NOVA στη μισή τιμή για φιλάθλους

Ρώτα 100 τυχαίους ανθρώπους (όχι καμμένους με τη μπάλα και το στοίχημα), ποια είναι τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα για τα οποία θα πληρώνατε; Εκτιμώ ότι τα Ιταλικό, Ισπανικό και λοιπά πρωταθλήματα δε θα ήταν καν στο top 5. Η Nova δε διάλεξε τυχαία πια αθλητικά γεγονότα δεν ήθελε πια. Το μόνο που έχασε ενώ το ήθελε ήταν η Premier League. Τα υπόλοιπα δε τα ήθελε πια. Το ιταλικό ήταν στα αζήτητα επί ένα χρόνο, το γαλλικό το ίδιο.
ρε φιλε αυτο με τους καμενους κοφτο,καμενος αμα το πας ετσι εισαι εσυ που για να δεις μπαλα πρεπει να παιζει η ομαδα σου.υπαρχουν και φιλαθλοι που τους αρεσει το ωραιο ποδοσφαιρο και οχι οι τσελιγκες της super λιγκας.

Last edited by a moderator:
Και θα το ξαναγράψω, ωραίο ποδόσφαιρο (και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο) βλέπεις στο Champions League. Εκτός κι αν εσύ νομίζεις πως το ποδόσφαιρο που παίζεται στο Hetafe - Malaga είναι καλύτερο από το Champions League. Ειδικά γερμανικό και ισπανικό πρωτάθλημα δεν είχαν και κανένα ενδιαφέρον φέτος, είχε κριθεί ο τίτλος από το χειμώνα. Προσωπική μου άποψη είναι πως ξένα πρωταθλήματα βλέπουν ανελλιπώς (και άρα θα πλήρωναν γι' αυτά) μόνο όσοι ασχολούνται πολύ με το στοίχημα. Όσο για το "καμένος", εννοώ προφανώς αυτούς που κάθε μέρα συμπληρώνουν κουπόνια στοιχήματος, όχι κάποιον που παίζει μία στο τόσο.

Επίσης, αν με διάβαζες τακτικά θα έβλεπες πως έχω κόψει το sport pack από τη Nova συνδρομή μου, ακριβώς γιατί δε βλέπω superleague, ενώ το Ch. League το έβλεπα με προπληρωμένη κάρτα Sky Calcio και όλους τους αγώνες σε HD.

υπαρχει ομως και το real-barca,atletico-real,roma-lacio,bayern-dortmund,τελικοι nba,και αλλα πολλα βαριεμαι να γραφω.οσο για το ενδιαφερον και στο ch. l. στην φαση των ομιλων λιγα εχουν ενδιαφερον και τα πιο σημαντικα τα βλεπουμε ελευθερα.

Ρώτα 100 τυχαίους ανθρώπους (όχι καμμένους με τη μπάλα και το στοίχημα), ποια είναι τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα για τα οποία θα πληρώνατε; Εκτιμώ ότι τα Ιταλικό, Ισπανικό και λοιπά πρωταθλήματα δε θα ήταν καν στο top 5. Η Nova δε διάλεξε τυχαία πια αθλητικά γεγονότα δεν ήθελε πια. Το μόνο που έχασε ενώ το ήθελε ήταν η Premier League. Τα υπόλοιπα δε τα ήθελε πια. Το ιταλικό ήταν στα αζήτητα επί ένα χρόνο, το γαλλικό το ίδιο.

Θα σου πω εγώ που έχω συνεργασθεί με μεγάλο καφέ-αθλητικό στέκι. Fan club της Manchester μάζευε 100+ άτομα να δουν Manchester να παίζει με μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας. CHL πριν την φάση των 8 μάζευε σκάρτα 50. Προφανώς δεν έχεις επαφή με τον αθλητικό χώρο, μόνο με τον οπαδικό. Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες fan clubs ομάδων από Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία. Πέραν αυτών, υπάρχουν και αυτοί που το ΣΚ θέλουν να καθήσουν να δουν 1-2 ματσάκια στην TV. Και μιλάω καθαρά σαν ποδοσφαιρόφιλοι. Τι θα δει, Καλλονή-Πλατανιά ή Ρεάλ-Βαλένθια; Την Nova την πόνεσε (και μάλιστα πολύ) που έχασε ΚΥΡΙΩΣ Ισπανικό, Αγγλικό αλλά και το κύπελο (εκεί δεν πόνεσε απλά). Εμάς μας πόνεσε που ειδικά με το Αγγλικό μας πούλαγε φέτος παραμύθια που μόνο τα Nova fanboys έφαγαν και αναπαρήγαγαν.

Το πόσο επιτυχία έχει η Nova με τα αθλητικά της είναι ότι την επομένη του υποβιβασμού της ΑΕΚ πρόσφεραν ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ το sports πακέτο για να αποτρέψουν να φύγει κόσμος. Από τη στιγμή που χτίζει πάνω σε οπαδική βάση, τα πάντα είναι δίκοπο μαχαίρι. Ακόμη και η Euroleague, από μπασκετικής άποψης στην Ελλάδα είναι αδιάφορη πλην του οπαδικού κομματιού για Ολυμπιακό, ΠΑΟ. Στο θέαμα σε σχέση με το NBA το θεωρώ ακόμη φτωχό καθώς οι ομάδες σκέφτονται πρωτίστως τη νίκη, μετά το θέαμα. Αποτέλεσμα αυτού, ματς που απλά δεν βλέπονται με 1-2 φάσεις σε 40 λεπτά. Πήρε λέει το βόλεϊ η Nova τη στιγμή που δεν είναι καν το 5ο σε θέαση άθλημα (πίσω από χάντμπολ ανδρών και βόλεϊ γυναικών). Μηχανοκίνητο ένα μεγάλο μηδέν. Εγώ είμαι φίλος της ΑΕΚ, μεγάλος ποδοσφαιρόφιλος και μπασκετόφιλος από μικρό παιδί και πατάω τα 40. Η ΑΕΚ έπεσε και ειλικρινά, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ πλην του CHL μετά τη φάση των 8 που να με ενδιαφέρει ως φίλαθλο. Προτιμώ NBA από Euroleague, ασύγκριτα καλύτερο θέαμα. Προτιμώ να βλέπω ματσάρες το ΣΚ από το να βλέπω μπάλα σε χωράφια με γίδια στη κερκίδα να ρίχνουν μπινελίκια επί 90´. Προτιμώ να βλέπω θέαμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που ο άλλος δεν έχει. Προτιμώ να βλέπω MMA στο Extreme που στη Nova το πετυχαίνες μόνο από σπόντα σε κανά Eurosport και αν. Σαν φίλαθλος, αν το πακέτο της Nova ήταν αξιοπρεπές θα το κράταγα έστω και με την ομάδα μου να μην παίζει. Έχω συνεγκατάσταση, δεν έχω οικονομική δυσκολία αλλά θεωρώ ότι δεν υπήρχε τίποτε να με κάνει να κρατήσω το sports πακέτο της Nova. Για τα 5-10 παιχνίδια που θα αξίζουν στο CHL, θα δώσω 50-60 ευρώ για καφέδες ή μπύρες σε καφετέρια.

Προτιμώ να βλέπω ματσάρες το ΣΚ από το να βλέπω μπάλα σε χωράφια με γίδια στη κερκίδα να ρίχνουν μπινελίκια επί 90´. Προτιμώ να βλέπω θέαμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που ο άλλος δεν έχει. Προτιμώ να βλέπω MMA στο Extreme που στη Nova το πετυχαίνες μόνο από σπόντα σε κανά Eurosport και αν. Σαν φίλαθλος, αν το πακέτο της Nova ήταν αξιοπρεπές θα το κράταγα έστω και με την ομάδα μου να μην παίζει. Έχω συνεγκατάσταση, δεν έχω οικονομική δυσκολία αλλά θεωρώ ότι δεν υπήρχε τίποτε να με κάνει να κρατήσω το sports πακέτο της Nova. Για τα 5-10 παιχνίδια που θα αξίζουν στο CHL, θα δώσω 50-60 ευρώ για καφέδες ή μπύρες σε καφετέρια.

:SFGSFGSF:

@vertical: Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως οι θαμώνες ενός sport cafe ή τα μέλη fan club της MUFC δεν είναι ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής ...

Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι το ήθελε το Αγγλικό !!!! :antlers:

Συγγνώμη,αλλά νομίζω ότι κάποιοι είστε επιθετικοί με τον malakudi και δεν είναι ωραίο.Φυσικά και δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης από κανένα,αλλά είναι ενοχλητικό να επιτίθεστε σε κάποιον που προσφέρει πάρα πολλά με τις γνώσεις του και στο forum,αλλά και σε περιοδικό του χώρου.Και αν μη τι άλλο το μόνο που μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα,είναι πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι ούτε κολλημένο,ούτε καμένο και πάνω απ' όλα δεν έχει καταφερθεί προσωπικά εναντίον κανενός.Προσωπικά μετράω πάρα πολύ κάθε του λέξη στα γραπτά του.Συγγνώμη αν βγήκα εκτός,αλλά πρέπει να αναγνωρίζουμε αυτά που πρέπει και να μην είμαστε εμπαθείς άδικα.

@vertical: Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως οι θαμώνες ενός sport cafe ή τα μέλη fan club της MUFC δεν είναι ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής ...

Οι θαμώνες ενός sports cafe είναι ο μέσος Έλληνας οπαδός/φίλαθλος. Δεν μιλάμε για τηλεθεατές, αλλά σε ένα topic με τίτλο "Μισή τιμή για φιλάθλους'. Οπότε αυτοαναιρείσαι στον αυτόματο πιλότο.

Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι το ήθελε το Αγγλικό !!!! :antlers:
Εγώ πιστεύω ότι ειδικά το αγγλικό είναι το μόνο από όσα έχασε που το ήθελε και το παραήθελε. Και μάλιστα αυτό ήταν και το μόνο που την πόνεσε.Εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι ανεπίσημα από τη ΝΟΒΑ(και το λέω καλόπιστα,χωρίς ειρωνεία).

Συγγνώμη,αλλά νομίζω ότι κάποιοι είστε επιθετικοί με τον malakudi και δεν είναι ωραίο.Φυσικά και δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης από κανένα,αλλά είναι ενοχλητικό να επιτίθεστε σε κάποιον που προσφέρει πάρα πολλά με τις γνώσεις του και στο forum,αλλά και σε περιοδικό του χώρου.Και αν μη τι άλλο το μόνο που μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα,είναι πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι ούτε κολλημένο,ούτε καμένο και πάνω απ' όλα δεν έχει καταφερθεί προσωπικά εναντίον κανενός.Προσωπικά μετράω πάρα πολύ κάθε του λέξη στα γραπτά του.Συγγνώμη αν βγήκα εκτός,αλλά πρέπει να αναγνωρίζουμε αυτά που πρέπει και να μην είμαστε εμπαθείς άδικα.

Το αυτό .....

Κουβέντα γίνεται, χαλαρώστε...

Εγώ πιστεύω ότι ειδικά το αγγλικό είναι το μόνο από όσα έχασε που το ήθελε και το παραήθελε. Και μάλιστα αυτό ήταν και το μόνο που την πόνεσε.Εκτός κι αν γνωρίζεις κάτι ανεπίσημα από τη ΝΟΒΑ(και το λέω καλόπιστα,χωρίς ειρωνεία).

Μετά από το δικό μου ποστ έπεσε ένα ποστ με +1000... ίσως εκεί θα έπρεπε να δώσεις περισσότερη σημασία...:antlers:

Αυτά...-bye-

Τι να πω?Μπορεί και να έχετε δίκιο όσοι το πιστεύετε.Εγώ τη γνώμη μου είπα.

δεν το ηθελε για οικονομικους λογους.οχι οτι μπορουσε να το παρει αλλα τις ηταν αδιαφορο.

Οι θαμώνες ενός sports cafe είναι ο μέσος Έλληνας οπαδός/φίλαθλος. Δεν μιλάμε για τηλεθεατές, αλλά σε ένα topic με τίτλο "Μισή τιμή για φιλάθλους'. Οπότε αυτοαναιρείσαι στον αυτόματο πιλότο.

Την Nova δε την ενδιαφέρει ο μέσος οπαδός/φίλαθλος. Την ενδιαφέρει η κατηγορία εκείνη των τηλεθεατών που θέλουν να πληρώνουν συνδρομητική τηλεόραση.

Άρα δεν θα την νοιάξει καθόλου αν χάσει τη Super League... Σωστά; Στη χώρα μας, η συνδρομητική TV συντηρούνταν σχεδόν από τη γέννεση της με το αθλητικό περιεχόμενο και δη με το Ελληνικό πρωτάθλημα. Πλέον η εταιρία που έχει τα δικαιώματα (και αυτό ισχύει σε πολλές χώρες) έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Λίγκα και καθορίζουν ημέρες, ώρες κλπ κλπ. Να το πω και αλλιώς. Αν η Nova χάσει τη Super League, πιστεύεις ότι θα επιβιώσει και αν ναι για πόσο; Εγώ δε νομίζω να επιβιώσει πέραν των 12 μηνών.

Κανένας δεν επιτέθηκε στον malakudi αλλά εδώ κάποια πράγματα ξεφεύγουν από το όριο της λογικής.Το άσπρο μαύρο δεν γίνεται ρε παιδιά μη μας τρελάνετε.15 χρόνια είχα ΝΟΒΑ (από την εφηβεία μου την πλήρωνα) εδώ όμως η ζυγαριά έχει γύρει υπέρ του ΟΤΕ.Ακόμη συζητάμε ποιό πακέτο είναι καλύτερο στα αθλητικά;;;;Μα είναι δυνατόν;;;Θεωρείται μεγάλη κίνηση την Α'1 βόλλευ;;;Σε λίγο το Αction24 θα έχει ισάξιο υλικό με της ΝΟΒΑ (που λέει ο λόγος).Και ποιος είναι πιο καμμένος αυτός που παίζει στοίχημα (προσωπικά δεν έχω παίξει ποτέ) ή αυτός που δίνει 50άρια και 60άρια για να βλέπει Πλατανιά στη μπάλα και Βραχάτι στο βόλλευ;

Last edited:
Προσωπικά δεν είμαι φανατικός του ποδοσφαίρου. Προσπαθώ να κάνω μία εκτίμηση με βάση το μέσο τηλεθεατή, από τις εμπειρίες που έχω στον κοινονικό μου περίγυρο. Από τις εμπειρίες μου λοιπόν, ο μέσος υποψήφιος συνδρομητής, ενδιαφέρεται προτίστως για τα αθλητικά που έχει η Nova. Υπάρχουν ειδικές ομάδες, όπως οι φιλοι της F1 και του MotoGP, ή οι ποδοσφαιρόφιλοι που θέλουν να βλέπουν πολύ και ποιοτική μπάλα, αλλά αυτές οι ομάδες είναι ένα μικρό κομμάτι του μέσου όρου. Επίσης, έχω υπ' όψιν μου τη δημοσκόπηση σε πελάτες της που έκανε η Nova για το κατά πόσο θα διέκοπταν τη συνδρομή τους αν δεν είχε αγγλικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς δε μπορώ να μεταφέρω ακριβή στοιχεία, όμως ο Afam και ο nvianitakis παραπάνω μάλλον γνωρίζουν και αυτοί το αποτέλεσμα της έρευνας.

Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος και η εικόνα μου να είναι εκτός πραγματικότητας.

F1 και MotoGP μόνο μικρές ομάδες δεν τις λες. Ειδικά στη χώρα μας υπάρχει παραδοσιακά μεγάλη τρέλα καθώς ο Έλληνας 'τρώγεται' για μηχανοκίνητο αθλητισμό. Προσωπικά ο κύριος λόγος που έβαλα ΟΤΕ TV (όταν το έβαλα) ήταν η F1. Ειδικές ομάδες θα έλεγα κόσμο που βλέπει NHL, NFL κλπ αλλά σε καμία περίπτωση F1, MotoGP ή WRC που είναι πολύ δημοφιλή.

Επίσης, η Nova έκανε την δημοσκόπηση σε κατόχους ποιων πακέτων; Sports; Full; Start + NS1; Αυτό χρίζει διευκρίνησης.

Αν και σε ορισμένα θέματα διαφωνώ με τον Πάνο (malakudi) , έχει δίκιο ότι για τον μέσο Έλληνα ένα ματς πχ. Λειβαδιακός-Πλατανιάς μπορεί να είναι 10 φορές πιο ενδιαφέρον από το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Όπως βέβαια και η μέση Ελληνίδα θα προτιμήσει τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή από το Game of Thrones.

Στο AVclub βέβαια ο τρόπος σκέψης είναι διαφορετικός ανάμεσα στα μέλη (πιο υψηλό το επίπεδο) οπότε η θέαση Πλατανιά και Σουλεϊμάν έχει πολύ πιο χαμηλά ποσοστά.