NOVA vs Cosmote TV

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Ο "κακομοίρης" καλά θα κάνει να ενημερώνεται, όταν θες να αγοράσεις κάτι ενημερώνεσαι πρώτα και μετά προχωράς στην αγορά.

Το λένε ότι κάθε Σ/Κ έχουν δύο παιχνίδια σε HD. Δύο, ούτε τρία ούτε τέσσερα...

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας...

Να ενημερώνεται ο κακομοίρης... Ουτοπικό ακούγεται για την Ελλάδα. Να ενημερώνονται όσοι είμαστε av freaks, ok. Αλλά θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε μια μικρή μειοψηφία. Η πλειοψηφία, ούτε κοιτάει αν είναι 6000 ή 6500 kbps, ούτε αν είναι upscale. Το δούλεμα όμως δούλεμα. Δεν μπορώ να φανταστώ να έλεγε ο ΟΤΕ ότι έχει HD αγώνα και να ήταν upscale. Θα έχαναν τον ύπνο τους ο petasis, o sakels και ο malakudi από την αιώνια αδικία που υπέστησαν.

Έλα κάτσε λιγο ακομα....
Ας δούμε λοιπόν αύριο τον αγώνα της Εθνικής απο το Καραισκάκης, απο ΟΤΕHD και αν έχουμε πρόσφατα εικόνα στο μυαλό μας HD παραγωγη της Νοβα θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα, μιας που θα συγκρίνουμε κουκιά με κουκιά

Άσε γιατί θα θυμηθώ τα της Αγγλίας και των ήρεμων φιλάθλων, τις κάμερες που μπήκαν έτσι απλά για διακόσμηση κλπ....:flipout:

Last edited by a moderator:

Δεν μπορώ να φανταστώ να έλεγε ο ΟΤΕ ότι έχει HD αγώνα και να ήταν upscale. Θα έχαναν τον ύπνο τους ο petasis, o sakels και ο malakudi από την αιώνια αδικία που υπέστησαν.
Εδώ έχει ολόκληρα κανάλια που εκπέμπουν (ή φαίνεται πως εκπέμπουν) SD upscale. Σε ένα αγώνα θα κολλήσουμε;
Μπορεί κάποιος από τον ΟΤΕ να μας πει ειλικρινά αν η παραγωγή των MTV Greece και Nickelodeon γίνεται όντως σε HD; Ο ΟΤΕ παίρνει HD σήμα από τα δύο κανάλια; Στο μάτι πάντως μοιάζουν με upscale SD.

Καλά, δε συζητάω για τη Nova, αυτή έπαιρνε MTV και Nickelodeon από το αναλογικό της Αθήνας (έχω εγγραφές Nickelodeon ατη Nova με αναλογικό είδωλο και παράσιτα). Η υπέρτατη ξεφτίλα.

Με τα δικα μου ματια η εικονα στις 2 πλατφορμες ειναι ουσιαστικα ιδιας ποιοτητας σε HD.Αυτο ειναι φανερο στις μεταδοσεις τσαμπιονς λιγκ της νοβα και αγγλικου πρωταθληματος στον οτε.Μια ελαφρα υπεροχη θα εδινα στο σινεμα της νοβα σε σχεση με αυτο του οτε.

Θα ηθελα να συμπληρωσω οτι κατα την αποψη μου οι 2 πλατφορμες δεν ειναι πλεον ανταγωνιστικες αλλα μαλλον συμπληρωματικες.Με το ανεκτο ποσο για οικιακη ψυχαγωγια των 55 ευρω τον μηνα (novasports για φιλαθλους + HD,fullpack του ΟΤΕ) εχεις ολη σχεδον την εγχωρια και διεθνη αθλητικη δραστηριοτητα,ταινιες απο τον οτε και καλη ληψη των ελληνικων καναλιων(για οσους δεν εχουν DIGEA οπως εγω ).Και ολα αυτα σε ποιοτητα εικονας που ουτε φανταζομαστε πριν καποια χρονια...

Να ενημερώνεται ο κακομοίρης... Ουτοπικό ακούγεται για την Ελλάδα. Να ενημερώνονται όσοι είμαστε av freaks, ok. Αλλά θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε μια μικρή μειοψηφία. Η πλειοψηφία, ούτε κοιτάει αν είναι 6000 ή 6500 kbps, ούτε αν είναι upscale. Το δούλεμα όμως δούλεμα. Δεν μπορώ να φανταστώ να έλεγε ο ΟΤΕ ότι έχει HD αγώνα και να ήταν upscale. Θα έχαναν τον ύπνο τους ο petasis, o sakels και ο malakudi από την αιώνια αδικία που υπέστησαν.

Μα φυσικά, λες και ύπνος μου εξαρτάται από το τι δείχνει ο ΟΤΕ... :flipout:
Δεν θέλω να σε επαναφέρω στην πραγματικότητα, αλλά και οι 2 πλατφόρμες μεταδίδουν υλικό upscale στα HD κανάλια τους.
Γιατί νομίζεις τράβηξα φωτογραφίες Σάββατο απόγευμα, από το "καλύτερο" αθλητικό περιεχόμενο που έχει κάθε πλατφόρμα εκείνη την ώρα;
Ή γιατί δεν έβαλα και άλλα κανάλια; Θες να ανεβάσω φωτογραφίες από τα HD ντοκιμαντέρ από νόβα και ΟΤΕ, να τα δούμε; :flipout:

Συγνώμη, περιμένεις από φωτογραφίες να δεις ποιότητα και να κρίνεις; Είναι παντελώς άκυρο. Και ακόμα απορώ που έγινε και συζήτηση. Αν θες, πάρε screenshots αν έχεις τη δυνατότητα. Οι φωτογραφίες υπόκεινται σε αλλοίωση από τις συνθήκες φωτός, ρύθμιση TV, φωτ. μηχανή και ρυθμίσεις της κλπ

Αφού και οι δύο πλατφόρμες έχουν upscale υλικό, φαντάζομαι να δούμε και από εσένα και από τον malakoudi την ίδια ευαισθησία στο θέμα HD. Γιατί είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι στον επίκεντρο των δυσμενών σχολίων σαν βρίσκεται μόνο η μία από τις δύο πλατφόρμες. Και καταντάει πολύ κουραστικό....

@vertical: Αυτό που γράφω παραπάνω για το Nickelodeon στη Nova σου φαίνεται για ευμενές σχόλιο; Απλώς βλέπετε μόνο αυτά που σας ενοχλούν. Τα άλλα δε τα βλέπετε.

Συγνώμη, περιμένεις από φωτογραφίες να δεις ποιότητα και να κρίνεις; Είναι παντελώς άκυρο. Και ακόμα απορώ που έγινε και συζήτηση. Αν θες, πάρε screenshots αν έχεις τη δυνατότητα. Οι φωτογραφίες υπόκεινται σε αλλοίωση από τις συνθήκες φωτός, ρύθμιση TV, φωτ. μηχανή και ρυθμίσεις της κλπ

Αφού και οι δύο πλατφόρμες έχουν upscale υλικό, φαντάζομαι να δούμε και από εσένα και από τον malakoudi την ίδια ευαισθησία στο θέμα HD. Γιατί είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι στον επίκεντρο των δυσμενών σχολίων σαν βρίσκεται μόνο η μία από τις δύο πλατφόρμες. Και καταντάει πολύ κουραστικό....

Τα έχω ακούσει αυτά για τις φωτογραφίες δεκάδες φορές, και με σαφείς ενδείξεις συσχέτισης μεταξύ του "δεν μου αρέσει αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες" και "φταίνε οι φωτογραφίες". Και παρότι το θέμα με την σύγκριση μέσω φωτογραφιών δεν το άρχισα εγώ (αν και μου αρέσει αφάνταστα να βλέπω συγκρίσεις μέσω φωτογραφιών), και ούτε το συντηρώ εγώ (αλλά μια μικρή μερίδα μελών που συνεχίζει να γράφει αντίθετα σε στοιχεία και γεγονότα), υποπτεύομαι ότι μάλλον με συμπαθείς και τα αποδίδεις όλα σε μένα... :smile:

Επίσης, πάλι θα πω ότι κατά την γνώμη μου δεν σχολιάζω, αλλά παραθέτω γεγονότα. Το "το HD του ΟΤΕ έχει υποδεέστερη ποιότητα εικόνας από το HD της νόβα", ή το "ο ΟΤΕ έχει περισσότερα HD κανάλια από την νόβα" δεν είναι σχόλια, είναι γεγονότα. Σχόλιο θα ήταν "ο ΟΤΕ χάνει πελάτες επειδή έχει χειρότερο HD", γιατί δεν βασίζεται σε γεγονότα (στοιχεία).
Αν θες να δεις σχόλιο μου επί του θέματος των HD, υπάρχουν μερικά, π.χ.: http://www.avclub.gr/forum/showthre...ΟΤΕ-TV?p=1056880572&highlight=#post1056880572.

Και αν θες ακόμα ένα σχόλιο, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι παρατηρώ σε αυτό το νήμα μια τάση "επίθεσης" από μερικά μέρη που έχουν μόνο ΟΤΕ ΤV προς την νόβα, συχνά με σχόλια που δεν ισχύουν, η προσπαθούν να γενικεύσουν κάτι ειδικό. Από την άλλη, από μέλη που έχουν μόνο νόβα, βλέπω μια αδιαφορία. Δεν απαντούν, και συχνά απαντάμε εγώ και ο malakudi (που δεν τον γνωρίζω) σε αυτές τις ανακρίβειες. Και μετά, γινόμαστε και στόχος.
Σαν να γίνεται κάποια "ζημιά" όταν διορθώνονται αυτές οι ανακρίβειες, και θα "βόλευε" να μην είχαν διορθωθεί. Για παράδειγμα, αυτό που γράφτηκε ότι ο ΟΤΕ έχει κάποιες πρεμιέρες επί πληρωμή, και ότι η νόβα βάζει αυτές τις ταινίες 9-12 μήνες αργότερα. Δεν είδα κάποια αντίδραση, και κάθισα και το έψαξα λιγάκι, και όλες οι περιπτώσεις που βρήκα, ήταν 3 μήνες διαφορά (ακόμα και στο Αν, που είναι συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ).
Αν δεν το έκανα εγώ, θα είχε διορθωθεί αυτή η ανακρίβεια;
Έχεις παρατηρήσει και εσύ κάτι ανάλογο; Θες να σχολιάσεις το σχόλιό μου; :smile:

Όποιος και να άρχισε το θέμα με τις φωτό, ισχύει αυτό που είπα. Αφού απευθύνθηκες σε εμένα για το θέμα των φωτό, σου απάντησα.

Σχετικά με τα σχόλια, μπορώ να σου παραθέσω κι εγώ σχόλια με κράξιμο δικό μου και για τις δύο πλατφόρμες. (βασικά για ότι έχω σε a/v υλικό, λέω και τα καλά αλλά λέω και τα άσχημα). Εγώ βλέπω τάση επίθεσης εκατέρωθεν. Αν εσύ βλέπεις μόνο το ένα, λάθος σου. Επίσης έχεις κι εσύ αλλά και άλλα παιδιά ποστάρει ανακρίβειες.

Για το θέμα των πρεμιέρων δεν απάντησα γιατί δεν γνωρίζω. Δεν βρίσκομαι εδώ για να το παίζω ξερόλας και σε ότι δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για όλους τους ''θιγμένους''

Πρεμιέρες της Nova αυτό το μήνα:

Hobbit: Ένα αναπάντεχο ταξίδι: Πρεμιέρα: 14/12/2012, Nova: 08/09/2013
Ο Σκοτεινός Ιππότης:η Επιστροφή: Πρεμιέρα: 16/07/2012, Nova: 22/09/2013
Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι: Πρεμιέρα: 11/10/2012, Nova: 15/09/2013
Αρπαγή 2: Πρεμιέρα: 05/10/2012, Nova: 29/09/2013
Οι Αναλώσιμοι 2: Πρεμιέρα: 17/08/2012, Nova: 01/09/2013
Looper, Αντιμέτωποι Με Το Χρόνο: Πρεμιέρα: 28/09/2012, Nova: 30/09/2013
Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα: Πρεμιέρα: 02/11/2012, Nova: 28/09/2013
Οι Παράνομοι: Πρεμιέρα: 29/08/2012, Nova: 09/09/2013
Σώμα με Σώμα: Πρεμιέρα: 17/05/2012, Nova: 02/09/2013
Η Παράξενη Ζωή του Τίμοθι Γκριν: Πρεμιέρα: 15/08/2012, Nova: 23/09/2013

Ξαναεπαναλαμβάνω ότι οι ταινίες συνήθως παίζουν 9 με 12 μήνες ύστερα από την προβολή τους στον κινηματογράφο.Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια.

Το ερώτημα ήταν πόσο αργότερα παίζουν από την προβολή τους στο cinemaondemand του ΟΤΕ.

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι 3 μηνες που λεει ο petasis...απο αυτες που αναφερει ο fotis η συντριπτικη πλειοψηφια που επαιξε σε on-demand ηταν 3 μηνες περιπου μετα την προβολη στο σινεμα αρα 5-6 μηνες πριν την νοβα...αυτος ειναι ο κανονας και η εξαιρεση ειναι οι 3 μηνες...οποιος αλλος συνδρομητης του οτε γνωριζει ας με επιβεβαιωσει...

Να σημειωσω βεβαια οτι υπαρχει διαφορα αναμεσα στον χρονο προβολης στον οτε-tv μεσω ιντερνετ και στο δορυφορικο...Μεσω ιντερνετ οι πρεμιερες μπαινουν ολες μαζι αρα προβαλλονται και γρηγοροτερα απο τι στο δορυφορικο,καθως σ αυτο επειδη μπαινει μια πρεμιερα την εβδομαδα ο χρονος μεταξυ σινεμα και οτε μπορει να ναι μεγαλυτερος απο 3 μηνες.

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Το 90% των ταινιων στα ondemand καναλια του ΟΤΕ απ' οσο εχω παρατηρησει παιζονται τουλαχιστον ενα 3μηνο μετα την επισημη πρεμιερα στην Ελλαδα.

Βεβαια υπαρχουν κι εξαιρεσεις. Μια ειναι το Flight που δεν εχει παιχτει ακομα(?) στους ελληνικους κινηματογραφους αλλα εχει βγει σε DVD/BD και το εβαλε ο ΟΤΕ αρχες Ιουλιου. Αλλη μια που θυμαμαι ειναι Τζακ ο Κυνηγός Γιγάντων (Jack the Giant Slayer) το οποιο ηρθε στο σινεμα αρχες Απριλη και ο ΟΤΕ το εδειξε μεσα Ιουνιου.

Βεβαια σε σχεση με την πρεμιερα στην αρχικη χωρα το διαστημα ειναι μεγαλυτερο αλλα ετσι μπαινεις σε αλλες διαδικασιες αν θες να το δεις νωριτερα που δεν ειναι του παροντος.

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι 3 μηνες που λεει ο petasis...απο αυτες που αναφερει ο fotis η συντριπτικη πλειοψηφια που επαιξε σε on-demand ηταν 3 μηνες περιπου μετα την προβολη στο σινεμα αρα 5-6 μηνες πριν την νοβα...αυτος ειναι ο κανονας και η εξαιρεση ειναι οι 3 μηνες...οποιος αλλος συνδρομητης του οτε γνωριζει ας με επιβεβαιωσει...

Να σημειωσω βεβαια οτι υπαρχει διαφορα αναμεσα στον χρονο προβολης στον οτε-tv μεσω ιντερνετ και στο δορυφορικο...Μεσω ιντερνετ οι πρεμιερες μπαινουν ολες μαζι αρα προβαλλονται και γρηγοροτερα απο τι στο δορυφορικο,καθως σ αυτο επειδη μπαινει μια πρεμιερα την εβδομαδα ο χρονος μεταξυ σινεμα και οτε μπορει να ναι μεγαλυτερος απο 3 μηνες.

Όπως έβαλα συγκεκριμένες ταινίες με συγκεκριμένες ημερομηνίες από τα επίσημα sites των 2 πλατφορμών, μπορείς να κάνεις το ίδιο με κάποιες άλλες που υπερβαίνουν τους 3 μήνες που διαπίστωσα εγώ;

Aν θες ξαναποσταρε την ερευνα σου με τις ακριβεις ημερομηνιες γιατι στα προσφατα δεν το βλεπω (δεν αμφισβητω οτι το κανες)...μονο το καλοκαιρι εχει 3 μηνες και αυτες που θα δειξει η νοβα το Σεπτεμβρη ο Οτε τις ειχε πριν τον Ιουνιο τουλαχιστον,αρα καταριπτεται αυτο με τους 3 μηνες που λες...δεν εχω να σχολιασω κατι αλλο.Υποψην οτι δεν χρησιμοποιω την υπηρεσια του Οn-demand και ξεκαθαρα η νοβα εχει καλυτερο περιεχομενο στις ταινιες,απλα τις ανακριβειες δεν τις μπορω...

Last edited:

Η σημερινή σελίδα του on-demand του ΟΤΕ, έχει:
http://otetv.ote.gr/portal/page/portal/OTETV/ONDemand/satellite

Jack Reacher - από 15/07
Τζακ, Ο Κυνηγός Γιγάντων, από 08/07
Σκοτεινή Αλήθεια, από 15/07
Οι Αθλιοι, από 29/07
Χάνσελ & Γκρέτελ: Κυνηγοί Μαγισσών, από 22/07
Lincoln, από 29/07
Απαραίτητη Η Γονική Συμφορά, από 15/07
Όλες αυτές κλείνουν 3 μήνες τον Οκτώβριο, οπότε θα δούμε πότε θα τις δείξει η νόβα.

Holy Motors, από 10/06 - δεν ξέρω αν το έχει δείξει η νόβα, ή αν θα το δείξει.
Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι, από 17/06 - πρεμιέρα νόβα 15/9 - 3 μήνες.
Ποτέ Δεν Είναι Αργά, από 17/06 - δεν το βρήκα στην νόβα
Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει Σήμερα, από 12/06 - δεν το βρήκα στην νόβα

Από παλαιότερες του OTE TV:
Hobbit: nova 8/9, κάπου Μάιο στον ΟΤΕ (4 μήνες)
Skyfall: nova 7/6, πότε ήταν στον ΟΤΕ ΤV;

Έχεις κάποια συγκεκριμένη ταινία υπ' όψιν (που να είναι πάνω από 3 μήνες; )
Μιας και τα κατέγραψα εδώ πάντως τα του ΟΤΕ TV on demand, θα τσεκάρω πότε θα τις δείξει η νόβα...