NOVA vs Cosmote TV

έντονη διαφοροποίηση στην πολιτική των δύο εταιριών, την ώρα που η νόβα ρίχνει τιμές, ο οτε ανεβάζει. την ώρα που η μία δίνει τιμές για πάντα και το προμοτάρει η άλλη ανακοινώνει ακύρωση των συμβολαίων και αλλαγή της τιμής ( ό,τι ναναι. για πιο λόγο το υπογράφεις; )

αφου πρωτα εχασε το ΝΒΑ,τα κυπελλα Ελλαδας,Ιταλιας,Ισπανιας,Γερμανιας,ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ,την ΑΕΚ (για αλλους λογους), δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ μηχανοκινητο αθλητισμο,εξτρα χρεωση για τα HD( που και των δυο η εικονα ειναι για κλωτσιες)

Last edited by a moderator:
Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Το Champions League κοστίζει κοντά στα 24 εκατομμύρια το χρόνο. Η superleague κοστίζει 36 εκατομμύρια το χρόνο. Η premier league κόστισε περίπου 8 εκατομμύρια το χρόνο (άκου 100!!!!). Το ιταλικό και το γαλλικό ήταν στα αζήτητα για πάνω από ένα χρόνο, με το ιταλικό τελικά να πηγαίνει στον ΟΤΕ ενώ το γαλλικό πουθενά. Ισπανικό Γερμανικό και Ιταλικό μαζί αποκλείεται να κοστίζουν στον ΟΤΕ παραπάνω από όσο κοστίζει η Premier League μόνη της.

Δηλαδη θα μπορουσε η νοβα αντι να παρει το champions league, να παρει αγγλικο, ισπανικο, ιταλικο και γερμανικο πρωταθλημα και να δωσει λιγοτερα? και χωρις να εχει και τον αγωνα της τεταρτης που εχει η ερτ.

έντονη διαφοροποίηση στην πολιτική των δύο εταιριών, την ώρα που η νόβα ρίχνει τιμές, ο οτε ανεβάζει. την ώρα που η μία δίνει τιμές για πάντα και το προμοτάρει η άλλη ανακοινώνει ακύρωση των συμβολαίων και αλλαγή της τιμής ( ό,τι ναναι. για πιο λόγο το υπογράφεις; )

Για να καταλάβω, τώρα υποτίθεται ότι γελάμε; Ή κάνουμε ανυπόστατες συγκρίσεις του τύπου "ο Α μειώνει, ο Β αυξάνει = Α καλός, Β κακός" για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και ξεχνάμε τι ισχύει στην αγορά συνολικά;

Να ξεχάσουμε δηλαδή ότι η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο πλατφορμών είναι τόσο χαώδης που θα πρέπει να ανεβάζει την τιμή του ο ΟΤΕ κάθε χρόνο επί 15 χρόνια!!! για να φτάσει το 60άρι του full pack της nova που πλέον προσφέρει μόνο κάτι μαγικά πρωταθλήματα τύπου πορτογαλλικό, ουκρανικό και δεν ξέρω και ποιό άλλο πονεμένο θα βρει κοψοχρονιά για να γεμίσει τα 8 κανάλια της όταν ο οτε προσφέρει όλα τα δημοφιλή αθλήματα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο στην τιμή που τα δίνει; Και ενώ η ψαλίδα στις ταινίες ολοένα και κλείνει με αναβάθμιση του προγράμματος του ΟΤΕ και με περαιτέρω ανακοινώσεις για ενίσχυση στον συγκεκριμένο τομέα; Τι να πω, νομίζω δεν αντέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση η συγκεκριμένη σύγκριση αλλα οκ...

Για να γυρίσουμε στα του ΟΤΕ πάντως, οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα δορυφορικά και δεν εννοώ τα ελληνικά, είχαν πει ξεκάθαρα κατα καιρούς ότι το κόστος του σε σχέση με το περιεχόμενο του και την ελληνική αγορά ήταν τόσο χαμηλό που δεν μπορούσε να μείνει εκεί για πάντα και ότι ούτε σε αγορές με 5-10 φορές το ελληνικό πελατολόγιο δεν κυμαινόταν σε τέτοια χαμηλά επίπεδα. Από εκεί και πέρα, η φωνή μόνο και μόνο για τη φωνή λίγο υπολογίζεται από ιθύνοντες και μη...

Το θεμα δεν ειναι το οτι εχει πολυ δρομο να φτασει το 60αρι. Το θεμα ειναι αμα παρει πολυ ακριβο περιεχομενο οπως super league, cl, europa, euroleague και ταινιες πρωτης προβολης. Αν με μια premier αυξανει 2,5 ευρω εγω αναρωτιεμαι τι θα εκανε με ολα τα αλλα...

Όχι το θέμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό! Η διαφορά τιμής δηλαδή που ακόμα και με την αύξηση συνεχίζει να έχει από τη nova και όχι υποθετικές ραδιο-αρβύλες ΑΝ πάρει το ένα ΑΝ πάρει και το άλλο και ΑΝ ξημερώσει με χιονιά... Έτσι μας είχανε φλομώσει τα fan-boys το Φεβρουάριο με σχόλια "Καλά τώρα που πήρε Premier ετοιμαστείτε για 10 ευρώ αύξηση το λιγότερο" και άλλα τέτοια που είδαμε πόσο μέσα πέσανε... Άσε δε θα πάρουμε. Όταν και όποτε έρθει η επόμενη αύξηση τιμής το συζητάμε με πραγματικά στοιχεία. Δεν υπάρχει λόγος να ξανα τρομάζουμε τον κόσμο χωρίς καμία βάση.

Ένα σενάριο συνωμοσίας/παραμύθι, που έβγαλα εντελώς από το κεφάλι μου... :smile:

Ο ΟΤΕ πουλά κάτω του κόστους εδώ και 3 χρόνια, με σκοπό να τοποθετηθεί στην αγορά. Από την μητρική εταιρία ήρθε η απαίτηση αυτό να τερματιστεί σύντομα, οπότε γίνεται μια κίνηση "εξευμενισμού", με μια μικρή αύξηση. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πειράζει να αθετηθούν μερικά συμβόλαια με συνδρομητές. Το αν αυτή η αύξηση θα ικανοποιήσει για 6-12 μήνες θα δείξει.

Πολύ πιθανό αν θες τη γνώμη μου και έχω υποστηρίξει σε πολλά ποστ τον ΟΤΕ αλλά δεν το κάνω για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο επειδή κρίνω την δεδομένη κατάσταση και θεωρώ ότι η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο δεν δικαιολογείται επ'ουδενεί. Αν του χρόνου το ανεβάσει ξαφνικά στα 40 ή 50 θα σκεφτώ εκ νέου αν αξίζουν για μένα αυτα τα λεφτά ή όχι. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Η premier league κόστισε περίπου 8 εκατομμύρια το χρόνο

Είχα συγκρατήσει για κάποιο ανεξήγητο λόγο το νούμερο των 80 εκατομμυρίων από το παλιό thread για τα δικαιώματα της Premier League αλλά μάλλον δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό νούμερο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πιο πλήρη πακέτα της P.L. σε τέτοιες τιμές και είχαν απλά γραφτεί σαν αναφορά αλλά νόμιζα ότι εκεί έπαιζε το κόστος της. Ανακαλώ αμέσως το συγκεκριμένο!

Ένα σενάριο συνωμοσίας/παραμύθι, που έβγαλα εντελώς από το κεφάλι μου... :smile:

Ο ΟΤΕ πουλά κάτω του κόστους εδώ και 3 χρόνια, με σκοπό να τοποθετηθεί στην αγορά. Από την μητρική εταιρία ήρθε η απαίτηση αυτό να τερματιστεί σύντομα, οπότε γίνεται μια κίνηση "εξευμενισμού", με μια μικρή αύξηση. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πειράζει να αθετηθούν μερικά συμβόλαια με συνδρομητές. Το αν αυτή η αύξηση θα ικανοποιήσει για 6-12 μήνες θα δείξει.

Σωστό!
Το να μπεις σε μιά αγορά που ο ανταγωνιστής έχει ήδη για 20 χρόνια, θέλει επένδυση.
Η διαφήμιση, δεν αποδίδει τόσο, όσο η διαφορά τιμής.
Πιθανόν ο ΟΤΕ ν' αυξήσει τις τιμές του σιγά σιγά.
Στο μεταξύ, η Νοβα θα πρέπει να τις μειώσει κι αυτή σιγά σιγά, ώσπου να έρθει μια ισορροπία στην αγορά.
Από κει και πέρα, το περιεχόμενο και η τιμή θα κρίνουν τον αγώνα.
Για άλλους αξίζει (ή μπορούν) και για άλλους δεν αξίζει (ή δε μπορούν). Είμαστε και σ' εποχή κρίσης.
Το παιχνίδι ακόμα είναι στην αρχή.

Το θεμα δεν ειναι το οτι εχει πολυ δρομο να φτασει το 60αρι. Το θεμα ειναι αμα παρει πολυ ακριβο περιεχομενο οπως super league, cl, europa, euroleague και ταινιες πρωτης προβολης. Αν με μια premier αυξανει 2,5 ευρω εγω αναρωτιεμαι τι θα εκανε με ολα τα αλλα...

Σε αυτό είσαι λάθος, μερικώς τουλάχιστον. Στο καινούριο thread με τις τιμές των δικαιωμάτων θα δεις γιατί.

Σωστό!
Το να μπεις σε μιά αγορά που ο ανταγωνιστής έχει ήδη για 20 χρόνια, θέλει επένδυση.
Η διαφήμιση, δεν αποδίδει τόσο, όσο η διαφορά τιμής.
Πιθανόν ο ΟΤΕ ν' αυξήσει τις τιμές του σιγά σιγά.
Στο μεταξύ, η Νοβα θα πρέπει να τις μειώσει κι αυτή σιγά σιγά, ώσπου να έρθει μια ισορροπία στην αγορά.
Από κει και πέρα, το περιεχόμενο και η τιμή θα κρίνουν τον αγώνα.
Για άλλους αξίζει (ή μπορούν) και για άλλους δεν αξίζει (ή δε μπορούν). Είμαστε και σ' εποχή κρίσης.
Το παιχνίδι ακόμα είναι στην αρχή.

Είμαι 100% σύμφωνος. Και βέβαια το κοινό και οι δυνατότητές του θα είναι αυτό που θα αποφασίσει αν και ποιός έχει την σωστότερη τιμή για το περιεχόμενο που προσφέρει. Ώστόσο, το κοινό δε θα αποφασίσει με βάση τα χρήματα που δαπάνησε η κάθε εταιρία για την αγορά του περιεχομένου της αλλα για την ποιότητα που έχει αυτό που φτάνει στους δέκτες του. Ποσώς ενδιαφέρει τον καταναλωτή αν πλήρωσε υπερβολικά πχ. η nova για τη σουπερλίγκα ή ο Ote για την Premier. Αν ο μανάβης της γειτονιάς μου έχει κουμπάρο τον παραγωγό και χρεώνει το προιόν 3 φορές πάνω για να μοιράζονται το κέρδος τότε θα πάω στον απέναντι ή αν δεν υπάρχει άλλος δε θα αγοράσω καθόλου. Πάντως σίγουρα δε θα σκωτιστώ ιδιαίτερα που έδωσε παραπάνω λεφτά στον παραγωγό σε πρώτη φάση. Για μένα η τρέχουσα περίοδος (και ο προηγούμενος χρόνος όπου και μπήκανε πολλά νέα κανάλια HD και μη) είναι ευκαιρία να έχω πρόσβαση σε αρκετό περιεχόμενο το οποίο υπό κανονικές συνθήκες (συγκρίνοντας την διαμορφωμένη τόσα χρόνια αγορά από τη nova) θα πλήρωνα 2 και 3 φορές πάνω. Αν αλλάξει το τοπίο βεβαίως και επανεξετάζουμε. Σίγουρο μόνο ένα είναι στη ζωή και αυτό δεν είναι το δορυφορικό...

Η δική μου γνώμη σε ότι αφορά την σύγκριση τιμών είναι διαφορετική και τα δικά μου αποτελέσματα δείχνουν ότι η Nova είναι αρκετά πιο φθηνή.

Και οι δύο ανταγωνιστές εκτός από τηλεόραση, πουλάνε τηλεφωνία και internet. Και λογικά κατά τη γνώμη μου θέλουν και προσφέρουν καλύτερες τιμές σε αυτούς που αγοράζουν όλες τις υπηρεσίες από έναν.

Στον πελάτη του ο ΟΤΕ προσφέρει:
τηλεφωνία (απεριόριστα σταθερά, 60 λεπτά κινητά) + internet (24Mbps) + ΟΤΕ TV Sports = 60,80/μήνα
Στον πελάτη της η Forthnet προσφέρει:
τηλεφωνία (απεριόριστα σταθερά, 12 ωρες κινητά) + internet (24Mbps) + Nova Sports = 39,90/μήνα

Σε ότι αφορά τα standalone πακέτα και τη σύγκρισή τους, προφανώς και από άποψη μικρότερης τιμής υπερτερεί κατά πολύ ο ΟΤΕ αφού δίνει το Sports pack με 19,90 ενώ η Nova με 52,20. Όμως, όπως είπα, εμένα μου φαίνεται πολύ λογικό οι εταιρείες να προσπαθούν να πάρουν όλες τις υπηρεσίες από τον πελάτη, αν και παρακολουθώ κι εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον το thread που άνοιξε ο jimmy0077.

@nikoska: Δε τους ενδιαφέρει όλους του 3play, ενώ ειδικά για τη Forthnet/Nova, ακόμα κι αν τους ενδιαφέρει, σε πολλές περιοχές δε μπορείς να το έχεις αφού προσφέρεται μόνο στα κέντρα που έχει δικό της τερματικό εξοπλισμό η Forthnet. Επιπλέον το 39,90 που αναφέρεις είναι τηλεφωνική προσφορά για λίγους, νέους συνδρομητές, δεν είναι για όλους. Η κανονική τιμή είναι 55 ευρώ και χωρίς τις 12 ώρες κινητά. Έχεις κάνει λάθος και τις τιμές στα standalone του ΟΤΕ, που είναι 24,88 και όχι 19,90. Επίσης στη Forthnet θα πρέπει να συμπληρώσεις άλλα +5 ευρώ για τα HD που ο ΟΤΕ τα δίνει δωρεάν. Συνεπώς, βάσει τιμοκαταλόγων, OTE + Full pack κάνει περίπου το ίδιο με Forthnet + Sport Pack.

Όσο για τις χωρίς τηλεφωνία τιμές, η προσφορά που είχε η Nova με 300 ευρώ για ένα χρόνο το Sport Pack ήταν πολύ καλή και χτυπούσε στα ίσια την τιμή του ΟΤΕ - με προπληρωμή όμως όλου του έτους και χωρίς HD.

Το βασικό πρόβλημα της Forthnet είναι η υψηλή τιμή αν δεν θες ή δεν μπορείς να έχεις 3play υπηρεσίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουν σύντομα, γιατί διαφορετικά ορισμένοι αισθάνονται πελάτες β' κατηγορίας.

edit: Δες για παράδειγμα το post φίλου στο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106202-Nova-3Play?p=1056832621&viewfull=1#post1056832621 όπου δε του δίνουν την προσφορά με τα 39,90 αλλά μόνο την τιμή καταλόγου με τα 55.

Last edited:

εκεί που λες αν δεν θες να έχει 3play, εννοείς να έχεις μόνο τβ;
σαν προτεραιότητα η τβ νομίζω ότι έρχεται μετά από το τηλ και το ιντερνετ.
σαν σκέτα πακέτα νόβα η ψαλίδα είναι μεγάλη. αν θες σκέτη τβ και δεν σε νοιάζει συγκερκιμένο περιεχόμενο κάποιας από τις δύο, δλδ κοιτάξεις την τιμή, είναι καθαρά πρώτη επιλογή ο οτε.
εγώ βέβαια θεωρώ δεδομένο ότι θα έχω τηλ και νετ, αλλά παίζουν κ οι άλλοι από ό,τι φαίνεται.
οι περίεργοι, οι άλλοι :p

φίλε malakudi αν θες την αποψη μου πιστεύω πως η forthnet δύσκολα θα κατεβάσει τις τιμές(και στην νοβα) εαν δεν είναι συνδυαστικά τα πακέτα! κι εκεί ποντάρει... οσον αφορά τον οτε σαφώς και είναι πολυ πιο ακριβός όσον αφορά τις υπηρεσίες εκτός όμως της τν! Αυτό που πιστεύω πάντως είναι πως αν κατεβάσει τις τιμές δεν θα έχει απλά ανταγωνιστή! Αυτά...!

Επίσης κάτι ακόμα που αναλογίστηκα μόλις. Έγινα συνδρομητής ένα χρόνο πριν, με 2 κανάλια otesports, 1 otecinema και 1 village cinema και θυμάμαι ότι όπως και εγώ, όλοι σχολιάζαμε τότε ότι ο οτε προσφέρει μια αρκετά καλή εναλλακτική σε σχέση με τη nova, η οποία βέβαια επιδέχεται ακόμα αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες. Η τιμή τότε 24,88 ευρώ/μήνα και όλοι θυμάμαι τη βρίσκαμε πάρα πολύ καλή ή τουλάχιστον απολύτως στο κλίμα και της δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αποτέλεσμα της οποίας η συνεχόμενη αύξηση πελατών που επιβεβαιώθηκε στα τέλη του χρόνου με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ένα χρόνο αργότερα, όχι απλά δεν έμεινε στο ήδη καλό επίπεδο στο οποίο βρισκόταν αλλά έκανε σημαντικότατες κατά την άποψη μου πάντα προσθήκες που έχουν ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο του πακέτου. Μπήκανε 2 ακόμα αθλητικά κανάλια το 1 σε HD. Μπήκε το Village Cinema HD. Μπήκανε κανάλια όπως το History HD και το Travel HD που είναι το πρώτο στο οποίο πηγαίνω όταν κάθομαι στην τηλεόραση. Κάποια περίοδο είχαμε σχεδόν μια προσθήκη καναλιού την εβδομάδα. Βελτίωσε το πρόγραμμα των ταινιών του και ανακοίνωσε συμφωνίες με περισσότερα κινηματογραφικά studio. Εκτός των καναλιών όμως, όχι μόνο δεν έχασε καμία διοργάνωση αλλά έκανε και το τεράστιο μπαμ στην αγορά των αθλητικών αποκτώντας την πολυσυζητημένη Premier League.

Όταν λοιπόν μετά από όλα αυτά μου ανακοινώνει μια αύξηση της τάξης των 2.5 ευρώ θεωρώ ότι αυτό το έξτρα ποσό έχει κάνει πραγματική προσπάθεια για να μου το ζητήσει σαν πελάτη ώστε να μου το ανταποδώσει με το παραπάνω σε περιεχόμενο, και δεν θέλει απλά να κερδοσκοπήσει στην πλάτη μου σαν υπάρχοντα συνδρομητή. Από όλα αυτά προκύπτει για μένα η δικαιολόγηση της νέας τιμής και όχι από βαρεμάρα και έλα μωρέ ποιός νοιάζεται για 2,5 ευρώ όπως κάποιοι εντελώς λανθασμένα νομίζουν.

o OTE υστερεί πολύ στο συνδιαστικο. τα cinema ή τα sport τα δίνει 4net 10 ευρώ στο 3play, δύσκολα θα έχει απήχηση το οτεσινεμα με 22.5 ευρώ

Αυτή είναι σύγκριση 3play OTE VS. 3play nova. Καμία σχέση με το νόημα του μηνύματος που παρέθεσες αλλά και του νήματος γενικότερα που αφορά το περιεχόμενο και την τιμή των πακέτων ote TV.

o OTE υστερεί πολύ στο συνδιαστικο. τα cinema ή τα sport τα δίνει 4net 10 ευρώ στο 3play, δύσκολα θα έχει απήχηση το οτεσινεμα με 22.5 ευρώ

έτσι ακριβώς το βλέπω και γω το cinema δύσκολα θα περπατήσει

δεν ειναι αναγκαστικο να κανει καποιος 3play στον οτε!!!απλα αυτος που ενδιαφερεται για οτε τβ πληρωνει τα 27,5 ευρω και βαζει το 2play του σε αλλη εταιρια![π.χ wind,forthnet,cyta].Ετσι και παλι ερχεται πιο φθηνα το οτε τβ αΠΟ την νοβα!!!