Novabox Pace 831HD

ΥΓ: Time shift δεν δοκίμασα, γιατί δεν έχω καταλάβει, πώς γίνεται. Σε μια άλλη συσκευή που έχω (VU Plus Solo 2), πατάω απλώς pause. Με τη nova δε γίνεται τίποτα, αν κάνω το ίδιο.

Μίλα με την Nova να σε ενημερώσουν που είναι το κοντινότερο κατάστημα για να πας για έλεγχο τον δεκτή. Προφανώς έχει πρόβλημα για αυτό δεν διαβάζει τον δίσκο. Αν σου προτείνουν αντικατάσταση πάρε τον 3001. Το thimeshift δουλεύει όπως ακριβώς και στον VU που έχεις.

@ MarNa Θα πρότεινα για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση, να κάνεις μια ερώτηση για βοήθεια στο support της
nova
που εξυπηρετεί τα μέλη μας.

Πιστεύω πως ο δέκτης θέλει απλά το σήμα από nova, αν δεν είχες κάνει ποτέ ξανά εγγραφές.

Καλώς ήρθες στην παρέα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ιδέες και το καλωσόρισμα παιδιά! :-) Λοιπόν, αυτό με το σήμα από τη nova έχει μια λογική, θα το προσπαθήσω. Ισχύει, δεν έχω κάνει ποτέ πριν εγγραφές. Ο δέκτης πάντως είναι απαράδεκτος, δεν καταλαβαίνω, γιατί να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα μας, τη στιγμή που πληρώνουμε κανονικά, με όποιον δέκτη θέλουμε... Και πάλι ευχαριστώ, καλό απόγευμα και ίσως επανέλθω.

Eϊμαι περίεργος αν σας δώσουν τον 3001.
Εμένα πριν μία εβδομάδα κάηκε το tuner και μου ξαναέδωσαν τον 831 ανακατασκευής με τουλάχιστον 50 νέους δέκτες μέσα στο κατάστημα.

@bykrie Kudos, αυτό χρειαζόταν, σήμα από τη Nova. Έγραψα στο Support thread όπως προτείνατε και λύθηκε ευτυχώς το θέμα! Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο άμεση και αποτελεσματική βοήθεια! Συγχαρητήρια, τι να πω! Ό,τι και να πω είναι λίγο, και για σας αλλά και για τους τεχνικούς της Nova! Δυστυχώς όμως έχω τώρα πρόβλημα με το time shift! :bang: Πάτησα pause και καταχάρηκα που άρχισε να λειτουργεί επιτέλους, μόνο που από τότε δεν έχει σταματήσει να γράφει! Είπαμε της γριάς κλπ κλπ, αν γνωρίζετε την έκφραση... Αλλάζω κανάλι και αρχίζει κάθε φορά το time shift από την αρχή και δεν ξέρω, πώς να το σταματήσω! :hmmmm2: Γνωρίζει κανείς; Έγραψα βέβαια και στον ευγενέστατο άνθρωπο της Nova αλλά τέτοια ώρα θα πήγε κι αυτός για ύπνο...

To time shift λειτουργεί πάντα. από τη στιγμή που θα βάλεις ένα κανάλι ο δέκτης σου αυτόματα αποθηκεύει σε προσωρινή μνήμη έως 2 ώρες.
Αν αλλάξεις κανάλι, θα ξεκινήσει από το μηδέν και θα φτάνει πάντα έως 2 ώρες πίσω.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, στο μεταξύ μου το έγραψε κι ο τεχνικός. Παρουσιάστηκε κι άλλο πρόβλημα κατά την εγγραφή. Προγραμμάτισα εγγραφή με το tv guide και έκλεισα δέκτη κ τηλεόραση. Όταν τον ξανάνοιξα έγινε η εγγραφή κανονικά, μόνο που υπάρχει κι ένα κουτί άδειο με τιτλο "ενημερωτικό μήνυμα" σ όλη τη διάρκεια της εγγραφής. Ίσως ήταν τυχαίο, θα δοκιμάσω κι άλλη εγγραφή με κλειστό τον δέκτη και θα δω.

Αγόρασα έναν προτζέκτορα και ο δέκτης της νόβα, συγχρονίζει σε 1080i/25hz. Αποτέλεσμα είναι, να είναι λίγο σπαστή η κίνηση.
α) Υπάρχει κάποια παράμετρος που μπορώ να πειράξω;
β) Μπορούν οι τεχνικοί της nova, να δώσουν κάποια εντολή, ώστε να ανοίξουν το HDMI;

(Δοκίμασα διαφορετικά καλώδια και διαφορετικές συσκευές. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα συνεργασίας με τον προτζέκτορα).

καλησπέρα σας
θέλω να δώσω ίντερνετ στον 831
το πρόβλημά είναι ότι το ρουτερ είναι μακριά απο την θέση του αποκωδικοποιητή
γίνεται με access point να δώσω (εννοώ απο wi fi se ethernet)
αν ναι
ποιο access point να πάρω? (οι εποχές είναι δύσκολες κάτι φτηνό )

καλησπέρα σας
θέλω να δώσω ίντερνετ στον 831
το πρόβλημά είναι ότι το ρουτερ είναι μακριά απο την θέση του αποκωδικοποιητή
γίνεται με access point να δώσω (εννοώ απο wi fi se ethernet)
αν ναι
ποιο access point να πάρω? (οι εποχές είναι δύσκολες κάτι φτηνό )

Όχι access point. Repeater / range extender ή powerline θέλεις.

Tα access points είναι gateways ως επί το πλείστον. Δηλαδή, χρειάζεται να συνδεθούν με ethernet στο switch σου. Συνεπώς δεν σου κάνει ως λύση. Υπάρχει η δυνατότητα να στήσεις ένα mesh network, δηλαδή να χρησιμοποιήσεις το access point ως repeater χωρίς τη χρήση ethernet, και πάλι όμως πρέπει να συνδεθεί ασύρματα με τον αποκωδικοποιητή. Η ιδανικότερη λύση είναι αυτή των powerline για τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχε κατά νου τον βασικό κανόνα του ότι χρειάζεται προσοχή να είναι στην ίδια φάση ρεύματος και πως η πραγματική απόδοση τους είναι περίπου το 10-15% της ονομαστικής ταχύτητας, συνεπώς, ανάλογα με τη χρήση -αν έχεις σκοπό να συνδέσεις και 3η συσκευή επί παραδείγματι- κάνεις και την ανάλογη επιλογή. Υπάρχουν και ορισμένα μοντέλα που είναι σχεδιαμένα να λειτουργούν και σε 3φασικό ρεύμα.

καλημέρα σας
σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας
συχωρέστε με αλλά με την τεχνολογία είμαι λίγο σκράπας
σας παραθέτω κάποια στοιχεία
η σύνδεση στο ίντερνετ είναι VDSL έως 50Mbps‎ με πραγματική ταχύτητα download περίπου 5mb/s
η απόσταση μεταξύ ρούτερ και 831 περίπου 10 μέτρα
χρειάζομαι κάτι που να παίρνει wi fi και να δίνει ethernet με τουλάχιστον 3 εξόδους ethernet
την μια έξοδο την θέλω για τον 831 «On Demand»
την δεύτερη για την smart tv
και την τρίτη για το home cinema

καλημέρα σας
η σύνδεση στο ίντερνετ είναι VDSL έως 50Mbps‎ με πραγματική ταχύτητα download περίπου 5mb/s
χρειάζομαι κάτι που να παίρνει wi fi και να δίνει ethernet με τουλάχιστον 3 εξόδους ethernet

Δεν εχω δει εαν υπαρχουν με 3 εξοδους ethernet αλλα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις powerline και εκει που θα καταλήγει να βαλεις ενα ethernet switch και να βγαλεις οσες εξοδους θελεις.

Απάντηση: Re: Novabox Pace 831HD

καλημέρα σας
Μαλλον η λυση ειναι powerline , υπαρχει με τρεις εξοδους , το χρησιμοποιω εγω. Υπαρχουν πολλες επιλογες , εγω χρησιμοποιω της tp-link.

καλησπέρα

πριν μερικους μήνες, με το που ανοιγαν τον δέκτη νοβα (831HD) τους πήγαινε κατευθείαν στην HDMI του νοβα.
τωρα κάθε φορά με παίρνουν τηλέφωνο πως να αλλάξουν την είσοδο για να δουν νοβα.

εψαξα στον δέκτη για CEC HDMI αλλα δεν βρήκα κάτι.
ηταν κάτι που είχε και με την αναβάθμιση χάθηκε αυτή η δυνατότητα;

στους δικούς σας δέκτες, γυρνάει αυτόματα στον δέκτη νόβα με το που ανοιγετε τον δέκτη;

ευχαριστώ

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, δεν είναι CEC HDMI ο δέκτης, ποτέ δεν γύρναγε στη Nova.
Δες μήπως παλαιότερα ήταν μόνιμα στο HDMI κανάλι η τηλεόραση, άρα όποτε άνοιγε ο δέκτης έβλεπαν εικόνα, και πλέον κάποια άλλη συσκευή αλλάζει το source και πρέπει να το γυρίσεις από το τηλεχειριστήριο.