Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Ενταξει ειναι μεσα αυγουστου αλλα δωσε μας καναδυο αναφορες για την εμπειρια σου
Επισης αν μπορει και κανενα αλλο μελος να αναφερει τις εντυπωσεις του γιαυτον τον δεκτη
για να εχει και ολοκληρωμενη αποψη ο hercoulis
οσο αφορα εμενα ο 865 με καινουργιο τηλεχ.δεν παρουσιαζει παρα ελαχιστα κολληματα
σε σχεση με 3δεκτες 831 που εχω

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Έχω τον δέκτη από το 2012 και μπορώ να πω ότι τα προβλήματα του τα έχει.
1. Κολλάει το δεύτερο tuner συχνά ,με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στο on demand .Αποτέλεσμα κάθε τρίτη και πέμπτη να κάνω έλεγχο πριν πάω για ύπνο .
2. Τηλεχειριστήριο , κολλήματα στις εντολές. Είχα δοκιμάσει και με ημιτασιον το οποίο ήταν καλύτερο στην ανταπόκριση αλλά χαμηλότερης ποιότητας .
Τα παραπάνω πιστεύω ότι ίσως προέρχονται από το firmware που φοράει. Στα θετικά του δέκτη φυσικά είναι ότι είναι pvr.Για τον λόγο ότι έχω μάθει να βλέπω τηλεόραση με συνεχή χρήση timeshift και εγγραφών από την εποχή του panasat pvr3001, για μένα είναι αναντικατάστατος. Πιστεύω ότι με την επερχόμενη αναβάθμιση τους ίσως μας λύσουν κάποια προβλήματα.
Πριν ένα μήνα έβαλα multiview και ο δεύτερος φυσικά δεκτης είναι και αυτός 865 για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Ο εγκαταστάτης εκανε ξανά κεντραρισμα του πιάτου, από τότε είναι σχεδόν μηδενικά τα προβλήματα του on demand. Παιζεί μεγάλο ρόλο και η σωστή εγκατάσταση. Συγνώμη για το μακροσκελές post.

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Ενταξει ειναι μεσα αυγουστου αλλα δωσε μας καναδυο αναφορες για την εμπειρια σου
Επισης αν μπορει και κανενα αλλο μελος να αναφερει τις εντυπωσεις του γιαυτον τον δεκτη
για να εχει και ολοκληρωμενη αποψη ο hercoulis
οσο αφορα εμενα ο 865 με καινουργιο τηλεχ.δεν παρουσιαζει παρα ελαχιστα κολληματα
σε σχεση με 3δεκτες 831 που εχω

Όπως το λέει ο Νίκος (bykrie). Ο 865 παρουσιάζει το γνωστό κόλλημα του δεύτερου tuner με ότι συνεπάγεται αυτό για τον on demand και τις προγραμματισμένες εγγραφές.Και τώρα τελευταία κάνει κάτι "περίεργα" και το χειριστήριο. Π.χ. όταν πατάω το tv guide και μετά το δεξί βελάκι,αυτό κάνει σαν να δέχεται άλλη εντολή.Εντάξει μικρό το κακό,απλά το αναφέρω.Ο 831 μου αντίθετα δεν έχει χρειαστεί ποτέ (ούτε τώρα μετά την αναβάθμιση) επανεκκίνηση ή "εργοστασιακές ρυθμίσεις".Σαν δέκτης βέβαια έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ο 865,όπως είναι το on demand και οι εγγραφές.Απλά δεν είναι τόσο σταθερός.Και για να προλάβω,δεν τίθεται κανένα πρόβλημα εγκατάστασης.

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Να προσθέσω μόνο και το γνωστό "δεν υπάρχει σήμα" καλέστε την εξιπηρετιση μπλα μπλα. ...
Δεν μιλάμε για δυνατότητες kataras που ο 865 μας λύνει τα χέρια.
Στον 831 ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα ούτε πριν ούτε μετά την αναβάθμιση.
Τι να πω ίσως με το Χάρη να είμαστε η εξαίρεση.
Σορι για την αργοπορία αλλά είπαμε..... Αύγουστος είναι αυτός. :smile:

Στο 4μηνο χαλασε το 2tuner και μου τον αντικατεστησαν
Εδω και9μηνες λειτουργει αψογα με μια μονο επαναφορα
Τελικα οπως και στιςπροσφορες οτι πετυχεις...

Υπάρχει περίπτωση τα προβλήματα που βγάζει ο δέκτης με το δεύτερο tuner ή το γνωστό "δεν υπάρχει σήμα" να προέρχετε από το lnb που δίνει η nova (ποιο ευαίσθητος ίσως να είναι ο δέκτης λόγο του διπλού tuner ως προς το lnb) ;; ; Τα προβλήματα αυτά τα βγάζει και σε εσάς που έχετε άλλη εγκατάσταση πλήν των υλικών που παρέχει η Nova;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αξίζει λέτε ένας πειραματισμός με ένα ποιοτικότερο lnb;;

Και με διαφορετικό lnb το πρόβλημα παραμένει.
Ευχαριστώ που μου ελυσες τα ερωτηματικά!! Άρα , ελπίζουμε να είναι θέμα firmware και όχι δέκτη. Αλλιώς για να βρούμε βελτίωση θα περιμένουμε τους νέους δέκτες όταν έρθουν με το καλό και αν.

Τίποτα από την εγκατάστασή μου δεν είναι της Nova.
Το "δεν υπάρχει σήμα" διορθώνεται με 1 λεπτό εκτός ρεύματος και μόνο.
Τουλάχιστον σ εμένα.

Last edited:

Τίποτα από την εγκατάστασή μου δεν είναι της Nova.
Το "δεν υπάρχει σήμα" διορθώνεται με 1 λεπτό εκτός ρεύματος και μόνο.
Τουλάχιστον σ εμένα.
Το ίδιο και σ εμένα.

Εγώ το προχωράω πιο πέρα και κάνω "εργοστασιακές ρυθμίσεις" για να είμαι 1000% σίγουρος για το on demand.

Τώρα τελευταία προσπαθώ να αποφεύγω τις "εργοστασιακές ρυθμίσεις" λόγο του ότι ξεχναω τι έχω βάλει προς εγγραφή. Πράσινο κουμπί οπότε θυμάμαι για έλεγχο του on demand (έχω εκπαίδευση και την μικρή μου που το έχει αναλάβει και στους δύο δέκτες για να μην ξεχαστώ ).

Last edited:

Οι δέκτες αυτοί τις χρειάζονται συχνά τις εργοστασιακές για απρόσκοπτη, στο μέτρο του δυνατού, λειτουργία.

Επειδή τον χειρίζεται άνθρωπος 70 χρονών σκέφτηκα αυτόν το δέκτη για λύση. Φτιάχνω και μια λίστα και τέλος χωρίς να έχει πρόβλημα.
Τι να πω, αυτά τα κολλήματα που δημιουργούνται σε μερικούς, μπορεί να είναι θέμα τηλεχειριστηρίου? Αν και εγώ πιστεύω πως είναι θέμα fw, δηλαδή πιο βαρύ-μεγάλο από τις δυνατότητες της μνήμης του.
Άλλο πάλι σήμερα σε μια ταβέρνα έπιασα στα χέρια μου ένα τηλεκοντρόλ από τον 831, και τον δούλεψα. Είχε άλλη απόκριση! Σφαίρα πήγαινε για όση ώρα το είχα.
Με τη παλιά όμως την αναβάθμιση. Αλλά και τη νέα να περάσει, πιστεύω πως πάλι αυτός θα δουλεύει καλά.

Εγώ πάντως φίλοι μου θα το ξαναγράψω, πως δε χρειάζεται να κάνετε διαρκώς επαναφορά εργοστασικών ρυθμίσεων κάθε φορά που έχετε κάποιο πρόβλημα με το δέκτη, όσες μα όσες φορές είχα θέματα με κολλήματα ή με το on demand τα ξεπέρασα με απλή σάρωση δικτύων, στη πραγματικότητα η σάρωση δικτύων λειτουργεί σαν επανεκίνηση του δέκτη και σχεδόν πάντα λύνει τέτοια προβλήματα.
Μετά από 2 χρόνια με τον pvr865, δεν έχω κάνει ποτέ επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Μακάρι να είσαι τυχερός.
Όσες φορές έχασα το Eurosport HD, η το σήμα στο δεύτερο tuner δεν κατάφερα ποτέ και τίποτα, παρά μόνο με επαναφορά. :smile:

Last edited: