Η δική μου άποψη είναι λίγο διαφορετική.
Πριν λίγα χρόνια η ελεύθερη τηλεόραση ήταν σχετικά ποιοτική (το σχετικά κολλάει στο ότι αναφέρομαι στο τι αρέσει στους περισσότερους). Με λίγα λόγια κάτι έβρισκες να παρακολουθήσεις. Σήμερα, αν μείνεις λίγες ή πολλές ώρες στο σπίτι και έχεις μόνο ελεύθερη τηλεόραση θα πυροβοληθείς. Η στροφή προς τη συνδρομητική τηλεόραση είναι αναγκαία πλέον ειδικά που λόγω της κρίσης έχουμε περιορίσει τις εξόδους.
Το περιεχόμενο στη συνδρομητική είναι σαφέσταστα καλύτερο.
Από ταινίες και σειρές το πακέτο της Nova είναι πολύ καλύτερο από αυτό του ΟτεTv. Η Nova δείχνει 27 πρεμιέρες ταινιών κάθε μήνα για ταινίες που ο ΟτεTV θα μπορεί να προβάλλει μετά από 1 χρόνο.
Από ντοκιμαντέρ, παιδικά, κ.α. πιστεύω ότι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα και θα ικανοποιηθείς και από τους 2.
Από αθλητικά η Nova έχει ελληνικό πρωτάθλημα, champions league, europa league, αργεντινή, πορτογαλία, μπάσκετ euroleague, πρωτάθλημα βόλεϊ, τένις, γκολφ, κ.α.
Από την άλλη ο ΟτεTv έχει κύπελο ελλάδας, β εθνική, ιταλικό, ισπανικό, γερμανικό, αγγλικο, μπάσκετ nba, moto gp, f1, κ.α.
Στη Nova επίσης έχεις τη δυνατότητα στο ζωντανό πρόγραμμα να κάνεις παύση και να συνεχίσεις μετά από εκεί που σταμάτησες, να κάνεις επανάληψη μιας φάσης, να επιλέξεις με ένα κουμπί να σου γράψει όλα τα επεισόδια μιας σειράς, να βάλεις σε 2η τηλεόραση Nova (αυτό έχει extra χρέωση), να δεις ταινίες όποτε θες εσύ (ondemand) χωρίς να χρειάζεσαι επιπλέον συνδέσεις και εξοπλισμό, κλπ.
Για να βάλεις NOVA χρειάζεσαι 42 ευρώ (+ 37,70 για το πακέτο με απεριόριστα σταθερά, απεριόριστα κινητά, απεριόριστα διεθνή, internet 24Mbps).
Για να βάλεις ΟτεTv χρειάζεσαι 20 ευρώ (+ 35,80 για το πακέτο με απεριόριστα σταθερά, 60' κινητά, internet 24Mbps).
Προφανώς ο καθένας μας ανάλογα με το τι θέλει να βλέπει και τι χρήματα μπορεί να δώσει, θα κάνει τις επιλογές του. Όμως είναι σαφές ότι η διαφορά τιμής έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρεται. O ΟτεTV διαφημίζει τώρα την ταινία "Πειρατές της Καραϊβικής" που έπαιζε στη Nova πριν 1 χρόνο.
Όλοι γνωρίζουμε για το επίδεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις αδικίες που γίνονται (ενώ στα ξένα πρωταθλήματα "δεν στήνονται" αγώνες

, αλλά στο τέλος επειδή Έλληνες είμαστε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε είναι τις ελληνικές ομάδες. Είτε αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, είτε αγωνίζονται στο τσαμπιονς λιγκ, είτε αγωνίζονται στο ουέφα. Και φαντάζομαι ότι αυτός είναι ο λόγος που στη χώρα μας το ένα προϊόν (ελληνικό πρωτάθλημα) πουλήθηκε 60 εκατομμύρια το χρόνο και το άλλο προϊόν (αγγλικό πρωτάθλημα) πουλήθηκε 8 εκατομμύρια το χρόνο.
Καλώς ή κακώς ξέρω ότι το χειμώνα, την Τρίτη και την Τετάρτη, θα καθίσω να δω τσαμπιονς λιγκ και την Πέμπτη europa λιγκ. Το Σ/Κ όταν είμαι με φίλους στο σπίτι, τελικά η τηλεόραση θα είναι γυρισμένη στο Παναθηναϊκός - ΟΦΗ κι ας παίζει στο άλλο κανάλι Τσέλσι - Μαντσεστερ (το λέω εκ πείρας καθώς τα τελευταία χρόνια το αγγλικό είναι στη Nova και το παράδειγμα έχει συμβεί άπειρες φορές και είμαι Ολυμπιακός).
Ps1: τα παραπάνω είναι η προσωπική μου άποψη και γι' αυτό και έχω επιλέξει να έχω Nova.
Ps2: εργάζομαι στη Forthnet (οπότε μπορείτε να θεωρήσετε αν θέλετε ότι η άποψή μου είναι επηρεασμένη), αλλά δεν γράφω εδώ ως εκπρόσωπός της και δεν έχω καμιά διάθεση να την εκπροσωπήσω.