NOVA vs Cosmote TV

Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Με 29.90 το Nova 3 play λογικό είναι να υπάρχει μεγάλη αύξηση. Λόγω κρίσης ο περισσότερος κόσμος κοιτάζει να γλιτώσει λεφτά από όπου μπορεί και ας υποβαθμίζει κάποιες υπηρεσίες όπως το internet που δεν είναι και το δυνατό κομμάτι της forthnet όσο αφορά τις αποσυνδέσεις και την ταχύτητα.

tο τελευταιο που λες εχεις καποια στοιχεια? η αποψεις σαν το θειο μου στο χωριο του τυπου μονο ο οτε πιανει καλο ιντερνετ

Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Και σίγουρα ένας επιπλέον λόγος αύξησης δε μπορεί παρά να είναι και η πάταξη της πειρατείας της Nova, κάτι που έχει οδηγήσει "πειρατικούς" συνδρομητές και στις δύο πλατφόρμες

και ας υποβαθμίζει κάποιες υπηρεσίες όπως το internet που δεν είναι και το δυνατό κομμάτι της forthnet όσο αφορά τις αποσυνδέσεις και την ταχύτητα.

3 χρονια forthnet , ερχομενος απο ΟΤΕ (που μου ειχε σπασε τα νευρα) και ΠΟΤΕ δεν ειχα προβλημα με το internet και μαλιστα με 1mbps παραπανω ταχυτητα ονομαστικη και πραγματικη (+0,1 sto download) ..

Κατ'εμε το λαθος το εκανε η Nova που αφησε τον ΟΤΕ να παρει μηχανοκινητο αθλητισμο και καποια ευρωπαικα πρωταθληματα διαφορετικα σε συνδιασμο με ενα 50αρικο το φουλ πακετο θα ειχε γινει χαμος ...

Re: NOVA vs ΟΤΕ TV

Υπηρχαν 2 ακρα: πολυ καλα συνδιαστικά forthnet, ακριβη νοβα-Ακριβα συνδιαστικά οτε, πολυ καλό οτε-tv. Πλεον εχουν ισορροπηθεί οι διαφορές, οπότε το 1 vs 2, για μενα δεν ισχύει. Μια χαρά είναι και τα δυο και ο καθένας παιρνει αυτό που ταιριάζει στις αναγκες και επιθυμιες της/του. Το προβλημα ειναι ο κατακερματισμός του περιεχομένου. Δυστυχως (ή ευτυχώς), ειναι έτσι μοιρασμενες οι υπηρεσίες που κάποιος να θέλει και τα δυο πακέτα.

Δεν νομιζω οτι μπορουμε να βρουμε ακριβη στοιχεια για το ποιος εχει καλυτερο ή κα χειροτερο ιντερνετ.Ο καθενας απο εμας εχει μια αποψη βλεποντας τη δικη του εμπειρια καθως και απο γνωστους του.Εγω πχ ξερω γυρω μου 3-4 φιλους οι οποιοι εφυγαν απο forthet αλλος για ΟΤΕ και αλλος για αλλου γιατι ενω η συνδεση που ειχαν ηταν 24αρα συγχρονιζαν στα 5-6 το πολύ.Και μαλιστα παρα τις συνεχομενες βλαβες που δηλωναν δεν εφτιαξε ποτε.Εγω απο την αλλη στον ΟΤΕ ειμαι ευχαριστημενος απο αποψη εξυπηρετησης.Η συνδεση μου ειναι μια χαρα και οποτε χρειαστικε να δωσω βλαβη σε 2-3 μερες το πολυ ειχε λυθει,ειτε τηλεφωνικα ειτε με επισκεψη τεχνικου.
Καποιος αλλος παλι θα ερθει και με διαψευσει γιατι η δικη του εμπειρια θα ειναι διαφορετικη.

3 χρονια forthnet , ερχομενος απο ΟΤΕ (που μου ειχε σπασε τα νευρα) και ΠΟΤΕ δεν ειχα προβλημα με το internet και μαλιστα με 1mbps παραπανω ταχυτητα ονομαστικη και πραγματικη (+0,1 sto download) ..

Κατ'εμε το λαθος το εκανε η Nova που αφησε τον ΟΤΕ να παρει μηχανοκινητο αθλητισμο και καποια ευρωπαικα πρωταθληματα διαφορετικα σε συνδιασμο με ενα 50αρικο το φουλ πακετο θα ειχε γινει χαμος ...

Θεωρω οτι η Νοβα δεν αφησε τον ΟΤΕ να παρει τα δικαιωματα.Απλα δεν ειχε τοσα χρηματα να διαθεσει και ετσι μοιραια τα δικαιωματα πηγαν αλλου.Αν ηταν στο χερι της πιστευω οτι δεν θα αφηνε τιποτα να χαθει.Για μενα δεν ειναι τυχαιο που οτι εχει παει σε διαγωνισμο εχει χαθει.

Η Nova δεν έχασε τα μηχανοκίνητα, γιατί πολύ απλά ποτέ δε τα είχε. Δε θεωρούσε πως έχουν σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Το μόνο που έχασε ήταν το Αγγλικό πρωτάθλημα και το ελληνικό κύπελλο. Αυτά τα διεκδίκησε και τα έχασε. Τα υπόλοιπα απλώς τα παράτησε, θεωρώντας πως δε φέρνουν τα λεφτά τους. ΕΙδικά το ιταλικό ήταν καιρό στα "αζήτητα" αφού τα χρήματα που ζητούσε η ιταλική λίγκα θεωρούνταν πάρα πολλά - μέχρι που τελικά το πήρε ο ΟΤΕ. Το ίδιο έγινε και με το γαλλικό πρωτάθλημα, που τελικά δε το πήρε κανείς.

Νομίζω η ανάγνωση που κάνεις είναι λάθος. Αν ο κόσμος θέλει απλώς να γλυτώσει χρήματα θα έβαζε τους ποιο φτηνούς Wind και Cyta. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα μία μεγάλη αύξηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία οφείλεται και στις χαμηλές τιμές αλλά και στο ότι η ελεύθερη τηλεόραση είναι για πέταμα.
Όσο για το internet, η "υποβάθμιση" που αναφέρεις δεν οφείλεται αποκλειστικά στην Forthnet ή στον όποιο εναλλακτικό, αλλά προκύπτει και από την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν οι ίδιοι τον πελάτη σε βλάβες του last mile.

Καλωδιακές βλάβες του last mile, προφανώς εννοείς.Για λοιπές βλάβες εξαρτάται κατά πόσο θες να πληρώνεις για έχεις τεχνικούς κι έτσι να εξυπηρετούνται οι πελάτες γρήγορα.

tο τελευταιο που λες εχεις καποια στοιχεια? η αποψεις σαν το θειο μου στο χωριο του τυπου μονο ο οτε πιανει καλο ιντερνετ

Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός Ελλήνο-Αγγλικής και η χρήση ενικό-πληθυντικού.

Υπάρχουν δεκάδες νήματα σε όλα τα ελληνικά forum που "εξυμνούν" το ποιοτικό Internet της forthnet. Τώρα εσύ μπορεί να έχεις κάποια ικανοποιητική ταχύτητα για τα δεδομένα της εταιρείας πχ. 5 mbps και μόνο 2-3 αποσυνδέσεις την ημέρα και να είσαι ικανοποιημένος.

Yperion εκτίθεσαι. Η Forthnet έχει 660.000 LLU. Επειδή 10-100-1000 έχουν διαμαρτυρηθεί σε διάφορα φόρα, εσύ βγάζεις το συμπέρασμα πως όλοι οι πελάτες της Forthnet έχουν προβλήματα αποσυνδέσεων; Εγώ πάντως δεν έχω (έχω χρόνια Forthnet και έχω και ΟΤΕ πλέον στη δεύτερη γραμμή - πριν ήταν Wind) ούτε αποσυνδέσεις, ούτε ταχύτητες 5 Mbps. Συγχρονίζω 11700 και πιάνω ακόμα και με ένα socket αυτή την ταχύτητα. Το ppp interface δεν έχει πέσει από τις 12/5 (19 μέρες έχω την ίδια IP). Και δε νομίζω πως έχω καμία ειδική γραμμή.

Και ένα τεστ με τις δύο γραμμές μαζί σε balance.

Last edited:

η αποψεις σαν το θειο μου στο χωριο του τυπου μονο ο οτε πιανει καλο ιντερνετ

Μου αρέσει πολύ η χρήση ενικό-πληθυντικού.

Διαζευκτικό είναι το "η". Δεν είναι τονισμένο βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Επειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζα Online παιχνίδια και συγκεκριμένα Call of Duty/Modern warefare θυμάμαι ότι όποιος είχε forthnet υπέφερε τόσο από άποψη ταχύτητας όσο και από μεγάλα ping. Οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να γυρίσουν στον ΟΤΕ. Και όσους γνωστούς έχω με forthnet όλοι έπεσαν σε ταχύτητα όταν μεταφέρθηκαν στην συγκεκριμένη εταιρεία , βέβαια όσο πληρώνουν μισοτιμής σε σχέση με τον ΟΤΕ αναγκαστικά το αποδέχονται χωρίς πολλά παράπονα.

Προσωπικη αποψη επισης: Σπουδες εκανα στην Ελλάδα-Πατρα οπου και ειχα ενα zte τοτε της forthnet και ταχυτητα 768k. Στη συνεχεια, 2mbps με ενα modem router linksys οπου ειχα και θεματα αποσυνδεσεων, τα οποια διορθωθηκαν με καινουργιο modem. Στη συνέχεια, ειχα σε πατρικο σπιτι στο Ηρακλειο τα 24m της forthnet απο τα οποια εκανα stream τηλεοραση 24/7 με το Thomson. Ταχυτητα ικανοποιητική και σχεδον μηδενικες αποσυνδεσεις. Χωρις να τα αμφισβητω, μου κανουν εντυπωση τα οσα διαβαζω περι ποιοτητας ιντερνετ.

Last edited:

Επειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζα Online παιχνίδια και συγκεκριμένα Call of Duty/Modern warefare θυμάμαι ότι όποιος είχε forthnet υπέφερε τόσο από άποψη ταχύτητας όσο και από μεγάλα ping. Οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να γυρίσουν στον ΟΤΕ. Και όσους γνωστούς έχω με forthnet όλοι έπεσαν σε ταχύτητα όταν μεταφέρθηκαν στην συγκεκριμένη εταιρεία , βέβαια όσο πληρώνουν μισοτιμής σε σχέση με τον ΟΤΕ αναγκαστικά το αποδέχονται χωρίς πολλά παράπονα.

Ο αδερφός μου έχει ΟΤΕ, και δεν μπορεί να παίξει αυτό το call of duty (από παιχνιδομηχανή).

Είχα forthnet-nova 3,5 χρόνια και μιας και πιάσατε και το θέμα του ίντερνετ, να ευχηθώ σε όσους έχουν forthnet να μη τους τύχει βλάβη που πρέπει να "δοθεί" στον οτέ για επιδιόρθωση.....αλλά και γενικά να μην χρειαστούν την τεχνική υποστήριξη(ο θεός να την κάνει) της forthnet...Κάτα τα άλλα αν είναι εντάξει η γραμμή σου είναι μια χαρά..Ίσως να μην σηκώνει βέβαια πολλές τηλεφωνικές συσκευές!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Είχα forthnet-nova 3,5 χρόνια και μιας και πιάσατε και το θέμα του ίντερνετ, να ευχηθώ σε όσους έχουν forthnet να μη τους τύχει βλάβη που πρέπει να "δοθεί" στον οτέ για επιδιόρθωση.....αλλά και γενικά να μην χρειαστούν την τεχνική υποστήριξη(ο θεός να την κάνει) της forthnet...Κάτα τα άλλα αν είναι εντάξει η γραμμή σου είναι μια χαρά..Ίσως να μην σηκώνει βέβαια πολλές τηλεφωνικές συσκευές!!!
Σ' αυτό το θέμα έχουν πρόβλημα όλοι οι εναλλακτικοί και ο υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο ΟΤΕ - ή μάλλον οι διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΕΕΤ και που ο ΟΤΕ εφαρμόζει. Κι εγώ στη γραμμή που είχα στη Wind είχα σοβαρό πρόβλημα με χαμηλό συγχρονισμό και crc errors. Η γραμμή που κάποτε συγχρόνιζε 13 Mbps είχε πέσει σταδιακά με HOL και Wind στα 8. Μόλις γύρισα στον ΟΤΕ η γραμμή πήγε στα 12.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA vs ΟΤΕ TV

Το ποιος φταίει δεν έχει καμία σημασία για μένα σαν πελάτης..εγώ πλήρωνα 60 ευρώ το μήνα *2 χρόνια(όταν έγινε η βλάβη) και από τη στιγμή που δόθηκε στον οτε περάσανε 4 μήνες μετά κόπων, βασάνων και πίεσης για να φτιαχτεί η γραμμή..και πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην γίνει κιόλας..!!Και το καλύτερο είναι ότι δεν μπορείς να καταγγείλεις τη σύμβαση..Άρα για πιο ιδιόκτητο δίκτυο μιλάμε?Ας απογαλακτιστούν πρώτα από τον οτε κ το ξανασυζητάμε..
ΥΓ.Η δικία μου γραμμή πάντως δεν έχει τρελή διαφορά με οτέ..ουσιαστικά είναι η ίδια..

Το θέμα πάντως είναι η συνδρομητική TV και η συνεχής και μεγάλη αύξηση που έχουν και οι δύο πλατφόρμες. Είμαι περίεργος που είναι το ταβάνι. Θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο συνδρομητές;

Το θεωρώ θέμα χρόνου.Άλλωστε συνδρομητική τηλεόραση έχουν και οι λοιποί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι πλην wind.Άγνωστα και μικρά (προφανώς) τα νούμερα μα υπαρκτά.

Δε τιθεται θεμα ταβανιου, μιας και ειναι απλά θεμα χρόνου η συνδρομητικη τηλεοραση να ειναι μονοδρομος. Εν θετω χρονω, όλα τα κανάλια προφανως θα γινουν συνδρομητικά, και τα ελευθερα θα εκλειψουν, τουλαχιστον στη μορφη που ειναι σημερα.

εννοείς οτι οποιος δεν θα εχει συνδρομιτική τηλεόραση δε θα πιανει ελευθερα καναλια για να δει;