NOVA vs Cosmote TV

επειδή η ιστορία είναι καλή όπως και το να θυμόμαστε..
όταν τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει το να γυρνάς πίσω και να εφαρμόζεις τακτικές που αποδείχτηκαν ότι αντιπάθησε ο κόσμος σίγουρα δεν είναι έξυπνο.
τόσο καιρό σε κανέναν δεν άρεσαν οι μονοπωλιακές τακτικές της νόβα και την κατηγόρησαν, σωστά, γι' αυτές, όπως και τον οτε για όταν ήταν μονοπώλιο σε τηλέφωνια και ιντερνετ.
τώρα που είδε τον κίνδυνο η φορθνετ ρίχνει τις τιμές της νόβα, της ίδιας νόβα που έκανε τις αυξήσεις όταν ήταν μονοπώλιο, έρχεται η deutsche telekom και εφαρμόζει αυξήσεις, χωρίς καν να είναι μονοπώλιο, απλά και μόνο επειδή θεωρεί ότι μπορεί να κουμαντάρει την αγορά και να την οδηγήσει εκεί που θέλει, με στόχο να γίνει μονοπώλιο και να κάνει ό,τι θέλει. επίσης δείχνει ότι δεν υπολογίζει τους συνδρομητές με συμβόλαια και εμένα μου μπαίνουν ιδέες για το τι έχει σκοπό να κάνει αργότερα.
η αξιοπιστία είναι δύσκολο να χτιστεί και καταστρέφεται εύκολα, οπότε καλό θα είναι οι εταιρίες να το σκέφτονται καλύτερα όταν κάνουν τέτοιες κινήσεις.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

τώρα που είδε τον κίνδυνο η φορθνετ ρίχνει τις τιμές της νόβα, της ίδιας νόβα που έκανε τις αυξήσεις όταν ήταν μονοπώλιο
Οι τιμές της σκέτης nova είναι απαράλλαχτες. Για να είμαστε ακριβείς 100%.

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

έρχεται η deutsche telekom και εφαρμόζει αυξήσεις, χωρίς καν να είναι μονοπώλιο, απλά και μόνο επειδή θεωρεί ότι μπορεί να κουμαντάρει την αγορά και να την οδηγήσει εκεί που θέλει, με στόχο να γίνει μονοπώλιο και να κάνει ό,τι θέλει. επίσης δείχνει ότι δεν υπολογίζει τους συνδρομητές με συμβόλαια και εμένα μου μπαίνουν ιδέες για το τι έχει σκοπό να κάνει αργότερα.

Αυτή είναι μία εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία της αύξησης της τιμής γιατί δεν λαμβάνει υπόψη κάνενα στοιχείο που άπτεται πραγματικά του περιεχομένου του πακέτου, των καναλιών και της υπηρεσίας γενικότερα, βάση των οποίων θα ήταν πιο λογικό να κάνουμε την κουβέντα, παρά μόνο προσωπικές θεωρίες (να τολμήσω να πω πόθους; ας μην πάμε εκεί) συνομωσίας. Έχει γραφτεί πολύ αναλυτικά και ξεκάθαρα η σημαντικότατη πρόοδος που οι περισσότεροι από εμάς σαν χρήστες διαπιστώσαμε τον τελευταίο χρόνο. Από τη στιγμή που σε κάθε νέα απάντηση επιμένεις να αγνοείς όλα αυτά τα στοιχεία και να επικεντρώνεσαι τυφλά σε μία αύξηση, αναμασώντας γενικότητες περί κακών εταιριών και ύποπτων αυξήσεων, συγγνώμη αλλά θεωρώ ότι προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Όσο για την προσπάθεια παρομοίωσης του Οτε με τη nova από το συγκεκριμένο γεγονός και μόνο, είναι το λιγότερο ατυχέστατη. Θα χρειαστούν πολλές γενναίες αυξήσεις ακόμα χωρίς καμία επιστροφή σε περιεχόμενο για να θεωρήσω ότι με κοροιδεύει. Και όταν γίνει αυτό δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να βγω και να πω ότι το θεωρώ κοροιδία και να σταματήσω τη σύνδεση μου, δεσμεύσεις ευτυχώς δεν έχω με κανέναν τους. Μέχρι τότε όμως, προτιμώ να επιστρέψω στην πραγματικότητα και να αναγνωρίσω ότι σαν εταιρεία έχει δείξει αξιοζήλευτη προσπάθεια για βελτίωση, χαλώντας και την πιάτσα κατά κάποιον τρόπο, γιαυτό και οι αντιδράσεις είναι αρκετές...

Απλα πλεον με φουλ πακ συνδρομη σου δινει δωρο το multiview+hd που κοστιζει 9,90. Αρα μπορεις να πεις οτι ειναι 62-10=52

Αυτή είναι μία εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία της αύξησης της τιμής γιατί δεν λαμβάνει υπόψη κάνενα στοιχείο που άπτεται πραγματικά του περιεχομένου του πακέτου, των καναλιών και της υπηρεσίας γενικότερα, βάση των οποίων θα ήταν πιο λογικό να κάνουμε την κουβέντα, παρά μόνο προσωπικές θεωρίες (να τολμήσω να πω πόθους; ας μην πάμε εκεί) συνομωσίας. Έχει γραφτεί πολύ αναλυτικά και ξεκάθαρα η σημαντικότατη πρόοδος που οι περισσότεροι από εμάς σαν χρήστες διαπιστώσαμε τον τελευταίο χρόνο. Από τη στιγμή που σε κάθε νέα απάντηση επιμένεις να αγνοείς όλα αυτά τα στοιχεία και να επικεντρώνεσαι τυφλά σε μία αύξηση, αναμασώντας γενικότητες περί κακών εταιριών και ύποπτων αυξήσεων, συγγνώμη αλλά θεωρώ ότι προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Όσο για την προσπάθεια παρομοίωσης του Οτε με τη nova από το συγκεκριμένο γεγονός και μόνο, είναι το λιγότερο ατυχέστατη. Θα χρειαστούν πολλές γενναίες αυξήσεις ακόμα χωρίς καμία επιστροφή σε περιεχόμενο για να θεωρήσω ότι με κοροιδεύει. Και όταν γίνει αυτό δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να βγω και να πω ότι το θεωρώ κοροιδία και να σταματήσω τη σύνδεση μου, δεσμεύσεις ευτυχώς δεν έχω με κανέναν τους. Μέχρι τότε όμως, προτιμώ να επιστρέψω στην πραγματικότητα και να αναγνωρίσω ότι σαν εταιρεία έχει δείξει αξιοζήλευτη προσπάθεια για βελτίωση, χαλώντας και την πιάτσα κατά κάποιον τρόπο, γιαυτό και οι αντιδράσεις είναι αρκετές...

Και η νοβα απο τα 45 ευρω φουλ πακ ξεκινησε το 2000 και το εφτασε 62+5=67....

Και η νοβα απο τα 45 ευρω φουλ πακ ξεκινησε το 2000 και το εφτασε 62+5=67....

Σε περιόδους "ευημερίας", με 0 ανταγωνισμό, και χωρίς να προσθέτει τίποτα επί της ουσίας παρά μόνο να κόβει...

Τελικά μπερδεύομαι αν το παράδειγμα δείχνει περισσότερο το ότι μπορεί να φτάσει κ ο ΟΤΕ εκεί κάποια μέρα, ή με βάση τις τόσες διαφορές, ότι δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ...

Επίσης, ας το κόψουμε λίγο με την τρομοκρατία, κουράζει... Κάποιοι μάλλον ξυπνάνε κάθε πρωί περιμένοντας να ανακοινώσει ο ΟΤΕ αύξηση για να ανακουφιστούνε λίγο από το 60άρι τους.

Last edited:

Απλα πλεον με φουλ πακ συνδρομη σου δινει δωρο το multiview+hd που κοστιζει 9,90. Αρα μπορεις να πεις οτι ειναι 62-10=52

Εμένα γιατί δεν μου έχει δώσει; Εγώ που έχω full pack + hd + multiview, πληρώνω 71,82, με πάγια εντολή μέσω κάρτας. Τίποτα δεν έχει μειώσει.

Τι είναι 72 ευρώ για να απολαύσεις τέτοιο φοβερό περιεχόμενο? Θα έλεγα ότι σου κάνουν και χάρη που πληρώνεις τόσο λίγα.

Εμένα γιατί δεν μου έχει δώσει; Εγώ που έχω full pack + hd + multiview, πληρώνω 71,82, με πάγια εντολή μέσω κάρτας. Τίποτα δεν έχει μειώσει.

Παρε και απαιτησε το

Σε περιόδους "ευημερίας", με 0 ανταγωνισμό, και χωρίς να προσθέτει τίποτα επί της ουσίας παρά μόνο να κόβει...

Τελικά μπερδεύομαι αν το παράδειγμα δείχνει περισσότερο το ότι μπορεί να φτάσει κ ο ΟΤΕ εκεί κάποια μέρα, ή με βάση τις τόσες διαφορές, ότι δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ...

Επίσης, ας το κόψουμε λίγο με την τρομοκρατία, κουράζει... Κάποιοι μάλλον ξυπνάνε κάθε πρωί περιμένοντας να ανακοινώσει ο ΟΤΕ αύξηση για να ανακουφιστούνε λίγο από το 60άρι τους.

Εκεινες τις περιοδους τα ειχε ολα η νοβα νομιζω... Ισα ισα οτσν εχεις ανταγωνισμο δεν αυξανεις τιμες

Είμαι συνδρομητής ΝΟΒΑ και ΟΤΕ στα full pack.
1. Χίλια μπράβο στον ΟΤΕ μέχρι τώρα για την πορεία του: νέα κανάλια, νέες συμφωνίες στα αθλητικά, περισσότερες ταινίες, τοπικά κανάλια.
2. Θεωρώ ότι η αύξηση της τιμής του είναι δικαιολογημένη και ότι το full pack αξίζει 100% τα λεφτά του. Δεν πρέπει όμως αυτό να αποτελέσει προηγούμενο και να μας καθιερώσει κάθε χρόνο να έχουμε επέτειο αύξησης τιμής (όλοι θυμόμαστε τι έκανε η ΝΟΒΑ για πολλά χρόνια στην αρχή κάθε σεζόν).
3. Η μη τήρηση όμως των υπογεγραμμένων συμβολαίων που παρέμεναν σε ισχύ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΝΗΘΙΚΗ. Δεν θα κόστιζε τίποτα στην εταιρεία να τα σεβαστεί (ως όφειλε) μέχρι τη λήξη τους. Ελπίζω απλά να μην το σκέφτηκαν σωστά. Όμως φοβάμαι ότι η απόφασή τους είναι ενδεικτική των προθέσεων τους.

Θέλεις να υποθέσουμε 10 τη τιμή του ΟΤΕ με 50 συνδρομητές?
Και 30 τη τιμή της Νόβα με 200 συνδρομητές?
Νομίζω τα νούμερα ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Ο ΟΤΕ λοιπόν εισπράτει 10 Χ 50 = 500
Η Νόβα εισπράτει 30 Χ 200 = 6000

Πολλοί συνδρομητές προσελκύονται απ' τη χαμηλή τιμή του ΟΤΕ. Αυτοί ειναι νέοι πελάτες, ή συνδρομητές της Νόβα που διακόπτουν
Έτσι φτάνουμε σε μια νέα κατάσταση, όπου:

ΟΤΕ 70 συνδρομητές και Νόβα 190 συνδρομητές
Ξανά:

Ο ΟΤΕ εισπράτει 10 Χ 70 = 700
Η Νόβα εισπράτει 30 Χ 190 = 5700

Όπως βλεπεις, η διαφορά ΟΤΕ-Νοβα στη 1η περίπτωση ήταν 5500
Στη 2η περίπτωση, έπεσε στις 5000

Οι συνδρομητές πανε κι έρχονται ανάμεσα στους δύο ανταγωνιστές.
Βασικό σημείο, η διαφορά τιμής. Με τη διαφορά τιμής, ο ΟΤΕ θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο τη Νόβα σε αριθμό συνδρομητών.
Η Νόβα θ' αναγκαστεί να χαμηλώσει τη τιμή της, ώστε να μειώσει το ρυθμό απώλειας συνδρομητών της προς τον ΟΤΕ.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΤΕ, κερδίζοντας περισσότερους συνδρομητές λόγω χαμηλότερης τιμής, θα πρέπει να κάνει εμπορικότερο το περιεχόμενό του. Δηλ. να προσθέσει κανάλια που είναι "ζητούμενα" από μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών.

Για να μη μακρυγορώ, αφού οι τιμές έλθουν πάνω κάτω στα ίσα (η Νόβα θα μειώσει - ο ΟΤΕ θ' αυξήσει), το παιχνίδι θα κριθεί στο περιεχόμενο και τη ποιότητα του υλικού που φτάνει στις τηλεοράσεις μας. Τί υλικό και σε τί ποιότητα (SD ή HD), ανάλογα με τις προτιμήσεις των τηλεθεατών.
Σημαντικό εδώ, να προβλέψουν τι θέλει ο τηλεθεατής και σε ποιά κατηγορία (target group) τηλεθεατών απευθύνονται.

Έτσι το βλέπω.

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

ναι, έτσι είναι, απλά δεν νομίζω ότι θα πάει κάποιος να βάλει σκέτη νόβα όταν μπορείς στο 3play να πάρεις full ns με 10 ευρώ, γι' αυτό δεν αναφέρομαι σε σκέτη νόβα.
καλά έκανες και το διευκρίνησες, για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση, πάντως.

@mclisme οκ, δικιά μου θεωρία συνομωσίας ίσως, αλλά πόθος κάθε εταιρίας νομίζω ότι είναι το μονοπώλιο. σαν αύξηση του μεριδίου της αγορά το συζητάνε και προφανώς το υπέρτατο είναι να μείνει μόνη της, αν σου φαίνεται παράλογο, οκ , απλά τα βλέπουμε διαφορετικά

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Καταρχάς το thread αν δεν κάνω λάθος αφορά τη σύγκριση των τηλεοπτικών πακέτων των δύο και όχι συνολικές υπηρεσίες 3play. Ο λόγος είναι ότι όσο και αν σου φαίνεται απίθανο, υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν ξεχωριστά το δορυφορικό τους από τα υπόλοιπα για μιά σειρά από λόγους. Ενδεικτικά αναφέρω χρήστες εξωτερικού, χρήστες που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τηλεφωνία ή για πακέτα απεριορίστων κλήσεων, χρήστες που δεν επιθυμούν να δεσμεύονται οι επιλογές τους στον ιντερνετικό πάροχο ειδικά τώρα που το vdsl μπαίνει στην άγορα κ.ο.κ. Το γεγονός ότι συστηματικά επιχειρείται από κάποιους η μετατροπή της σύγκρισης από Ote TV - Nova που ξεκίνησε, σε 3play OTE - 3play 4net δείχνει ξεκάθαρα την ανεπάρκεια πλέον της nova να σταθεί μόνη της σαν προιόν, στις τιμές που εξακολουθεί να προσφέρεται και με το περιεχόμενο που της έχει απομείνει. Επειδή λοιπόν υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης καλό θα ήταν θεωρώ, προκειμένου να βγαίνουν σωστά συμπεράσματα και να μην αποπροσανατολίζεται ο κόσμος, να ανοιχτεί ξεχωριστό thread για το 3play και να διαχωριστούν οι ανάλογες συζητήσεις και συγκρίσεις ώστε για το κάθε τι που απασχολεί τον καθένα να βρίσκεται ευκολότερα το ανάλογο περιεχόμενο. Τουλάχιστον από νοικοκυροσύνη, αυτό εδώ το forum βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Όσο για το τι θέλει κάθε εταιρία, θεωρώ ότι μόλις ανακάλυψες την Αμερική. Γιαυτό θα επιστρέψω στην κριτική που έχω κάνει ως τώρα, από την πλευρά δηλαδή του καταναλωτή που εξετάζει το προσφερόμενο προιόν και την τιμή του, και όχι του αναλυτή της αγοράς ή του μεγαλοστελέχους οποιασδήποτε από τις δύο εταιρίες οπού εκεί θα είχαν βεβαίως την πρωτεύουσα σημασία οι αναλύσεις περί επεκτατικών τακτικών κτλ.

Εγώ πιστεύω ότι όλα είναι μια συνομωσία των γερμανών του οτέ, να αυξάνουν την μεσοσταθμική τιμή πώλησης του tv πακέτου 1,23 ευρώ το χρόνο..... σε 65 χρόνια από τώρα, ο οτέ θα φτάσει την τελική τιμή της νόβαΣ, η οποία μέχρι τότε θα έχει χάσει όλα τα πρωταθλήματα, θα κλείσει και θα μείνει το μονοπώλιο στους γερμανούς. μετά ο οτέ θα πάει το 3play στην τιμή των 286 ευρώ το μήνα (πλέον ΦΠΑ), κανείς δεν θα έχει τηλεφωνία στο σπίτι του και θα γυρίσουμε όλοι στην εποχή του τηλέγραφου, που είναι και ο απώτερος σκοπός των γερμανώνε. Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.

Πέρα από το ότι αρκετοί δε θέλουν υπηρεσίες 3play, το πρόβλημα με τη Forthnet είναι πως δεν παρέχει αυτές τις υπηρεσίες σε όλους. Είναι πάρα πολλές μη-αστικές περιοχές που δεν καλύπτονται, ενώ είναι και αρκετές μεσο-αστικές περιοχές που επίσης δεν καλύπτονται. Επιπλέον, για μένα είναι και θέμα ίσης αντιμετώπισης πελατών να μην είναι η τιμή της προσφοράς 3play + sport pack φτηνότερη από το sport pack σκέτο!

παντως η nova πρεπει να μετονομαστει σε forthnet tv.αφου στην ουσια μονο αμα βαλεις forthnet μπορεις να βαλεις και nova.και σκετο sportpack ή cinema pack στα 55 ευρω ενω ο οτε full εχει 25,δεν νομιζω οτι βαζει καποιος.το λεω γιατι κιεγω ηθελα να βαλω nova αλλα χωρις να φορτωθω και τη forthnet.

Πραγματικά η nova πουλάει ένα μικρότερης αξίας προϊόν = σκέτο sport pack σε τιμή υψηλότερη από ένα καλύτερο προϊόν της = 3play + sport !

@tiniakos: Και όχι μόνο αυτό, αλλά από την τιμή του 3play+sport ένα μέρος πάει στον ΟΤΕ για τον βρόχο. Όσο μικρό και να είναι αυτό.

edit: Δεν είναι καθόλου μικρό, είναι 7,78 + ΦΠΑ, δηλαδή 9,60.

Last edited:

Δηλαδή αν θες το sportpack ή το cinemapack σε συμφέρει να πας να κάνεις ένα 3play και ας μην χρειάζεσαι τηλεφωνία και ίντερνετ παρά να το πάρεις σκέτο.
Άσε που δημιουργεί συνδρομητές 2 και παραπάνω ταχυτήτων με συνέπεια για το ίδιο προϊόν να πληρώνει ο καθένας και άλλο ποσό και με μεγάλη διαφορά μάλιστα.
Μου δημιουργείται η αίσθηση ότι η nova πουλάει αυτήν τη στιγμή σαν να μην υπάρχει αύριο.

υπαρχει μεγαλο οικονομικο θεμα και τα παιζει ολα για ολα.
βεβαια κολοσσος ειναι και δεν θα παει χαμενη(καποιος θα την τσιμπησει εαν στραβωσει το θεμα),αλλα φαινεται οτι θελει να αποφυγει οσο μπορει τις..περιπετειες..

Καλο θα ηταν να γινει μια λιστα με ολα τα ευρωπαικα πακετα και τις επισιμες τιμες συνδρομης (οχι προσφορων) των φουλ πακετων.