Novabox+ Pace 865 HD PVR

To vod μέσω ίντερνετ παίζει ήδη και εκτός δικτύου forthnet. Έχω cosmote vdsl και μια χαρά βλέπω on demand τόσο με τον 831 όσο και με τον 865 που αναβαθμισα εχθές.

Δύο ημέρες που μου στέλνουν μηνύματα για να γίνει αναβάθμιση... Πάω στις ρυθμίσεις για να γίνει, αρχίζει και μετά από λίγο σταματάει....

Δύο ημέρες που μου στέλνουν μηνύματα για να γίνει αναβάθμιση... Πάω στις ρυθμίσεις για να γίνει, αρχίζει και μετά από λίγο σταματάει....
ποιανεις ολα τα καναλια με καλο σημα; Επισης εχεις συνδεμενα κ τα δυο καλωδια απο το πιατο πισω στον αποκωδικοποιητη η μονο το ενα;

ποιανεις ολα τα καναλια με καλο σημα; Επισης εχεις συνδεμενα κ τα δυο καλωδια απο το πιατο πισω στον αποκωδικοποιητη η μονο το ενα;
Μόνο ένα, δεν είχα ποτέ δύο.

Μόλις την έκανα και εγώ την αναβαθμισούλα, αλλά γιατί δεν μπορώ να κάνω εγγραφή, ενώ έχω πιάσει κανονικά όλα τα κανάλια και έχω συνδέσει τον δέκτη στο internet μέσω ethernet οεο?

Τελικά σε μένα σήμερα λύθηκε και το θέμα με την έλλειψη του ondemand, λόγω χρήσης του στον 2 δέκτη 831 που έχω στο δωμάτιο.
Άρα πλέον σε πλήρη λειτουργικότητα και ο κεντρικός δέκτης στο σαλόνι...

Καλησπέρα.

Κάποιος που να έχει αναβαθμίσει δέκτες σε multiview μέσω ομοαξονικού καλωδίου με master 865 + slave 831 ή δύο 865, συνεχίζει να παίζει με ομοαξονικό σωστά ή θέλει καλώδιο ethernet μετά την αναβάθμιση;

Εμφανίζει κάποια επιλογή στο νέο μενού για τον τρόπο λειτουργίας του multiview;

Ευχαριστώ πολύ.

Χείριστες πρώτες εντυπώσεις και από την συμπεριφορά του δέκτη και από την υποστήριξη της εδώ ομάδας που εννοείται ότι αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει να κάνει με τον παππού ή την γιαγιά ή τον κάθε χρήστη που δεν έχει την παραμικρή επαφή ή γνώση με την τεχνολογία.

Πρώτον ο δέκτης είναι συνδεδεμένος στον MARANTZ 7011 που με την σειρά του περνάει την εικόνα σε προβολέα και τον ήχο μέσα από το πολυκάναλο σετ ηχείων που έχει πάνω του ο 7011.

Μέχρι την αναβάθμιση όλα έπαιζαν ρολόι (όποτε ο δέκτης δεν πάγωνε - κολλούσε ότι ώρα του κατέβαινε και χρειαζόταν να τον βγάλεις από το ρεύμα για να να επανεκκινήσει αφού δεν υπάκουε σε καμία εντολή ούτε από το εμπρόσθιο πάνελ ούτε από το τηλεχειριστήριο)...

Φαινόμενο που είχε παρουσιαστεί σε αρκετούς χρήστες από όσα διαβάζω τις τελευταίες δύο μέρες μετά που ολοκλήρωσα την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του 865...

Ο 865 μετά την αναβάθμιση:

1. ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ...ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΒΟΥΒΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ !!! ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ ...

2. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ON DEMAND ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΡΟΥΤΕΡ ΜΕ VDSL50 ΤΗΣ NOVA !!!
Όποτε πήγα να δοκιμάσω την υπηρεσία ON DEMAND λαμβάνω συνεχώς το ίδιο μήνυμα "Προσωρινό πρόβλημα σύνδεσης. Παρακαλώ προσπάθησε αργότερα (0-008)"

Φυσικά επειδή δεν γίνεται αυτή η εταιρία να με επιστρέψει σε εποχές ...βουβού κινηματογράφου δεν ξέρω αν έχει επιλυθεί το ζήτημα με τα παγώματα - επανεκκινήσεις του δέκτη...
Αλλά πλέον έχω σοβαρότερο πρόβλημα να ασχοληθώ ΤΟΝ ΗΧΟ ...

Επικοινώνησα με τους εδώ εκπροσώπους και έλαβα απαντήσεις του στυλ: "Σύνδεσε τον δέκτη κατευθείαν πάνω στον προβολέα" !!! (πίστευα ότι θα ήξεραν ότι οι σημερινοί προβολείς δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει πολυκάναλα συστήματα ηχείων στο κουφάρι τους)...

Επίσης " να απενεργοποιήσω το UHD στο HDMI μου" (κάτι που είναι εξίσου λογικό από την στιγμή που διαθέτω προβολέα HD και όχι 4K...σάμπως ο 865 και να είχα τέτοιον προβολέα θα έδειχνε 4Κ)...

Μέχρι τώρα τρίτη μέρα σήμερα και η ζωή στα μουγκά συνεχίζεται...

Για πείτε μου τι να κάνω;

ΥΓ: Υπόψιν είμαι συνδρομητής από την εποχή του θρυλικού επίγειου Φίλμνετ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΙ...

το ιδιο ειχα γραψει κι εγω σε προηγουμενο μου post... αν δεν εχεις και τα 2 lnb συνδεδεμενα δεν σου προχωραει η αναβαθμιση σταματαει
Καλησπέρα Φίλε μου, από σενα το διάβασα κ επειδή μου κόβεται η αναβάθμιση κ μένα στη μέση, θα κατεβάσω αύριο κ δεύτερο καλώδιο που έτσι κ αλλιώς το χρειάζομαι για να δω αν θα γίνει , που βάσει όσων προτείνεις, έχει μία λογική.

Καλησπέρα Φίλε μου, από σενα το διάβασα κ επειδή μου κόβεται η αναβάθμιση κ μένα στη μέση, θα κατεβάσω αύριο κ δεύτερο καλώδιο που έτσι κ αλλιώς το χρειάζομαι για να δω αν θα γίνει , που βάσει όσων προτείνεις, έχει μία λογική.

ισως ειναι και η λυση αυτη για εκεινους που ΔΕΝ θελουν να περασει η αναβαθμιση για να μην χασουν τις εγγραφες απο τον σκληρο δισκο και να μην μπουν στη διαδικασια 3-play , αποσυνδεστε το δευτερο lnb

ισως ειναι και η λυση αυτη για εκεινους που ΔΕΝ θελουν να περασει η αναβαθμιση για να μην χασουν τις εγγραφες απο τον σκληρο δισκο και να μην μπουν στη διαδικασια 3-play , αποσυνδεστε το δευτερο lnb
Πιθανόν, ωστόσο για να αναφέρουν υποχρεωτικά την αναβάθμιση, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να παίξουν με τις ρυθμίσεις της κωδικοποίησης κ μετά να έχεις θέματα με την εικόνα..

Χείριστες πρώτες εντυπώσεις και από την συμπεριφορά του δέκτη ...

είχα και γω κάποια προβλήματα να σου πω τι έκανα και έφτιαξαν μηπως σε βοηθήσω ..
για τον ήχο, στο hdmi έχει προεπιλογή στερεο (ή downmix δεν θυμάμαμαι πως το γράφει) και το γύρισα εγω χειροκίνητα σε surround .
για το ondemand δεν ξέρω γιατί και μενα μετα το update δεν επαιζε αλλά έκανα ενα απλό reset από το κουμπακι πανω στον αποκωδικοποιητή και συνδέθηκε.

επίσης έχω την εντύπωση ότι οι ταινίες είναι ενα κλικ πανω σε ποιότητα και σε εικόνα και σε ήχο. ίσως έχουν μεγαλύτερο bitrate. ειδικά στον ήχο είδα ένα james bond και (αν και δεν έκανα αμεση συγκριση )μου φανηκε πολυ πιο μεγαλη η σκηνή. στην εικόνα κατι μαυρες σκηνές σαν ήταν πιο καθαρές στα σκοτάδια (και το skyfall είχε πολλά)
αν κάποιος έχει κανένα σχόλιο ή συγκριτικό για την εικόνα/ηχο μεταξύ live και ondemand ας γραψει κανενα σχολιο..

Μόλις την έκανα και εγώ την αναβαθμισούλα, αλλά γιατί δεν μπορώ να κάνω εγγραφή, ενώ έχω πιάσει κανονικά όλα τα κανάλια και έχω συνδέσει τον δέκτη στο internet μέσω ethernet οεο?

Επανάληψη. Δηλαδή οι εγγραφές σας δουλεύουν κανονικά? Πατάω το rec, ο δέκτης δείχνει να λαμβάνει την εντολή, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα...

Να απευθυνθώ στο τεχνικό τμήμα?

Απάντηση: Re: Novabox+ Pace 865 HD PVR

Χείριστες πρώτες εντυπώσεις και από την συμπεριφορά του δέκτη και από την υποστήριξη της εδώ ομάδας που εννοείται ότι αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει να κάνει με τον παππού ή την γιαγιά ή τον κάθε χρήστη που δεν έχει την παραμικρή επαφή ή γνώση με την τεχνολογία.

Πρώτον ο δέκτης είναι συνδεδεμένος στον MARANTZ 7011 που με την σειρά του περνάει την εικόνα σε προβολέα και τον ήχο μέσα από το πολυκάναλο σετ ηχείων που έχει πάνω του ο 7011.

Μέχρι την αναβάθμιση όλα έπαιζαν ρολόι (όποτε ο δέκτης δεν πάγωνε - κολλούσε ότι ώρα του κατέβαινε και χρειαζόταν να τον βγάλεις από το ρεύμα για να να επανεκκινήσει αφού δεν υπάκουε σε καμία εντολή ούτε από το εμπρόσθιο πάνελ ούτε από το τηλεχειριστήριο)...

Φαινόμενο που είχε παρουσιαστεί σε αρκετούς χρήστες από όσα διαβάζω τις τελευταίες δύο μέρες μετά που ολοκλήρωσα την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του 865...

Ο 865 μετά την αναβάθμιση:

1. ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ...ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΒΟΥΒΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ !!! ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ ...

2. ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ON DEMAND ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΡΟΥΤΕΡ ΜΕ VDSL50 ΤΗΣ NOVA !!!
Όποτε πήγα να δοκιμάσω την υπηρεσία ON DEMAND λαμβάνω συνεχώς το ίδιο μήνυμα "Προσωρινό πρόβλημα σύνδεσης. Παρακαλώ προσπάθησε αργότερα (0-008)"

Φυσικά επειδή δεν γίνεται αυτή η εταιρία να με επιστρέψει σε εποχές ...βουβού κινηματογράφου δεν ξέρω αν έχει επιλυθεί το ζήτημα με τα παγώματα - επανεκκινήσεις του δέκτη...
Αλλά πλέον έχω σοβαρότερο πρόβλημα να ασχοληθώ ΤΟΝ ΗΧΟ ...

Επικοινώνησα με τους εδώ εκπροσώπους και έλαβα απαντήσεις του στυλ: "Σύνδεσε τον δέκτη κατευθείαν πάνω στον προβολέα" !!! (πίστευα ότι θα ήξεραν ότι οι σημερινοί προβολείς δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει πολυκάναλα συστήματα ηχείων στο κουφάρι τους)...

Επίσης " να απενεργοποιήσω το UHD στο HDMI μου" (κάτι που είναι εξίσου λογικό από την στιγμή που διαθέτω προβολέα HD και όχι 4K...σάμπως ο 865 και να είχα τέτοιον προβολέα θα έδειχνε 4Κ)...

Μέχρι τώρα τρίτη μέρα σήμερα και η ζωή στα μουγκά συνεχίζεται...

Για πείτε μου τι να κάνω;

ΥΓ: Υπόψιν είμαι συνδρομητής από την εποχή του θρυλικού επίγειου Φίλμνετ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΤΙ...

Φιλε ειχα γραψει σε προηγουμενο ποστ οταν εκανα πριν ενα μηνα χειροκινητο αναβαθμιση απο στικακι .. το ethernet εχει μαζεψει πολυ σκονη απο την αχρηστια οποτε καλο ειναι να καθαρισεις τους ακροδεκτες με μια μπατονετα .. επισης ειχα και εγω θεμα με τον ηχο αλλα λυθηκε (λιγο κουλο) βγαζοντας το hdmi και βαζοντας μτο σε μια αλλη θυρα στην τβ (δεν εχει λογικη αλλα απλα μου εκατσε) επισης κανε και κανα ρεσετ ..

Re: Απάντηση: Novabox+ Pace 865 HD PVR

Καλησπέρα.

Κάποιος που να έχει αναβαθμίσει δέκτες σε multiview μέσω ομοαξονικού καλωδίου με master 865 + slave 831 ή δύο 865, συνεχίζει να παίζει με ομοαξονικό σωστά ή θέλει καλώδιο ethernet μετά την αναβάθμιση;

Εμφανίζει κάποια επιλογή στο νέο μενού για τον τρόπο λειτουργίας του multiview;

Ευχαριστώ πολύ.

Εγώ έχω αναβαθμισμένο 831 και αναβαθμισμένο πλέον 865 σε multiview και παίζουν κανονικά με ομοαξονικό. Υπάρχει σχετική επιλογή στο menu και μετά την αναβάθμιση δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι, είχε κρατήσει την σωστή επιλογή.