NOVA vs Cosmote TV

Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Επέστρεψα πάλι στο ΟΤΕ tv (Είχα και πέρσι για 5 μήνες περίπου και το έδωσα σε φίλο) μετά απο 10 μήνες στην Νόβα. Και αυτά που παρατηρώ είναι πλέον ξεκάθαρα. Σε εικόνα σε αρκετά κανάλια είναι ανώτερος ο ΟΤΕ και μάλιστα έχει βελτιώσει πάρα πολύ το ΗD του σε σχέση με πριν 1 χρόνο που το είχα. Ειδικά το Otesport 1 HD έχει εμφανή βελτίωση. Απολαυστική εικόνα έχει και το Village HD , αλλά στο Otecinema 1 HD παρατηρώ σπασίματα ανα χρονικά διαστήματα, ευτυχώς όχι πολλά.Απο κει και πέρα οι ταινίες του γενικά ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ταινίες που βρίσκεις στα DVD των εφημερίδων είναι δεν έχω πετύχει ακόμα καμια πρεμιερα παρόλο που διαφημήζει για τις 20 πρεμιέρες το μήνα , τι να πω ίσως δεν το έχω ψάξει καλά?.. Αλλά βέβαια ακόμα και αυτά που προβάλλει εννοείται ότι είναι ένα όμορφο συμπλήρωμα για το βράδυ σου να αράξεις και να απολαυσεις μια ταινία και να περάσει ευχάριστα η ώρα σου. Δεν είναι trash περιεχόμενο,χιλιοπαιγμένα θα τα έλεγα..

Το πιο ωραίο περιεχόμενο παραμένει στα αθλητικά του. Τετάρτη βράδυ νομίζω για παράδειγμα είχε στο HD NBA στο 1 ζωντανά το Ολυμπιακός- Παναχαϊκή στο 2 Football League και sto 3 Iταλικό η Ισπανικό, δεν θυμάμαι ακριβώς. Για όλα τα γούστα και συνεχόμενη ροή αγώνων ακόμα και αν τα μισά ήταν "κονσέρβες". Έχεις δλδ όλα τα αθλητικά συνέχεια να παίζουν κάτι και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Απολαυστική εικόνα έχει και το Village HD , αλλά στο Otecinema 1 HD παρατηρώ σπασίματα ανα χρονικά διαστήματα

Οι ταινίες είναι σε 1080/24p , τα δορυφορικά κανάλια εκπέμπουν σε 1080/50i , αυτό που ονομάζεις "σπασίματα" είναι απλά το αποτέλεσμα της μετατροπής συχνότητας.

Last edited by a moderator:

Δε νομίζω πως αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Άλλωστε οι ταινίες μετατρέπονται σε 25p και μετά σε 50i με την επιτάχυνσή τους, όπως γινόταν πάντα σε όλα τα PAL DVD κτλ, και όχι με την επανάληψη frame.

Μάλλον αναφέρεται σε προβλήματα της στατιστικής πολυπλεξίας κατά τη μετάδοση.

Re: Nova vs OTEsat...

Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε judder. To έχω παρατηρήσει και εγώ όμως και είναι εμφανές.

Άρα η μέθοδος μετατροπής δεν είναι 4% επιτάχυνση.

Χμμμ, τότε κάνουν κάτι λάθος γιατί σπασίματα από πρόσθετα frames δεν έχω παρατηρήσει ούτε στο Nova Cinema HD ούτε στα κανάλια του Sky UK που είχα παλαιότερα συνδρομή.

Ναι, έχω παρατηρήσει κι εγώ κάποια κομπιασματάκια στην κίνηση σε ορισμένες ταινίες στο ote cinema hd και είναι ενοχλητικό. Και σε γενικές γραμμές, στα μάτια μου, είναι κατώτερο από το hd της nova, στα κινηματογραφικά κανάλια σίγουρα. Στα αθλητικά και πάλι το hd της nova είναι μάλλον καλύτερο (τουλάχιστο στις αναμεταδόσεις από ξένες παραγωγές, champions league & premier). Τώρα, αν κάποιος συγκρίνει μια μετάδοση από το ελληνικό πρωτάθλημα με μια από το γερμανικό, το γερμανικό θα δείχνει πολύ καλύτερα, αλλά όχι λόγω οτε, αλλά μάλλον λόγω ανώτερης παραγωγής

Με παίρνουν γνωστοί άσχετοι με τη δορυφορική και με ρωτάνε αν αξίζει η προσφορά.
Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.
Πρέπει να κινηθεί άμεσα ο ΟΤΕ διαφορετικά θα τους τσιμπήσει η forthnet για 12μηνο.

Γείτονα σιγά μην τσιμπήσει ο κοσμάκης με 30ευρώπουλα την....προσφορά δήθεν μου όταν ο ΟΤΕ (με την προσθήκη αντ1 & mad) σου παρέχει το start πακέτο της κυρίας με τα μισά λεφτά!!! Και μην νομίζεις ότι το Ns1 παίζει τίποτα το ιδιαίτερο.... Ξέρει τι κάνει ο Χασάν..... Να δεις οι πωλήσεις του ΟΤΕ που θα ανέβουν τώρα με τα 4 αθλητικά και τα 2 εξ'αυτών ΔΩΡΕΑΝ HD......

Βασικά το Άγχος το έχει η nova..Ο Οτε δουλεύει με 30 άτομα προσωπικό και την Αύξηση συνδρομητών την έχει βρέξει χιονίσει.Έχει την καλύτερη Προσφορα για έναν καινούργιο Συνδρομητή,που θέλει και τα HD του.Η Προσφορα της nova είναι το κύκνειο άσμα της...Πανικός πριν το τέλος μου θυμίζει:behead:

Μέχρι τέλος Απριλίου η νοβα δίνει στη μισή τιμή το startpack για να χτυπήσει τον ΟΤΕ.

Επεξεργασία:
Γράφετε τέτοια να μην ξανακάνει ποτέ πια ο ΟΤΕ προσφορά.
Μιλάμε δεν έχει ο κόσμος να πάρει τα βασικά ακόμα και τα 20 ευρώ για τηλεόραση του φαίνονται πολλά.

Μέχρι τέλος Απριλίου η νοβα δίνει στη μισή τιμή το startpack για να χτυπήσει τον ΟΤΕ.

το κουτσουρεμένο sportpack...Super λίγδα και champions league...
Οποιος κάνει σύγκριση και τον δυο sport pack (οτε και nova) πρέπει να είναι πολύ Ολυμπιακάκιας για να πάρει nova.

Γράφετε τέτοια να μην ξανακάνει ποτέ πια ο ΟΤΕ προσφορά.
Μιλάμε δεν έχει ο κόσμος να πάρει τα βασικά ακόμα και τα 20 ευρώ για τηλεόραση του φαίνονται πολλά.

μέχρι στιγμής δεν κάνει Προσφορα ο Οτε...η Προσφορα του είναι τα καινούργια κανάλια που προσθέτει στο πακέτο νομίζω

Λάθος το startpack εννοούσα από βιασύνη το έγραψα, το οποίο δεν είναι καθόλου ελκυστικό και μάλιστα χωρίς hd.

Επεξεργασία: Διορθώθηκε σε "startpack".

Μου αρέσει ότι 2 μέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της νόβα, όπου φαίνεται διατήρηση της συνδρομητικής βάσης, πάλι αρχίσαμε τους πανικούς και τις φυγές συνδρομητών προς τον ΟΤΕ... :flipout:

Ακόμα και την στιγμή που η νόβα μάζεψε σε ένα τρίμηνο τόσους συνδρομητές όσο ο ΟΤΕ σε ένα χρόνο...

Μέχρι πριν κάνα 2μηνο συγκρίναμε το full του ΟΤΕ με το Value της Νόβα.
Mετά και τις σημερινές εξελίξεις στο πακέτο του ΟΤΕ μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μία στα ίσια σύγκριση περιεχομένου ανάμεσα στα 2 full pack όμως πλέον..
Προσωπικά μόλις βρω χρόνο τις αμέσως επόμενες μέρες θα ετοιμάσω ένα full συγκριτικό τομέα- τομέα..

Κατά τη γνώμη μου, πόσο ξοδεύει κάποιος για σταθερή τηλεφωνία, dsl, συνδρομητική τηλεόραση (και κινητή τηλεφωνία) αξίζει να μελετηθεί ενιαία/συνολικά.

Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η επιλογή π.χ. nova sports pack αντιστοιχεί σε σχεδόν τα ίδια με ένα πακέτο που περιλαμβάνει τον ote tv.

Όσο για την ατέρμονη συζήτηση για το ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα, ας σεβόμαστε τις επιλογές όλων. Κάποιοι για το χ,ψ,ζ λόγο προτιμούν το πρόγραμμα της nova, κάποιοι άλλοι του ote tv. Τα κακόηχα λογοπαίγνια δεν προσδίδουν αξία στα γραφόμενα, φανερώνουν απλώς ένδεια επιχειρημάτων....

Bρόχος πλέον τα χρέη για τα ΜΜΕ

Oι τηλεοπτικοί σταθμοί, κυρίως οι εθνικής εμβέλειας, αλλά και ορισμένα περιφερειακά και τοπικά κανάλια καταγράφουν χρέη που αγγίζουν τα δύο δισ. ευρώ(!). Ενα εκ των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας, το Alter (εισηγμένο στο Χρηματιστήριο μέσω της «Ελεύθερης Τηλεόρασης»), έχει ήδη κατεβάσει ρολά με τα χρέη του να υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτά ο τραπεζικός δανεισμός να φτάνει ή μπορεί και να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα με τα χρέη των καναλιών ξεχωρίζει και η FORTHNET Media Holdings AE, που διαθέτει και την ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα NOVA, με 465,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 είναι βραχυπρόθεσμa.

Ακολουθούν ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ με 270,5 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμα χρέη 213,5 εκατ. και ο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, δηλαδή το ΜEGA, με 205,4 εκατ. ευρώ συνολικές υποχρεώσεις και σχεδόν 122 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες.

Χαρακτηριστικό της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στα μίντια είναι ότι το MEGA αναζητεί ομολογιακό δάνειο ύψους 10-12 εκατ. ευρώ για να πάρει βαθιά ανάσα αλλά μέχρι στιγμής οι κάνουλες είναι κλειστές. Κι όμως πρόκειται για το πρώτο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό με αντίστοιχα διαφημιστικά έσοδα.

Την τελευταία τριετία όμως η λεγόμενη διαφημιστική δαπάνη έχει πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα φέτος να υπολογίζονται έσοδα από διαφημίσεις σε όλα τα ΜΜΕ λιγότερα από το 1/3 του 2008!

Από τη λίστα με τα χρέη βέβαια δεν λείπει και η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι συνολικές υποχρεώσεις της ΕΡΤ (που έχει βέβαια το πλεονέκτημα του ανταποδοτικού τέλους) φτάνουν τα 188,5 εκατ. ευρώ με τις βραχυπρόθεσμες να αγγίζουν τα 122 εκατ. ευρώ.

Χρέη που ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ έχει και ο ALPHA (περίπου 55 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) αλλά και του STAR οι συνολικές υποχρεώσεις φτάνουν περίπου τα 105 εκατ. ευρώ, με τις βραχυπρόθεσμες όμως να μην ξεπερνούν τα 46,6 εκατ. ευρώ.

http://www.efsyn.gr/?p=5033

Πάντως στην σύγκριση δεκτών μεταξύ νόβα και ΟΤΕ, για εμένα κερδίζει η νόβα. Ο δέκτης του ΟΤΕ βραχυκύκλωσε σε λιγότερο από 12 ώρες από την πρώτη φορά λειτουργίας του, και είμαι στην 2η μέρα που ακόμα ψάχνονται...
http://www.avclub.gr/forum/showthre...απόνων?p=1056645407&viewfull=1#post1056645407