Novabox+ Pace 865 HD PVR

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

View attachment 89646
μολις κατεβαινει και σε μενα...

πατάς το κουμπί reset (1) για λιγα δευτερόλεπτα και μετά οταν δεις DL πατάς μια φορα το standbay (2) μετα στιγμιαια το ^ (3) αμεσως μετα το v (4) και τελος παλι το standbay (2)
:2thumb22sup:

η nova θα στειλει σε λιγες μερες σημα στους δεκτες 865 για να γινεται η διαδικασια μεσα απο το μενου

Παρατηρησα οτι το λαμπακι διπλα απο την ωρα μετα την αναβαθμιση δεν ειναι πρασινο οπως στην εικονα αλλα πορτοκαλι... ετσι ειναι και σε εσας;;;

το τελευταιο διορθωθηκε με επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων... ισως ηταν η αιτια που μου εβγαζε καποια γραφικα του μενου με σπασιματα μετα την αναβαθμιση... τωρα ολα οκ

Τελικα μου την εμφανισε στο μενου.

Καμια αλλαγη παντως..

αλλαγες ειναι οτι σε μια τηλεοπτικη σειρα πατωντας rec σε ρωταει αν θα γραψει το τρεcων επεισοδιο ή και τα υπολοιπα επεισοδια της σειρας που ακολουθουν, επισης φορτωνει πιο γρηγορα το epg... και βλεπουμε...

Last edited by a moderator:
Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Θα πρέπει να πάρεις δύο εξόδους από τον πολυδιακόπτη και να χρησιμοποιήσεις ένα stacker/destacker.
http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=4834&Itemid=92

Όμως το κόστος είναι ακριβό, πάνω από 100 ευρώ.

Εναλλακτικά, με ένα priority switch θα δουλεύουν και τα δύο tuner στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος, οπότε η μόνη συχνότητα που δε θα δουλεύει και στα 2 tuner θα είναι η 10930. Όλες οι άλλες είναι στην πάνω μπάντα οριζόντια, οπότε θα παίζουν και στα δύο.

Όπως είπα είμαι ψιλοάσχετος από τα "δορυφορικά", αλλά γενικά "πιάνουν" τα χέρια μου. Οπότε μάλλον θα χρειαστώ λίγες διευκρινίσεις επί του θέματος. Το priority switch τι ακριβώς είναι και πόσο κοστίζει περίπου;

Να δώσω μερικές επιπλέον πληροφορίες μιας και βρήκα χρόνο κι ανέβηκα λίγο στην ταράτσα κι είδα ακριβώς πως είναι η εγκατάσταση. Υπάρχει λοιπόν ένα δορυφορικό πιάτο με δύο lnb. Από το κάθε lnb βγαίνουν 6 καλώδια. Κάθε ζεύγος καλωδίων (ένα από κάθε lnb) καταλήγει σ' ένα μίκτη (1 μίκτης για κάθε διαμέρισμα). Από το μίκτη βγαίνει λοιπόν ένα καλώδιο το οποίο συνδέεται πια με το καλώδιο που καταλήγει στο κάθε διαμέρισμα. Παράλληλα, υπάρχει μια κεραία για τη λήψη του επίγειου σήματος. Από την κεραία βγαίνει ένα καλώδιο, το οποίο καταλήγει σ' ένα διακλαδωτή απ' όπου σπάει αρχικά στα δύο και στη συνέχεια, με τη χρήση δύο ακόμη διακλαδωτών, "σπάει" στα δώδεκα και μοιράζεται σε αντίστοιχο αριθμό διαμερισμάτων. Όπως αφήνεται να εννοηθεί από τα παραπάνω, δορυφορικό σήμα έχουν τα 6 από τα 12 διαμερίσματα. Σημειώνω ότι στην εγκατάσταση της κεραίας για τα επίγεια έχει χρησιμοποιηθεί καλώδιο δορυφορικής κεραίας. Ολόκληρη η εγκατάσταση δηλαδή (ακόμη και εσωτερικά μέχρι το κάθε διαμέρισμα) έχει καλώδιο δορυφορικής.

Σκέφτομαι λοιπόν, αν απλά πάρω το καλώδιο από το ένα lnb (το βγάλω από το μίκτη) και το συνδέσω στο καλώδιο που πάει στο διαμέρισμά μου (το οποίο προορίζεται για τη λήψη των επίγειων, αποσυνδέοντας τελείως τα επίγεια), θα κάνω δουλειά;

παιδια μηπως γνωριζετε αν με το καινουργιο firmware,νομιζω οτι ειναι το 1.25.2.106 ο 865 υποστηριζει diseqc?(οχι απλα να το εχει στο μενου αλλα να στελνει τις εντολες :) )

Κατοπιν προσφορας (δωρεαν) της nova για αντικατασταση του παλιου panasat pvr με το νεο hd pvr 865 + 831, οι γονεις μου αντιμετωπιζουν τα εξης προβληματα:
1.- O 865 ειναι συνδεδεμενος με hdmi με LG 42LK420. Επειδη οι γονεις θελουν να ελεγχουν τον ηχο μεσω του δεκτη και οχι με μεσω της TV, στον δεκτη, στις ρυθμισεις ηχου, εχω κανω επιλογη "μεταβλητη". Ολα ειναι μια χαρα οταν αλλαζουν καναλια μεταξυ "οχι HD" και μεταξυ ""οχι HD" και HD καναλι. Υπαρχει προβλημα οταν αλλαζουν καναλι απο HD σε HD (πχ απο novasports1hd σε novasports2hd), δηλ. σαν να απενεργοποιειται η επιλογη "μεταβλητη" και μπαινει σε "σταθερη" χωρις ωστοσο στην πραγματικοτητα να αλλαζει κατι στις ρυθμισεις. Το θεμα ειναι οτι ενω μπορει να ειναι χαμηλομενο στην ενταση απο τον δεκτη οταν γινεται το παραπανω, hd σε hd, πλεον παιζει ο ηχος απο την TV με την ενταση που υπαρχει στην TV. Οταν γινει αλλαγη καναλιου απο hd σε "οχι hd" ο ηχος ξαναγυριζει στην ρυθμιση του δεκτη. Δοκιμασα άλλο καλωδιο hdmi και άλλη θυρα hdmi και το προβλημα παραμενει. Δοκιμασα και με scart το προβλημα δεν υφισταται αλλά η εικονα ειναι μαυρα χαλια. Στον 831 δεν συμβαινει κατι τετοιο.

2.- Ο 865 με τον 831 ειναι σε σχετικη κοντινη αποσταση. Οταν με το τηλεκοντρολ "σημαδευω" τον 831 για να αλλαξω καναλι, ολα οκ, αλλά οταν "σημαδευω" τον 865, οτι παιξω με το τηλεκοντρολ, θα το παιξει και ο 831!

3.- Ο 831 κλεινει σε αναμονη απο το τηλεκοντρολ αλλά δεν ανοιγει απο το τηλεκοντρολ....παραμονο απο το κουμπι στον δεκτη!.

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα έγιαν συνδρομητής Nova με την "Χριστουγεννιάτικη προσφορά". Σε αυτή περιέχεται ο Pace 831 και όχι ο PVR. Επειδή ακόμη δεν μου έχει έρθει (από Χριστούγεννα σε Πάσχα) ο δέκτης θέλω να ρωτήσω αν μπορώ στη θέση του να βάλω τον PVR 865 που μου χάρισε κάποιος με τη κάρτα τη δική μου που ακόμη δεν έχω παραλάβει. Γνωρίζω την αλλαγή που χρειάζεται στην εγκατάσταση και θα την κάνω μόνος μου (twin lnb + διπλό καλώδιο). Η μόνη ερώτηση είναι αν μπορεί ηνέα κάρτα να μπει σε παλιό 865.
Ευχαριστώ όλους

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα έγιαν συνδρομητής Nova με την "Χριστουγεννιάτικη προσφορά". Σε αυτή περιέχεται ο Pace 831 και όχι ο PVR. Επειδή ακόμη δεν μου έχει έρθει (από Χριστούγεννα σε Πάσχα) ο δέκτης θέλω να ρωτήσω αν μπορώ στη θέση του να βάλω τον PVR 865 που μου χάρισε κάποιος με τη κάρτα τη δική μου που ακόμη δεν έχω παραλάβει. Γνωρίζω την αλλαγή που χρειάζεται στην εγκατάσταση και θα την κάνω μόνος μου (twin lnb + διπλό καλώδιο). Η μόνη ερώτηση είναι αν μπορεί ηνέα κάρτα να μπει σε παλιό 865.
Ευχαριστώ όλους
Η κάρτα σου δε θα παίζει στον 865. Το μόνο που μπορείς να προσπαθήσεις είναι να ζητήσεις μεταβίβαση του 865 (μαζί με την κάρτα του) στο όνομά σου. Είναι όμως πολύ δύσκολο να γίνει.

Oχι , δεν μπορεις.

Δηλαδή αν κάποιος θέλει υπηρεσίες PVR πρέπει να αγοράσει καινούργιο 865 και να βάλει την κάρτα του ή να πάρει και καινούργια κάρτα;

Last edited:

Καλησπέρα σε όλους.

Ευχαριστώ όλους

δεν νομιζω να αρνηθουν.
απλα θα τους πεις να σου παντρεψουν την δικια σου με τον 865.
δηλαδη επειδη δεν τον εχεις αγορασει απο αυτους,θα παει χαμενος ο δεκτης?
ετσι κι`αλλιως,πληροι ολες τις προυποθεσεις που θετουν για καινουργιο συνδρομητη,
με την διαφορα οτι εσυ τον εχεις ηδη.
για κανε μια προσπαθεια σε ενα καταστημα forthnet.

δεν νομιζω να αρνηθουν.
απλα θα τους πεις να σου παντρεψουν την δικια σου με τον 865.
δηλαδη επειδη δεν τον εχεις αγορασει απο αυτους,θα παει χαμενος ο δεκτης?
ετσι κι`αλλιως,πληροι ολες τις προυποθεσεις που θετουν για καινουργιο συνδρομητη,
με την διαφορα οτι εσυ τον εχεις ηδη.
για κανε μια προσπαθεια σε ενα καταστημα forthnet.

Θα το προσπαθήσω και θα αναφέρω.
Ευχαριστώ όλους

Επεξεργασία:
Δυστυχώς η διαδικασία θεωρείται μεταβίβαση του δέκτη και μπορεί να γίνει μόνο σε πρόσωπα με πρώτο βαθμό συγγένειας. Δεν υπάρχει τεχνικό θέμα αλλά "κόλλημα" της εταιρείας.
Ο 865 θα μείνει στα άχρηστα....

παιδια μια ερώτηση αξίζουν τα 150 ευρώ; δεν λέω μόνο για εγγραφή! θέλω να μου πέιτε αν κάνει τυχαία κολλήματα, ακαιρα restart και τέτοια που κανει ο 831!

Δεν έχω το δέκτη, αλλά δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο που ρωτάς.

Διάβασε βρε το θέμα από την αρχή και θα μάθεις !!!

Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Παιδια μια ερώτηση
Πως θα ρυθμίσω τα δύο χειριστηρια της νοβα να παιξουν ανεξαρτητα στους δεκτες 865 και 831 απο την στιγμή που τα χειριστηρια είναι ίδια ?
Αν αλλάξω κανάλι αλλάζει και στους δύο δέκτες ταυτόχρονα !
Επίσης πόσο μήκος πρέπει να είναι το καλώδιο που θα συνδέει τους δύο δέκτες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το ιδιο προβλημα εχω και γω.. και συγκεκριμενα οταν το τηλεχειριστηριο "βλεπει" και αλλαζω καναλι στον 865 αλλάζει και ο 831 ενω εαν βλεπει τον 831 δεν αλλάζει ο 865 (μαλλον ο 831 εχει ευαισθητο ματι και λυση αποτι φαινεται ειναι να μπει κατι μπροστα ωστε να περιοριστει το πεδιο)

Καλημέρα σας.

Μόλις απέκτησα τον PVR 865 και έχω το εξής θέμα:
Όταν φτιάχνω επαναλαμβανόμενες εγγραφές (Κάθε εβδομάδα, ίδια ώρα) και δίνω στην εγγραφή
ένα όνομα π.χ. "LOST", την πρώτη φορά το όνομα της εγγραφής είναι αυτό, αλλά
όλες τις επόμενες τις μετονομάζει με ένα αυτόματο δικό του όνομα, του τύπου "Εβδομαδιαιές Εγγαραφές2",
"Εβδομαδιαιές Εγγαραφές3", κ.λπ. πράγμα πάρα πολύ κουραστικό, κυρίως αν έχεις πολλές εγγραφές στο δίσκο.
Ξέρετε αν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, γιατί όσο κι αν έψαξα στο menu δε βρήκα λύση.....

Ευχαριστώ.

Αντιμετωπιζει κανεις προβλημα ληψης των free2air rt hd κλπ...;

Επισης το 2 tuner οταν δεν γραφειειναι στην 10930... Ειναι λογικο αυτο; Μου εχουν μειωθει και οι ταινιες στο ondemand

καλησπερα παιδια!αλλαξα το παλιο pvr με τον HD!αρκετες φορες στην δευτερη τηλεοραση βγαζει (Ε143-4 καρτα προσβασης ληξη χρονου)
.εχει τυχει σε κανεναν αλλον?ευχαριστω εκ των προτερον!

Αντιμετωπιζει κανεις προβλημα ληψης των free2air rt hd κλπ...;

Επισης το 2 tuner οταν δεν γραφειειναι στην 10930... Ειναι λογικο αυτο; Μου εχουν μειωθει και οι ταινιες στο ondemand

Τις τελευταίες μέρες έχω πολλά κουφά με το epg, του στυλ, αλλά γράφει και αλλά παίζει, πολλά κενά στο πρόγραμμα, αλλά και μόνο μια σελίδα στο on demand. Επίσης, άρχισε ξανά να κολλάει. Όλα αυτά μετά την τελευταία "αναβάθμιση".