πληρώνατε; Εκτιμώ ότι τα Ιταλικό, Ισπανικό και λοιπά πρωταθλήματα δε θα ήταν καν στο top 5. Η Nova δε διάλεξε τυχαία πια αθλητικά γεγονότα δεν ήθελε πια. Το μόνο που έχασε ενώ το ήθελε ήταν η Premier League. Τα υπόλοιπα δε τα ήθελε πια. Το ιταλικό ήταν στα αζήτητα επί ένα χρόνο, το γαλλικό το ίδιο.

Απλώς φανερώνει την επιλογή της Nova να προβάλει πρόγραμμα με ελληνικό ενδιαφέρον για το μέσο τηλεθεατή.