NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Για εμένα είναι 60-40 υπέρ του ΟΤΕ τα αθλητικά.

Για αυτούς που δεν θέλουν να βλέπουν Superleague επειδή έχει ξεπέσει εντελώς(και συνεχίζει), το να έχουν Nova είναι εφιάλτης τα Σαββατοκύριακα.

Αντίθετα, ο ΟΤΕ το Σαββατοκύριακο σε χορταίνει με Premier League,La Liga που είναι τα 2 top με τους περισσότερους τηλεθεατές στην Ελλάδα και σαν συμπλήρωμα Bundesliga και Campionato, που είναι αρκετά καλά πρωταθλήματα.

Από την άλλη,όσο έχουν ΟΤΕ χάνουν το CH.L της Τρίτης(Τετάρτη έχει ελέυθερο κανάλι μέχρι στιγμής και δείχνουν και ελεύθερα δορυφορικά αρκετά όπως αντίστοιχα και την Πέμπτη με το Europa League) και φυσικά την Superleague που βέβαια ενδιαφέρει όλο και λιγότερους.

Βέβαια τις εβδομάδες που έχει κύπελλα, μόνο στον ΟΤΕ βλέπεις κάτι και αυτό μετριάζει αυτό που είπα παραπάνω.

Οπότε στο ποδόσφαιρο έχουμε ένα 70-30 υπέρ του ΟΤΕ.

Στο μπάσκετ, ο ΟΤΕ έχει NBA(μέτρια ματς στην regular, πολύ καλή κάλυψη των playoffs),ACB,Αδριατική λίγκα και η Nova την Euroleague(άψογη κάλυψη) και την Α1(πλην εντός αιωνίων).
Εδώ λοιπόν υπερέχει ελαφρώς η Nova επειδή η Euroleague έχει μεγαλύτερο κοινό από το NBA.

60-40 υπέρ της Nova στο μπάσκετ

Στα υπόλοιπα αθλήματα, η ποικιλία του ΟΤΕ προφανώς του δίνει το πλεονέκτημα.

Συνεπώς, ο ΟΤΕ είναι ένα βήμα(όχι παραπάνω) πιο μπροστά στα αθλητικά.

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Η Nova έχει συμφωνίες με 21st Century Fox,Columbia,Walt Disney Pictures,Paramount,Universal,Warner Bros,HBO,Miramax,CBS και Sony Pictures.(Όλες Α Pay TV Window)

Ο ΟΤΕ Έχει συμφωνίες με Walt Disney Pictures,Sony Pictures,Miramax ( Όλες Β Pay TV Window) και σύντομα θα ανακοινωθεί συμφωνία με την 21st Century Fox.(Δεν γνωρίζω είδος TV Window,λογικά Β Pay)

Τι ισχύει ακριβώς για τα κινηματογραφικά δικαιώματα: http://digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=7986&Itemid=107

Διορθώστε με αν έκανα κάποιο λάθος ή ξέχασα κάποια λεπτομέρεια.

To μονο κακο με την ΝΟΒΑ ειναι οπως ειναι άλλωστε χιλιοειπωμένο πως ενω εχει πάρει τα BIG-6- στουντιο, ΔΕΝ προβάλει παλαιότερες ταινίες τους αλλά περιορίζεται μονο στις νέες προβολές τους και τις επαναλαμβάνει με φρενήρη ρυθμό κάθε μήνα ακόμα και μετά απο ενα 6μηνο. Με τον τρόπο αυτό γεμίζει ολες τις ημέρες με τις ίδιες ταινίες χωρίς να υπάρχει ποικιλία. Ουσιαστικα στα χρήματα του παγίου μπορείς να δεις 5-10 ταινίες τον μήνα (χωρίς πλάκα). Στην αντιπέρα όχθη οπως βλέπω εγώ τουλάχιστον που έχω και τις 2 πλατφόρμες (οχι για πολύ ακόμα) υπάρχει κινητικότητα με το κινηματογραφικό κομμάτι και επειδή έχω pirelli με σκληρό δισκο και γράφω και ταινίες αντιλαμβάνομαι πως πλέον μπορεί καποιος και να γράψει σχετικά αξιόλογες ταινίες με το πάγιο που ήδη έχει που ειναι αρκετά χαμηλότερο αλλά και να νοικιάσει και 2-3 ταινίες. Με αυτό τον τρόπο μπορεί και έχει ροή στις ταινίες που θέλει να βλέπει ακόμα και καθημερινά. Με την ΝΟΒΑ πλέον η κατάσταση έχει παραγίνει. Εχει ναι μεν κλειδώσει τα στούντιο μέχρι το 14 αλλά περα απο τις πρεμιέρες, προφανώς δεν έχει πάρει σε πακέτο περισσότερες ταινίες. Επίσης καπου διάβασα αλλα ειλικρινά δεν θυμάμαι που ήταν πως ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει συμφωνία πέρα απο την ΜΙΡΑΜΑΞ και με την 21 Century FOX αλλά θα ταράξει τα νερά. Μήπως θα το πάρει σε αποκλειστικότητα το στουντιο απο την ΝΟΒΑ; Δεν ξέρω.

Φιλε μου Υπεριον αυτό εξηγώ πως οι τιμές ειναι φυσιολογικές όπως ειναι σε όλες τις πλατφόρμες που μεταδίδουν νωρίτερα τις ταινίες. Ετσι οπως ειναι η κατάσταση μπορείς να γράφεις ταινίες απο τα ΣΙΝΕΜΑ καναλια και το Βιλατζ με το χαμηλό πάγιο αλλά και να δώσεις και 0,75+1,49+2.49=4.73. Αντε να δεις άλλη μια με 1,49 πάμε στα 6 ευρώ επιπλέον. Είμαστε πάλι πολύ καλά στις τιμές αναλογικά με τις επαναλήψεις της ΝΟΒΑ. Εαν εισαι σινεφίλ σε πληροφορώ πως 4 ταινίες της κλάσης του ΟΤΕ (ondemand) δεν μπορείς να τις δεις στην ΝΟΒΑ όποτε θέλεις, ούτε διαδοχικά μεσα στον ίδιο μήνα. Επισης μέχρι να προβληθούν στη ΝΟΒΑ θα έχουν περάσει αρκετοί μηνες και θα έχουν φύγει και πόσοι μήνες με αθροισμένο το παγιο. Επίσης μπορείς να γράψεις και ταινίες καλούτσικες πλέον.

Αντίθετα, ο ΟΤΕ το Σαββατοκύριακο σε χορταίνει με Premier League,La Liga που είναι τα 2 top με τους περισσότερους τηλεθεατές στην Ελλάδα και σαν συμπλήρωμα Bundesliga και Campionato, που είναι αρκετά καλά πρωταθλήματα.

Οι περισσότεροι τηλεθεατές στην Ελλάδα προτιμούν να βλέπουν Premier League, La Liga, Bundesliga, Campionato; Αυτό εννοείς;

Η επιλογή δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα ελεύθερα κανάλια μέσω Hot Bird 13E (`η και των άλλων δορυφόρων της υφιστάμενης εγκατάστασης μας), είναι και αυτό ένα βασικό κριτήριο επιλογής, πέρα από τις συνδρομητικές υπηρεσίες…

Ο δέκτης της "nova" δεν δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα ελεύθερα κανάλια μέσω του Hot Bird 13E, ανάμεσα τους και τα κορυφαία FTA ψυχαγωγικά, αθλητικά και μουσικά κανάλια "Rai Sport 1 / Rai Sport 2 (11804 V) / Das Erste / DMAX Italia (11541V) / TVR HD / Stars TV (10911V/DVB-S2), 4 Fun TV (10719V) / Eska TV (11393 V) / Rebel TV (11585 V) / Arte HD (11681H) / Nuvolari (10853Η)...κ.α.".

Πρόσφατα επειδή τους γκρίνιαξαν μερικοί πρώην συνδρομητές panasat, πρόσθεσαν στο "Public Bouquet", τα ιδιωτικά κανάλια του Μπερλουσκόνι "Italia 1, Rete 4, Canale 5"…

Από την άλλη ο δέκτης του ΟΤΕ TV, καλύπτει απόλυτα τον πιο απλό χρήστη με μάξιμουμ 200 ελεύθερα κανάλια επιλογής του και λίγο υπομονή κατά την αρχική διαδικασία προσθήκης…
1) Με αυτόματη σάρωση τα περισσότερα FTA κανάλια μέσω των δορυφόρων "Hot Bird 13E, Eutelsat 9E και Astra 19.2E" και 2) επιπρόσθετα ένα τέταρτο δορυφόρο επιλογής μέσω της υφιστάμενης εγκατάστασης, καθώς και επιπρόσθετων συχνοτήτων από τους άλλους δορυφόρους με χειροκίνητη σάρωση δικτύου.
Όσοι επιθυμούν PVR υπηρεσίες θα περιμένουν το Σεπτέμβριο, κάνοντας λίγο υπομονή, με μπανάκια και βουτιές χωρίς συνδρομητική τηλεόραση…

Last edited by a moderator:
@SatZapper: Για μένα η δυνατότητα του δέκτη του ΟΤΕ να σκανάρει άλλους δορυφόρους και να προσθέσει 200 ελεύθερα κανάλια είναι ψιλοαδιάφορη. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει έναν FTA HD δέκτη σε πολύ χαμηλή τιμή (από 60 ευρώ βρίσκεις) και με ένα διακόπτη πρωτεραιότητας να τα συνδυάζει και τα δύο. Ή αν θέλει να βλέπει και ένα δύο ξένα πακέτα (πχ Al Jazeera για το Champions League που δεν έχει ο ΟΤΕ ή καμία adult κάρτα - που είναι πολύ φτηνότερες από το να προσθέτεις adult pack σε ΟΤΕ ή Nova) παίρνει έναν δέκτη με UCAS.

Αυτό που λες είναι σωστό για τους ψαγμένους που θέλουν κάτι περισσότερο από FTA… Παραπάνω συγκρίνουμε τους συνδρομητικούς δέκτες στη βάση πρόσβασης των FTA καναλιών (για απλούς χρήστες)…

Συνεπώς, ο ΟΤΕ είναι ένα βήμα(όχι παραπάνω) πιο μπροστά στα αθλητικά.

Η ποιοτητα λιγη σημασια εχει. Οι Ελληνες κατα σειρά προτίμησης και ενδιαφεροντος παρακολουθουν:
ποδοσφαιρο (Superleague>Champions league>Europa league> κ μετα αγγλικό, ιταλικό γερμανικό πρωταθλημα και ελληνικό κυπελο)
μπασκετ (Α1>Euroleague>NBA κτλ)
μηχανοκίνητα (F1, MotoGP, WRC)

Εισαι λοιπον σιγουρος ποιος ειναι πιο μπροστα;

@SatZapper :Thx: Αν ειναι ετσι, τοτε εμενα για αρχη μου φτανει. Τουλαχιστον να μπορω σε μια τηλεοραση να πιανω τα Ελληνικα Καναλια, ταυτοχρονα καποια FTA απο Hotbird kai Astra, και οσον αφορα τα "περισσοτερα" ο παλιος καλος μου Dreambox μπορει να παραμεινει στη θεση του. Κι αν οντως απο Σεπτεμβριο (το ιδιο ειχα διαβασει κι εγω) μπρορεσω και παρω τον PVR, τοτε ολα μια χαρα. Ετσι κι αλλιως μεχρι στιγμης η νοβα μου δουλευει κανονικα. Αν τον Αυγοστο κλεισει, δεν με ενδιαφερει, κι απο Σεπτεμβριο παιρνω με 17.90 (εχω τηλεφωνο ΟΤΕ), το CinemaPack και 6 επιπλεον για τον PVR (συνολο 23,90), και μου φτανει προς το παρον.
Το μονο που θα μου λειψει (οσο κι αν κουτο ακουγεται) ειναι το Webinterface.... Ξερεις ποσες φορες ημουν μακρια απο το σπιτι και ηθελα να γραψω κατι και μεσω WebIf μπορουσα να προγραμματισω την εγγραφη; Ηταν μια ευκολια...

Τελος παντων, δεν μας μενει και τιποτε αλλο.

Το on demand του ΟΤΕ έχει πολύ καλές ταινίες , η τιμή έπρεπε να είναι πιο χαμηλή όμως.

H τιμή λογική είναι. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει ίσως θα ήταν να έχει έκπτωση 30% σε αυτούς που έχουν cinema pack ή full pack(όπως κάνει 50% το Sky Italia αλλά εκεί η αρχική τιμή είναι 5 ευρώ όχι 3,50).

Οι περισσότεροι τηλεθεατές στην Ελλάδα προτιμούν να βλέπουν Premier League, La Liga, Bundesliga, Campionato; Αυτό εννοείς;

Αναφέρομαι στους μη κολλημένους με την Superleague. Και το "κολλημένους" δεν το λέω με αρνητικό τόνο.
Σίγουρα άνω κάποιας ηλικίας είναι σχεδόν όλοι κολλημένοι με την Superleague.

Αλλά σε μικρότερες ηλικίες(μέχρι τα 35-40) δεν είναι χαωδώς περισσότεροι αυτοί που βλέπουν Superleague από αυτούς που παρακολουθούν τουλάχιστον ένα ξένα πρωτάθλημα.
Και το φαινόμενο αυτό μεγενθύνεται με την πάροδο του χρόνου.

Πόσο μάλλον αν μιλάμε για φιλάθλους του ποδοσφαίρου γιατί κακά τα ψέματα, η Superleague είναι έτη φωτός πίσω από τα ξένα πρωταθλήματα, ειδικά την Premier League.

Η ποιοτητα λιγη σημασια εχει. Οι Ελληνες κατα σειρά προτίμησης και ενδιαφεροντος παρακολουθουν:
ποδοσφαιρο (Superleague>Champions league>Europa league> κ μετα αγγλικό, ιταλικό γερμανικό πρωταθλημα και ελληνικό κυπελο)
μπασκετ (Α1>Euroleague>NBA κτλ)
μηχανοκίνητα (F1, MotoGP, WRC)

Εισαι λοιπον σιγουρος ποιος ειναι πιο μπροστα;

Διαφωνώ. Έτσι και αλλιώς το ποιος είναι μπροστά δεν στηρίζεται μόνο στο κοινό που έχει κάθε διοργάνωση στην Ελλάδα. Είναι η άποψή μου και στηρίζεται στο συνδυασμό ποιότητας και κοινού.
Αλλά να σου εξηγήσω γιατί διαφωνώ.

Το CH.L είναι το πρώτο κατά προτεραιότητα. Τις Τετάρτες μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που δεν βλέπει Superleague έβλεπε CH.L στην ΕΡΤ.
Οι φίλοι μαζεύονται στα σπίτια για να δουν μεγάλα ματς του CH.L και όχι το Ολυμπιακός-Λεβαδειακός(ένα μέσο ματς της Superleague).

Mετά είναι η Superleague.
Το E.L αν δεν έχει ελληνική ομάδα, το βλέπουν ελάχιστοι.
Περισσότεροι βλέπουν την Premier League και την La Liga.
Mετά από αυτά ακολουθεί το Κύπελλο.
Μετά Europa League
Και τέλος Bundesliga, Serie A.

Στο μπάσκετ την Α1 μόνο τους τελικούς βλέπουν οι περισσότεροι.
Πρώτη είναι η Euroleague,μετά το NBA,μετά η A1 και τέλος η ACB(κοιτάζουν μόνο οι μπασκετόφιλοι που δεν είναι λίγοι) και η Αδριατική.

αν είναι , μόνο για τα αθλητικά, 20 :music-smiley-005:, ίσως και να το ξανασκεφτώ.
συκριτικά με οτέ , νομίζω ότι τόσο αξίζει

Τρέχει η προσφορά των ομάδων που είναι 300 ευρώ για ένα χρόνο (βγαίνει 25 το μήνα). Αλλά θα πρέπει να πληρώσεις όλο το ποσό προκαταβολικά.

ότι και να γράφουμε εμείς τα νούμερα που έχουν τα κανάλια στα χέρια τους δείχνουν τη σουπερλίγκα μπροστά στα νούμερα... και ακολουθεί το cl....

Κι αν οντως απο Σεπτεμβριο (το ιδιο ειχα διαβασει κι εγω) μπρορεσω και παρω τον PVR, τοτε ολα μια χαρα. Ετσι κι αλλιως μεχρι στιγμης η νοβα μου δουλευει κανονικα. Αν τον Αυγοστο κλεισει, δεν με ενδιαφερει, κι απο Σεπτεμβριο παιρνω με 17.90 (εχω τηλεφωνο ΟΤΕ), το CinemaPack και 6 επιπλεον για τον PVR (συνολο 23,90), και μου φτανει προς το παρον.
Το μονο που θα μου λειψει (οσο κι αν κουτο ακουγεται) ειναι το Webinterface.... Ξερεις ποσες φορες ημουν μακρια απο το σπιτι και ηθελα να γραψω κατι και μεσω WebIf μπορουσα να προγραμματισω την εγγραφη; Ηταν μια ευκολια...

Τελος παντων, δεν μας μενει και τιποτε αλλο.
To pvr θα είναι +3 ευρώ, όπως και στο Conn-x...

Όπως και τα Τουρκικά σήριαλ είναι πρώτα σε θεαματικότητα λογικό είναι και η Σουπερλιγκ να είναι πρώτη σε προτιμήσεις.

Ίδιας ποιότητας είναι και τα δύο...

skoupidiariko_445_355.jpg

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε και στο χωριό μου !!! :flipout::flipout:

Συνεχίζετε να αναφερεστε στην ποιοτητα και το θέαμα. Αυτά ΚΑΜΙΑ σημασία δεν έχουν. Εκτος και αν εννοει καποιος πως θα βάλει οτε για να λεει πως βλεπει κάτι ποιότητας, παρά το ο,τι δε το προτιμά. Εχεις χαβιαρι απο την μια και γουρουνοπουλα απο την αλλη-το εκλεκτό δε παει να πει πως ειναι προτιμητέο και εδω μετράει ποιο ειναι το προτιμητέο. Το ποστ μου πριν ηταν κατατοπιστικό. Στην Ελλάδα, όπως και να το πεις, όπως και να το γράψεις η αλήθεια ειναι μια: η πλειοψηφια του κοσμου θελει Superleague, Champions league, A1 και euroleague

Θυμάμαι πέρυσι ένα ματς Λεβαδειακός-Βέροια στο supersport 5 (αν θυμάμαι καλά) , ήμουν σε μια καφετέρια όταν το έδειχνε , πραγματικά πιο άθλια εικόνα σε ποδοσφαιρική μετάδοση δεν έχω δει στην ζωή μου (μόνο ο ANT1 ίσως θα μπορούσε να κοντράρει) , και από θέαμα άστα , έβλεπες 20 ποδοσφαιριστές με το ζόρι να αλλάζουν 2-3 πάσες σε ρυθμό slow motion. Δεν ήταν γουρουνόπουλο όπως λες αλλά σάπιο κρέας.

Αν αυτό το προτιμάει η πλειοψηφία μπράβο τους , εγώ δεν θα πάρω.

Last edited:

Και προπερσι πετουσαν μπαλες και αντιπροπερσυ εστηναν αγωνες και ολα τα χρονια παιζουν ξυλο, διακοπτουν αγωνες, μπουκαρουν σε γηπεδα, δινονται αγωνες στα χαρτια κτλ. Αν και ομως θα διαφωνησω σε κάτι, επειδη πιστευω πως γενικα η ποιοτητα στην εικόνα ειναι αρκετα καλη. Οπως ειπα, καμια σημασια δεν εχουν αυτα, γιατι δε κρινουμε το περιεχομενο αλλα τη δημοτικότητα του καθε πακετου.

Τρέχει η προσφορά των ομάδων που είναι 300 ευρώ για ένα χρόνο (βγαίνει 25 το μήνα). Αλλά θα πρέπει να πληρώσεις όλο το ποσό προκαταβολικά.
θα το δω. ελπίζω να μην είναι συνδυαστικό με forthnet, , γιατί λόγω έκπτωσης σε κινητό είμαι σε αλλη.
πάντως κάτι πρέπει να κάνει η νόβα με το αθλητικό πακέτο ( που νομίζω ότι ενδιαφέρει και τους περισσότερους) για να προσελκύσει νέους πελάτες.
τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω ότι τελικά οι πιο κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, αφού όσοι φύγουν απο νόβα για οτε, σε συνδυασμό με όσους έχασαν τα ''προνόμια¨" που είχαν, λογικά θα βλέπουν τους αγώνες εκτός.