Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: Nova HD PVR

ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ):

Απο ολη την κουβέντα που καναμε και κράτησε περιπου ενα δεκαλεπτο, ενας πολυ ευγενικός τεχνικος και οχι απλά τηλεφωνητής μου ειπε τα εξης άκρως ενδιαφέροντα:

1. Η υπηρεσία δεν εχει χρονοδιαγραμμα για το ποτε θα ξεκινησει και επισήμως ΔΕΝ προβλέπεται να αρχίζει σύντομα.
2. Οι περισσότεροι δέκτες της αγοράς (pvr) ειναι οι παλαιοί 3001 και όσο δεν διακοπτονται οι συνδρομές ωστε να μεταπηδήσουν στους νέους, η εταιρεία ΔΕΝ προκειται να ασχοληθεί (επι λέξη) με την εν λογω υπηρεσία για ενα target group παρα πολύ ισχνο και μικρο που ειναι οι 865αρηδες.
3. Το παραπανω γίνεται επειδη για να προσφερθει στους 865 θα πρέπει να διακοπεί απο τους παλαιούς 3001 και να δοθεί στους 865. Όσο οι 3001 δεν λιγοστεύουν, τόσο η υπηρεσία δεν θα ξεκινάει.
4. Προσωπική αποψη του τεχνικού ειναι πως δύσκολα θα αρχίσει η υπηρεσια μεσα στο επομενο 6μηνο και πως ειναι θεμα καθαρά πολιτικής της εταιρείας.
5. Αντί επιλόγου μου ειπε πως όταν οι 865 γίνουν περισσότεροι τότε και μονο τοτε θα μπει σε φάση αλλαγής παραμέτρων του αρχικού προγράμματος για τους 865.
6. Σε ερωτηση μου που ειχε να κανει με το τι φαση υλοποιησης ειναι αυτή απο το Μαιο εως τωρα η απαντηση του ηταν αφοπλιστική:
" Οι προσπαθειες που γινονται αφορουν στο να μπορέσει η υπηρεσία να μοιραστεί τεχνικά ( να χωρεσει μου ειπε επακριβως ) και στα 2 μηχανήματα ταυτοχρονα, και δεν γινονται απο τον Μαιο αλλα απο τον περασμένο Νοέμβριο οταν και πρωτολανσαριστηκε ο νεος δεκτης 865. Αφου δεν έχει γινει κατι μεχρι τωρα μου ειπε, ολα δείχνουν πως απλά περιμένουν να μειωθουν οι 3001 ωστε να δοθεί μέσω άλλου τελειως διαφορετικού τεχνικου φασματος εντελως ασυμβατου με των παλαιών δεκτών, στους νέους δέκτες πλέον τους 865.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγω προσωπικά δεν ξαναασχολούμαι. Αρκετά .

Ουτως ή άλλως απο την 1/12/2011 ξεκινάει ξανά η υπηρεσία VODO www.vodo.gr η οποια ειχε σταματ'ησει για ενα διάστημα, οποτε μάλλον θα διακόψω επειδη εχω τον δέκτη τον ΚΑΟΝ απο περυσί οταν και χρησιμοποιουσα αληθινες Οndemand υπηρεσίες με νεες ταινιες εστω και με χρέωση.

Last edited:
Nova Box HD PVR 865

Kαλημερα εχω τον παραπανω αποκωδικοποιητη,ομως αναγκαστηκα να διακοψω την συνδεση που ειχα με την nova.O δεκτης τωρα καθεται και δεν χρησιμοποιείται μπορω να τον πουλησω?απο την στιγμη που το εχω αγορασει η Nova μπορει να μου δημιουργησει καποιο προβλημα?και συγνωμη αλλα σε ποια τιμη???

Απάντηση: Nova HD PVR

Δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα η nova αλλά ποιος θα τον πάρει; Αν δεν έχεις συνδρομή nova, είναι πρακτικά άχρηστος. Επίσης δε γίνονται μεταβιβάσεις δεκτών.

Σχεδόν άχρηστος, μπορείς να δείς καμιά 20-25αριά ελεύθερα κανάλια στον Hotbird.. Κράτα το πάντως, μήπως γίνει καμιά αναβάθμιση και μπορεί να κατεβάζει κι άλλους δορυφόρους και να κρατάει τα κανάλια του PB..

ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ):

Απο ολη την κουβέντα που καναμε και κράτησε περιπου ενα δεκαλεπτο, ενας πολυ ευγενικός τεχνικος και οχι απλά τηλεφωνητής μου ειπε τα εξης άκρως ενδιαφέροντα:

1. Η υπηρεσία δεν εχει χρονοδιαγραμμα για το ποτε θα ξεκινησει και επισήμως ΔΕΝ προβλέπεται να αρχίζει σύντομα.
2. Οι περισσότεροι δέκτες της αγοράς (pvr) ειναι οι παλαιοί 3001 και όσο δεν διακοπτονται οι συνδρομές ωστε να μεταπηδήσουν στους νέους, η εταιρεία ΔΕΝ προκειται να ασχοληθεί (επι λέξη) με την εν λογω υπηρεσία για ενα target group παρα πολύ ισχνο και μικρο που ειναι οι 865αρηδες.
3. Το παραπανω γίνεται επειδη για να προσφερθει στους 865 θα πρέπει να διακοπεί απο τους παλαιούς 3001 και να δοθεί στους 865. Όσο οι 3001 δεν λιγοστεύουν, τόσο η υπηρεσία δεν θα ξεκινάει.
4. Προσωπική αποψη του τεχνικού ειναι πως δύσκολα θα αρχίσει η υπηρεσια μεσα στο επομενο 6μηνο και πως ειναι θεμα καθαρά πολιτικής της εταιρείας.
5. Αντί επιλόγου μου ειπε πως όταν οι 865 γίνουν περισσότεροι τότε και μονο τοτε θα μπει σε φάση αλλαγής παραμέτρων του αρχικού προγράμματος για τους 865.
6. Σε ερωτηση μου που ειχε να κανει με το τι φαση υλοποιησης ειναι αυτή απο το Μαιο εως τωρα η απαντηση του ηταν αφοπλιστική:
" Οι προσπαθειες που γινονται αφορουν στο να μπορέσει η υπηρεσία να μοιραστεί τεχνικά ( να χωρεσει μου ειπε επακριβως ) και στα 2 μηχανήματα ταυτοχρονα, και δεν γινονται απο τον Μαιο αλλα απο τον περασμένο Νοέμβριο οταν και πρωτολανσαριστηκε ο νεος δεκτης 865. Αφου δεν έχει γινει κατι μεχρι τωρα μου ειπε, ολα δείχνουν πως απλά περιμένουν να μειωθουν οι 3001 ωστε να δοθεί μέσω άλλου τελειως διαφορετικού τεχνικου φασματος εντελως ασυμβατου με των παλαιών δεκτών, στους νέους δέκτες πλέον τους 865.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγω προσωπικά δεν ξαναασχολούμαι. Αρκετά .

Ουτως ή άλλως απο την 1/12/2011 ξεκινάει ξανά η υπηρεσία VODO www.vodo.gr η οποια ειχε σταματ'ησει για ενα διάστημα, οποτε μάλλον θα διακόψω επειδη εχω τον δέκτη τον ΚΑΟΝ απο περυσί οταν και χρησιμοποιουσα αληθινες Οndemand υπηρεσίες με νεες ταινιες εστω και με χρέωση.

Πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που μας αναφέρεις φίλε harris για ένα θέμα που παρακολουθούμε και αναμένουμε από πολύ πολύ καιρό τώρα που θα καταλήξει τελικά!

Μετά τις τόσες άκρως σημαντικές πληροφορίες που ανέφερες,νοιώθω την ανάγκη να κάνω μερικά σχόλια:

Ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός "μεγάλο θράσσος",η δήλωση ότι δεν πρόκειται η εταιρεία να ασχοληθεί με το πολύ μικρό και ισχνό target group των 865ρηδων...
Δηλαδή τους λίγους συνδρομητές που αντί να πάρουν δωρεάν με το πακέτο τον NovaBox HD 831,επέλεξαν να δώσουν 149 ευρώ και να πάρουν τον NovaBox HD PVR 865,αντί να τους θεωρεί
premium πελάτες,η εν λόγω εταιρεία αναφέρει πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους!Προσπαθώ να είμαι όσο αντικειμενικός μπορώ και δεκτές φυσικά και οι αντίθετες γνώμες,αλλά η συγκεκριμένη
δικαιολογία πραγματικά νομίζω πως όχι απλά δεν έχει λογική,αλλά κάνει ένα κάτοχο NovaBox HD PVR 865 να νοιώθει τουλάχιστον απογοητευμένος...

Προσωπική μου γνώμη επειδή παρακολουθώ μήνες φίλε harri που ασχολήσε με το συγκεκριμένο ζήτημα (και πολύ καλά κάνεις που ασχολείσαι,γιατί είσαι μερακλής) είναι ότι
τέτοιου είδους υπηρεσίες η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ αγαπητές σε όλους εμάς τους μερακλήδες...

Από παραδείγματα γνωστών μου βλέπω ότι το μόνο που θέλει η πλειοψηφία τη nova, είναι να βάλουν το novasports να δουν την ομάδα τους κι αυτό ήταν!Ούτε με εγγραφές ούτε on demand ούτε τίποτα...
Άσε που η μεγαλύτερη πλειοψηφία μπορεί και να μην ξέρει καν τι είναι τα ondemand κλπ...

Φιλικά!

Last edited:
Απάντηση: Re: Nova HD PVR

Σχεδόν άχρηστος, μπορείς να δείς καμιά 20-25αριά ελεύθερα κανάλια στον Hotbird.. Κράτα το πάντως, μήπως γίνει καμιά αναβάθμιση και μπορεί να κατεβάζει κι άλλους δορυφόρους και να κρατάει τα κανάλια του PB..

ο παλιος pvr 3001 δεν ειναι τοσο αχρηστος οσο λες...
μπορει να εχεις 4 τροχιακες θεσεις αν εχεις κεραιοσυστημα με ικανο αριθμο lnb και ενα τετραπλο Diseqc
Εγω κατεβαζω με τον pvr3001 και με το πιατο της nova τους παρακατω δορυφορους:

lnb 1----> 4.8E + 7E
lnb 2----> 13E (κεντρο)
lnb 3----> 19,2E
lnb 4----> 25,5E

εκανα ολικη σαρωση μολις χθες (κανω ανα διαστηματα για τυχον αλλαγες καναλιων) και εχω συνολικα 1432 καναλια. Καποια ειναι κωδικοποιημενα αλλα τα περισσοτερα ελευθερα. Το τελευταιο το εχω καταφερει αξιοποιωντας τις 18 θεσεις που εχει ο δεκτης για τα δικτυα που θελεις να σαρωση. Φυσικα δεν κατεβαζω ολα τα καναλια απο τους παρακεντρους δορυφορους αλλα αν αγορασω ενα μεγαλυτερο πιατο θα γινει και αυτο...
ο λογος που δεν το εχω κανει ειναι γιατι ο pvr3001 μπορει να αποθηκευσει περιπου 1500 καναλια (πηγη nova τους ειχα ρωτησει παλιοτερα)

Και πεστε μου τωρα ο pvr 3001 δεν ειναι καλυτερος απο τον 865 που δεν υποστηριζει Diseqc... ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ NOVA ΠΑΛΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ NOVA ON DEMAND ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕ 7,5 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΕΚΤΗ!!! Αξιζει για μερικα HD που τα χρεωνεσε 5 ΕΥΡΩ κιολας να παρεις τους καινουργιους δεκτες της nova
Αυτα τα εχω αναφερει και στην nova...
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ PVR 3001 AN H NOVA ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ DISEQC (831+865) KAI AN ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ MULTIVIEW ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ PVR3001

Ειμαι συνδρομητης Nova και εχω τον δέκτη 831.
Αν παρω τον 865 PVR θα μπορω να γραφω εκπομπες χωρις όμως να κανω την εγκατασταση που λένε (δέυτερο καλωδιο απο το LNB κλπ)
Δεν με ενδιαφερει τιποτε αλλα παρα μονο να γραφω εκπομπες η να προγραμματιζω την εγγραφη.
Ευχαριστώ.

Θα πρέπει να κατεβάσεις 2 καλώδια από το lnb, 1 για το σήμα κι ένα για τις εγγραφές. Οπότε θές 4πλό η 2πλό lnb κι άλλο ένα καλώδιο να κατεβαίνει.

Ευχαριστω για την απάντηση αλλά επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να κατεβάσω και δεύτερο καλώδιο από το LNB υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να γράψω προγράμματα από τα κανάλια της NOVA?
Ίσως κάποια άλλη συσκευή που να συνδέεται στον δέκτη η δεν ξέρω και 'γω κάτι άλλο?

Ευχαριστω για την απάντηση αλλά επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να κατεβάσω και δεύτερο καλώδιο από το LNB υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να γράψω προγράμματα από τα κανάλια της NOVA?

Οχι, θα πρέπει να κατεβάσεις 2ο καλώδιο.....

Σκουρα τα πραγματα για την υπηρεσία Nova on demand.
Εμαθα απο μέσα τελικά πως ενω ήταν να δοθει με την επόμενη αναβάθμιση τελικά άλλαξαν τα δεδομένα και πάει μάλλον για Ανοιξη - Καλοκαίρι αφου αποφασίστηκε να δοθέι περισσότερη βαρύτητα στο 3D. Υπάρχει τρομερή δυσλειτουργία με τους PACE και έμαθα πως ακούστηκε στην πιάτσα πως σκέφτονται μέχρι και λανσάρισμα νέου δέκτη. Δεν μπορεί να φορεθεί με τιποτα στον νεο δεκτη το ondemand και το αφήσανε προσωρινά. Επίσης έπεσε και στο τραπέζι η ιδέα για ενοικίαση ταινιων αλλά και αυτό ναυάγησε.
Αυτά.....

Παιδια σας χαιρετω, αφόυ ειμαι καινουριος στο φορουμ. Εχω την εξης απορια.

πριν απο λιγο καιρο ενεργοποιησα και παλι μια παλια συνδρομη που ειχα και εβλεπα σε ενα 7020, αλλα τωρα ειναι με καινουρια καρτα και με τον nova pvr 865. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αλλα αναρρωτιεμαι αν μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να μεταφερω τις ταινιες που γραφω απο τον αποκωδικοποιητη στο pc μου, για να τις βλεπω οταν λειπω απο το σπιτι. Θα μπορουσα να τα γραψω σε ενα εξωτερικο pvr η στον παλιο μου 7020 και μετα να τα μεταφερω απο κει στο pc μου? υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο, η ματαια το ψαχνω?

Επισης, εχω προσεξει οτι καποτε οι ηχογραφισεις μου γινονται κανονικα στον 865 και καποτε η ταινια κοβεται προτου τελειωσει η ηχογραφιση. Υπαρχει καποιος τροπος να αποφυγω το προβλημα αυτο;

Ευχαριστω πολυ και απολογουμαι αν σας κουρασα...

Παιδια σας χαιρετω, αφόυ ειμαι καινουριος στο φορουμ. Εχω την εξης απορια.

πριν απο λιγο καιρο ενεργοποιησα και παλι μια παλια συνδρομη που ειχα και εβλεπα σε ενα 7020, αλλα τωρα ειναι με καινουρια καρτα και με τον nova pvr 865. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αλλα αναρρωτιεμαι αν μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να μεταφερω τις ταινιες που γραφω απο τον αποκωδικοποιητη στο pc μου, για να τις βλεπω οταν λειπω απο το σπιτι. Θα μπορουσα να τα γραψω σε ενα εξωτερικο pvr η στον παλιο μου 7020 και μετα να τα μεταφερω απο κει στο pc μου? υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο, η ματαια το ψαχνω?

Επισης, εχω προσεξει οτι καποτε οι ηχογραφισεις μου γινονται κανονικα στον 865 και καποτε η ταινια κοβεται προτου τελειωσει η ηχογραφιση. Υπαρχει καποιος τροπος να αποφυγω το προβλημα αυτο;

Ευχαριστω πολυ και απολογουμαι αν σας κουρασα...

Δυστυχώς οι εγγραφές αποθηκεύονται με κωδικοποίηση, που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν μπορούν να θεαθούν εκτός δέκτη, αλλά ούτε με τον ίδιο το δέκτη αν διακόψουμε τη συνδρομή.
Όσο για το θέμα του προγραμματισμού, φαντάζομαι θα σου συμβαίνει μόνο στα εκτός νόβα κανάλια (mega, ant1, κλπ) που δεν είναι συνέπειες στο πρόγραμμα τους. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εκεί είναι στις επιλογές του δέκτη, να δώσεις ένα χρονικό περιθώριο πχ 20, 30 λεπτά να τελειώνει την εγγραφή αργότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΒΑ:

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που έχουμε λάβει από το αρμόδιο τεχνικό τμήμα η αναβάθμιση που θα επιλύσει το ζήτημα στην υπηρεσία Nova on Demand είναι στο στάδιο της ανάπτυξης και αναμένεται να σταλεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου .

Στην διάθεση σας για οτιδήποτε περαιτέρω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΒΑ:

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που έχουμε λάβει από το αρμόδιο τεχνικό τμήμα η αναβάθμιση που θα επιλύσει το ζήτημα στην υπηρεσία Nova on Demand είναι στο στάδιο της ανάπτυξης και αναμένεται να σταλεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου .

Στην διάθεση σας για οτιδήποτε περαιτέρω

ολο λενε λενε εκει στην nova, στην θεωρια ολα καλα ειναι...

Ας μην προτρέχουμε, να δούμε πρώτα την αναβάθμιση και τι προβλήματα θα επιλύει και βλέπουμε..

Καλησπερα, υστερα απο πολλα χρονια χρησης δεκτων dreambox αποφασισα και εγω να παρω τον PVR για να εχω προσβαση στα καναλια HD.
Μια ερωτηση εχω.
Κλεινοντας τον δεκτη απο το χειριστηριο μου γραφει στην οθονη την ωρα.
Μετα απο καποιο χρονο σβηνει η ωρα και μενει μονο το κοκκινο λαμπακι.
Μετα απο καποια ωρα ανοιγειι η οθονη, γραφει toob μετα 2--2 και μετα stby και ξαναβγαζει την ωρα.
Αυτο συνεχιζεται με την ιδια σειρα συνεχεισ.
Ειναι νορμαλ συμπεριφορα;
Γιατι το κανει αυτο?
Ευχαριστω