NOVA vs Cosmote TV

Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Εγώ ξαναλέω πως θα έχει νόημα να μιλάμε γι αυτή την "κόντρα" όταν ξεκινήσει το πακέτο του ΟΤΕσάτ...Οι μήνες περνούν, τα χρόνια περνούν και ΟΤΕσάτ δεν βλέπουμε...

Ετσι ακριβώς...:a0210:

Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Αν δεν καταφερει να βαλει ο ΟΤΕ τα "ελευθερα" ελληνικα καναλια πχ MEGA,ANT1,STAR,ALPHA κτλ... τοτε σιγουρα θα παει απατος...ακομα και αν βαλει συνδρομη με 15euro!!!!
Οπως οταν δοκιμασε ο ALPHA την δικια του πλατφορμα.
Στον ΟΤΕ προφανως το εχουν καταλαβει αυτο και ισως γιαυτο να καθυστερουν τοσο πολυ να ξεκινησουν το δορυφορικο πακετο τους.

Και αυτο γιατι... ο περισσοτερος κοσμος στην επαρχια βαζει nova μονο και μονο για να εχει καθαρη εικονα, μιας και το επιγειο σημα στην επαρχια τις περισσοτερες φορες ειναι τραγικο.
Απλως ομως μερικες φορες ο κοσμος "γλυκαινετε" με τα discovery-nat geo και τα ποδοσφαιρα και αποφασιζει να στριμωχτει λιγο παραπανω και να παρει λιγο καλυτερο πακετο απο το απλο των 30ευρω. Αλλο ατου της nova και καθε δορυφορικου πακετου ειναι τα HD καναλια, οπου ο κοσμος τα υποδεχεται με ενθουσιασμο.

Τα ποδοσφαιρα, αν και δημοφιλη μπορει ο κοσμος να ζει και χωρις αυτα στο σπιτι του, γιατι τις περισσοτερες φορες θα προτιμησει να παει σε μια καφετερια να το δει εκει. Γιαυτο και το 90% συνδρομητων connx tv ειναι καφετεριες και μαγαζια!

Γιαυτο λοιπον τον λογο πιστευω οτι η digea θα κανει μεγαλη ζημια στα δορυφορικα πακετα γενικα, οταν απλωθει σε ολη την ελλαδα.

Το 90% είναι καφετέριες ε;Ενημερωτικά,πριν 6-7 μήνες που άρχισε η διάθεση σε χώρους εστίασης υπήρχαν ήδη κοντά 40.000 συνδρομιτές οι οποίοι ανέβηκαν κατά 10.000.HD κανάλια...και το conn-x έχει HD VOD ντοκυμαντέρ,στο ίδιο bitrate περίπου (~7-8mbps 720p).

Εγώ ξαναλέω πως θα έχει νόημα να μιλάμε γι αυτή την "κόντρα" όταν ξεκινήσει το πακέτο του ΟΤΕσάτ...Οι μήνες περνούν, τα χρόνια περνούν και ΟΤΕσάτ δεν βλέπουμε...
Συμφωνώ μαζί σου. Αλλα αφού πλέον μετράμε σε μήνες και σε λίγο καιρό με έτη δεν θα μπορούσαμε με βεβαιότητα να πούμε ότι στον ΟΤΕ δεν ξέρουν τι τους γίνεται???
ακόμα και νομικό να' ναι το κώλυμμα τους...
γιατί κάποιοι ξενόφιλοι, φιλογερμανοί μας τσαμπουνάγανε ότι από πίσω είναι η ντουτσε :hahaha:tell εκο μουνι κέϊ sons (κατά κόσμο deutsche telekom) και ότι είναι σοβαροί αυτοί και δουλεύουν σκληρά χα χα χα κλπ κλπ. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! το καλοκαίρι μην ξεχάσουμε να τους πούμε χρόνια πολλά για τα γενέθλια τους στη δορυφορική......μα γιατί γελάτε? δεν είπαν ότι θα το ανεβάσουν στον δορυφόρο και το ανέβασαν το πακέτο?! τι κι αν εσύ κι εγώ που είμαστε κορόιδα δεν το βλέπουμε?? τα μεγαλοστελέχη τους μια χαρά και τσάμπα βλέπουν! από τα έσοδα που έχουν από τα άλλα κορόιδα που πληρώνουν connx tv!! αν κάποιος θίγετε με τον χαρακτηρισμό...έχω βάλει και τον εαυτό μου μέσα...στο υπογραμμισμένο πιο πάνω. αφού δεν μιλάμε καλά μας κάνουν.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=104847163

Έλεος πια με αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα και την nova!!! (Φίλε μου loufjohn δεν αφορά εσένα προσωπικά, αλλά το λέω με αφορμή το μηνυμα σου).
Αν υπάρχουν Χ συνδρομητές που βάζουν nova για να βλέπουν ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχουν 3Χ συνδρομητές που βάζουν nova για να βλέπουν τα υπόλοιπα (όποια και ότι κι αν είναι αυτά).
Μην το βλέπουμε μόνο από την πλευρά του φανατικού ποδοσφαιρόφιλου.
Και στην τελική αν ήταν έτσι, οι περισσότεροι να επιλέγουν sports pack ή full pack για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα υπήρχε η ανάγκη επιμερισμού του κόστους των δικαιωμάτων του ποδοσφαίρου στα υπόλοιπα πακέτα.
Πιθανόν να υπολόγιζαν έτσι, δηλαδή ότι οι περισσότεροι θα επιλέξουν nova επειδή θα έχει το ποδόσφαιρο, να έσκασαν τα λεφτά που έσκασαν και μετά επειδή δεν τους βγήκε.....

Λοιπόν πάμε τώρα να δούμε τι λέει και η AGB.:

1α) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Παίζουν 2 φορές τον χρόνο με τηλεθέαση από 1,7 - 2 εκ. τηλεθεατές.
1β) Αλ τσαντίρι. Παίζει σχεδόν κάθε εβδομάδα με τηλεθέαση από 1,9 - 2,6 εκ. τηλεθεατές.
1γ) Η ζωή της άλλης (MEGA). Παίζει καθημερινά με τηλεθέαση από 2 - 2,4 εκ. τηλεθεατές.

2α) Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Στο τελευταίο παιχνίδι είχε 1,1 εκ. τηλεθεατές.
2β) Ράδιο αρβύλα. 3 φορές την εβδομάδα με τηλεθέαση από 0,9 - 1,4 εκ τηλεθεατές.

Οι ταινίες που προβάλουν τα κανάλια (ανεξαρτήτως ταινίας) έχουν τηλεθέαση από 0,5 - 1,2 εκ τηλεθεατές.
Η nova προβάλλει σίγουρα καλύτερες ταινίες.

Για τα παιχνίδια ποδοσφαίρου μικρότερων ομάδων, καλύτερα μην αναφέρω τα νούμερα, μιας και πολλές φορές έχουν καθαρά τοπικό χαρακτήρα.

Τα ντοκυμαντέρ που προβάλλουν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας (κυρίως SKAI, ET1/2) έχουν τηλεθέαση από 0,25 - 0,8 εκ. τηλεθεατές! Και σιγά τα ντοκυμαντέρ τώρα μεταξύ μας! Πάντως αρκετά μεγαλύτερη από τα περισσότερα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτά για τώρα..... -bye-
Εαν ο ΑΝΤ1 εδειχνε ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ AΛΛΗΣ με συνδρομη ποση θα το εβλεπαν;

Το 90% είναι καφετέριες ε;Ενημερωτικά,πριν 6-7 μήνες που άρχισε η διάθεση σε χώρους εστίασης υπήρχαν ήδη κοντά 40.000 συνδρομιτές οι οποίοι ανέβηκαν κατά 10.000.HD κανάλια...και το conn-x έχει HD VOD ντοκυμαντέρ,στο ίδιο bitrate περίπου (~7-8mbps 720p).

και απο τους 40.000 συνδρομητες που προυπηρχαν οπως λες, ποσοι νομιζεις οτι ειναι καφετεριες με απλη οικιακη συνδρομη;;;

Εαν ο ΑΝΤ1 εδειχνε ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ AΛΛΗΣ με συνδρομη ποση θα το εβλεπαν;

Πώς θα δείξει ο Ant1 πρόγραμμα του mega;

Πώς θα δείξει ο Ant1 πρόγραμμα του mega;
παραδειγμα σου εφερε ο ανθρωπος δεν ειπε οτι μπορει να το δειξει

Απάντηση: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Λοιπον για τα οικονομικα μιας και γραφονται ανακριβειες ας συγκρίνουμε ομοια πράγματα
nova full pack + double play unlimited + hd με την εκπτωση του 20% βγαίνει 94,45 κοιτατε εδω http://www.nova.gr/el-gr/join-nova/837-.cmt?

οτε full pack + double play unlimited βγαίνει 66,3 (43,9+22,4):award:

Re: Απάντηση: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Λοιπον για τα οικονομικα μιας και γραφονται ανακριβειες ας συγκρίνουμε ομοια πράγματα
nova full pack + double play unlimited + hd με την εκπτωση του 20% βγαίνει 94,45 κοιτατε εδω http://www.nova.gr/el-gr/join-nova/837-.cmt?

οτε full pack + double play unlimited βγαίνει 66,3 (43,9+22,4):award:

43,90 είναι η τιμή για τους 4 πρώτους μήνες για ΝΕΟΥΣ συνδρομητές. Η κανονική τιμή είναι 45,50 (για PSTN). Συνεπώς 45,50+22,4=67,90

Η Forthnet δεν είναι 94,45 αλλά:
Forthnet double play 40,90 και σε σχέση με τον ΟΤΕ δίνει και "απεριόριστες" (800 λεπτά) σε διεθνείς κλήσεις. Αυτό στον ΟΤΕ κάνει 6,20, και αν το προσθέσουμε πάει στα 74,10.

40,90 + 61,92 + 5 = 107,82, με την έκπτωση πάμε στα 89,85.

Επιπλέον, αν το ποσό προπληρωθεί, η forthnet δίνει το double play στα 30,90. Άρα έχουμε:
30,90+61,92+5=97,92, με την έκπτωση πάμε στα 81,52.

Η διαφορά λοιπόν είναι από 7 ως 16 ευρώ. Η διαφορά στο περιεχόμενο; Ανάλογα τα γούστα του καθενός.

edit: Τα παραπάνω ισχύουν για πακέτα με απεριόριστα αστικά - υπεραστικά. Αν δε σε ενδιαφέρουν αυτά και έχεις απλό τηλέφωνο ή απλό τηλέφωνο + internet, τότε τα νούμερα αλλάζουν και ο ΟΤΕ γίνεται ακόμα ακριβότερος, αφού δεν έχει φτηνά πακέτα σε απλές συνδέσεις.

Last edited:
Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Οταν παιρνεις την εκπτωση 20% απο το "forthnet & Nova μαζι " νομιζω οτι δεν εχεις αλλη επιπλεον εκπτωση.

Νομίζω είναι γελοίο να υπερασπιζόμαστε με τον οποιονδήποτε τρόπο την νόβα. Πέραν της αισχρότατης εικόνας που παρέχει στα περισσότερα κανάλια, είναι και πανάκριβη. Ουσιαστικά, ληστεία είναι οι τιμές της! 67 ευρώ τον μήνα (μαζί με τα hd) είναι η τιμή, 800 ευρώ περίπου τον χρόνο ήτοι σχεδόν ο μισθός ενός μήνα για τον μέσο καταναλωτή. Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας λόγικός άνθρωπος (που γνωρίζει δυο πράγματα από τεχολογία) και θεωρεί λογική αυτήν την τιμή! Τα κανάλια είναι ελάχιστα μπροστά στα κανάλια άλλων πακέτων του εξωτερικού, αλλά η συνδρομή σχεδόν η ίδια... Και μην διαβάζω ανακρίβειες για 40 ευρώ τον μήνα με την έκπτωση. Απ' όσο ξέρω δεν λέει η forthnet ότι η νόβα θα είναι 40 ευρώ αν έχεις και forthnet. Απλά, σου λέει ότι συνολικά θα έχεις έκπτωση ''τόσο'' τοις εκατό. Δηλαδή, η έκπτωση μοιράζεται στις υπηρεσίες τηλεόρασης-ίντερνετ-τηλεφωνίας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η νόβα κάνει 40 ευρώ αν προσθέσεις την έκπτωση όλων των προαναφερθέντων υπηρεσιών μόνο στην νόβα (διορθώστε με αν σφάλλω). Τελος πάντων, το θέμα είναι ότι από όποια άποψη και να το συγκρίνει κανείς ο ΟΤΕ συμφέρει. Προσφέρει με 28 ευρώ το value pack της νόβα (που κάνει 30 ευρώ) και εκτός των άλλων προσφέρει και ποιοτικά hd κανάλια χωρίς επιπλέον χρέωση--χωρίς γυφτιές (αν μου επιτρέπεται η έκφραση).

Μα ο καθε λογικος ανθρωπος και καταναλωτης ευχεται να πετυχει και η προσπαθεια του ΟΤΕ , μηπως και υπαρξει καποιος σωστος ανταγωνισμος και ωφεληθει .

Το 20% εκπτωση παει και στις 2 υπηρεσιες Νova και Forthner

Last edited:

Συμφωνώ απόλυτα. Απλώς, είμαι εντελώς αντίθετος με την λογική του να πάει καλά ο ΟΤΕ για να μειωθούν οι τιμές της νόβα, επειδή έχουμε νόβα. Το θέμα είναι να υποστηριχθεί το εγχείρημα του ΟΤΕ (το οποίο φαίνεται να είναι εξαιρετικά αξιόλογο) για να μπει λίγο στην άκρη η νόβα που δεν σέβεται τον καταναλωτή εδώ και χρόνια. Το λέω αυτό επειδή διάβασα στο φόρουμ να λένε: μακάρι να πάει καλά ο ΟΤΕ για να έχουμε πιο φθηνή νόβα...

Καλό θα ήταν η σύγκριση να γίνει όταν θα βγει και επίσημα στην αγορά το πακέτο του ΟΤΕ...

Θεωρώ ότι είναι άτοπη η όποια σύγκριση αυτή τη στιγμή...

Πολύ σωστή παρατήρηση. Παρ' όλα αυτά, εν αναμονή της υπηρεσίας, έκανα μια πολύ γενική σύγκριση σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Απάντηση: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Τα τιμολόγια της Forthnet + Nova με την έκπτωση βρίσκονται εδώ,

http://ebusiness-interactive.forthnet.gr/pronomio/application/index.html

(σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις η τιμή της nova αφορά το full pack)

89,46 (2play unlimited + nova)
82,53 (2play + nova)
77,46 (2play economy + nova)
70,13 (adsl + nova)
74,26 (telephony + nova)
69,46 (telephony economy + nova)

Παρεμπιπτόντως, στις τιμές δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται τα κανάλια HD (οπότε +5), ούτε τα πορνό φυσικά (+όσο τα δίνουν).

Παιδιά ξεχνάτε τα HD!!! Αφού θα πάρετε 831 ή 865, τι να τα κάνετε τα SD και μόνο?

Nova με HD+Τηλέφωνο+Απεριοριστά+Internet και με 20% έκπτωση:
Nova Full+ Nova HD + Forthnet 2play Unlimited πακέτο = 94,45

ΟΤΕ χωρίς κάποια έκπτωση ή προνομιακή τιμολόγηση:
OTE Απεριόριστα + OTE Εξωτερικό + ΟΤΕ Conn-X 24άρι+ ΟΤΕSAT = 83,45
αν κι εδώ έχει έκπτωση 20% τότε πάμε στα 66,76

Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε επίσημη (!) πληροφορία για
- τα κανάλια (ξεχνάτε πως αν ο ΟΤΕ κερδίσει, τότε αυτομάτως η Nova θα πρέπει να διαθέτει novasport+novacinema1: άρα με λίγη τύχη και ένα 20άρι παραπάνω θα βλέπετε και ελληνική "μπαλάρα")
- τις τιμές του ΟΤΕ (μαζί με αναβάθμιση Cosmote παίρνεις και το κουτί σου σπίτι ;) - έτσι θα το κάνουν στην Γερμανία λέει με το EntertainSat)
- τους χρόνους έναρξης (αν ξεκινήσουν Χριστούγεννα θα έχουν σίγουρα έκπτωση, δώρο, whatever)

Η Nova έχει το πάνω χέρι, αλλά θυμίζει περισσότερο κινήσεις τύπου Alpha Digital Synthesis. Αγοράζει απ' όλα και ακριβά, αλλά από απόσβεση, ούτε λόγος. Εδώ δεν κατάφεραν να τσιμπήσουν 400άρα σε χιλιάδες με "αποκλειστική" πλην 2 όμαδες Σούπερ Λίγκα, θα τα καταφέρουν με CL, EL και πλήρη Σούπερ Φλίγκα? Ε, μην τρελαθούμε εντελώς. Και ναι πέτυχαν αύξηση, αλλά τα έσοδα?? Η αύξηση πέτυχε με εκπτώσεις και τα έξυπνα υποπακέτα. Ούτε από την μπάλα, ούτε από τίποτα. Αν ήταν μόνο για Σούπερ Λίγκα, τότε θα είχαν κρατήσει το Full θα το είχαν πάει στα 70 και θα σου έλεγαν: ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΠΛΕΡΩΝΑΙ... "ΑΓΑΠΟΥΛΑ".

Ο ανταγωνισμός είναι πάντα καλός κι αν ο ΟΤΕ έχει τα ιδιωτικά και χτίσει καλό ψυχαγωγικό πακέτο και HD θα κάνει δουλίτσα. Για να έφυγε από τον Hellassat λόγω χωρητικότητας (μεταξύ άλλων) σημαίνει πως κάτι έχουν σκεφτεί...

Last edited:

Αν ισχύει το 28 ευρώ το full pack τότε ο οτε δίνει το value pack της nova 3 ευρώ πιο φτηνά αλλά με δωρεάν τα HD κανάλια(+5 ευρώ στην nova), που μάλιστα είναι 5 περισσότερα από αυτά της nova και δώρο τα αθλητικά κανάλια ote sport. Σαν πλην προς το παρόν έχει την απουσία των ιδιωτικών και μερικές λεπτομέρειες στα υπόλοιπα κανάλια(ανάλογα τα γούστα του καθενός). Επίσης έχει φθηνότερο και καλύτερο εξοπλισμό + εγκατάσταση.

Καλό είναι να μην μπλέκουμε με double play , triple play κτλ κτλ. Μετά πρέπει να κάνουμε και συγκρίσεις στις υπηρεσίες φωνής και internet αλλά και οι ανάγκες για τον καθένα είναι διαφορετικές.

Last edited:

Συμφωνώ απόλυτα. Απλώς, είμαι εντελώς αντίθετος με την λογική του να πάει καλά ο ΟΤΕ για να μειωθούν οι τιμές της νόβα, επειδή έχουμε νόβα. Το θέμα είναι να υποστηριχθεί το εγχείρημα του ΟΤΕ (το οποίο φαίνεται να είναι εξαιρετικά αξιόλογο) για να μπει λίγο στην άκρη η νόβα που δεν σέβεται τον καταναλωτή εδώ και χρόνια. Το λέω αυτό επειδή διάβασα στο φόρουμ να λένε: μακάρι να πάει καλά ο ΟΤΕ για να έχουμε πιο φθηνή νόβα...
Ναι φιλε μου εγω το ειπα.Ως ποδοσφαιροφιλος μιλαω και μονο με το πακετο που εχει αυτη τη στιγμη η νοβα δεν εχει κανεναν αντιπαλο!Θα ηθελα πολυ με αυτα που παρεχει να εχει χαμηλοτερη τιμη και αυτο θα γινει αν παει καλα ο οτε.Το αξιολογο που το βλεπεις?Δεν εχει ουτε ενα σωστο καναλι για ταινιες.Εχει 5 καναλια ντοκιμαντερ εκ τα οποια ειναι 4 discovery απο μπαλα εχει ισπανια μεχρι το καλοκαιρι και βλεπουμε γερμανικο και κυπελο ελλαδος και football leage.Τα hd του οτε αρχικα δεν μου λενε τιποτα ιδικα στο θεμα μπαλα και ντοκιμαντερ που ειναι και τα βασικοτερα.Και για να κλεισω δεν μπορει καποιος που θελει να βλεπει συνδρομιτικη τηλεωραση για μπαλα να βαλει στην ακρη την νοβα!Ημουν ετοιμος να παρω οτε γιατι πιστευα οτι θα τσιμπισει κατι απο cl el αλλα δεν εκανε τιποτα.Ε με αυτα που προσφαιρει αυτην την στιγμη για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ γουστα ειναι πολυ ακροιβο!Δεν νομιζω οτι ειμαι πολυ παραλογος.Ας δυναμωσει πρωτα και βλεπουμε αλλα με τακτικες να παρω Α1 μπασκετ εκτος οσφπ παο γιατι η ακατανομαστη μου πηρε τα παντα στον τομεα ποδοσφαιρο δεν παει μπροστα αλλα πισω!!
Αποψη μου φιλικα παντα!:music-smiley-005: