NOVA vs Cosmote TV

Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Καλά κάνουν και πληρώνουν όσοι πληρώνουν, όχι όμως και να μας λένε οτι η τιμή των 60 ευρώ (+10 τα τσοντοκάναλα) είναι προσιτή όταν ο βασικός μισθός στην ελλαδίτσα είναι στα 500 ευρώ -πλέον...

Σωστο αυτο, αλλα φημολογειται οτι ενα μεγαλο ποσοστο των συνδρομητων αποτελειται απο ελληνες του εξωτερικου.
Επισης κατα την αποψη μου αλλα και βασει της -οχι μικρης- εμπειριας μου ειναι ελαχιστοι οι μισθωτοι που μπορουν να συντηρουν συνδρομη (φανατικοι ελληνοποδοσφαιροφιλοι ως συνηθως) και δεν αποτελουν το βασικο target group της εταιρειας.
Πιστευω οτι η βασικη πελατειακη ομαδα στο εσωτερικο της χωρας, ειναι οι ελευθεροι επαγγελματιες (και ανω) που εχουν μεγαλυτερη ανεση στο εισοδημα τους.
Συμφωνα με ολα τα προαναγγελθεντα, σε αυτο το σημειο ερχεται ο ΟΤΕ, που θα προσπαθησει να παρασχει φτηνοτερες δορυφορικες υπηρεσιες στις χαμηλοτερες εισοδηματικες ταξεις αλλα και λογω της κρισης να κλεψει πελατες απο την ακριβοτερη νοβα. (ιδωμεν)

Τρομερά λογική γιατί ο έλληνας παίρνει ΤΟΥΣ μισθούς και η νοβα δίνει ΤΟ τρομερό πακέτο με ΤΑ αμέτρητα κανάλια.. Όχι φίλε μου, δεν είναι καθόλου λογική και αν ορισμένοι θέλουν να δικαιολογήσουν τα λεφτά τους με γεια τους με χαρά τους. Δε γίνεται όμως να πείσουν σώνει και καλά οτι αξίζει αυτό το "πακέτο" τα χρήματα που ζητά. Καλά κάνουν και πληρώνουν όσοι πληρώνουν, όχι όμως και να μας λένε οτι η τιμή των 60 ευρώ (+10 τα τσοντοκάναλα) είναι προσιτή όταν ο βασικός μισθός στην ελλαδίτσα είναι στα 500 ευρώ -πλέον. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι, αλλά και όσους ρωτάω γνωστούς και φίλους το ίδιο μου λένε, άλλοι την πληρώνουν θέλοντας και μη για το ελληνικό ποδόσφαιρο...
Τον καιρό της παντοκρατορίας της, όταν είχε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου και όλα τα σπορ του κόσμου και όλες τις ταινίες επίσης ζητούσε τα ίδια λεφτά. Τώρα πάλι τα ίδια ζητά. Σορρυ, αλλά δεν θα πάρουμε...

Δεν ξέρω αν έχει γίνει κατανοητό ότι οι τιμές των προϊόντων δεν είναι συνάρτηση των μισθών. Δεν είδα στα σούπερ μάρκετ μειώσεις 30% όπως οι μισθοί, ούτε έπεσαν οι τιμές των τηλεοράσεων 50% για ανέργους.

Το να κατηγορούμε την νόβα ότι έχει περιεχόμενο που δεν ανταποκρίνεται στην τιμή, είναι σαν να λέμε ότι βγάζει υπερ-κέρδος. Πουλά ακριβότερα από ότι της στοιχίζει. Όμως που είναι αυτά τα κέρδη στους ισολογισμούς της εταιρίας;
Και αν υπάρχει τόσο περιθώριο κέρδους, που είναι ο ανταγωνιστής που θα δώσει το ίδιο πρόγραμμα σε χαμηλότερη τιμή, βγάζοντας λιγότερα;

Τρομερά λογική γιατί ο έλληνας παίρνει ΤΟΥΣ μισθούς και η νοβα δίνει ΤΟ τρομερό πακέτο με ΤΑ αμέτρητα κανάλια.. Όχι φίλε μου, δεν είναι καθόλου λογική και αν ορισμένοι θέλουν να δικαιολογήσουν τα λεφτά τους με γεια τους με χαρά τους. Δε γίνεται όμως να πείσουν σώνει και καλά οτι αξίζει αυτό το "πακέτο" τα χρήματα που ζητά. Καλά κάνουν και πληρώνουν όσοι πληρώνουν, όχι όμως και να μας λένε οτι η τιμή των 60 ευρώ (+10 τα τσοντοκάναλα) είναι προσιτή όταν ο βασικός μισθός στην ελλαδίτσα είναι στα 500 ευρώ -πλέον. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι, αλλά και όσους ρωτάω γνωστούς και φίλους το ίδιο μου λένε, άλλοι την πληρώνουν θέλοντας και μη για το ελληνικό ποδόσφαιρο...
Τον καιρό της παντοκρατορίας της, όταν είχε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου και όλα τα σπορ του κόσμου και όλες τις ταινίες επίσης ζητούσε τα ίδια λεφτά. Τώρα πάλι τα ίδια ζητά. Σορρυ, αλλά δεν θα πάρουμε...

Ακριβώς αυτό που περιγράφετε λέγοντας ''...δεν θα πάρουμε'' θα σας πουν κάποιοι. Δηλαδή, θα πουν πως όποιος θέλει παίρνει δεν είστε υποχρεωμένος να βάλετε νόβα. Η αναφορά μου για τα ''ελληνικά δεδομένα'' θα έλεγα πως έχει και μία δόση ειρωνίας, καθώς στα ελληνικά δεδομένα οργιάζει η αισχρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Δυστυχώς, έχουμε γίνει θύματα και υπερασπιζόμαστε εταιρίες... (Ελπίζω να μην έθιξα τα συμφέροντα κανενός ευαίσθητου συνδρομητή της νόβα).

Re: Nova vs OTEsat Φαγωθείτε ελεύθερα...

Το συγκεκριμένο πακέτο -πάντα για τα ελληνικά δεδομένα- αυτή τη στιγμή είναι 15-20 ευρώ υπερτιμημένο. Και στην ισπανία με τα ίδια και υψηλότερα ποσοστά, για να δεις μέσι, ροναλντο, φαμπρεγκας κλπ. δίνεις 15 ευρώ το μήνα. Τι να λέμε τώρα, τα πάντα όλα, μπανανία 4 ever....
+100
Αλλα τιμολογισε και τον οτε.Συμφωνα με το σκεπτικο σου θα πρεπει να κοστιζει 5 ευρω αντε 6 το πολυ!Αναλογικα μιλαω με το τι προσφαιρει το καθε πακετο!η κανω λαθος?

Last edited:

Δεν ξέρω αν έχει γίνει κατανοητό ότι οι τιμές των προϊόντων δεν είναι συνάρτηση των μισθών. Δεν είδα στα σούπερ μάρκετ μειώσεις 30% όπως οι μισθοί, ούτε έπεσαν οι τιμές των τηλεοράσεων 50% για ανέργους.

Το να κατηγορούμε την νόβα ότι έχει περιεχόμενο που δεν ανταποκρίνεται στην τιμή, είναι σαν να λέμε ότι βγάζει υπερ-κέρδος. Πουλά ακριβότερα από ότι της στοιχίζει. Όμως που είναι αυτά τα κέρδη στους ισολογισμούς της εταιρίας;
Και αν υπάρχει τόσο περιθώριο κέρδους, που είναι ο ανταγωνιστής που θα δώσει το ίδιο πρόγραμμα σε χαμηλότερη τιμή, βγάζοντας λιγότερα;

Επιτέλους μία άποψη που κινείται στα πλαίσια της λογικής της αγοράς και όχι σε κραυγές.

Απάντηση: Re: Πότε πιστεύετε θα ξεκινήσει η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ;

Από περιέργεια, είσαι συνδρομητής σε κάποιο πακέτο που, σύμφωνα με αυτά που λες, αξίζει τα χρήματά του ή γράφεις θεωρίες για να περνά η ώρα;

Ζητώ συγγνώμη αν έθιξα έστω και έναν από τους συνδρομητές. Και εγώ είμαι συνδρομητής! Και εγώ πληρώνω νόβα! Δεν με θεωρώ ''εξυπνάκια'' ούτε άνθρωπο που τα ξέρει όλα, άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο. Νομίζω πως ξέρω σε κάποιο βαθμό να χειρίζομαι την γλώσσα μου, οπότε είναι προφανές ότι δεν είπα κανέναν γελοίο, αντίθετα, θέλοντας πάντα να σέβονται τους καταναλωτές οι εταιρίες, θεώρησα γελοίο να τις υποστηρίζουμε από την στιγμή που δεν μας υποστηρίζουν αυτές. Για άλλη μία φορά, εγώ τουλάχιστον, ζητώ συγγνώμη από όποιον συνδρομητη προσβλήθηκε, παρ' όλο που σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Τέλος, θα ήθελα πολύ ευγενικά να παρακαλέσω να μην απευθύνεστε κι εσείς με εκφράσεις τύπου ''Χατζηνικολάου''--''όχι σε 'μένα αυτά--δεν περνάνε εδώ αυτά''--και εν προκειμένω ''αρκετα με τον χλευασμό, να τελειώσει εδώ''. Ζήτησα συγγνώμη, αλλά θα ήθελα να εκφράζω την άποψη μου και αυτή να μην παρερμηνεύεται προς όφελος διαμαχών.

Κάθε άποψη είναι σεβαστή. Η αναφορά μου δεν ήταν ειδικά για σένα αλλά για όλες τις παρόμοιες απόψεις που φτάνουν σε σημείο να προσβάλλουν. Απόψεις όπως αυτές που σχολίασα στο μήνυμά μου είναι προσβλητικές. Δε μπορείς να λες πως "Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας λόγικός άνθρωπος (που γνωρίζει δυο πράγματα από τεχολογία) και θεωρεί λογική αυτήν την τιμή!". Η τιμή είναι φτηνή, κανονική ή ακριβή ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός. Νομίζω πως είμαι αρκετά λογικός άνθρωπος και δεν ανέχομαι να διαβάζω τέτοιες "κορώνες".

... όχι όμως και να μας λένε οτι η τιμή των 60 ευρώ (+10 τα τσοντοκάναλα) είναι προσιτή όταν ο βασικός μισθός στην ελλαδίτσα είναι στα 500 ευρώ -πλέον.

Για ποιους ο βασικός μισθός είναι 500 ευρώ; Όχι για το ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους πάντως, που τους πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Όντως υπάρχουν και άτομα που παίρνουν 500 ευρώ, ή και λιγότερα. Ή είναι και άνεργοι. Όμως δεν είναι γι' αυτούς η Nova και γενικά η συνδρομητική τηλεόραση. Η συνδρομητική τηλεόραση δεν είναι ψωμί και γάλα, κάπου τα έχετε μπερδέψει. Η συνδρομητική τηλεόραση είναι υπηρεσία, αν όχι πολυτελείας, τουλάχιστο όχι απαραίτητη, όπως πχ είναι η τηλεφωνία.

Υπάρχουν τουλάχιστο 2 εκατομμύρια άτομα που έχουν μισθούς πάνω από 1000 ευρώ (2000 για την οικογένεια αν δουλεύουν και τα δύο μέρη). Αυτοί είναι οι πιθανοί πελάτες της Nova, όχι ο άνεργος.

Μία τετραμελής οικογένεια για να πάει μία φορά το μήνα σινεμά θέλει 50 ευρώ. Βάσει ποιας λογικής είναι η Νόβα ακριβή και όχι το σινεμά; Όλα είναι ακριβά ή όλα είναι φτηνά, ανάλογα με το πως σταθμίζεις τις ανάγκες σου.

Επειδή κάποιος παίρνει 500 ευρώ μισθό, δε σημαίνει ότι η υπηρεσία της Nova πρέπει να κάνει 10 ευρώ για να την αγοράσει. ΔΕ θα την αγοράσει, είναι πολύ απλό.

Ξεκολλήστε από την προπαγάνδα με τους δημόσιους υπαλλήλους.
Όλα τα κράτη έχουν και πληρώνονται και τα τριπλά από την Ελλάδα απλά δεν έχουν λαμόγια να τρώνε το χρήμα και να το φορτώνουν στους άλλους.
Σας έχουν κάνει καλή πλύση τα μμε και ο πάγκαλος.
Η νόβα είναι ακριβή όπως και να έχει και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με το βιωτικό επίπεδο της χώρας αλλά κυρίως με το περιεχόμενο που έχει, το οποίο με αυτά τα λεφτά δεν θα μπορούσε να σταθεί στην τιμή αυτή σε κανένα πολιτισμένο κράτος και όχι μόνο.

Όλα τα κράτη έχουν και πληρώνονται και τα τριπλά από την Ελλάδα απλά δεν έχουν λαμόγια να τρώνε το χρήμα και να το φορτώνουν στους άλλους.

Τα άλλα κράτη έχουν υπηρεσίες. Εδώ πληρώνουμε τους στρατούς κομματόσκυλων που διόρισαν και τα δύο κόμματα εξουσίας, και από υπηρεσίες μηδέν.

Μία τετραμελής οικογένεια για να πάει μία φορά το μήνα σινεμά θέλει 50 ευρώ. Βάσει ποιας λογικής είναι η Νόβα ακριβή και όχι το σινεμά; Όλα είναι ακριβά ή όλα είναι φτηνά, ανάλογα με το πως σταθμίζεις τις ανάγκες σου.

Να αναφερεις πραγματικα παραδειγματα. Ποια οικογενεια μισθωτων χαμηλου μεσαιου εισοδηματος τολμαει πια να επισκεφτει σινεμα η και ταβερνα και να διαθεσει 50 ευρω τον μηνα? Ολοι απ' τα ετοιμα τρωνε και δεν τολμανε να βγουνε απο το σπιτι τους. Φυσικα και ειναι ακριβη η νοβα για τις συγκεκριμενες ταξεις. Και επισης παραφουσκωμενη για τους πιο ανετους οικονομικα θα ελεγα

Η νόβα είναι ακριβή όπως και να έχει και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με το βιωτικό επίπεδο της χώρας αλλά κυρίως με το περιεχόμενο που έχει, το οποίο με αυτά τα λεφτά δεν θα μπορούσε να σταθεί στην τιμή αυτή σε κανένα πολιτισμένο κράτος και όχι μόνο.

Αυτό μάλλον είναι το αρτιότερο σχόλιο που έχει γραφτεί σε αυτήν την ενότητα.

Και σε συνέχεια θα αναφέρω και ότι ο δάσκαλος που μαθαίνει γράμματα τα παιδιά μας είναι δημόσιος υπάλληλος,το ίδιο και ο νοσηλευτής στο δημόσιο νοσοκομείο και ο τραυματιοφορέας και ο πιλότος στα f-16 και πολλοί άλλοι που προσφέρουν στο συνάνθρωπο τους.
Το ιδανικό θα ήταν να παίρνει ο υπάλληλος στο δημόσιο τα ίδια με τον υπάλληλο στον ιδιωτικό τομέα και να έχει και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα αλλά όλα αυτά προς τα πάνω.
1500 ευρώ κατώτατος μισθός για όλους,ίδια ασφάλιση και ίδιο ωράριο εργασίας, όχι εξίσωση προς τα κάτω που θέλουν οι προδότες της πατρίδας μας.

Για ποιους ο βασικός μισθός είναι 500 ευρώ; Όχι για το ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους πάντως, που τους πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Όντως υπάρχουν και άτομα που παίρνουν 500 ευρώ, ή και λιγότερα. Ή είναι και άνεργοι. Όμως δεν είναι γι' αυτούς η Nova και γενικά η συνδρομητική τηλεόραση. Η συνδρομητική τηλεόραση δεν είναι ψωμί και γάλα, κάπου τα έχετε μπερδέψει. Η συνδρομητική τηλεόραση είναι υπηρεσία, αν όχι πολυτελείας, τουλάχιστο όχι απαραίτητη, όπως πχ είναι η τηλεφωνία.

Υπάρχουν τουλάχιστο 2 εκατομμύρια άτομα που έχουν μισθούς πάνω από 1000 ευρώ (2000 για την οικογένεια αν δουλεύουν και τα δύο μέρη). Αυτοί είναι οι πιθανοί πελάτες της Nova, όχι ο άνεργος.

Επειδή κάποιος παίρνει 500 ευρώ μισθό, δε σημαίνει ότι η υπηρεσία της Nova πρέπει να κάνει 10 ευρώ για να την αγοράσει. ΔΕ θα την αγοράσει, είναι πολύ απλό.

Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω την άποψη μου, λέγοντας πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι το πρόβλημα. Ούτε πολλοί είναι, ούτε πολλά παίρνουν για την δουλειά που κάνουν. Όσον αφορά την νόβα και την δορυφορική, γενικότερα, πράγματι, μάλλον είναι είδος πολυτελείας--δεν είναι για τους ανέργους, ούτε και για εκείνους που παίρνουν 500 ευρώ τον μήνα. Νόμιζα ότι εδώ μέσα όλοι μιλούσαμε όντες σχετικά εύποροι, απ' την στιγμή μάλιστα που είμαστε και συνδρομητές. Θα ήθελα απλά να μοιραστώ μαζί σας ένα προσωπικό παράδειγμα. Έχω έναν καλό φίλο ο οποίος είναι βιομήχανος. Η αμοιβή του είναι περίπου 10.000 ευρώ τον μήνα. Ο άνθωπος είναι πολύ γενναιόδωρος με τα πάντα και τους πάντες. Κάθε φορά όμως που συζητάμε για την νόβα, θεωρεί την συνδρομή ακριβή. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να εξετάζουμε μόνο ανάλογα με το εισόδημά μάς ή με το συνδιαστικό πακέτο υπηρεσιών που μπορεί να έχουμε, αλλά και με κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Κάποια από αυτά θα μπορούσε να είναι η σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά πακέτα, τις τιμές των, καθώς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρουν. Τα συμπεράσματα είναι μάλλον σαφέστατα.

Πες τα ρε άνθρωπε γιατί ο παγκαλος και τα κοματόσκυλα του έχουν πείσει το λαο ότι για όλα φταίνει οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν και πέρνουν τα εκκατομύρια μας. Ενώ ο καλός ιδιωτικός τομέας πληρώνει τον δημόσιο

ΥΓ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Και σε συνέχεια θα αναφέρω και ότι ο δάσκαλος που μαθαίνει γράμματα τα παιδιά μας είναι δημόσιος υπάλληλος,το ίδιο και ο νοσηλευτής στο δημόσιο νοσοκομείο και ο τραυματιοφορέας και ο πιλότος στα f-16 και πολλοί άλλοι που προσφέρουν στο συνάνθρωπο τους.
Το ιδανικό θα ήταν να παίρνει ο υπάλληλος στο δημόσιο τα ίδια με τον υπάλληλο στον ιδιωτικό τομέα και να έχει και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα αλλά όλα αυτά προς τα πάνω.
1500 ευρώ κατώτατος μισθός για όλους,ίδια ασφάλιση και ίδιο ωράριο εργασίας, όχι εξίσωση προς τα κάτω που θέλουν οι προδότες της πατρίδας μας.

Κατά την γνώμη μου, έχετε απόλυτο δίκιο. Αυτό που ζούμε σ' αυτήν την χώρα είναι σκέτο αίσχος. Έλληνες και ξένοι υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες που παράγουν οι εργασίες όλων μας. Θα έπρεπε να σταματήσουν αμέσως όλες αυτές οι εγκληματικές ενέργειες που συμβαίνουν εις βάρος του ελληνικού λαού. Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρή λαϊκή αντίδραση, που, αν και καθυστερημένα, θα έρθει. Τί πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορεί να βρει κανείς, σχετικά με την λαϊκή οργή, από την στιγμή που αυτή είναι πλέον φανερή στα διάφορα fora τεχνολογίας. Πάντως, καλύτερα να σταματήσουμε εδώ την συζήτηση του όποιου πολιτικού θέματος, γιατί δεν είναι σωστό και για τους διαχειριστές να είμαστε τόσο πολύ εκτός θέματος.

Αν τελικα βγει στον αερα ο ΟΤΕ με το φημολογουμενο χαμηλο κοστος, προβλεπω ραγδαια μειωση τιμων της νοβα, και κρατηστε το αυτο το ποστ.

Στην ελλάδα ναι, σε άλλες χώρες όχι. Στην ελλάδα έχει καταντήσει πολυτελείας αναγκαστικά με την υπάρχουσα κατάσταση. Και δεν μπορείς να γενικεύεις όταν σε άλλες χώρες αγοράζει συνδρομή ως και το 1/4 της χώρας.

Μία τετραμελής οικογένεια για να πάει μία φορά το μήνα σινεμά θέλει 50 ευρώ. Βάσει ποιας λογικής είναι η Νόβα ακριβή και όχι το σινεμά;
Πολλά πράγματα είναι ακριβά που για να τ αναλύσουμε θα φάμε σελίδες επι σελίδων. Εδώ μιλάμε για την τηλεόραση.

Όλα είναι ακριβά ή όλα είναι φτηνά, ανάλογα με το πως σταθμίζεις τις ανάγκες σου.
Μάλλον το εισόδημά σου θες να πεις...

respect..

Από περιέργεια, είσαι συνδρομητής σε κάποιο πακέτο που, σύμφωνα με αυτά που λες, αξίζει τα χρήματά του ή γράφεις θεωρίες για να περνά η ώρα;
Κάποτε, ήμουν και γω συνδρομητής νοβα..
Θεωρίες μπορεί να τις βλέπεις εσύ. Εγώ μ αυτά που βλέπω και ακούω απ τον κόσμο έξω είναι η πραγματικότητα. Έχω ξαναγράψει για ξένα πακέτα και υπηρεσίες, ανέτρεξε αν θες σε παλιότερα ποστ να δεις ποια αξίζουν και ποια οχι...

Τόσα ποστ όμως και κανένας δεν έγραψε κάτι πάνω στο εξής..
στην ισπανία για να δεις μέσι, ροναλντο, φαμπρεγκας κλπ. δίνεις 15 ευρώ το μήνα.
Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι μάλλον φθηνότερο απ το ελληνικό..

Κλείνω, αντιγράφοντας κάτι που ο καθένας μπορεί να το πάρει όπως θέλει:

"Όποιος ξέρει τι κλίμα επικρατεί στα γραφεία εφημερίδων και λοιπών ΜΜΕ -εγώ ξέρω- γνωρίζει πόση υποκρισία υπάρχει γύρω από τις αναφορές στην επίθεση του άνδρα των ΜΑΤ στη φωτορεπόρτερ. Δημοσιογράφοι που σκάβουν καθημερινά τον λάκκο στους συναδέλφους τους -με την ελπίδα να είναι εκείνοι που θα απολυθούν στις επόμενες απολύσεις και όχι οι ίδιοι- συγκλονίστηκαν που ο ματατζής χτύπησε τη φωτορεπόρτερ. Όξω ρε!

Φυσικά, αυτό που συμβαίνει με τους δημοσιογράφους αποτελεί τον κανόνα στην ελληνική κοινωνία σήμερα. Ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτούλη του και τη δουλίτσα του και αδιαφορεί πλήρως για όλους τους άλλους -βέβαια, αν χάσει τη δουλίτσα του, γίνεται αμέσως αναρχικός επαναστάτης και βγαίνει στο κλαρί."

(από pitsirikos.net)

Last edited:

Δασκάλους είχα αρκετούς στη μαθητική μου ζωή. Απ' όσο μπορώ να θυμάμαι, μόνο ένα 30% από αυτούς ήταν άξιοι στη δουλειά τους, έδειχναν ενδιαφέρον και πραγματικά μας έμαθαν πράγματα. Οι υπόλοιποι ήταν απλώς άχρηστοι, βολεμένοι, βαριεστημένοι κτλ κτλ. Και δυστυχώς αυτό το βλέπεις σε όλους τους τομείς των δημόσιων υπηρεσιών. Μια μικρή μειοψηφία δουλεύει και αποδίδει, και η πλειοψηφία που είναι εκεί επειδή είχε μπάρμπα στην Κορώνη, δεν αποδίδει, δεν παράγει έργο. Νοσηλευτές; Εϊχα πρόσφατη εμπειρία από νοσοκομεία, ας μη μιλήσω καλύτερα. Πιλότοι σε F-16; Ναι, ξοδεύουν τα χρήματά μας για να κάνουν κόντρες και να το παίζουν Maverick με τους ομοίους τους από την άλλη πλευρά. Ειδικά στο στρατό η αχρηστίλα φτάνει στο μέγιστο βαθμό, και όσοι έχουμε υπηρετήσει το ξέρουμε αυτό καλά, αν στο ευρύτερο δημόσιο η αναλογία άξιων - ανάξιων είναι 3/10-7/10 , στο στρατό η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Τα υπόλοιπα δε μπορώ να τα σχολιάσω, ζεις μια ουτοπία αν ζητάς να έχεις βασικό μισθό 1500 ευρώ. Τι παράγεις σαν χώρα για να έχεις 1500 ευρώ κατώτατο μισθό; Έχεις βιομηχανία; Έχεις υψηλή τεχνολογία; Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Σα να διαβάζω την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ... Είναι το ίδιο εφικτό - για να συνδεθώ και πάλι με το θέμα μας - με τις αναλύσεις ορισμένων που ζητάνε η Nova να κοστίζει 10 ευρώ, γιατί τότε θα την αγόραζαν όλοι.

Δε μας απασχολεί η νοβα να κοστίζει 10 ευρώ. Να κοστίζει και 200 ευρώ αμα θέλει, αρκεί τα εισοδήματα να είναι εναρμονισμένα. Και ξαναρωτάω ο μαύρος, στη ρημάδα την ισπανία με τις στρατίες ανέργων πως γίνεται να βλέπουν ενα απ τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο+β' εθνική ισπανίας+champions league με 15 - επαναλαμβάνω- ευρώ το μήνα και απ τις 2 πλατφόρμες? (golt-d+?)