NOVA vs Cosmote TV

Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Όπως και να 'χει το πακέτο της Nova υπερτερεί με εμφανή διαφορά σε περιοχόμενο από αυτό του ΟΤΕ, αλλά η τιμή του δεν του επιτρέπει να απευθυνθεί στο ευρή κοινό. Αντίθετα, το πακέτο του ΟΤΕ με την χαμηλή τιμή, μπορεί να πιάσει συνδρομητές, που είναι πολύ μακρυά από την Nova. Θεωρώ ότι το πακέτο του ΟΤΕ θα ανοίξει την ελληνική αγορά, (ειδικά τώρα που με τις περικοπές, τα επίγεια κανάλια είναι εντελώς απαράδεκτα), αφού θα προσελκύσει κόσμο που μέχρι σήμερα δεν "άντεχε" την τιμή της Nova.
Τέλος, προσωπικά θα ήθελα και τα δύο πακέτα να συνεχίσουν την πορεία τους (είμαι και στα 2 συνδρομητής). Η αλαζονεία που έδειξε η Nova τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι οφείλεται στο ότι ήταν μόνη στην αγορά για πολλά χρόνια. Τώρα που έχει ανταγωνισμό θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να αναθεωρήσει.
Για αυτό καλό είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν και τα 2 πακέτα... ever, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτός πάντα είναι προς όφελος του καταναλωτή.
Τέλος, όσο αφορά τα κινηματογραφικά κανάλια, αυτή τη στιγμή τα 2 του ΟΤΕ στο σύνολο τους είναι χειρότερα από το μισό Novacinema 1. Όταν θα βγουν και τα άλλα, θα το δούμε...

Τι αλαζονεία έχει δείξει η νόβα τα τελευταία χρόνια;

Απάντηση: Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Τι αλαζονεία έχει δείξει η νόβα τα τελευταία χρόνια;
Αυτοί πιστεύουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα από το γνωστό μέρος!

Η αγορα θα διαμορφωθει αναλογα με τις τηλεοπτικες επιθυμιες του καταναλωτικου κοινου παντοτε ομως σε συναρτηση με το κοστος.

Προσωπικα μου φτανουν με 22 το EurosportHD, το Nat. Geog. HD,
και το υπεροχο Disc. Science (δεν υπαρχει καθολου στη
γοβα) μαζι με λιγο ξενο ποδοσφαιρο.

Αυτα ουτε με τα 30 του Value Pack δεν θα τα εβλεπα, ασε
που το εξαιρετικο Science λειπει τελειως απο τη γοβα, η οποια χαριν
του ανταγωνισμου εσπευσμενα προσθεσε προσφατως και το
National G. Wild.

Αλλα ειπαμε, δεν εχει σημασια τι ζηταει ατομικα ο καθενας,
γουστα ειναι αυτα, και η αγορα θα δειξει.

Επιπροσθετως προβλεπεται αγριος ανταγωνισμος και κατα την αποψη μου,
αν τελικα αποδωσει το project ΟΤΕ σατ, προβλεπεται γενικο ξεφουσκωμα
των τιμων, δεδομενης και της κρισης που μαστιζει την χωρα.

Re: Απάντηση: Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Αυτοί πιστεύουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα από το γνωστό μέρος!

Με βάση ποια στοιχεία το λες αυτό;

Εγώ πάντως αν βγει με το υπάρχον πρόγραμμα, πραγματικά θα ψάχνω που είναι ο ανταγωνισμός. Μου φαίνεται αρκετά υποδεέστερο, και μάλλον θα καταλήξει σε αυτούς που έχουν χρήματα και για τα δύο μαζί.

Re: Απάντηση: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

43,90 είναι η τιμή για τους 4 πρώτους μήνες για ΝΕΟΥΣ συνδρομητές. Η κανονική τιμή είναι 45,50 (για PSTN). Συνεπώς 45,50+22,4=67,90

Η Forthnet δεν είναι 94,45 αλλά:
Forthnet double play 40,90 και σε σχέση με τον ΟΤΕ δίνει και "απεριόριστες" (800 λεπτά) σε διεθνείς κλήσεις. Αυτό στον ΟΤΕ κάνει 6,20, και αν το προσθέσουμε πάει στα 74,10.

40,90 + 61,92 + 5 = 107,82, με την έκπτωση πάμε στα 89,85.

Επιπλέον, αν το ποσό προπληρωθεί, η forthnet δίνει το double play στα 30,90. Άρα έχουμε:
30,90+61,92+5=97,92, με την έκπτωση πάμε στα 81,52.

Η διαφορά λοιπόν είναι από 7 ως 16 ευρώ. Η διαφορά στο περιεχόμενο; Ανάλογα τα γούστα του καθενός.

edit: Τα παραπάνω ισχύουν για πακέτα με απεριόριστα αστικά - υπεραστικά. Αν δε σε ενδιαφέρουν αυτά και έχεις απλό τηλέφωνο ή απλό τηλέφωνο + internet, τότε τα νούμερα αλλάζουν και ο ΟΤΕ γίνεται ακόμα ακριβότερος, αφού δεν έχει φτηνά πακέτα σε απλές συνδέσεις.

τα πες πολύ ωραία
ΑΡΑ εφόσον κάποιος συνδυάσει τηλεφωνία-διαδίκτυο-δορυφορικό είναι και οι 2 στις ίδιες τιμές πάνω κάτω!!!
γιατί ο ΟΤΕ είναι ακριβός στο σταθερο-διαδίκτυο &
η 4ΝΕΤ στο είναι ακριβή στο δορυφορικό

για κάποιον που θέλει μόνο δορυφόρικό ΟΤΕ είναι σχετικά φτηνό αλλά δεν θαχει την έκπτωση......εκτός ΑΝ κάνουν και καμιά έκπτωση και σε αυτούς που έχουν COSMOTE τους ΔΙΝΩ ΙΔΕΕΣ...!
αν και δεν το βλέπω γιατί ΟΤΕ-COSMOTE έχουν απαρνηθεί πλέον ότι είναι "οικογένεια" ως προς τις προσφορές-εκπτώσεις-συνδυαστικά
αν όμως το κάνουν το πακέτο ίσως απογειωθεί με το -20% γιατί πάρα πολλοί έχουν cosmote

- τα κανάλια (ξεχνάτε πως αν ο ΟΤΕ κερδίσει, τότε αυτομάτως η Nova θα πρέπει να διαθέτει novasport+novacinema1: άρα με λίγη τύχη και ένα 20άρι παραπάνω θα βλέπετε και ελληνική "μπαλάρα")
- τις τιμές του ΟΤΕ (μαζί με αναβάθμιση Cosmote παίρνεις και το κουτί σου σπίτι ;) - έτσι θα το κάνουν στην Γερμανία λέει με το EntertainSat)
- τους χρόνους έναρξης (αν ξεκινήσουν Χριστούγεννα θα έχουν σίγουρα έκπτωση, δώρο, whatever)
σκεφτεί...

-ο 0ΤΕ σίγουρα θα κερδίσει τα επίγεια ψηφιακά γιατί αυτό είναι το κοινώς λογικά αλλά και δίκαιο για την δικαιοσύνη που αυτή αποφασίζει. αλλά ακόμα και αν πάρει τα ΝC 1 & ΝS 1 (που παίζουν ψηφιακά) τότε ή απλώς η nova θα τα καταργήσει προκειμένου να μην της τα δίνει ή θα απαιτήσει και αυτή απ'τον οτε τα επερχόμενα: ΟΤΕCINEMA 1 (ή universal/sundance - αν γίνεται γιατί δεν είναι του οτε) & ΟΤΕSPORTS 1 (όχι το hd) και άρα θαχει και η ΝΟVA κύπελλο ελλάδος,:award: ισπανικό κλπ. Τον συμφέρει αυτό τον ΟΤΕ??? Δεν νομίζω...... :bigcry:

-για την COSMOTE μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί και τώρα πλέον δεν παίζει κανένα συνδυαστικό 0ΤΕ-C0SM0TE. ΣΥΝΕΠΩΣ???

Όταν λέμε ότι ο ΟΤΕ θα ''κερδίσει'' τα επίγεια ψηφιακά, εννοούμε τα ελεύθερα πανελλαδικής εμβέλιας. Είναι ανόητο να συζητάμε για τα επίγεια της nova, τα οποία είναι και κωδικοποιημένα...

Πιστεύω ότι η OTE TV μπορεί να προχωρήσει ικανοποιητικά στο διάστημα της αθλητικής και κινηματογραφικής παντοδυναμίας της Nova, αρκεί o ΟΤΕ να κινηθεί έξυπνα. Προσωπικά, θεωρώ αρκετά ανταγωνιστικές τις τιμές των πακέτων που έχουν δημοσιευτεί και θα πρότεινα επιπλέον τα εξής:

1) Περαιτέρω αξιοποίηση της ΟΤΕ TV για συγκράτηση (ή και διεύρυνση) της συνολικής συνδρομητικής βάσης του ΟΤΕ, με λύσεις όπως:

α. Δωρεάν αυτόνομη διάθεση του entry pack (πανελλαδικά & διεθνή ειδησεογραφικά κανάλια) σε όλους τους συνδρομητές OTE.

β. Δωρεάν (μελλοντική;) διάθεση υπηρεσίας multiview της ΟΤΕ TV σε όλους τους συνδρομητές internet του ΟΤΕ με αξιοποίηση της θύρας RJ45 του αποκωδικοποιητή Kaon, η οποία θα επιτρέψει και την παροχή υπηρεσιών video on demand.

2) Δημιουργία καναλιών OTE Cinema 1,2,3 με παλιότερες εμπορικές ταινίες του Hollywood και ταινίες του διεθνούς ποιοτικού κινηματογράφου.

3) Ιδιαίτερη έμφαση στο «δίδυμο» των δορυφόρων Eurobird 9A – Hotbird για τους συνδρομητές της ΟΤΕ TV, με την παροχή δυνατότητας λήψης του CNN, τη μεταφορά στον Eurobird 9A του πακέτου ΟΤΕ από τον Hellas Sat 2 (11052 V) κλπ.

Όταν λέμε ότι ο ΟΤΕ θα ''κερδίσει'' τα επίγεια ψηφιακά, εννοούμε τα ελεύθερα πανελλαδικής εμβέλιας. Είναι ανόητο να συζητάμε για τα επίγεια της nova, τα οποία είναι και κωδικοποιημένα...
Και τα οποία (επίγεια nova) έτσι κι αλλιώς θα σταματήσουν να υφίστανται, σε φίλο μου πού έχει καφετέρια είπαν πώς θα πρέπει να μεταβεί στο δορυφορικό πακέτο γιατί σε λίγο καιρό η υπηρεσία δεν θα υφίσταται. Έτσι κι αλλιώς συμφέρει περισσότερο το δορυφορικό από άποψη και τιμής αλλά και ποσότητας καναλιών..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

43,90 είναι η τιμή για τους 4 πρώτους μήνες για ΝΕΟΥΣ συνδρομητές. Η κανονική τιμή είναι 45,50 (για PSTN). Συνεπώς 45,50+22,4=67,90

Η Forthnet δεν είναι 94,45 αλλά:
Forthnet double play 40,90 και σε σχέση με τον ΟΤΕ δίνει και "απεριόριστες" (800 λεπτά) σε διεθνείς κλήσεις. Αυτό στον ΟΤΕ κάνει 6,20, και αν το προσθέσουμε πάει στα 74,10.

40,90 + 61,92 + 5 = 107,82, με την έκπτωση πάμε στα 89,85.

Επιπλέον, αν το ποσό προπληρωθεί, η forthnet δίνει το double play στα 30,90. Άρα έχουμε:
30,90+61,92+5=97,92, με την έκπτωση πάμε στα 81,52.

Η διαφορά λοιπόν είναι από 7 ως 16 ευρώ. Η διαφορά στο περιεχόμενο; Ανάλογα τα γούστα του καθενός.

Εξαρτάται απο την ανάγκη του καθενός μας
Εγώ για παράδειγμα δεν έχω ανάγκη διεθνών κλήσεων...
Το παράδειγμα μου πιο πάνω καλύπτει την δική μου ανάγκη και κανει οικονομική διαφορά όπως ακριβώς την γράφω..
Και σας προτέινω να κάνετε το ίδιο ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες και τις... δυνατότητες του
Μόνο οικονομικά γίνεται να συγκρίνουμε..ποιότητα και προγράμματα είναι υποκειμενικά στοιχεία
Φιλικά
Γιώργος

Last edited by a moderator:

Αυτα ουτε με τα 30 του Value Pack δεν θα τα εβλεπα, ασε
που το εξαιρετικο Science λειπει τελειως απο τη γοβα, η οποια χαριν
του ανταγωνισμου εσπευσμενα προσθεσε προσφατως και το
National G. Wild.

.
Να διορθωσω οτι η νοβα εχει Nat geo hd-Nat Geo wild HD-Discovery hd showcase Απο τον Φευρουαριο και δεν μπηκαν προσφατα!Και συντομα μπαινει και το discovery world.

Απάντηση: Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Να διορθωσω οτι η νοβα εχει Nat geo hd-Nat Geo wild HD-Discovery hd showcase Απο τον Φευρουαριο και δεν μπηκαν προσφατα!Και συντομα μπαινει και το discovery world.

Δεν ειναι αναγκη να μας υπενθυμιζεις τι εχει η NOVA συνεχεια ουτε ποσο καλυτερο πακετο εχει.

Ειναι θετικο παντως που η NOVA αρχισε να παιρνει σοβαρα τον ανταγωνισμο οπως δειχνουν τελευταια οι εγγραφές νεων μελών.

Πολλες εκπομπες του disc sc τις δειχνει και το απλο disc...... To disc world ειναι ενδιαφερον με ξεχωριστο προγραμμα αλλα... Βγηκε απο το κονξ (δεν ηταν υποτιτλ) τωρα αν ερθει υποτιτλισμενο στη νοβα δεν ξερω...

-ο 0ΤΕ σίγουρα θα κερδίσει τα επίγεια ψηφιακά γιατί αυτό είναι το κοινώς λογικά αλλά και δίκαιο για την δικαιοσύνη που αυτή αποφασίζει. αλλά ακόμα και αν πάρει τα ΝC 1 & ΝS 1 (που παίζουν ψηφιακά) τότε ή απλώς η nova θα τα καταργήσει προκειμένου να μην της τα δίνει ή θα απαιτήσει και αυτή απ'τον οτε τα επερχόμενα: ΟΤΕCINEMA 1 (ή universal/sundance - αν γίνεται γιατί δεν είναι του οτε) & ΟΤΕSPORTS 1 (όχι το hd) και άρα θαχει και η ΝΟVA κύπελλο ελλάδος,:award: ισπανικό κλπ. Τον συμφέρει αυτό τον ΟΤΕ??? Δεν νομίζω...... :bigcry:

-για την COSMOTE μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί και τώρα πλέον δεν παίζει κανένα συνδυαστικό 0ΤΕ-C0SM0TE. ΣΥΝΕΠΩΣ???

Νομίζω το θέμα είναι αλλού. Επειδή η nova αξιοποιεί συχνότητες του κράτους (της ΕΡΤ) για την παραχώρηση του προγράμματος της επίγεια και αν τελικώς αποφανθούν τα δικαστήρια πως τα επίγεια πανελλαδικής θα πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους, γιατί με την έννοια του αποκλειστικού χάνεται ο χαρακτήρας που τους έχει δώσει το κράτος (σε συσχέτιση με τους διαύλους που ανήκουν στο δημόσιο) τότε αυτομάτως η nova θα πρέπει αναγκαστικά να απελευθερώσει τα novacinema 1 και novasport 1, που έναντι αντιτίμου θα υποχρεούται να δίνει σε ανταγωνιστές.

Μέρος της προσφυγής του ΟΤΕ είναι και το τελευταίο. Περισσότερα εδώ:

Έχεις δίκαιο για Cosmote-OTE, είχα ξεχάσει την τρικλοποδιά της ΕΕΤΤ.

Last edited:
Γνωριζουμε τι σκοπευει να κανει η νοβα με τα δυο επιγεια...? οι συνδρομητες αυτων μειωνονται εκθετικα... Αλλα σκοπευει να τα κλεισει τελιως? εχουν γινει και ψηφιακα, το ηθελε; Η μηπως ειναι υποχρεωμενη??

Από τη στιγμή που υπάρχουν συνδρομητές στο επίγειο (κάπου 8000 νομίζω) είναι υποχρεωμένη να διατηρεί τους επίγειους πομπούς. Στην Αττική κ Θεσ/νίκη βέβαια είναι σχεδόν όλοι, γι αυτο ίσως και η έναρξη ψηφιακής μετάδοσης των 2 καναλιών στις περιοχές αυτές..

Νομίζω είναι γελοίο να υπερασπιζόμαστε με τον οποιονδήποτε τρόπο την νόβα. ... Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας λόγικός άνθρωπος (που γνωρίζει δυο πράγματα από τεχολογία) και θεωρεί λογική αυτήν την τιμή!

Όμορφα επιχειρήματα.

Για μένα η τιμή του πακέτου με την 20% έκπτωση να βγαίνει στα 54,5 ευρώ είναι λογική (με τα 5 ευρώ των HD), ενώ αν συμπεριλάβω και την έκπτωση της τηλεφωνίας πέφτει κάτω από τα 50 ευρώ (έχω το απλό double play economy στα 24,90 αφού δε με ενδιαφέρουν οι απεριόριστες κλήσεις).

Δεν υπερασπιζόμαστε τη Νόβα, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να θεωρούμε την υπηρεσία τίμια και τους εαυτούς μας φυσιολογικούς και όχι ... μακάκες όπως ορισμένοι νομίζουν. Στην τελική, κουμάντο στην τσέπη του κάνει ο καθένας. Ο άλλος ξοδεύει 100 ευρώ το μήνα για καρκινοσωλήνες, τον είπα εγώ γελοίο και παράλογο; Για μαζευτείτε λίγο πια, μας κουράσατε.

Προς τους διαχειριστές: Πότε επιτέλους θα προστατέψετε όλα εκείνα τα μέλη που πληρώνουν Νόβα και δέχονται διαρκώς το χλευασμό από τους εξυπνάκηδες που τα ξέρουν όλα; Δεν είναι 400.000 μακάκες οι συνδρομητές της Νόβα, ο καθένας σταθμίζει την υπηρεσία και αν του κάνει πληρώνει, αν δε του κάνει δε πληρώνει. Αρκετά με το χλευασμό, να τελειώσει εδώ!

Last edited:
Απάντηση: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Έχει δίκιο ο malakudi. Κάπου αυτή η ιστορία με τους χαρακτηρισμούς κατά των συνδρομητών nova πρέπει να τελειώνει...