NOVA vs Cosmote TV

jimmy0077

AVClub Addicted Member
15 January 2013
2,488
Αθήνα
Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Ο ΟΤΕ έχει πολύ ακριβό τηλέφωνο-internet(εκτός αν είσαι φοιτητής) και φθηνή δορυφορική.
Η Forthnet έχει φθηνό τηλέφωνο-inernet και ακριβή δορυφορική.

Κανένα από τα 2 δεν αξίζει 50 ευρώ τον μήνα για τηλέφωνο-internet-δορυφορική, τουλάχιστον με αυτά που προσφέρουν.

Και by the way σταμάτα την παραπληροφόρηση ότι η forthnet με την Nova(full pack) είναι πιο φθηνή από τον ΟΤΕ με ΟΤΕ ΤV(full pack).
Eκτός αν στον ΟΤΕ εννοείς με VDSL.

Last edited by a moderator:

blizard

Banned
11 March 2007
1,001

Λες και τα εγραψα στα Αλβανικά και καταλαβαίνει ο καθένας ότι θέλει :)

1)
Η Νόβα είναι δωρεάν ουσιαστικά , δεν μιλάω για ακριβή ή φτηνή ... και μόνο για το πακέτο που έχουμε εδώ.
Δηλαδή το ns1 με μερικούς αγώνες Ελληνικού πρωταθλήματος - CL , eυrosport , τα fox με τις σειρές για όταν δεν έχει τούρκικα, διάφορα discovery - animal, τα παιδικά, τα ελέυθερα Ελληνικά (έχουν καλύτερη ποιότητα μερικά από τα επήγεια και πιο γρήγορα έρχονται) , μουσικής κλπ...

Εκτός ότι αυτό το παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ σε σχέση με τον ΟΤΕ που δεν έχει τηλεόραση καθόλου σε αυτή την τιμή των 30-36 ευρώ , σου δίνουν και σωστότερη προσφορά στον δέκτη και εγκατάσταση ...
Επιπλέον πολύ καλή η δυνατότητα να γράφεις στο σκληρο δίσκο χωρίς άλλα λεφτά , και το multiview επίσης σχετικά φτηνό.

Η νοβα ακριβαίνει σε σχέση με τα 10-25 ευρώ του ΟΤΕTV όταν προσθέτεις .....
α)όλα τα κανάλια cinema , αλλά είναι πρώτης προβολής και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Οτε.
β)το full της πακέτο με τα αθλητικά, αλλά το έχουν πληρώσει πανάκριβα και αυτοί ... Ελλάδα ζούμε και πολύς κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα του σε ποδόσφαιρο και μπασκετ, ή το CL...

ΥΓ
Με λίγα λόγια, μακριά από ΟΤΕ σε τηλεφωνία και μην ψαρώνετε που έκοψαν 15 ευρώ για ενα χρόνο ... κοροιδία προσφορά, καλύτερα να πάρεις το πακέτο ΟΤΕTV δορυφόρου αν το έχεις ανάγκη παράλληλα με άλλον πάροχο ή ακόμα και με την forthnet-nova.

vforvendetta85

Supreme Member
29 December 2012
3,210

@blizard:Το κακό είναι πως το προσεγγίζεις μόνο από το ένα από τα 2 μέρη,τη Νόβα.Δες και το κομμάτι τηλεφωνία.Πάρε παράδειγμα,τώρα με τις νέες τιμές των κινητών,δεν μπορούν να τις εκμεταλλευτούν αυτοί που έχουν την christmas offer.Οι ανάγκες της κάθε οικογένειας μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.Αν θες να αλλάξεις πρόγραμμα, στο μέρος που αφορά ίντερνετ-σταθερό, πολύ απλά χάνεις την προσφορά.
ΥΓ1:Συμφωνώ πως ο Οτέ έχει ακριβή τηλεφωνία και φθηνή τηλεόραση και το αντίστροφο την forthnet.
ΥΓ2:Καλό είναι να συγκρίνεις όμοια πράγματα μεταξύ τους.Η christmas offer,με την προσφορά του Οτε για δωρεάν 6μηνη συνδρομητική,δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους.

blizard

Banned
11 March 2007
1,001

Αν ενοείς το νέο τιμολόγιο της forthnet που παίρνεις κινητά με χρεώσεις σταθερών , μου είπαν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη χωρίς να χάσουμε την Χριστουγεννιάτικη προσφορά.

Είχα στείλει τα στοιχεία μου για να με πάρουνε τηλέφωνο να απαντήσουν στην ερώτησή μου και το έκαναν 2 φορές... την πρώτη μου είπαν ότι δεν γίνεται και μετά ότι θα υπάρξει πρόβλεψη ... οπότε είναι αρκετά σοβαρό ότι το σκέφτονται και δεν είναι απλά απάντηση κάποιου τελείως άσχετου στο τηλ κέντρο.

ΥΓ
Χωρίς να έχω κάποια πληροφορία, δεν θα μου έκανε εκπληξη αν μπορούσες να έχεις αυτή την χαμηλή χρέωση για κινητά και σταθερά στα 30 ευρώ ,χωρίς άυξηση δλδ ... ενώ αν θές να διατηρήσεις και τα δωρεάν εντελώς αστικά, να πληρώνεις extra 5 ευρώ.
Ισως είναι πιο άκριβά βέβαια ή δεν το κάνουν καθόλου , θα δούμε.

ΥΓ2
Η 6μηνη προσφορά του Οτε είναι απλά το δόλωμα για δήθεν ανεκτά φτηνό πακέτο του ΟΤΕ και προσπάθεια για συγκρισή με την nova-forthnet.
Αν δεν ήταν αυτό, παίρνεις την forthnet με νόβα μαζί και το δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ, όλα μαζί και φτηνότερα .... σε κάθε περίπτωση πάντωςμ μακριά από τηλεφωνία ΟΤΕ.
(για εμένα ούτε το otetv έχει αξιόλογο περιεχόμενο, να αξίζει κάτι παραπάνω από το να είναι δωρεάν μαζί με την τηλεφωνία, τουλάχιστον όσο δεν είχε έστω το Αγγλικό πρωτάθλημα.)

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,004
Τήνος / Ελλάς

bizard στην αρχή νόμιζα ότι ειρωνευόσουν αλλά μετά κατάλαβα ότι μιλάς σοβαρά και δεν πίστευα σε αυτά που γραφεις.

vforvendetta85

Supreme Member
29 December 2012
3,210

@blizard,επειδή πολλά "αν","να" και "θα" έχεις βάλει,ας προσθέσω κι εγώ:Αν θέλεις να μιλήσεις με εξωτερικό,τι ΘΑ κάνεις;,Αν μετακομίσεις και δεν υπάρχει απερχόμενο καλώδιο ή ακραίο δικτύου,τι ΘΑ κάνεις,αφού θα σου πει η forthnet πως το dp είναι δώρο;Αν έχεις βλάβη στο ίντερνετ ΘΑ μπορείς να ζητήσεις πίστωση,αφού το dp είναι δώρο;
Και να ξέρεις πως την christmas offer,την θεωρώ μία από τις καλύτερες προσφορές που θυμάμαι.Δεν μπορώ να την θεωρήσω όμως και ως κάτι το εξεζητημένο,γιατί οι ανάγκες μας αλλάζουν κατά τη διάρκεια του χρόνου*
*Ως χρόνο δεν εννοώ το ημερολογιακό έτος.

KleKoR

Supreme Member
30 November 2007
7,562

Η forthet είναι γελοία σαν εταιρία. Πελάτης της με DP από τον πρώτο χρόνο που υπάρχει το DP και Nova Starter Pack τα τελευταία 2 και μόλις της ζήτησα την χριστουγεννιάτικη προσφορά μου είπε πως είναι μόνο για νέους συνδρομητές.

Οι παλιοί δηλαδή είμαστε κορόιδα. Μαύρο-κατάμαυρο. Με τα ίδια λεφτά που έδινα για DP και Starter pack έχω τα ίδια πράγματα από τον Οτε και μάλιστα το full πακέτο στο δορυφορικό και ανώτερο ιντερνετ βεβαίως.

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,265

ΥΓ
Με λίγα λόγια, μακριά από ΟΤΕ σε τηλεφωνία και μην ψαρώνετε που έκοψαν 15 ευρώ για ενα χρόνο ... κοροιδία προσφορά, καλύτερα να πάρεις το πακέτο ΟΤΕTV δορυφόρου αν το έχεις ανάγκη παράλληλα με άλλον πάροχο ή ακόμα και με την forthnet-nova.
+1 αυτο θεωρω και γω.

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207

Η forthet είναι γελοία σαν εταιρία. Πελάτης της με DP από τον πρώτο χρόνο που υπάρχει το DP και Nova Starter Pack τα τελευταία 2 και μόλις της ζήτησα την χριστουγεννιάτικη προσφορά μου είπε πως είναι μόνο για νέους συνδρομητές.

Οι παλιοί δηλαδή είμαστε κορόιδα. Μαύρο-κατάμαυρο. Με τα ίδια λεφτά που έδινα για DP και Starter pack έχω τα ίδια πράγματα από τον Οτε και μάλιστα το full πακέτο στο δορυφορικό και ανώτερο ιντερνετ βεβαίως.

Για αυτό το λόγο την αποχαιρέτισα και εγώ. Άλλο προσφορά που λήγει και μετά ΟΛΟΙ έχουμε τις ίδιες τιμές και άλλο συνδρομητές διαφορετικών ταχυτήτων.

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,333
Sakels, που ήσουνα?
Υπέθεσα ότι σου έπεσε βαριά η premier league του ΟΤΕ.
Προσωπικα δε με νοιαζει καθως το cinema pack εχω. Δε βλεπω καθολου μπαλα.
Για μενα καλυτερα μηπως και βελτιωσουν το cinema κομματι

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,004
Τήνος / Ελλάς

Το 70% και βάλε των συνδρομητών δε θα λένε καλύτερα πίστεψε με μάλλον αντίο θα αρχίσουν να λένε.
Πάντως και στο cinema πρέπει να έχεις πήξει στην επανάληψη.

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,333

μπα εχει στρωσει καπως. αλλα θελει προσθηκες...

κατσε να δουμε τις νεες τιμες... συμφωνα με τα χριστουγεννα πολυς κοσμος θελει να βαλει νοβα. οι ουρες στα καταστηματα σιγουρα δειχνουν τη δυναμικη της νοβα στον κοσμο.

dimfas

New member
16 February 2013
38

πια δυναμικη και κουραφεξαλα μορε.Απλα εδινε τη νοβα σχεδον τσαμπα γιαυτο πεσανε ολοι με τα μουτρα.Κι εγω παροτι δεν τη γουσταρω τη νοβα το βαλα το christmas.Εδινα πριν 25 για το economy τωρα με +5 εχω και νοβα.Ας εδινε και ο οτε double play και οτε tv εστω το φαμιλυ 30 ευρω και να δεις τι θα γινοταν...που εχει και τοσα HD ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ..

aenaos15

Inactive User
25 August 2008
996

Το 70% και βάλε των συνδρομητών δε θα λένε καλύτερα πίστεψε με μάλλον αντίο θα αρχίσουν να λένε.
Πάντως και στο cinema πρέπει να έχεις πήξει στην επανάληψη.
Ενω ο οτε παλι εχει πηξει στις καινουργιες... any way , μπορεις να μου πεις στον οτε ποσο κοστιζει το sport pack + 24ρι +dp economy ; αλλα μετα απο ενα χρονο παρουσιας στον οτε κι οχι για καινουργιο πελατη.

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003

Από τα οικονομικά στοιχεία, για το 9μηνο του 2012, η νόβα έδωσε 114 εκ σε τηλεοπτικά δικαιώματα, και ο ΟΤΕ 89 εκ. Με 330.000 συνδρομητές ο ένας και 100.000 πόσο πρέπει να είναι η συνδρομές για να βγουν αυτά τα χρήματα; Και έστω ότι κάνουν και άλλες μειώσεις στις τιμές (που είναι το κυρίαρχο του νήματος), από που θα βγει η χασούρα; [Φεσόνοντας τις ελληνικές τράπεζες, τα οποία θα πληρώσουμε σε φόρους; :chinscratch:]

sakels

Supreme Member
27 May 2010
4,333

χμμμ σωστη ερωτηση... και ο οτε στη συγκεκριμενη περιπτωση-φαση εχει μπει μεσα με τα τσαρουχια. αν σκεφτει κανεις οτι τα μηνιαια εσοδα της νοβα χοντρικα ας ειναι 330000*45 ευρω=15 εκ ενω του οτε μολισ 100000*19 ευρω=2 εκ.

nikos26

Established Member
25 April 2010
219

Από που βγαίνουν τα 89εκ για τον οτε; Η λογική λέει ότι το νούμερο είναι πολύ μικρότερο, όταν για το ακριβότερο προϊόν του (premier league) θα δώσει μόνο 8,5 εκ το χρόνο από ότι ακούγεται. Εκτός αν το ποσό αναφέρεται για το σύνολο των δικαιωμάτων που θα πληρώσει σε μία "τριετία" περίπου.

dimfas

New member
16 February 2013
38

αυτο σκεφτηκα κι εγω νικο.Μηπως στα 89 εκατ ειναι συνολικα δικαιωματα.Αλλα παλι τα δικαιωματα ισπανικου,ιταλικου,γερμανικου δεν τα ειχε κλεισει στη χρηση του 2011?(του αγλλικου προφανως δεν εχει πληρωσει τιποτα ακομα αφου δωθηκαν τελος ιανουαριου).Αν ηταν ετσι δε θα πρεπε να τα πληρωσει τοτε?δεν βγαζεις ακρη.Μονο απο το τμημα εξυπηρετησης μετοχων του οτε αν σου πουν τιποτα...

Fixxxer

Supreme Member
24 December 2012
6,977
Πίσω απ' τον ήλιο

Καλα μαγκες μην πιστευετε τα οικονομικα στοιχεια και πολυ γιατι ειναι ομιλος και τα πανε μια απο δω μια απο εκει τα εσοδα εξοδα.Αν η Νova εχει δωσει 114 εκατ. ευρω ΜΟΝΟ στο 9μηνο (δηλ. αν το παμε αναλογικα 152 εκατ. ευρω ολο το 2012) και εχει τετοιο χαλι σε ποιοτητα/αποδοση εικονας ε τοτε τι να πω οτι μαλλον δεν ξερουν μερικοι να κανουν καλα τη δουλεια τους...
Αυτο που πρεπει να κανον για μενα ειναι να βρουνε μια αξιοπιστη ελληνικη προγραμματιστικη εταιρεια να φτιαξουν το firmware του αποκωδικοποιητη (δεν μπορει σε SD καναλια να εχει MPEG2 και στα HD MPEG4),να διωξουν μερικα αχρηστα καναλια που πιανουν χωρο και να βαλουν επιπλεον HD,επισης δεν ξερω αν γινεται να δωσει την κωδικοποιηση σε ελληνικη εταιρεια αντι για την Irdeto...
Δεν ερω αν ειναι εφικτα ολα αυτα αλλα πρεπει να υποστηριξουμε και τους εαυτους μας λιγο...Υπαρχουν αξιολογοι μηχανικοι στο Ι.Τ.Ε (εκει που πρωτοξεκινησε η Forthnet εξ ου και τα αρχικα Forth) οπως και στο Ε.Μ.Π. αλλα μαλλον ζηταω πολλα...