NOVA vs Cosmote TV

Re: Nova vs OTEsat...

Σίγουρα υπάρχουν θέματα νομιμότητας και δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της συζήτησης νομίζω απλά μην στρουθοκαμιλίζουμε κιόλας. Δεν υπάρχει θεωρώ κανένας που να αμφισβητεί την πραγματικότητα η οποία είναι ότι: Οι 11 στους 10, κατέβαζαν και κατεβάζουν ταινίες από το ιντερνετ. Προσοχή, δε μετράω μόνο αυτούς που κατεβάζουν σε πρώτη φάση αλλά και όλους αυτούς (γνωστούς/φίλους τους) στους οποίους αυτές τελικά φτάνουν ακόμα και αν δεν έχουν καν ιντερνετ. Εκτός και κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι οι δίσκοι του 1 και 2 TB γεμίσανε με φωτογραφίες διακοπών και με 5-10.000 τραγούδια. Οι 11 στις 10 ταινίες που προσφέρονται στο Ιντερνετ έχουν απείρως καλύτερη ποιότητα (ποιός μπορεί αλήθεια να μου αντιπαραβάλει ατόφιο υλικό BD25 ή ακόμα και 1080p με τα stream οποιασδήποτε συνδρομητικής). Οι 11 στις 10 ταινίες θα είναι πολύ νωρίτερα διαθέσιμες στο ιντερνετ από όταν (και αν) θα προβληθούν από την οποιαδήποτε τηλεόραση. Τέλος, είναι και δωρεάν. Προσοχή, δεν επικροτώ ούτε συζητάω για το αν αυτή είναι μια κατάσταση με την οποία συμφωνώ, αλλά το να αρνούμαι να την δω κιόλας απλά δε βοηθάει πουθενά.

Τα αθλητικά από την άλλη είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία τηλεοπτικού θεάματος. Πρώτη και βασική διαφορά το χαρακτηριστικό της ζωντανής διεξαγωγής. Το 99% του ενδιαφέροντος τους έγκειται στο ότι θέλεις να τα δεις τη στιγμή που εξελίσσονται γιαυτό βγαίνει αμέσως άκυρη η εναλλακτική επιλογή του να τα κατεβάσεις την επόμενη μέρα από το τορεντάδικο. Αν έχω δει 1 ολόκληρο αγώνα στη ζωή μου σε μαγνητοσκόπηση είναι ζήτημα. Έχω δει όμως εκατοντάδες ταινίες την ώρα που με βόλευε και όχι όταν προβλήθηκαν στον κινηματογράφο. Είναι σαφές νομίζω. Το 1ο βασικό χαρακτηριστικό τους είναι αυτό που κατ'ουσίαν δημιουργεί και το 2ο: Την αδυναμία δηλαδή προσφοράς ελέυθερων σταθερών stream με HD ποιότητα. Βασικά ουτε απλή SD ποιότητα δεν απολαμβάνει κανείς μέσω free live streaming. Όλοι τα έχουμε δοκιμάσει (και ίσως ακόμα τα δοκιμάζουμε αν χριεαστεί) με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα. Αισχρή ποιότητα που προβάλλεται μόνο σε pc και επ'ουδενεί σε τηλεόραση, κολλήματα, διαφημίσεις, κολλήματα, ξενόγλωσσος σχολιασμός και τέλος μερικά ακόμα κολλήματα. Στην πραγματικότητα όποιος παρακολουθεί κάποιο αθλητικό γεγονός με αυτές τις συνθήκες στη συνέχεια σκέφτεται σοβαρά την αγορά συνδρομητικής υπηρεσίας για να παρακολουθεί το αγαπημένο του σπόρ οπότε μάλλον διαφήμιση κάνουν και σίγουρα όχι κακό στις τηλεοπτικές υπηρεσίες.

Για να κλείσω, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα αθλητικά βρίσκονται πολύ παραπάνω από τις ταινίες στις προτεραιότητες ενός τυπικού πελάτη δορυφορικού οπότε και η δική μου άποψη είναι ότι 15 ευρώ για ένα πρωτάθλημα με 4 ενδιαφέροντες αγώνες το χρόνο, το μισό (!) CH L και ουσιαστικά κανένα UEFA (ο ΑΝΤ1 δείχνει και τις 2 ελληνικές οπότε κοιμάμαι ήσυχος), με το ζόρι τα δικαιολογώ.

Last edited:
Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις είναι super league (στα αθλητικά θέματα μπορείτε να το γράφετε, όπως θέλετε). Φιλικά πάντα.

Σεραφείμ δεν θα το επαναλάβω σεβόμενος την προσπάθεια για διατήρηση ενός επιπέδου.

Τεράστια η ήττα της nova στα αθλητικά.
Δεν ξέρω πλέον τι μπορεί να κάνει,εκτός από μεγάλη μείωση στον τιμοκατάλογο της.

Μόνο αν παίξει με hd και 3d προγραμμα μπορεί να παίξει ανταγωνιστικά και μείωση τιμης

Η αποψη μου ειναι οτι η ΝΟΒΑ δεν προκειται να κανει μαζικες μειωσεις στα τιμολογια.Σε οσους γκρινιαξουν ή κανουν διακοπη θα προτεινει μειωση με την σημειωση οτι ειναι προσφορα,οπως κανει και σημερα .Οσο και αν φαινεται περιεργο υπαρχει κοσμος που ακομα και σε αυτες τις εποχες τα δινει χωρις να σκεφτει οτι μπορει να παρει τηλεφωνο και να παζαρεψει μειωση τιμης.Εδω ακομα και τωρα δεν δινει τσαμπα τα HD καναλια, που ειναι το πιο απλο που θα μπορουσε να κανει, οταν ο ανταγωνισμος τα εχει δωραν
Με τα χρηματα που περισσευουν απο το Αγγλικο, θα κοιταξει να παρει τα δικαιωματα του Γαλλικου που δεν τα εχει κανενας,θα προσπαθησει να παρει και τιποτα αλλο ωστε να γεμισει τις ωρες(Α1 πχ οπως αναφερθηκε),θα τα διαφημησει λες και ειναι οι τελικοι του ΝΒΑ και θα προσπαθησει να πορευτει ετσι.
Μακαρι να κανω λαθος βεβαια και να υπαρχει μειωση, αλλα δεν το βλεπω

τι μειωση,εδω καναν αυξηση απο 52 σε 65 το sportpack+dp economy.δε παιζονται τα παληκαρια.

Και όλα αυτά χωρίς να αυξηθεί η συνδρομή;

Δηλαδή συγνώμη στη Nova τι ακριβώς πληρώνουμε; Τα ωραία μάτια της τηλεφωνήτριας;

Χαχαχαχα.. Να τα βλέπαμε κιόλας. :)

Σήμερα το πρωι, είχε και παιχνίδι NBA. Στην ΟΤΕ TV. Τι να λέμε...!!!!
Τι να το κάνεις το σκουπιδιαριό της super league, μπροστά σε,όλο αυτο τον πλούτο των καναλιών.
Και να πω και κάτι ακόμη. Προτιμώ, να βλέπω την ομαδα μου με φίλους σε καφετέρια ή στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που έχει οικογενειακό μου πρόσωπο για να κάνουμε και λίγο καζούρα.....ειδικά στο Άρης Παοκ :) :) πάρα να τα βλέπω σπίτι.
Όμως όταν θα είμαι σπίτι με το κρασί μου ή με τον καφε μου, να ανοίγουν τα ματια μου απο το επίπεδο ποδοσφαίρου των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.....

σκουπιδαριό σκουδαριό η super league αλλά αυτή μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ελληνικών αθλητικών συζητήσεων. Μεγάλη προσθήκη πάντως από τον ΟΤΕ που ελπίζω να αφήσει ανεπηρέαστες και τις τιμές!

Last edited by a moderator:

Συμφωνώ με τον προλαλησαντα για τις ταινίες μέσω κατεβασματος απο Ίντερνετ.
Ποιότητα,ευελιξία προβολής και δυνατότητα για Α προβολή φέρνουν την πλάστιγγα προς την πλευρά του μπουκωματος των σκληρών δίσκων.

σκουπιδαριό σκουδαριό η super league αλλά αυτή μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ελληνικών αθλητικών συζητήσεων. Μεγάλη προσθήκη πάντως από τον ΟΤΕ που ελπίζω να αφήσει ανεπηρέαστες και τις τιμές!
και εμας στη πλατεια που παιζουμε μπαλα μονοπωλει το ενδιαφερον των συζητησεων μας,πως βαρεσε ο αλλος και του φυγε το παπαουτσι ξερω γω και τετοια αλλα οταν θελουμε να δουμε σοβαρη μπαλα βλεπουμε οτε και αφηνουμε το χαβαλε.

15 ευρώ μόνο για Σούπερ Λιγδα και Τσάμπιονς Λιγκ? Πολλά είναι.

Τα 7 αθλητικά κανάλια αυτή τη στιγμή η nova τα χρεώνει 31 , όσο είναι η διαφορά sports pack-value pack. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί αλλοι συνδυασμοί, αλλά αυτή είναι μια δίκαιη σύγκριση υπό την έννοια ότι αφηνουμε στην άκρη τις προσφορές και εξετάζουμε πελάτες που ενδιαφέρονται μόνο για nova.

Η nova έχασε το αγγλικό πρωτάθλημα,το κουτσουρεμένο αγγλικό πρωτάθλημα όπως γκρινιάζατε πολύ. Δεδομένου ότι κάποιος προτείνει τα 7 κανάλια να κοστίζουν 15 (και πολλοί συμπληρώνουν---και πολλά είναι), αντιλαμβάνομαι οτι κατά την άποψη αυτων των φίλων, το κουτσουρεμένο αγγλικό πρωτάθλημα αντιστοιχεί σε >50% της αξίας των χρημάτων που αυτοί οι φίλοι δίνουν για τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για τη μετάβαση value pack--->sports pack.

και εμας στη πλατεια που παιζουμε μπαλα μονοπωλει το ενδιαφερον των συζητησεων μας,πως βαρεσε ο αλλος και του φυγε το παπαουτσι ξερω γω και τετοια αλλα οταν θελουμε να δουμε σοβαρη μπαλα βλεπουμε οτε και αφηνουμε το χαβαλε.
Χαχα ωραιο επιχειρημα για να μπουν οι αγωνες της πλατειας σε καναλι του οτεsport! :p

Αυτό,επειδή πρόκειται για Ελληνικό Ποδόσφαιρο,ας το πάρει η Nova.Να κάνει και την Αναμενόμενη Κίνηση Εντυπωσιασμού που ακούστηκε:award:

φιλε το κουτσουρεμενο αγγλικο που λες δεν ηταν παντα κουτσουρεμενο και οταν ο κοσμος πληρωνε δεν πληρωνε για κουτσουρεμενο,ξαφνικα και υπουλα και με φτηνες δικαιολογιες της nova το πασαρε μισο στους πελατες.και θυμασαι τι γκρινια υπηρχε και τι ειχε γινει με αυτο το θεμα,ποσο μαλλον τωρα που το εχασε τελειως.οποτε μη συγκρινεις τιμες με premier league μεσα και τιμες χωρις αυτο.

Συμφωνώ.
Αυτο που λες όμως δεν ανεβάζει το επίπεδο του εν λόγω πρωταθλήματος. Συνεχίζει να είναι ενα απο τα χειρότερα της Ευρώπης.
Εσυ δλδ τι βλέπεις πιο εύκολα, Κέρκυρα-Ατρόμητος ή Τότεναμ-Ρέντινγκ.,;;

ρε παιδιά είμασταν πάντα τόσο ποδοσφαιρόφιλος λαός ή γίναμε τωρα τελευταία? γιατί εγώ μας θυμάμαι τα παιχνίδια της "πλατείας" να βλέπουμε κ να πορωνόμαστε! εγώ πάντως που δεν έχω όυτε νόβα ούτε ΟΤΕ δε με θυμαμαι ποτε να πήγα σε καφετέρια για να δώ το Man United-City αλλά για το Ολυ-ΑΕΚ, ΠΑΟ-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Αρης έχω πάει!
anw μέχρι τον άυγουστο, ελπίζω να βγω ψέυτης, όντως είναι πολύς καιρός για να είμαστε σίγουροι ότι θα μείνει το 20άρικο (για τους συνδρομητές ΟΤΕ).

προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι η αξία της premier league (που φέτος προβάλλεται κουτσουρεμένη) στο αθλητικό πακέτο της nova.

Αν οι χρήστες που τοποθετούνται δε λένε νούμερα στην τύχη (δε θα μου έκανε καμμιά εντύπωση αν συνέβαινε κάτι τέτοιο), τότε προφανώς ο συλλογισμός μου έχει βάση. Θεωρούν ότι η μισή και βάλε αξία του αθλητικού προγράμματος είναι για τους ίδιους το αγγλικό πρωτάθλημα.