Re: Nova vs OTEsat...
Σίγουρα υπάρχουν θέματα νομιμότητας και δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της συζήτησης νομίζω απλά μην στρουθοκαμιλίζουμε κιόλας. Δεν υπάρχει θεωρώ κανένας που να αμφισβητεί την πραγματικότητα η οποία είναι ότι: Οι 11 στους 10, κατέβαζαν και κατεβάζουν ταινίες από το ιντερνετ. Προσοχή, δε μετράω μόνο αυτούς που κατεβάζουν σε πρώτη φάση αλλά και όλους αυτούς (γνωστούς/φίλους τους) στους οποίους αυτές τελικά φτάνουν ακόμα και αν δεν έχουν καν ιντερνετ. Εκτός και κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι οι δίσκοι του 1 και 2 TB γεμίσανε με φωτογραφίες διακοπών και με 5-10.000 τραγούδια. Οι 11 στις 10 ταινίες που προσφέρονται στο Ιντερνετ έχουν απείρως καλύτερη ποιότητα (ποιός μπορεί αλήθεια να μου αντιπαραβάλει ατόφιο υλικό BD25 ή ακόμα και 1080p με τα stream οποιασδήποτε συνδρομητικής). Οι 11 στις 10 ταινίες θα είναι πολύ νωρίτερα διαθέσιμες στο ιντερνετ από όταν (και αν) θα προβληθούν από την οποιαδήποτε τηλεόραση. Τέλος, είναι και δωρεάν. Προσοχή, δεν επικροτώ ούτε συζητάω για το αν αυτή είναι μια κατάσταση με την οποία συμφωνώ, αλλά το να αρνούμαι να την δω κιόλας απλά δε βοηθάει πουθενά.
Τα αθλητικά από την άλλη είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία τηλεοπτικού θεάματος. Πρώτη και βασική διαφορά το χαρακτηριστικό της ζωντανής διεξαγωγής. Το 99% του ενδιαφέροντος τους έγκειται στο ότι θέλεις να τα δεις τη στιγμή που εξελίσσονται γιαυτό βγαίνει αμέσως άκυρη η εναλλακτική επιλογή του να τα κατεβάσεις την επόμενη μέρα από το τορεντάδικο. Αν έχω δει 1 ολόκληρο αγώνα στη ζωή μου σε μαγνητοσκόπηση είναι ζήτημα. Έχω δει όμως εκατοντάδες ταινίες την ώρα που με βόλευε και όχι όταν προβλήθηκαν στον κινηματογράφο. Είναι σαφές νομίζω. Το 1ο βασικό χαρακτηριστικό τους είναι αυτό που κατ'ουσίαν δημιουργεί και το 2ο: Την αδυναμία δηλαδή προσφοράς ελέυθερων σταθερών stream με HD ποιότητα. Βασικά ουτε απλή SD ποιότητα δεν απολαμβάνει κανείς μέσω free live streaming. Όλοι τα έχουμε δοκιμάσει (και ίσως ακόμα τα δοκιμάζουμε αν χριεαστεί) με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα. Αισχρή ποιότητα που προβάλλεται μόνο σε pc και επ'ουδενεί σε τηλεόραση, κολλήματα, διαφημίσεις, κολλήματα, ξενόγλωσσος σχολιασμός και τέλος μερικά ακόμα κολλήματα. Στην πραγματικότητα όποιος παρακολουθεί κάποιο αθλητικό γεγονός με αυτές τις συνθήκες στη συνέχεια σκέφτεται σοβαρά την αγορά συνδρομητικής υπηρεσίας για να παρακολουθεί το αγαπημένο του σπόρ οπότε μάλλον διαφήμιση κάνουν και σίγουρα όχι κακό στις τηλεοπτικές υπηρεσίες.
Για να κλείσω, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα αθλητικά βρίσκονται πολύ παραπάνω από τις ταινίες στις προτεραιότητες ενός τυπικού πελάτη δορυφορικού οπότε και η δική μου άποψη είναι ότι 15 ευρώ για ένα πρωτάθλημα με 4 ενδιαφέροντες αγώνες το χρόνο, το μισό (!) CH L και ουσιαστικά κανένα UEFA (ο ΑΝΤ1 δείχνει και τις 2 ελληνικές οπότε κοιμάμαι ήσυχος), με το ζόρι τα δικαιολογώ.