Nova Surf Lock bypass?

Έχασα τη μπάλα και έχω και ερωτήσεις... όπως γιατί έχουμε το y 120? σαν αρχή? τόσος είναι ο χρόνος που πραγματικά χρειάζεται η κάρτα για να ηρεμήσει και να μην κλείσει?

EDIT: άκυρο το κατάλαβα (μάλλον)

Last edited:
Απάντηση: Re: Nova Surf Lock bypass?

Η λογική πίσω από το cooldown είναι να αφήνουμε την μία κάρτα για λίγη ώρα με ένα μόνο κανάλι, και για την ίδια ώρα μετά με περισσότερα. Το πρόβλημα είναι ο συγχρονισμός των δύο καρτών που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κεντρικά, αλλά γίνεται με το αρχικό delay.
cooldown=x,y. Το x είναι ένα αρχικό delay για την εφαρμογή του cooldown και χρησιμοποιείται για το συγχρονισμό, σε δευτερόλεπτα. Το y είναι το interval του cooldown σε δευτερόλεπτα. Τα όρια τίθενται με τις εντολές ratelimitecm και ratelimitseconds και για sl1 πρέπει να είναι ratelimitecm=1, ratelimitseconds=11. Με δύο κάρτες, βάζουμε την πρώτη cooldown=20,120 και την δεύτερη cooldown=140,120. Έτσι η πρώτη δουλεύει κανονικά για 20 sec, μετά μπαίνει για 120 sec σε cooldown mode, μετά για άλλα 120 σε normal mode κτλ. Η δεύτερη θα τρέξει για 140 σε normal mode (στα 140 θα έχει γυρίσει η πρώτη σε normal mode), μετά 120 σε cooldown κτλ κτλ. Έτσι μπορούν να παίζουν 4-5 διαφορετικά κανάλια χωρίς να ενεργοποιείται το surf lock. Φυσικά αν ζητηθούν παραπάνω, θα ενεργοποιηθεί. Χωρίς όμως κεντρικό συγχρονισμό δε παίζει τέλεια για πολύ ώρα, αρχίζει ο αποσυγχρονισμός, κάτι που ενδεχομένως να διορθωθεί σε επόμενες εκδόσεις.
Ευχαριστούμε!!! Κάτι παει να γίνει!!!-bye-

Είμαστε όμως οικιακοί χρήστες. Δηλ., έχουμε μόνο μία συνδρομή (κάρτα), με την οποία βλέπαμε σε 3 τηλεοράσεις. Άρα δε νομίζω ότι τα παραπάνω μας αφορούν.

μια εμεση ερωτηση που ισως να ειναι σχετικη με το θεμα. (απο εναν οχι και τοσο εξοικιωμενο) η επιλογη multiview, μεσα στις ρυθμισεις, εχει σαν επιλογη rf in/rf out. αυτη η ρυθμιση εχει νοημα μονο οταν εχεις 2 αποκωδικοποιητες ή και οταν εχεις μονο ενα? (831).

Οπότε όντως μια τρύπα στο νερό έκαναν στη γόβα !

Δε το νομίζω. Το προηγούμενο καθεστώς παραβιαζόταν πολύ εύκολα. Τώρα το surf lock δε παραβιάζεται.

Είμαστε όμως οικιακοί χρήστες. Δηλ., έχουμε μόνο μία συνδρομή (κάρτα), με την οποία βλέπαμε σε 3 τηλεοράσεις. Άρα δε νομίζω ότι τα παραπάνω μας αφορούν.

Συμφωνώ, το έγραψα από την αρχή πως δεν έχει νόημα σε οικιακό περιβάλλον αφού είναι δύσκολο να έχεις δύο συνδρομές. Ίσως δύο φίλοι που ζουν δίπλα δίπλα να μπορούν να το εκμεταλλευτούν, ενώνοντας τις συνδρομές τους. Επιπλέον, όπως ανέφερα, δεν παίζει σταθερά, θέλει δουλειά ο κώδικας στο θέμα συγχρονισμός.

Δηλαδή εγώ με την αδερφή μου που είμαστε 1ος και 2ος όροφος θεωρητικά μπορεί να παίξει.
Επισης οι κάρτες πρέπει να είναι στο ίδιο μηχάνημα;
Γιατι αν όχι τότε αν μαζευτούνε 3-4 φίλοι με νομιμες συνδρομες και ανύπαντρες κάρτες τότε τι sl1 και κουραφέξαλα.

Π. makakudi, αυτό που έγραψες θα το στενέψω ακόμα περισσότερο. Δύο εργένηδες που ζουν σε διπλανά σπίτια, ίσως να μπορούσαν να το εφαρμόσουν. Αλλά όταν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, άντε να βγάλεις άκρη...

Αυτό με τις δύο συνδρομές το ακούω πλέον σαν SiFi σενάριο!
Είμαι 101% σίγουρος πως και εργένηδες να ήταν δίπλα - δίπλα, δε θα είχαν δύο συνδρομές! Μια και μοναδική είχαν και την μοιράζονταν μια χαρούλα μέχρι χθες! Τώρα με το surf lock την πάτησαν και πάνε και για διακοπή της μιας και μοναδικής συνδρομής γιατί η υπάρχει και οικονομική δυσπραγία και αρνητική συγκυρία και ως γνωστόν "λεφτά δεν υπάρχουν".
Το surf lock bypass όπως περιγράφεται παραπάνω έχει νόημα μόνο σε περισσότερες των 3 καρτών και άρα σε ... άλλες πιο "επαγγελματικές" εγκαταστάσεις.

Εμείς οι πτωχοί νομοταγείς ας βράσουμε στο ζουμί μας!

Εγώ απλώς να συμπληρώσω, για να μη κατηγορηθώ και για προώθηση άνομων πράξεων, πως υπάρχουν αρκετές ακριβές εγκαταστάσεις που είχαν δορυφορική σε 7-8 δωμάτια και με το sl3 ήδη είχαν δύο κάρτες για να δουλεύει το σύστημά τους. Δε μιλάμε φυσικά για το μέσο πελάτη.

Εντελως φιλικα , να σου πω οτι αυτος που εχει 8 δωματια στο σπιτι του και 2 συνδρομες δεν νομιζω να του λειπουν τα λεφτα να βαλει myltiview τωρα...

Εντελως φιλικα , να σου πω οτι αυτος που εχει 8 δωματια στο σπιτι του και 2 συνδρομες δεν νομιζω να του λειπουν τα λεφτα να βαλει myltiview τωρα...

Τα λεφτά δε του λείπουν, αλλά θα πρέπει να αλλάξει όλη την εγκατάστασή του και να έχει 4 συνδρομές multiview αντί για 2 απλές.

@malakudi

Μπορείς να έχεις τη μια κάρτα σε ένα dreambox και την άλλη σε ένα άλλο, να τρέχουν oscam και να παίξει αυτό με το cooldown?

Δε το νομίζω. Το προηγούμενο καθεστώς παραβιαζόταν πολύ εύκολα. Τώρα το surf lock δε παραβιάζεται.......

Δε παραβιάζεται, αλλά στην ουσία μπορεί να το παρακάμψει κάποιος με την λειτουργία που ανάφερες πιο κάτω. -bye-
Άρα αυτό λέω πως μία τρύπα στο νερό έκαναν, από τη στιγμή που υπάρχει εναλλακτική όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για τη NOVA.

Πάντως έχει πλάκα η όλη ιστορία.
Θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει ένα animation να λιώσουμε στο γέλιο. -bye-

οταν λεμε surflock εννοουμε με ενα αποκωδικοποιητη και μια καρτα να μην μπορουν να βλεπουν 2 τηλεορασεις το ιδιο καναλι νοβα?

οταν λεμε surflock εννοουμε με ενα αποκωδικοποιητη και μια καρτα να μην μπορουν να βλεπουν 2 τηλεορασεις το ιδιο καναλι νοβα?

Σωστά το λες... παλιά γινόταν από τα μέσα Αυγούστου πάπαλα

Πάντως βλέπω από μια γύρα που έκανα έτσι από περιέργεια ότι το νέο "σύστημα" έχει εξοντώσει την "επί πληρωμή προσφορά", μιας και η ακατανόμαστη δεν προσφέρεται πλέον πουθενά. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα το είχαν ξεπεράσει κάπως. Την έκαναν τη δουλειά τους....