Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: Nova HD PVR

Σχετικά με αυτά που αναφέρθηκαν στα αμέσως προηγούμενα post, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μετά απο επικοινωνία που είχα με έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό της νοβα σχετικά με ένα πρόβλημα που είχα με τον 865, μου ανέφερε πως ο 865 θα πρέπει να παραμένει ΠΑΝΤΑ ανοικτός και πως καλό είναι να μην το βάζω ΠΟΤΕ σε standby καθώς έχει διαπιστωθεί πως το να τον βάζεις σε standby δημιουργεί προβλήματα στον δέκτη.

Βασικά με "φόβισε" τόσο πολύ που απο τότε που μου το είπε δεν τον έχω κλείσει καθόλου. Ισχύει το παραπάνω ή μου έλεγε βλακείες;

Απάντηση: Nova HD PVR

Ισχύει απολύτως. Στο μενού > ρυθμίσεις > τεχνικές ρυθμίσεις > περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις, βάζεις "απενεργοποίηση: όχι".

Απάντηση: Nova HD PVR

Ισχύει απολύτως. Στο μενού > ρυθμίσεις > τεχνικές ρυθμίσεις > περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις, βάζεις "απενεργοποίηση: όχι".

Ισχύει το ίδιο και για τον 831;

ΥΓ Άκυρο. Διάβασα την απάντηση στο άλλο thread.

Last edited:

Εγώ τον κλείνω κανονικά ένα χρόνο τώρα, και δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Γιατί πρέπει αν μένει ανοικτός;

Eγω παλι εχω και τα δυο μοντελα .

Τον μεν 831 τον εχω παντα ανοιχτο

Τον δε 865 τον ανοιγω και τον κλεινω τουλαχιστον 5-6 φορες την ημερα χωρις κανενα προβλημα .

Εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Αν ο δέκτης είναι μόνιμα ανοικτός, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά απο κανά 2 χρόνια ο δίσκος θα τα φτύσει. Και αυτό το λέω καθώς υπολογίστε ότι όσο ο δέκτης είναι ανοικτός, ο δίσκος γράφει ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτό που βλέπουμε (έτσι ώστε να μπορείς να γυρίσεις 2 ώρες πίσω).
Γιατί λοιπόν να μην τον κλείνουμε ώστε και ο δίσκος να μην γράφει άχρηστες ώρες; Επίσης, αγόρασα ένα προιόν, το οποίο στο φυλλάδιο του παρουσιάζει την ως επιπλέον λειτουργία τις "Περιβαλλοντικές Ρυθμίσεις". Και μάλιστα αναλύει πως με τον δίσκο σε standby η κατανάλωση είναι 34.2KWh/ώρα, ενώ με τον δίσκο μόνιμα ανοικτό καταναλώνει 167.3KWh/ώρα. Γιατί λοιπόν να ΠΡΕΠΕΙ να τον έχω ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ;

Εγώ πάντως απο την συγκεκριμένη οδηγία αυτο που καταλαβαίνω είναι ότι ο δέκτης είναι προβληματικός. Αλλιώς θα επρεπε να μου δίνετε η δυνατότητα να τον κλείνω χωρίς να κινδυνεύει να τα παίξει.

Παιδιά μην μπερδεύεται τα πράγματα.
Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι η προσαρμογή στις ρυθμίσεις > τεχνικές ρυθμίσεις > περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις, βάζεις "απενεργοποίηση: όχι" και όχι να μένει η συσκευή συνεχώς ανοικτή.

Απάντηση: Re: Nova HD PVR

προσαρμογή στις ρυθμίσεις > τεχνικές ρυθμίσεις > περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις, βάζεις "απενεργοποίηση: όχι" και όχι να μένει η συσκευή συνεχώς ανοικτή.
Ποια είναι η διαφορά;

Re: Απάντηση: Re: Nova HD PVR

Ποια είναι η διαφορά;

Να μην κλείνει ο δέκτης αν δεν αλλάξεις κανάλι για 4 ώρες.
Είναι νέα μόδα, να κλείνουν οι συσκευές αν δεν δεχτούν κάποιο σήμα από το τηλεχειριστήριο για 4 ώρες.

Να μην κλείνει ο δέκτης αν δεν αλλάξεις κανάλι για 4 ώρες.
Είναι νέα μόδα, να κλείνουν οι συσκευές αν δεν δεχτούν κάποιο σήμα από το τηλεχειριστήριο για 4 ώρες.
Ειναι παλια μοδα και λεγεται οικονομια ρευματος....

Δεν υπήρχαν συσκευές που έκλειναν αυτόματα μόνες τους. Γνωρίζεις κάποιες τέτοιες συσκευές;

Last edited:

Απειρες , mitsubishi 24 ιντσων μοντελο του 1990 ακομη παιζει και αν δεν δεχτει σημα πανω απο 2 ωρες κλεινει σε stand by.... και πιο παλια επι εποχης ευρτ οταν επεφτε " χιονι " μετα το τελος της μεταδοσης εκλεινε η τηλεοραση , αρα η τεχνολογια ηταν γνωστη απο παλια.... τωρα αν εξιδεικευεις το θεμα μονο σε δορυφορικους δεκτες δεν γνωριζω να σου απαντησω... το πνευμα ομως της απαντησης μου ηταν αλλο , γιατι να μην μπορεις να τον κλεισεις καθολου; δεν εχει λογικη αυτο....

Αν έχεις κάνει αυτές τις ρυθμίσεις, τότε κλείνεις κανονικά τη συσκευή καθώς ενεργοποιείται μόνη της και ανοιγοκλείνει κατά τη διάρκεια που είναι εκτός λειτουργίας.
Άρα δεν υπάρχει νόημα να μένει μόνιμα ανοιχτή, καθώς ότι πρέπει να γίνει το κάνει...

Απάντηση: Re: Nova HD PVR

Παιδιά να κανω μια ερώτηση εάν έχεις προγραμα τόση μια έγγραφη μετά που πας πως εμφανίζεται για να μπορέσεις να την δεις ευχαριστω

Παιδιά να κανω μια ερώτηση εάν έχεις προγραμα τόση μια έγγραφη μετά που πας πως εμφανίζεται για να μπορέσεις να την δεις ευχαριστω

Υπάρχει κουμπι στο κοντρολ που λεει playlist. Πατάς και σου βγάζει ολες τις εγγραφες που χεις κάνει

Καλησπερα. Εχω τον 831 στο καθιστικο και παραλληλα θα ηθελα να βλεπω το ιδιο καναλι και στην πανω τηλεοραση (δε με ενδιαφερει multiview). Πως μπορω να το πετυχω αυτο; Αγοραζοντας και τον 865 ισως;

Ειναι σε σοφιτα για να σου δωσω να καταλαβεις. Ο PVR μπορει να χρησιμοποιηθει για κατι τετοιο; Γιατι με ενδιαφερει και το γεγονος οτι εχει on demand και κανει και εγγραφη.