Novabox+ Pace 865 HD PVR

Re: NOVA Pace 865 HD PVR

ευχαριστω πολυ , οποτε δεν αξιζει η ολη διαδικασια , το ρωτησα επειδη στον ΟΤΕ μπορεις με ενα καλωδιο να κανεις εγγραφη μεχρι και 2 προγραμματα :)

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα καλώδιο.Στο καλώδιο που έρχεται για να συνδεθεί στο δέκτη, θα το βγάλεις και θα συνδέσεις ένα splitter δορυφορικό με 1 in και 2 out.Την μια έξοδο του splitter θα την συνδέσεις απευθείας στο lnb 1 του δέκτη. Στο lnb 2 του δέκτη θα συνδέσεις ένα dc blocker και πάνω σε αυτό θα συνδέσεις την δεύτερη έξοδο του splitter. Έτσι θα μπορείς να βλέπεις ένα κανάλι και ταυτόχρονα να κάνεις εγγραφή σε ένα άλλο. Όλα αυτά με μια όμως προϋπόθεση. Θα πρέπει απαραίτητα να είσαι συντονισμένος σε κανάλι της nova.Αν δηλαδή παρακολουθείς RAI SPORT,τότε δεν θα μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις εγγραφή σε ένα κανάλι της nova,πχ novacinema ή mega κλπ.Ακόμα και το on demand θα δουλεύει σωστά με αυτή την προϋπόθεση. Αν δε ενοχλεί αυτός ο περιορισμός,είναι μια καλή λύση για χρήση ενός καλωδίου στον 865.

Θυμηστε μου λιγο πως λεγεται η μουφα που βαζουνε στο σπλιτερ για να περνουν και τα 2 τιουνερ σημα συγχρονως?

Εννοείς το splitter που έχει μόνο από την μια πλευρά dc pass; Αυτό που με ένα καλώδιο ψιλοδουλεύει το 2ο tuner αλλά δεν μπορεί να οδηγήσει το LNB;

Απάντηση: Re: NOVA Pace 865 HD PVR

Θυμηστε μου λιγο πως λεγεται η μουφα που βαζουνε στο σπλιτερ για να περνουν και τα 2 τιουνερ σημα συγχρονως?

Το DC blocker εννοείς Δημήτρη.Το βιδώνεις πάνω στο lnb 2 του 865.

Σήμερα ο δέκτης κόλλησε και δεν άνοιγε.... Μόνη ορατή ένδειξη η ώρα που είχε μεινει και πίσω, αποτυπώνοντας προφανώς την ώρα του κολλήματος.
Είπα στη σύζυγο ως καλό τηλεφωνικό support να βγάλει την τροφοδοσία και μου είπε ότι ζεμάταγε....
Το βραδάκι που θα γυρίσω θα δω τα υπόλοιπα!
Εχει συμβεί σε άλλον τέτοιο κόλλημα;

Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Κι αυτό γίνεται Δημήτρη.Αλλά είναι καλύτερο να το βιδώσεις πάνω στο δέκτη και οι οι 2 έξοδοι από το splitter να έχουν καθαρά τα 2 καλώδια.Όχι ότι έχει σημασία,απλά εμένα μου φαίνεται πιο normal.

Re: Απάντηση: NOVA Pace 865 HD PVR

Βοηθατε παιδες,
Λεω να αγορασω τον 865 και εχοντας τον 831 εκανα ενα πειραμα.
Εχω twin LNB σε κινητο πιατο οποτε κατεβαινουν δυο καλωδια κατω.
Το ενα το εχει ο 831. Το αλλο πηγαινει σε ενα παλιο δεκτη τον οποιο τον εχω για ελευθερα ιταλικα καναλια για να μην ξεχναω τη γλωσσα αλλα και για να κινειται το μοτερ που και που μην πιασει λερα και κολωσει στο γυρισμα του πιατου.
Τι εκανα λοιπον? Κατ αρχην αποσυνδεσα το καλωδιο που πηγαινε στο πισω μερος του 831 που ηταν και το πρωτο καλωδιο του twin lnb.
Sto δευτερο καλωδιο toy LNB εβαλα splitter και απο τα δυο καλωδια των εξοδων του εβαλα το ενα στον 831 και το αλλο στον αλλο δεκτη.
Μαντεψτε , ο 831 εχει σημα αλλα ο αλλος δεκτης οχι. Ακομα κι αν κλεισω τον 831 ο αλλος δεκτης εξακολουθει να μη εχει σημα. Σημα ερχεται μονο οταν βγαλω απο το splitter το καλωδιο που πηγαινει στο 831.
Τι κανουμε τωρσ? Πως λυνουμε το προβλημα?
Νικος

Ευχαριστω Δημητρη
Σε ποια μερια το βαζω; Σ αυτη που παει στον 831 η σ αυτη που παει στον αλλο δεκτη;

Για την σύνδεση του 831 και δέκτη εμπορίου χρειάζεσαι διακόπτη προτεραιότητας όπου ο δέκτης του εμπορίου θα μπει στην θέση προτεραιότητας.
Για περισσότερα υπάρχει ανάλογο θέμα στο φόρουμ.

Όταν πάρεις τον 865 στην δεύτερη γραμμή θα χρειαστείς splitter με dc blocker

Ευχαριστω Δημητρη
Σε ποια μερια το βαζω; Σ αυτη που παει στον 831 η σ αυτη που παει στον αλλο δεκτη;

sorry-νομιζα οτι θα το μοιρασεις σε 2 pace.για Pace και αλλον δεκτη,ας σε φωτισει κανας αλλο μην σε παρω στον λαιμο μου...-bye-

Δεν είναι λάθος αυτό που του είπες. Μπορεί να βάλει dc blocker από τη μεριά του 831 αλλά θα πρέπει τότε να βάζει τον δέκτη του εμπορίου σε συχνότητα που είναι τα κανάλια της νοβα. Έτσι όμως δεν θα μπορεί να κάνει να κάνει zapping στα eurosport και σε 2-3 άλλα κανάλια.

Γιαυτό είναι προτιμότερο ο διακόπτης προτεραιότητας.

Για την σύνδεση του 831 και δέκτη εμπορίου χρειάζεσαι διακόπτη προτεραιότητας όπου ο δέκτης του εμπορίου θα μπει στην θέση προτεραιότητας.
Για περισσότερα υπάρχει ανάλογο θέμα στο φόρουμ.

Όταν πάρεις τον 865 στην δεύτερη γραμμή θα χρειαστείς splitter με dc blocker
Μπορείτε να μας υπενθυμίσετε το θέμα.
Ευχαριστώ.