Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Επανέρχομαι μετά το post που είχα κάνει εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthre...HD-PVR?p=1056962545&viewfull=1#post1056962545 (πολύ μεγάλο για να το κάνω quote)

Τα νέα που έχω είναι πολύ ευχάριστα. Πήρα την απόφαση και προχώρησα στην αναβάθμιση από 831 σε 865, παρόλο που έχω μόνο ένα καλώδιο από το πιάτο και παρόλο που η στάθμη σήματος ήταν ήδη χαμηλή (50%). Ακολουθώντας τις οδηγίες του malakudi και άλλων από εδώ, αγόρασα ένα splitter με ένα dc-pass. Για όποιον ενδιαφέρεται αγόρασα από ebay αυτόν: http://www.ebay.com/itm/200983842196?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 .
$(KGrHqZ,!ogE9c9GnFh-BP(WjlIvow~~60_12.JPG

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο πωλητής στέλνει 2 splitters, ο ένας είναι ο απλός με dc-pass παντού και ο άλλος είναι αυτός που ψάχνουμε (δεν μπορούσα να τον βρω μόνο του). Έκοψα μόνος μου καλώδια και συνέδεσα τα βύσματα. Με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν είχα καθόλου σήμα στο δεύτερο tuner, όπως και να έβαζα τα καλώδια. Έκανα όμως αναβάθμιση του firmware του 865, η οποία ευτυχώς δούλεψε κανονικά με το splitter από το ένα tuner, και μετά είχα κανονικά σήμα και στα δύο tuners. Για να μην πολυλογώ, έχω κανονικό εβδομαδιαίο EPG, κάνω κανονικότατα εγγραφές ενώ παρακολουθώ άλλο κανάλι, βλέπω ήδη αρκετούς τίτλους στο on demand και γενικά είμαι υπερευχαριστημένος, χωρίς να έχω παρατηρήσει κανέναν απολύτως περιορισμό λόγω του ενός καλωδίου! Μοναδικό αρνητικό είναι ότι η στάθμη σήματος κυμαίνεται πλέον από 26% ως 30% και στα 2 tuners, αλλά αυτό μέχρι τώρα δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει σε περίπτωση κακοκαιρίας, αλλά προς το παρόν όλα άψογα.

Με αυτή την αφορμή θα ήθελα να εχαριστήσω θερμά 2 ανθρώπους της Nova που με βοήθησαν πάρα πολύ: Καταρχήν το Νίκο από το Nova Official Support του forum που ξεκίνησε τις διαδικασίες και με βοήθησε με τις πρώτες ερωτήσεις μου και στη συνέχεια τον κύριο Ασημακόπουλο από το τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Nova, με τον οποίο ήμασταν σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία (χωρίς αναμονές) επί ένα μήνα και μου έλυνε όλα τα προβλήματα. Και φυσικά τον malakudi και όλους τους φίλους που έγραψαν εδώ και με βοήθησαν στο να πάρω την απόφαση αναβάθμισης στον 865, που πλέον τη συνιστώ σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Αν δώσει και μια αναβάθμιση για να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα, π.χ. κολλήματα που χρειάζονται επανεκκίνηση, καθυστερήσεις στην αλλαγή καναλιών κλπ τότε όλα θα είναι πολύ καλά.

+1
Κολλήματα που να θέλουν reset δεν έχω ακόμα, αλλά οι καθυστερήσεις που και που στην αλλαγή καναλιών είναι σπαστικές...

Βοηθάει πολύ ένα μικρό προσωπικό μπουκέτο με τα κανάλια που βλέπει κανείς. Εγώ που δεν βλέπω πολλά, με έχει βολέψει, επειδή οι καθυστερήσεις είναι πιο σπάνιες (αλλά πάλι υπάρχουν).

Last edited by a moderator:

Μήπως έχει κανείς τηλεχειριστήριο one for all, και έχει βρει κωδικό για τον 865; Αγόρασα πρόσφατα ένα URC 7960, και αν γίνεται να αποφύγω να "μάθω" κάθε πλήκτρο...

Το Spaun SAR 12F εχει και απο τις 2 εξοδους dc pass? Γιατι το δοκιμασα και δουλευει μια χαρα.

αυτος ειναι διακοπτης προτεραιοτητας.δεν δουλεψει σωστα οταν χρειαστουν σημα και τα 2 tuner συγχρονως.

Μια χαρα δουλευει. Και εγγραφες εκανα κανονικα και την αναβαθμιση με αυτο την εκανα κτλ.
Αυτο που ρωταω ειναι αν ειναι εχει dc pass και απο τις 2 πλευρες ταυτοχρονα.

αυτο δεν το ξερω.λογικα θα εχεις προβλημα,εαν θελησεις να κανεις εγγραφη ενα καναλι και να παρακολουθεις ενα αλλο σε διαφορετικη συχνοτητα.
τωρα βεβαια ετσι οπως συρικνωσε τις συχνοτητες της η νοβα,ειναι σχεδον απιθανο να σου κατσει τετοια περιπτωση,οποτε πρπει να εισαι οκ..

Βασικα ρωταω για να μην κανω καμια ζημια στον δεκτη.Λογω του οτι ενα splitter ikusi που εχω, συγκριτικα με το spaun εχει πολυ μεγαλυτερες απωλειες.
Οποτε θα δουλεψω με το spaun αν δεν υπαρχει προβλημα.

ζημια δεν νομιζω οτι θα κανεις.περιμενε ομως μια απαντηση απο καποιον αλλο-που το ξερει καλυτερα το θεμα-για σιγουρια.

Όπως σωστά είπε ο Δημήτρης, ο SAR12F είναι διακόπτης προτεραιότητας. Δε κάνει για αυτή τη χρήση. Τώρα γιατί σου δουλεύει θα μου πεις. Γιατί μάλλον έχεις πολύ ισχυρό σήμα στο ένα tuner και περνάει κάποιο σήμα και στο δεύτερο. Όταν κάνεις εγγραφή από διαφορετικό αναμεταδότη, έλεγξε τι σήμα έχεις.

Οσο αφορα το σημα το αντιθετο θα ελεγα.Ενα παραδειγμα ειναι οτι με το splitter σε καποιες συχνοτητες της νοβα εχω οριακο σημα ενα καποιες αλλες δεν κατεβαινουν πχ η 12597.
Ενω με το spaun ειναι ΟΚ.Τωρα σχετικα με την εγγραφη και παρακολουθηση διαφορετικου καναλιου δεν με ενδιαφερει πολυ.
Πιο πολυ θελω να γραφω εκπομπες που δεν ειμαι στο σπιτι για τις δω την στιγμη που προβαλλονται.

Εβαλα splitter με dc blocker και επειδη ειχα πτώση στο σημα εβαλα και ενα ενισχυτη σηματος και ειδα μεγαλη διαφορά

Ειχα την εντυπωση οτι αυτοι οι ενισχυτες δεν εκαναν τιποτα αλλα θα το δοκιμασω.