προβλημα δίσκου NovaBox HD PVR 865
Γεια σας
Έχω τον NovaBox HD PVR 865 εδώ και 4 χρόνια. Τελευταία εμφανίζει "κολλήματα" (σπασίματα και στιγμιαία παγώματα της εικόνας) μετά από πάυση στο ζωντανό πρόγραμμα. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται έντονα και κατά την αναπαραγωγή από γραμμένο πρόγραμμα στο δίσκο. Τώρα τελευταία έχει επιδυνωθεί. Υπάρχουν φορές που κολάει ανά 10 δευτερόλεπτα! Ο δίσκος είναι γύρω στο 60% της χωρητικότητάς του.
Δοκίμασα να κάνω εγγραφή με απενεργοποιημένη την "προσωρινή μνήμη" (μενού NOVA Plus - Ρυθμίσεις NOVA Plus), ώστε να μην γράφει στο δίσκο ταυτόχρονα και το κανάλι που βλέπω και το κανάλι που του έχω πει να γράψει. Κατά την αναπαραγωγή εμφανίστηκαν πάλι τα ίδια κολλήματα. Μήπως αυτό σημαίνει οτι έχει "χτυπήσει" ο δίσκος και δεν μπορεί να γράψει σωστά;
Από την εξυπηρέτηση πελατών της nova μου είπαν να κάνω φορμάτ στο δίσκο. Όμως το μενού του αποκωδικοποιητή έχει μόνο "διαγραφή δίσκου". Ξέρεις κανείς στα σίγουρα, εάν η επιλογή αυτή κάνει απλώς διαγραφή των εγγραφών, ή φορμάτ;
Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα, μου είπαν να απευθυνθώ σε εξουσιοδοτημένο τεχνικό της nova. Υπάρχει περίπτωση η nova να αντικαταστήσει τον αποκωδικοποιητή ή τον δίσκο χωρίς κόστος;
Εάν αγοράσω και τοποθετήσω μόνος μου έναν καινούριο δίσκο, έχει τη δυνατότητα ο αποκωδικοποιητής να τον φορμάρει;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο ποστ και τις πολλές ερωτήσεις.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Στην 3η ερώτηση βρήκα ήδη την απάντηση:
"ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ
1. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε ελαττώματος, δυσλειτουργίας ή βλάβης αναφορικά με το σύνολο ή τμήμα
του ψηφιακού αποκωδικοποιητή, που έχει ως συνέπεια την μη προσήκουσα λειτουργία του, η MULΤICHOICE HELLAS
αναλαμβάνει, με δικές της δαπάνες, την επισκευή ή την αντικατάσταση του, όπου η επισκευή κρίνεται ατελέσφορη.
2. Η εγγύηση αρχίζει από την ημέρα της αγοράς της συσκευής και ισχύει επί 24 μήνες."